חיסון גיל חודשיים

ידידי האיסטניס

שמנסים לנקות רפש - צריך ללכלך את הידיים.
אתה חושב שהגישה שלי לא משיגה תוצאות? שיהיה לך לבריאות. אני יודע שהיא כן.

כרצונך; אבל לי אין רצון בשיח ושיג איתך

היה חשוב לי שתבין למה ושלא מדובר בהתעלמות מטעמים אחרים.

תרוצים, תרוצים...

בכל אופן, אין לי שום בעיה שתתעלם.
אני מבטיח לך, לעומת זאת, שאני לא אתעלם אם אתה תכתוב דברים בלתי-נכונים.

ושים לב איך וקסי עונה בדיוק על הפרופיל

כשהוא מתחמק כל הזמן מלהגיב לגבי תחום המחקר שלו והקשר לחיסונים, ובכלל מתחמק מדיון בנושאים שלא נוחים לו, דבר המחשיד אותו במיידי כאדם שאינו מחפש את האמת אלא מונע מאינטרס מובנה.

פולספגן

New member
אם כך, סביר להניח שאין לך מה לפחד מהרעלת

קיבה שזה מה שהרוטה אמור למנוע.

הסיבה שעדיף בלי חיסונים בכלל, היא שכמה שאומרים שבגן תופסים מחלות, אז במטוס הדבר גרוע בהרבה, כי זה מקום קטן וסגור, לכן המערכת החיסונית צריכה להיות במיטבה ולא להלחם בדברים אחרים, כגון לחומרים הזרים לו מהחיסונים.

הסיבה שזה עשוי להגביר את הסיכוי להידבק היא העמידות, כפי שהשבתי מעלה לאבו חסן המקורי ממש בעקבות הכתבה שהוא צרף.
בנוסף, יש לך זנים אחרים שלא כלולים בחיסון והגוף כבר יותר חלש ולא יכול להתגבר עליהם.

חיסונים לפני טיסה

שלום לך וברוכה ההבאה.

לא ניתן לדעת מראש אילו תופעות לוואי, אחרי כמה זמן ולכמה זמן יהיו, אם בכלל יהיו נראים לעין, עבור ילד ספציפי. גם לא ניתן לדעת האם יחלה או שיגן על עצמו מפני מחלה גם ללא חיסון. את לוקחת סיכון שלא ניתן לחזות מראש, בכל בחירה.
גם לגבי שאלת מנה אחת או יותר - לא ניתן לחזות מראש האם במקרה הספציפי של הילד שלך, מנת חיסון, ולו אחת, אכן תייצר נוגדנים, מספיק נוגדנים למה שנחשב כ "יעיל מחקרית", והאם הוא יהיה מוגן מפני המחלה כאשר תפגוש אותו, גם אם קיבל שתי מנות חיסון או יותר. סטטיסטית, עבור חלק מהמחלות, יש יותר סיכוי שיהיה מוגן לאחר מנה אחת או שתיים בהשוואה לאף מנה, אבל את לא יודעת איך זה יתנהג אצל הילד שלך. נקודה נוספת, במחומשת יש חיסונים נגד חמש מחלות - עבור כל אחת השיקולים והסיכונים שונים לגמרי. האם יש מחלה ספציפית שאת יותר חוששת לגביה?

לא ציינת לכמה זמן אתם נוסעים. אם לתקופה יחסית קצרה (שבועות) מה שאני הייתי עושה זה מחכה עם החיסונים עד לאחר החזרה. מועדי החיסונים נקבעו באופן סטטיסטי עבור כולם באותו הגיל, אבל בפועל כל אחד מתפתח אחרת, ואם את לא יודעת מה יכולת המערכת החיסונית שלו ללא חיסונים, מה תהיה התגובה למחלה אחרי חיסונים ומה תהיה התגובה לחיסון עצמו (ואת לא יודעת את כל אלה) אז למה להיצמד לתאריכים המדוייקים שנקבעו סטטיסטית לכולם? לא חוסן עד עכשיו, יכול להמתין עוד שבועיים-שלושה. מצד שני, אם יגיב לא טוב לחיסונים עצמם, אפילו סתם חולשה/עייפות, הרסת לו את הנסיעה וגם לך לא יהיה הכי נעים בנסיעה. זו היתה הבחירה שלי, אבל כאן מדובר בבחירה שלך :)

תהנו!

לגבי המחומשת, תביאי בחשבון

- דיפטריה מחלה שאינה קיימת בארץ ובעולם המערבי.
- כנ"ל פוליו - מחלה שכבר אינה קיימת בעולם המערבי.
- טטנוס אינה מחלה שסביר שתינוק שאינו הולך ייחשף אליה כיוון שמדובר בזה שהוא צריך להיפצע בפצע עמוק בסביבה שיש בה חיידק הטטנוס (בד"כ נמצא בסביבה שבה יש גללי בעלי חיים, כלומר בעיקר סביבה חקלאית).
- חיסון השעלת מסוכן מאוד ויעילותו נמוכה במיוחד.

אשכוליה

New member
גם אני אשמח למידע

מתכוננים לחיסוני גיל חודשיים. הילד בהנקה מלאה, נולד במשקל תקין, בקיסרי, בשבוע 41 +. אנחנו מטיילים הרבה, וגם במדינות עולם שלישי ואני מניחה שבשלב מסויים נרצה לצרף את הבן אלינו לטיול בלי לחשוש להתחסנות למחלות נדירות וקשות (פוליו למשל). שעלת נשמעת לי כמו סרט רע (וגם הרגישה כמו אחד כשאני חליתי בה, בעקבות טיול), אבל אני מבינה שהחיסון לא ממש מונע הידבקות בגלל שהוא מכיל נוגדנים רק נגד סוג אחד של פתוגן, שלא מחייב שהוא זה שמסתובב עכשיו? טטנוס אפשר לחסן בגיל מאוחר יותר (למשל כשמתחילים לזחול)? יש יתרונות וחסרונות לעניין? מה עם אינפלואנזה? אם רוצים לפצל חיסון (כלומר לא לקבל את כל הרכיבים) מה הפרוצדורה?
ודבר נוסף - קראתי שרשורים רבים בפורום הזה ואתם עושים עבודה מושקעת ומבורכת ביותר בהעלאת הדיון והבאת מקורות על חשבון הזמן הפנוי. עם זאת, לא ראיתי פורום שדומה ברמת ההתנגחות (עושה רושם שחסרות רק כפפות האגרוף) וההתנצחות. אנא, נסו לחסוך מכות מלוליות מהשרשור הזה כי זו לא המטרה.

למעלה