חיסונים לפני טיסה
שלום לך וברוכה ההבאה.
לא ניתן לדעת מראש אילו תופעות לוואי, אחרי כמה זמן ולכמה זמן יהיו, אם בכלל יהיו נראים לעין, עבור ילד ספציפי. גם לא ניתן לדעת האם יחלה או שיגן על עצמו מפני מחלה גם ללא חיסון. את לוקחת סיכון שלא ניתן לחזות מראש, בכל בחירה.
גם לגבי שאלת מנה אחת או יותר - לא ניתן לחזות מראש האם במקרה הספציפי של הילד שלך, מנת חיסון, ולו אחת, אכן תייצר נוגדנים, מספיק נוגדנים למה שנחשב כ "יעיל מחקרית", והאם הוא יהיה מוגן מפני המחלה כאשר תפגוש אותו, גם אם קיבל שתי מנות חיסון או יותר. סטטיסטית, עבור חלק מהמחלות, יש יותר סיכוי שיהיה מוגן לאחר מנה אחת או שתיים בהשוואה לאף מנה, אבל את לא יודעת איך זה יתנהג אצל הילד שלך. נקודה נוספת, במחומשת יש חיסונים נגד חמש מחלות - עבור כל אחת השיקולים והסיכונים שונים לגמרי. האם יש מחלה ספציפית שאת יותר חוששת לגביה?
לא ציינת לכמה זמן אתם נוסעים. אם לתקופה יחסית קצרה (שבועות) מה שאני הייתי עושה זה מחכה עם החיסונים עד לאחר החזרה. מועדי החיסונים נקבעו באופן סטטיסטי עבור כולם באותו הגיל, אבל בפועל כל אחד מתפתח אחרת, ואם את לא יודעת מה יכולת המערכת החיסונית שלו ללא חיסונים, מה תהיה התגובה למחלה אחרי חיסונים ומה תהיה התגובה לחיסון עצמו (ואת לא יודעת את כל אלה) אז למה להיצמד לתאריכים המדוייקים שנקבעו סטטיסטית לכולם? לא חוסן עד עכשיו, יכול להמתין עוד שבועיים-שלושה. מצד שני, אם יגיב לא טוב לחיסונים עצמם, אפילו סתם חולשה/עייפות, הרסת לו את הנסיעה וגם לך לא יהיה הכי נעים בנסיעה. זו היתה הבחירה שלי, אבל כאן מדובר בבחירה שלך
תהנו!