חיסון גיל חודשיים

soon2bmommy

New member
חיסון גיל חודשיים

היי, שמחה לראות שיש פורום כזה.
אנחנו עומדים בפני חיסוני גיל חודשיים - מחומשת, פרבנר ורוטה. את הרוטה אני דוחה בכל מקרה לגיל שלושה וחצי חודשים (הבנתי שאפשר לעשות עד ארבעה חודשים).

השאלה שלי לגבי המחומשת והפרבנר (דלקת קרום המוח וכו'? זה מה שהאחות אמרה). אני כן מעוניינת לחסן בשני החיסונים ומתלבטת האם כדאי לפצל ואם כן איך?

אנחנו טסים לחו"ל שבועיים אחרי החיסון - האחות הציעה לעשות אחד בתאריך ואחד שבוע אחר כך (כלומר שבוע לפני הטיסה) - היא טוענת שתופעות לוואי הן רק יומיים.

יש לי כמה שאלות, מקווה שתוכלו לעזור לי:

1) האם תופעות הלוואי הן אכן רק יומיים?
2) האם הגוף חלש אח"כ תקופה ארוכה יותר? אני לא רוצה להכניס את הקטנה למטוס עם מערכת חיסונית חלשה...
3) האם יש טעם בכלל במנה אחת? האם זה מחסן באיזשהי צורה או שעד שלא מקבלים את כל המנות הגוף לא מחוסן (האחות טוענת שזה עוד לא חיסון מלא אבל במקרה של הדבקה היא תהיה מתונה יותר כי הגוף מחוסן חלקית. האם יש אמת בדבר או שזה שטויות?)
4) אם הייתם צריכים לעשות רק אחד כרגע (לפני נסיעה) איזה הייתם ממליצים? גם מבחינת תופעות לוואי וגם מבחינת סיכויי הדבקות במרכז אירופה בחורף..

המון המון תודה!

הערה קטנטנה

אם את מחפשת ייעוץ רפואי, אני ממליץ לך לפנות לגורם רפואי מוסמך.
אני מניח שתכף אבו חסן יבוא ויתחיל לטנף, אז אני אוסיף דגש קטן - אם לעומת זאת באת לדון ביעילות החיסונים אהלן וסהלן לא משעמם כאן.

חיסון הפרבנאר לא יעיל

ראי כתבה ב-YNET מלפני מספר ימים. את מזריקה לתינוק שלך חומרים מסוכנים והוא למעשה לא מוגן.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4292009,00.html

(ממליץ לך גם לקרוא את תגובה 23 לכתבה המפרטת נתוני תחלואה של מש' הבריאות מאז הכנסת החיסון.)

ד"א, הכתבה הזו לא מחדשת הרבה. חוסר היעילות של הפרבנאר בהורדת התחלואה בפנמאוקוק ידועה מזה מספר שנים.

פולספגן

New member
קומרן וחסון וקס -

זוכרים את הדיונים על עמידות חיסונים בדומה לאנטיביוטיקה?
(לתזכורת קומרן הנה תגובתך וחסון וקס הנה תגובתי אליך, ראה ס'3 ומסתבר שטעיתי והסיכוי הוא לא מזערי
)
הנה ציטוט מתוך הכתבה שצרפת:-
{
מחברת ניאופרם, משווקת החיסון בישראל, נמסר בתגובה: "החיסון שהכיל שבעה זנים של פנואמוקוק גרם לירידה משמעותית בתחלואה הנובעת מן הזנים שהיו כלולים בחיסון. יחד עם זאת, הוא לא הכיל את הזנים האלימים שהם הגורמים המרכזיים לדלקות ריאה קשות, ועל כן היה צפוי כי תהיה ירידה פחותה בתחלואה הנובעת מזנים אלו, ואולי אף עלייה, שכן חלקם פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה.
}

קומרן

New member
רגע, לטענתך הם פיתחו עמידות לאנטיביוטיקה בשל

החיסונים? ז"א - זה מה שאת מבינה מהכתבה בוואי-נט?

