חיסון סקביאס?

גולי73

New member
פתחתי את הקלסר עם כל פרוטי כ"א שלי

לראות שאני לא טועה או מטעה, שילמתי על ביקור של 15 דקות בערך טוב אולי 20 דקות כשמתוכן הוא דיבר עם לקוחה מודאגת בטלפון במשך כמה דקות, ומריחה של חומר נגד סקביאס על העורף, ממש כמו ששמים פרונטליין, 300 ש"ח.
ביקור אצל וטרינר בד"כ עולה 150 ש"ח כך שכאן זה בעצם כמעט כפול.

trilliane

Well-known member
מנהל
זה באמת יקר מאוד...

bonny5

New member
אכן זהו המחיר אצלו

אחרי אותו טיפול בשבוע שעבר.

טוטס

New member
בדיוק כמו שאת משלמת על רופא מומחה פרטי

מחיר יקר יותר מרופא כללי - גם כאן

לוט' שמטפלים בחתולים/כלבים - יש אינסוף לקוחות בפוטנציה. לוט' מומחה בחיות אקזוטיות יש אולי רבע (כי הרבה אנשים לא מודעים בכלל לקיומו של רופא מומחה ו/או אינם מעוניינים להשקיע את הזמן,הנסיעה וכיוב' כשיש וט' "טוב" מתחת לבית). לכן משלמים יותר. זה הכל עניין של היצע וביקוש...

Nogood Girl

New member
כן, אבל בואי נגיד שלרופא מומחה פרטי

מגיעים כשהמצב ממש ממש חמור, כשמיצית את כל האופציות האחרות ואין שום אפשרות אחרת ולא לבדיקה כללית שגרתית.
אם הווטרינרית לוקחת רק לבדיקה ראשונית כללית ביותר כזה סכום, אני קצת מפחדת לחשוב כמה יעלה לי אם חס וחלילה אחת מהן באמת תצטרך אותה...
אני כולה סטודנטית ענייה והארנבות והציוד והכל עלה לי לא מעט אז עוד טיפול אצל הווטרינר עולה לי אפילו יותר? קצת מוגזם לדעתי....

טוטס

New member
שוב - אין לי בכלל ויכוח לגבי זה המחיר הוא

שערורייתי. באמת.

באופן אישי - עדיף בעיני לא לקחת לשום וטרינר מאשר לקחת לוט' רגיל. כי הם פשוט לא מבינים בכלל את המערכות גוף של הארנבונים - שפועלות לגמרי אחרת מזה של כלב/חתול. יטפלו ויסתכלו על הארנבונים שלך כאילו הם כלב וחתול וזה הטיפול שיקבלו (תראי את הדוגמא הטיפשית שנתנו לך על הסקביאס. עצם זה שקראו לזה חיסון זו בדיחה וחוסר מקצועיות בעיני).
ארנבונים מאוד שונים מכלבים וחתולים - כמו שהראש שונה מהמעיים - ולכן זקוקים לוט' מומחה. כשיש לכלב שלשול - לא קרה כלום. קצת צום ויעבור. כשיש לארנבון שלשול - ברוב המקרים זה מקרה חירום והוא יכול למות תוך שלוש ארבע שעות. אבל וט' שלא מבין - לא ידע את זה..ויש לי עוד מיליון דוגמאות.

תאמיני לי - שהלוואי והייתי מוצאת וט' מומחה שאינו כה יקר. אני הראשונה שאתייצב בתור. מעבר לזה שאני בטוחה שאני יותר ענייה ממך - יש לי 7 בע"ח בבית - וחוץ מהכלבה כולם אקזוטיים - רוצה לחשב את ההוצאות

אבל דווקא בגלל השנים שאני מגדלת כמות כזו של בע"ח אני יכולה להגיד לך שבמרבית הפעמים הסכום העיקרי שתשלמי הוא על הביקור עצמו. לפעמים תהיה תוספת של 30 ש"ח על תרופות אבל באמת שזה כבר לא משמעותי.
כשמבקשים הנחה - לפעמים מקבלים. ולא - זה לא יוריד את המחיר ב- 100 ש"ח אבל זה גם משהו.

שוב - אם כבר וט' "רגיל" אז עדיף ללכת למרפאת כל חי - שבגלל שהם מטפלים בעיקר בכלבים וחתולים יכולים להרשות לעצמם לקחת מחיר ביקור נמוך מאוד. ולפחות תדעי שאת לא מול רופא שהוא בור לחלוטין (אבל רק לרופא שכתבתי לך עליו ולא לאחרים
).

טוטס

New member
מהיכן אימצת אותו?

אני יכולה להגיד שהחיות שלי כבר 6 שנים מטופלות אצל עדי גנץ, ואני מביאה אליו לעיתים מכרסמים שלצערי ננטשו - ומעולם הוא לא המליץ לי לתת לחיות זריקה.

