חיסון גיל חודשיים

nightriders

New member
סליחה שאני מפריע לכם בדיון

לא קראתי את הכתבה, מהשרשור הבנתי שאת מדברת על אפשרות שהאנטיביוטיקה שמוספת לחיסון גרמה לעליה בשיעור זנים עמידים לאנטיביוטיקה. אני אצא מנקודת הנחה שזה נכון.
אם נחזור לתגובה שלך לפותחת השרשור, עדיין אין להסיק מכך שמתן חיסון לאדם פרטני תעלה את סיכוייו להדבק בזן עמיד (כמו שניתן להבין מהתגובה שלך אליה). הסיבה היא פשוטה - עמידות לאנטיביוטיקה לא נוצרת בגלל אדם כזה או אחר, אלא בגלל שימוש מוגבר באוכלוסיה. במלים אחרות, אם עקב שימוש של החיסון באוכלוסייה נוצרו זנים עמידים, אותו אדם X בודד בסיכוי מוגבר להדבק בזן עמיד, בין אם יתחסן ובין אם לא. (חיסון ממילא לא מונע ולא אמור למנוע הדבקה בפתוגן, הוא מיועד למנוע את התפתחות המחלה).
הדרך היחידה לעצור את התופעה היא להפסיק את השימוש באוכלוסייה , אבל כהמלצה פרטנית - זה לא יעזור לה.

תרגישו חופשי להמשיך.......

וזה כבר "בסדר"?

האם עלינו למדוד רק את ה סיכון הפרטני של החיסונים?
אם החיסונים תורמים לתחלואה ברמת האוכלוסיה, זה לא נחשב בעיניך כחלק מהסיכון?

nightriders

New member
פעם נוספת שמיחסים לי דברים שלא אמרתי

אני מזכיר כיצד התחיל השרשור. השרשור התחיל משאלה לגבי מקרה ספציפי. פולספגן הציגה (או לפחות כך זה משתמע) את אחד מהשיקולים נגד, בעובדה שזה עלול לחשוף את הילד (הספציפי של פותחת השרשור) להדבקות בחיידקים עמידים.
אני בסך הכל הגבתי ענינית לנקודה הזו, בהסבירי את המצב שאם נוצרים חיידקים עמידים (אין לי מושג אם כן או לא, לא קראתי) הרי הם נוצרים באוכלוסייה ואותו ילד יכול להדבק בין אם יחוסן ובין אם לא. הרי אותה אישה יכולה להתייחס רק לילד שלה, ואין בכוחה להשפיע על כל שאר הילדים. מוקדם מדי לדון במודלים של תורת המשחקים כרגע.

לא כתבתי שזה בסדר או שום דבר אחד.

לא הכל חייב להיות בחלוקה של "טובים" ו"רעים" "בעד" או "נגד". לפעמים ניתן פשוט להתייחס ולדון ענינית.

מצטער לומר לך, אבל כרגע הפעילות הכי פוריה כאן היא ויכוחים שחלקם הגדול לא בדיוק מכבד, תקיפות והשמצות הדדיות. אם לא יקרה כאן איזה שינוי, הפורום הזה לא יאריך ימים, וחבל. (תסתכל בעצמך על הפעילות בימים האחרונים).

אאל"ט מה שקרה הוא שזנים שהיו עמידים

לאנטיביוטיקה מילאו את הנישה שהתפנתה ע"י זני החיסון.
מה קיבלנו הוא שבמקום להילחם בזנים פחות אלימים ועמידים לאנטיביוטיקה יש לנו עכשיו מאבק עם זנים אלימים יותר ועמידים פחות לאנטיביוטיקה.
לא נורא, העיקר שפרופ' רון דגן מסורוקה קיבל מענקי מחקר של עשרות מיליונים "לעשות ניסויים" (כלומר, לשווק) את החיסון הזה (והוא אכן מספק את הסחורה).

פולספגן

New member
לדעתי, אם את מתכוונת לחסן בסופו של דבר את

כל החיסונים, אז עדיף לך להתחיל דווקא מהרוטה וזאת מהסיבה הפשוטה שהוא מוגבל בזמן ולא יהיה נכון לחכות לדקה ה-90, כי בגיל הזה דברים משתבשים ופתאום הילד חולה ואז לא ניתן לקבל חיסון.