קומרן

New member
שהדברים לא קשורים

חיידקים אינם יכולים לפתח עמידות לאנטיביוטיקה בעקבות חיסונים. אני מציע לך לקרוא קצת בנושא כדי שתוכלי להבין מדוע - זאת ממש ביולוגיה בסיסית

פולספגן

New member
נגמרו הזמנים שאני עושה בשבילך את כל העבודה

מספיק שהתנדבתי לצטט לך במאמר את החלקים הרלוונטים.

קומרן

New member
אבל לא ציטטת את המאמר, ציטטת מYNET

אין לי מושג מה טיב הציטוט\תרגום והקשרו...

אז כל הכבוד לרוח ההתנדבות, אך אם את רוצה לחזק איזו נקודה שאת מעלה , ה"עבודה" היא שלך - נגמרו הימים שבהם אני הייתי מראה לך כמו ילד מדוע הצ'קים שאת מפזרת הם ללא כיסוי

פולספגן

New member
מה לא הבנת שכתבתי שתביא את המאמר ואצטט לך?

לא דברתי על מה שצטטתי ב-Ynet, אלא בזמן עתיד לאחר שתואיל להזיז את אחוריך ולהביא את המאמר, אם אתה בכלל יודע איך לחפש מאמרים ...

אגב, למה "כמו ילד"?
אתה בדיוק ילד שאפילו מאמר לא יודע למצוא ...

קומרן

New member
רגע, אז אני לא מבין

את מתנדבת לצטט קטעים ממאמר שכלל לא קראת?! ואם אין שם את אשר את מקווה למצוא?

פולספגן

New member
נסה אותי ...

אני להבדילך מבינה את מה שאני קוראת ואני בטוחה שאמצא לך את זה במאמר.

קומרן

New member
את קצת מצחיקה...

בכל אופן , אם את רוצה לדון על מאמר ספציפי , לפחות מין הראוי שתכתבי את השם שלו כדי שתהייה שפה משותפת - שנדע שאנו מדברים על אותו מאמר.

ברגע שתעשי זאת , אני מסכים ברוב נדיבותי לשלוח לך קובץ PDF של המאמר המקורי (יש לי גישה - לא יודע אם לך יש) ותהיי מוזמנת שם לחפש ציטוט שיוכיח את מה שאת מנסה לטעון - שחיסונים גורמים לעמידות לאנטיביוטיקה בחיידקים

פולספגן

New member
אני בדיוק כמוך יודעת את שם המאמר -

מה שיש לשנינו זו הכתבה ב-Ynet.
בחיפוש קל, אפשר לאתר את המאמר שעליו מסתמכת הכתבה שזה בד"כ מה שאני עושה, אך הפעם אשאיר את זה ל"כישורך"

קומרן

New member
אוקי, אז את לא מכירה את המאמר

לא מבינה דבר בביולוגיה

ןבכל זאת את ממשיכה לטעון דברים מגוכחים - בהצלחה

לי אין מושג מה המאמר וכל הזמן מתפרסמים מאמרים בנושא. אם את מכירה משהו שתומך בטענה שלך, את מוזמנת לחלוק

פולספגן

New member
זה שתכתוב את זה אלף פעמים לא יצא אותך צודק

אגב, כבר יש לי את המאמר ואני משחקת בך, כי אתה כלומניק חסר כל יכולת מחקרית שאפילו לא יכול לשייך מאמר לכתבה מפורסמת

גילוי נאות:- טרם קראתי אותו.

קומרן

New member
פולס יקירתי

כמות הפעמים בהחלט לא הופכת אותי לצודק אלה התוכן, ובנתיים , את זאת שכותבת אלפי פעמים דברים בתיקווה שזה יהפוך אותך לצודקת.

ובדבר אחד את בהחלט צודקת (או צודק?) וזה שאת בהחלט רק משחקת וזה ההבדל בנינו - אני מנסה לכתוב דברים של טעם ואת, רק משחקת...

פולספגן

New member
מה אפשר לעשות עם כלבלב, אם לא לשחק?

אתה חסר כל תועלת שאפילו מאמר לא יכול למצוא

למעלה