ייתכן והוא ראה לנכון מעצם המקום שממנו הארנבון הגיע לתת זריקה חד פעמית - אך וודאי שלא שמעת ממנו המלצה להגיע כל 3 חודשים לזריקה נוספת שזה החלק שמפריע לי

ומסכימה שבהחלט הביקור אצל עדי יקר (ואפילו מאוד
) אבל בעבר, כשניסיתי לחסוך וללכת לאחרים - בסוף חזרתי אליו כי האבחונים שנעשו היו לא נכונים ושילמתי כפול. היום אני מעדיפה ללכת למקור על ההתחלה וזהו

גולי73

New member
אימצתי אותו מהגן של הילדה

אבא שהביא לבן שלו את הארנבון והאמא הסכימה שישאר רק את הלילה, למחרת הם כבר הביאו אותו לגן וחיפשו לו בית אחר.
מאיפה הוא הגיע אליהם אין לי מושג.
גם אין לי מושג למה גנץ החליט לתת לו טיפול סתם כך, אולי ככה התחשק לו באותו בוקר. היות והבנתי מהפורום שהוא בר סמכא בכל הנוגע למכרסמים אז הסכמתי להמלצתו לתת לו חד פעמי טיפול.

אני מסכימה שאם הארנבון חולה כדאי ללכת ישר למומחה אבל עדיין ישנם דברים שגם הוטרינר השכונתי כביכול, כזה שכן בא במגע עם מכרסמים פה ושם, יכול לעשות. יש לי פה וטרינר שמתקשר לגנץ ומתייעץ איתו אם צריך ובמקרים מסוימים כזה דבר בהחלט יכול לספק.

טוטס

New member
לאילו דברים את חושבת שאפשר ללכת לוטרינר

השכונתי?

התשובה האישית שלי - וגם היא בהסתייגות - היא לגזירת ציפורניים. למה הסתייגות בדבר כ"כ פשוט? כי אם לא יודעים להחזיק את הארנבון נכון - אפשר לעשות נזק כ"כ נוראי (נכות מיידית=מוות או מוות מיידי), כשהארנבון יתחיל להשתולל מלחץ...

אז לא - לא לכל וטרינר גם הייתי לוקחת לגזירת ציפורניים.
לבדיקה ראשונית - בוודאי שלא הייתי לוקחת לוט' השכונתי - כי יש כ"כ הרבה דברים שהוא יכול לפספס (מתי ראית בפעם האחרונה בדיקת שיניים רצינית של ארנבון כשהיית אצל וט' שכונתי?),
מעבר לשני אלה - בסה"כ המקרים האחרים ב"שוטף" שנדרש עבורם וטרינר, הם בדר"כ מקרה של מחלה ואז, לי אישית, חשוב ישר ללכת למישהו שיזהה את הבעיה מיידית כדי שבעל החיים לא יסבול או חלילה ימות...

לגבי הוטרינר שציינת בהודעתך - אני בהחלט נותנת
רציני לוטרינר שיש לו צניעות ומודעות עצמית מספקת כדי להגיד (גם לך וגם לעצמו
) שיש דברים שהוא אינו יודע/אינו בטוח בהם ומתקשר לוטרינר מומחה כדי לבדוק!! זה וטרינר אמין בעיני, גם אם אין לו מומחיות! הוא לפחות יודע מהם גבולותיו המקצועיים וזה חשוב מאוד!

מרבית הוטרינר השכונתיים יגידו לך שהם פשוט מטפלים וזהו, יאבחנו שטויות ולא יעזו להרים טל' ולהתייעץ. לוט' כזה פשוט לא הייתי הולכת בחיים. נקודה. ובעברי, כשפעם אחת בעת מקרה חירום, כשעשיתי את השטות הזו - בעל החיים שלי מת בסבל רב. זה לעולם לא יקרה שוב..

גולי73

New member
יש לך יותר נסיון עם מכרסמים

אני מניחה שאת צודקת.

אני פשוט הגעתי לוטרינר שבאמת יש בו מן ההגינות לומר מה כן הוא יכול ומה לא ומרים טלפון לשאול את גנץ על כל דבר שהוא לא בטוח בו, לא ספיציפית במקרה שלי אלא באופן כללי. הוא אומר שבתקופה האחרונה כ"כ הרבה מכרסמים הגיעו אליהם למרפאה שמרב התייעצויות עם גנץ, הנ"ל צחק איתו שאולי כדאי לו לפתוח סניף שם.