לגבי שאר שאלותייך:-

1) המוצהרות הן יומיים שלושה, |אך| יש גם תופעות שלטווח ארוך יותר.

2) עדיף להכניס ללא חיסונים כלל.

3) הוא יכול להפחית את המחלה וגם יכול להגבירה.
אגב, הדבר נכון גם אם את מחוסנת מלא

4) בשביל להשיב לך על כך, חשוב לדעת האם את מניקה מלא.

soon2bmommy

New member
מניקה בהנקה מלאה

אשמח בנוסף לדעת למה עדיף להכניס בלי חיסונים בכלל?

וכמו כן, למה החיסון עשוי להגביר את הסיכוי להדבק?

אני חייבת להודות שכל ניסיון שלי במהלך ההריון לדוג ברשת מידע אובייקטיבי נכשל. אני מרגישה שכל צד מביא מידע מוטה לחלוטין...:(
גם חלק מהתשובות פה למעלה מראות לי שאצל הרבה אנשם שהנושא קרוב לליבם יש שחור או לבן ואין אפור ואני לא מאמינה שזה המצב.
אני מכירה אותך מהפורומים והייתי בטוחה שגם אצלך יש רק שחור ואני רואה לפי תשובה זו שלא כך הדבר - אז נחמד לגלות שלפעמים אפשר לשפוט לחומרה ולהתבדות.
בכל מקרה אשמח לתשובה תודה!

יש הבדל בין שני הצדדיים

תומכי החיסונים הקנאים מתפרנסים מהחיסונים (כמו וקסי שלנו) או מחויבים להם עקב המערכת בה הם עובדים (מרבית הרופאים), שזה בעצם, שוב חוזר לענין של פרנסה.
מתנגדי החיסונים הקנאים עושים זאת בהתנדבות ומתוך רצון להציל חיים ולגלות את האמת לציבור.

תעשי את את החשבון למי את מאמינה.

זו השמצה פרועה שתכליתה לעשות דלגיטימציה

לצד השני ותו לא. מוכרים לי אישית תומכי חיסונים רבים שפרנסתם לא קשורה בחיסונים משום בחינה שהיא, גם לא לרפואה או לחברת תרופות. הלגלוג המכוער והבלתי נגמר שלך פשוט מוציא את החשק להתייחס אליך בכלל. אתה לא מסוגל להפריד בין טיעונים ענייניים למי שהחלטת שעומד מאחוריהם, וחבל.

זה הניסיון האישי שלי

לא יצא לי להתקל באף תומך חיסונים (שים לב טוב לניסוח עכשיו) שלמד את הנושא לעומק ומתדיין לגביו באריכות ברשת שאין לו אינטרס מובנה בענין. ד"א, הנסיון שלי לא רק מהארץ.

לא ציינת זאת בהודעתך הקודמת...

העובדה שלך לא יצא להיתקל אומרת שלך לא יצא להיתקל. כאמור, לי יצא ואף הרבה. כמו כן ממש לא ברור לי מדוע החלטת שחבר פורום כזה או אחר עוסק בנושא, שיש לו אינטרסים, שהוא משקר ועוד; אף שהכתיבה בפורום נעשית בכינוי, גם לכינוי יש מוניטין ואנשים כבר תבעו ואף זכו על תביעת דיבה בפורומים, לתשומת לבך (וכן, בהתנהלות שלך יש משום לשון הרע). בכל מקרה, כפי שגם מנהל הפורום הבהיר לך, גם לו טענותיך היו נכונות זה פשוט לא רלוונטי ולא ראוי.

אדרבא, יתכבהד וקסי ויכתוב בשמו האמיתי

יספר לכולנו ממה הוא מתפרנס ואז חוקי הדיבה יגנו עליו.

לעצם הענין, אתה יכול אולי להאיר את עיני מה הרציונל עבור אדם להשקיע לילות כימים בלהגן על החיסונים אם אין לו כל טובת הנאה חומרית מכך בהתחשב בגורמים הבאים:
1. ישנם רבים אחרים שעושים את הפעילות הזו תמורת כסף.
2. ישנו מנגנון שלם (חברות תרופות, מש' הבריאות) שפועל ומעביר את אותם מסרים.

ד"א, לא ראיתי שיש לך איזשהי ביקורת על ההתחמקויות של וקסי. לשמור על "כינויו הטוב" אתה יודע, אבל לשמור על האמת - שלשמה נתכנסו כאן - נראה שלא מעניין אותך מספיק.