אני מאמינה שאם יהיה לי ארנבון חולה אני לא יהסס ואלך ישר למומחה.

trilliane

Well-known member
מנהל
כאמור, יש וטרינרים שכונתיים עם ניסיון

בארנבונים, בדיוק כפי שאת ממליצה על ההוא ברחובות שאינו ממוחה, יש עוד כמוהו. לא הייתי עושה אצלם סירוס ולא הייתי קונה אצלם טיפולים, אבל לבדיקה כללית הם יכולים להתאים. כמובן, לא הולכים לכל אחד, אלא רק לכזה שכבר יש לו ניסיון ובאמת מבין מספיק כדי לבדוק ארנבון. אני יכולה לומר על הווטרינר שהלכתי אליו (וקיבלתי המלצות, ושאלתי אותו שאלות טלפוניות והתרשמתי וכו') שהוא אכן בדק אותו בהתאם למה שבודקים אצל ארנב: עיניים, שיניים, מין, משקל וכו'.

כשהלכתי לגזוז לקבו ציפורניים כבר עשיתי את זה במרפאה קרובה לידי (זו שד"ר אשחר עבד בה) והם אמרו לי שהם יודעים לעשות זאת נכון, והם אכן החזיקו אותו כמו שצריך (2 אססטנטיות + מגבת) והווטרינר בדק לו כל ציפורן בקפדנות וגזז רק מה שהיה אפשר וצריך.

טוטס

New member
כשאת כותבת יש וטרינרים שכונתיים שמבינים

זה נשמע כאילו כל 2 מטר יש אחד כזה ש"מבין" - ואני משערת (ורק משערת
) שעד היום כבר הבנת שזה ממש לא נכון.

99% מהוטרינרים - אינם מבינים. והבעיה היא - שבערך 95% מהם אם לא יותר, אומרים שהם מבינים ומי שאינו ותיק ברפואת ארנבונים לא יידע להבדיל ויבטח באותו וטרינר שהארנבון שלו בידיים טובות.

גם אני - בשביל גזירת ציפורניים - לא הולכת לד"ר גנץ, כי לא מתאים לי לשלם סכום הזוי בשביל ציפורניים/גזירת כנפיים לתוכי, אבל אני כן הולכת לוטרינר אחר שיש לו הכשרה באקזוטיות. אבל גם כאן - מרגישים את ההבדל בין וטרינר שעובד רק עם אקזוטיות ובין מי שלא...אין מה לעשות..

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מה "להבין", מעולם לא טענתי אחרת

לא טענתי ש"כל 2 מטר" יש אחד שמבין, אלא שבכל אזור או עיר (ודאי עיר גדולה) אפשר בסבירות גבוהה למצוא גם וטרינר עם ניסיון בטיפול בארנבונים אף שאינו מומחה. מחפשים המלצות, מדברים עם הבן אדם, מתרשמים, ולא ממהרים לקבל כל טיפול שהוא מציע בעיניים עצומות.

dreshard

New member
סקביאס חיסונים וכדומה

ננסה לעשות סדר בדברים:

סקביאס- אקרית עור הגורמת גירוי עז ויכולה לעבור לאנשים. נחשבת מחלה נדירה בעולםאצל ארנבות ומשום מה בארץ נפוצה עד מאוד, כנראה בגלל שמגדלים וחנויות לא ממש מקפידים לטפל כראוי.

חיסון -אין חיסון למחלה. טיפול בזריקה אחת לא יעיל ולא נכון רפואית מכייון שהוא הורג רק אקריות בוגרות ואם יש ביצים המחלה תתפרץ מחדש כעבור שבועיים. לכן, במקרה של אבחון ברור של המחלה בעור על ידי מגרד ובדיקה מקרוסקופית צריך לטפל על ידי שלוש זריקות בהפרש של שבועיים.

רבולושן - ניתן למריחה על העור ואמור לטפל על פני חודש כך שגם אקריות צעירות ימותו. עדיף כי חוסך זריקות וטיפולים ונסיעות. יש לדעת מינון מתאים.

למה בכל זאת יש הנותנים טיפול מניעתי? כי כאמור המחלה נפוצה בארץ ועלולה לעבור לבני אדם. אני לא נוהג לעשות זאת אם אין סימנים ברורים אבל אם הארנבון מגיע ממקור מפוקפק ואם ילדים יחזיקו על הידיים עדיף לתת טיפול אחד ברבולושן.

ולמה זה עולה כסף? ככה. כי זו רפואה פרטית ומכייון שאף אחד לא רוצה ולא צריך לעבוד בחינם או בהפסד. מותר למי שלמד הרבה שנים ובייחוד שהמשיך והתמחה בתחום מסויים לבקש ולקבל תמורה לשנות ההשקעה הרבות. לבוא לוטרינר ולנסות לנגן על המצפון על ידי זה שאומרים שאין כסף זה סוג של סחיטה רגשית.נראה לדוגמא מישהו עושה את זה למוסכניק אם יש בעיה באוטו. ולמי שלא מתאים,זה בסדר גמור, יש אפשרויות אחרות. בהקשר זה חשוב לדעת כי מה שעולה שקל שווה שקל.

רק בריאות

Nogood Girl

New member
אוי קשה קשה...

כל הצרות באות יחד שכזה.... ראתי את הארנבות מגרדות את הרגליים קצת יותר מידי ונכנסתי ללחץ...
אז הייתי היום אצל ווטרינרית שמתעסקת בשוטף עם ארנבים, היא אמרה שהיא לא ממש רואה סקביאס אולי טיפה אודם ברגליים אבל היא נתנה להן חיסון וביקשה שאבוא עוד 10 ימים לחיסון נוסף.
יש לי אותן רק מיום שבת, יכול להיות שגם אני ובן זוגי נדבקנו נכון? אז בקיצור כל הבגדים, המצעים, המגבות וכו' הלכו למכבסה, עד שיגיעו יעברו כביסה ויחזרו יעברו הרבה יותר מ72 שעות.
אני כבר קירצפתי את הכלוב שלהן ואת כל האיזור שבו הן היו עם אקונומיקה, לאחר מכן סבון כלים ואז עם מים רותחים וזה לפני שהוצאתי אותן מהארגז שבו הן נסעו לווטרינרית והכנסתי אותן חזרה לכלוב שלהן.
את הספות, המיטה, הכיסא מחשב שאבתי...
וקניתי סקביצין לעשות לי ולבן זוג טיפול היום בערב...

ואמנם התסמינים בבני אדם אמורים להתחיל אחרי כחודש, אבל כנראה פסיכולוגית כבר כל הגוף מגרד לי!!!!

יש עוד הצעות המלצות, הערות או הארות? תודה מראש לעונים....

trilliane

Well-known member
מנהל
ארנבונים מתגרדים ומלקקים את עצמם באופן טבעי

אם זה לא משהו מיוחד ואין סימנים על הגוף חבל להילחץ סתם ולהפוך עולמות... נראה לי שזה בעיקר פסיכולוגי אצלכם. אם אין סימנים על הארנבונת וגם לא עליכם, שנו בשקט...

לי הייתה בעיה שאחרי כמה ימים שהארנבון היה אצלי צצה לי פריחה; מיד לקחתי אותו לוטרינר (עם ניסיון בטיפול בארנבונים) והוא לא מצא כלום ואמר שהוא בריא לגמרי ולא הציע כל טיפול לגבי סקביאס; הרגיע אותי שאם יש סקביאס זה לא מגרד קצת אלא הממממממון (מניסיון אישי שלו...) והציע שאלך לרופא עור. הלכתי לרופא והתברר שזה איזה וירוס נדיר (שלמעשה התחיל אצלי עוד קודם, אבל הסימנים הראשוניים היו שונים מהפריחה בהמשך) שלא קשור לארנבון משום בחינה שהיא.

Nogood Girl

New member
היום הייתי אצל הווטרינרית

היא אמרה שיש אודם ושאולי זה סימן להתפרצות ונתנה להם חיסון... נראה לי שזה השלב להילחץ.....
הסימנים על הגוף והגרד הנורא מתחיל אחרי חודש.... לדעתי עדיף להפוך עולמות עכשיו לפני שנחיה בשסיוט מתמשך עוד חודש....

trilliane

Well-known member
מנהל
כתבת בהודעה הקודמת שהיא לא ראתה סימנים

ונתנה חיסון "ליתר ביטחון"; מזה לא הייתי נלחצת, ובטח שלא מתחילה טיפול על עצמי בלי לראות לפני כן רופא עור. קחי בחשבון שהסקביאס של הארנבונים ושל בני אדם הוא לא אותו סוג של טפיל (כל חיה והסקביאס שלה...) וזה של הארנבונים לא רואה בבני אדם פונדקאים אידאליים ולכן נוטה פחות להדביק וגם להיות הרבה פחות עצבני מסקביאס של בני אדם. אני גם לא יודעת אם המשחות מתאימות בדיוק.

בקיצור, אם כרגע אפילו לגבי הארנבונים לא בטוח שיש סקביאס נראה לי שאת סתם מכניסה את עצמך לסרטים. זה בסדר לנסות להקדים תרופה למכה, אבל לא הייתי מקדימה תרופה לרופא.

trilliane

Well-known member
מנהל
אגב, לגב סקביצין, זה לא טיפול מנע!

שימי לב שכתוב בעלון מפורשות "אין לטפל במי שאין לו גרדת". חבל על טיפולים מיותרים, הם לא מוסיפים בריאות. אני מפצירה בכם, לפני שאתם מרתיחים את כל הבית ונמרחים מכף רגל ועד ראש, גשו לרופא עור להיבדק.

למעלה