הוא לא צריך, בדיוק כפי שאתה לא כותב בשמך

וגם אני וגם אחרים כאן. החוק מגן עליו גם כך, ומה שאתה עושה עובר על תקנון תפוז וגם מנהל הפורום כבר העמיד אותך במקומך, חבל שאתה ממשיך בשלך.

נראה לי שאתה מתקשה להפנים את העבודה ש"לשמור על האמת" רלוונטי לשני הצדדים, והוויכוח הוא מהי אותה אמת. לא ברור לי למה אתה חושב שרק אתה יכול לבזבז כאן זמן ולהגן על האמת שלך בחרדת קודש אבל לאחרים לא? למה אצלך זו סיבה קבילה, שאתה חושב שחיסונים הם פשע, וכשהצד השני חושב הפוך (שמניעת חיסונים היא המזיקה) זה פתאום מטעמים אינטרסנטיים?

שמריהו, אתה מפספס את הנקודה בגדול

אנא דפדף לכיוון ראש הפורום וראה שרשור הדן בנקודות שמהן וקסי מתחמק מלעסוק.
הציפיה פה היא שכל אחד ידון בדברים ע"פ נקודת השקפתו, הידע שלו וכו'. עד כאן טוב ויפה.
אבל, התחמקות חוזרת ונשנית מלעסוק בנושאים רלוונטיים ביותר לנושא הפורום שאינם "נוחים" לצד מסוים מחשידה מיידית את המתחמק כאילו מטרתו אינה בירור האמת אלא הפצת תעמולה ותו-לא.

אני איני חושש מלעסוק בכל נושא רלוונטי לתחום החיסונים.
איני גם חושש מלמסור פרטים אישיים עלי - במה אני עוסק וכו' - ולהצדיק בכך את עמדתי המוסרית בויכוח הזה.
איני מצפה מוקסי שימסור את שמו. אני מצפה ממנו לגילוי נאות בקשר לאינטרסים שלו בנושא הנדון.
אני סמוך ובטוח שלו היה מתברר פתאום שמנהל הפורום מקבל תשלומים עבור פעילותו בתחום החיסונים מגורם זה או אחר, אתה וחבריך הייתם עושים מזה חגיגה גדולה.

לא פספסתי, קראתי את השרשור, והוא פשוט מגעיל

הרדיפה האישית שלך בתוספת עקיצה ולגלוג בכל משפט שני פשוט עשו לי איכס והוציאו לי כל חשק להגיב בכלל. מפתיע אותי שחסון וקס בכלל מוכן לענות לך כשאתה מתייחס אליו כך.

זכותו להחליט במה הוא מעוניין לדון והוא לא חייב לך שום גילוי נאות ושום דין וחשבון על מיהו ומהו וגם מנהל הפורום כתב לך את זה. אז אולי די???

ענין של טעם...

בעיני מגעיל הרבה יותר ההתעלמות של וקסי מחשדות כבדים של הרעלת דור שלם של ילדים.

וקסי הרוויח ביושר את ההתיחסות אליו בזה שבחר להתעלם כמה וכמה פעמים מלענות.
כאמור הדבר מחשיד אותו במיידית כתועמלן אינטרסנט.
אני אומר בצורה ברורה: הבעיה העיקרית של תחום החיסונים היא שהוא משופע באינטרסים של בעלי עניין שלא בוחלים להקריב את הבריאות שלנו ושל ילדינו. אני נתקל בזה על ימין ועל שמאל בשיטוטי באינטרנט. זה שאדם כותב בפורום בנימוס אינו אומר שכוונותיו טהורות. מי שכוונותיו אינן טהורות יגולגל אצלי בנוצות וזפת. אין הנחות לאלו שמתפרנסים על חשבון בריאות ילדינו.

לגביך אתה, אם האמת חשובה לך אני מציע לך לפתוח שרשור בכל אחד הנושאים מהם וקסי התחמק ואשמח לדון איתך בניחותא בנושאים אלו בשרשור נפרד.

לא, עניין של נימוס ואם לא נימוס, אז תקנון

יש דרך ארץ בסיסית בפנייה לאנשים זרים. אפשר לא להסכים עם אדם ולהתווכח בלי סוף ועדיין לשמור על כבוד מינימלי, גם אם זה רק בפה ולא בלב. אבל אם זה לא בא לך טבעי, אז באו תפוז והכתיבו בתקנון (שמנוסח בלשון נקבה אך תקף לשני המינים) את סעיף 20 : הצהרות והתחייבויות הגולשות
"כשאת עושה שימוש באתר, אנא עשי בו שימוש בהתאם להוראות התקנון והדין. אנא הימנעי מפגיעה בגולשות אחרות ואף בצדדים שלישיים שאינם צפויים להשתמש באתר. כמו כן, יש להישמע להוראות הפעלה ולהנחיות שנמסור לך מעת לעת;

מבלי לגרוע מכל הוראה אחרת בתקנון זה, הנך מצהירה ומתחייבת כלפינו כדלקמן (אין בסעיפים שלהלן כדי לגרוע האחד מהשני):
- לא להעלות תכנים שיש בהם לשון הרע;
- לא להציק או להטריד גולשות אחרות ובכלל זה (בין היתר) לא לערוך "משפטי שדה" לגולשות אחרות וכן להימנע מהצעות מגונות לגולשות אחרות;
- לא להעלות תכנים שעלולים לפגוע ברגשות הציבור או שיש בהם כדי להעליב;
- לא להעלות תוכן המהווה פגיעה בפרטיות או חדירה אליה או חומר הפוגע בצנעת הפרט בכל דרך אחרת;
- לא לפרסם פרטים אישיים של גולשות אחרות, לרבות זהותן של הגולשות (אלא אם כן פרסמו אותה) ופרטי ההתקשרות עמן;
- לא לאסוף נתונים על גולשות אחרות;"

אלה רק הסעיפים הרלוונטיים לאופן שבו אתה מתבטא בפורום. את הקישור לתקנון המלא תוכל למצוא בתחתית כל דף באתר תפוז.

יש לך בעיה חמורה של סדרי עדיפיוית, הייתי אומר

תן לי לנחש - בויכוח של החיסונים אתה מהצד של... תומכי החיסונים!
קלעתי, לא?

יש כאן שאלה מוסרית מדרגה עליונה ואתה בוחר לעסוק בזוטות. (תיכף תגיד לי שזה ממש לא משנה אם וקסי מתפרנס בעקיפין מחיסונים כי זכותו לכתוב בפורום בכל מקרה, וכו'.)

ואם כבר אתה מדבר על התקנון של תפוז, הרי וודאי תסכים איתי שתפוז לא נערכו למצב שתועמלן חיסונים יעשה שימוש בפורום שלהם ע"מ להפיץ תעמולה מוטית וחד-צדדית שמשמעותה היא פגיעה באלפי תינוקות בישראל בכל שנה (הערכת חסר). לצורך זה, תפוז מצפים שתרכוש איזה שטח פרסום

בקיצור, חבל על בזבוז הזמן. אני פה בשביל לחשוף את האמת לגבי החיסונים, כולל תועמלנים במסווה.
אתה רוצה לסתום לי את הפה? בבקשה - תוכיח לי שאני טועה.

את סדרי העדיפויות שלי תשאיר לי, תודה

זה בכלל לא משנה באיזה צד אני; אני לעולם לא בצד של אדם שמגיב לאחרים בלזלזול ובלעג גם אם אנחנו מחזיקים באותה דעה. בעיניי הצורה חשובה לא פחות מהתוכן. כשמישהו כותב בצורה מגעילה שעושה לי איכס אין לי שום רצון להקשיב או להגיב לו, לא משנה מה הוא אומר.

אם אתה כאן כדי לחשוף את האמת לגבי חיסונים, תתרכז באמת לגבי חיסונים ולא בזוטות, כמו מי אמר מה ואיך קוראים לו ואיפה הוא עובד ומה מידת הנעליים שלו או מה אתה חושב עליו או מה אתה מאחל לו לראש השנה. זה לא מעניין אף אחד מלבדך, זה בעיקר מציג אותה כאדם שמחפש איך ללכלך על הזולת. כרגע אתה עושה שירות רע מאוד לאמת כי אתה עוטף אותה ברפש.

אין לי שום רצון לסתום לך את הפה, להפך; אני אשמח לקרוא מה אתה כותב אבל כל עוד זה יהיה כתוב בצורה מכובדת ונעימה לקריאה. לא משלמים לי להיות כאן ואין לי כוונה לקרוא הודעות שעושות לי איכס בלב, אני לא בעונש.

למעלה