חינוך

רז89

New member
חינוך

אני אמנם רק בת 23, אבל קשה לי שלא לתהות לגבי העתיד. אני תוהה איך לחנך את ילדי. הרי ברור שאני רוצה לחנך אותם ברוח שיחות עם אלוהים, אבל בבתי הספר הם יספגו דברים אחרים. וזה הוביל אותי לרעיון שלדעתי שהוא הדבר הכי טוב שיכול להיות בעולם. יישוב בארץ (עם בית ספר וגן ילדים) שתושביו יבחרו בקפידה שתושביו כולם בראש שלנו - שיחות עם אלוהים ונוהגים לפיו, בכל אופן משתדלים. מה אתם אומרים? למה לא להתחיל להריץ את זה?

Sam Anand Nityo

New member
חינוך ילדינו

רז היקרה. (שמך ידוע למערכת
) אני שמח שלא נשמרה תגובתי הראשונה להודעתך, כי התגובה שלי היא אחרת. כפי שאמרתי לך כבר, אני מאמין שאם ננחיל לילדינו כבר בינקותם דברים בסיסיים וחשובים ביותר, אין זה משנה מה יהיה השלב החינוכי הבא בחייהם. ברור שעדיף שתהיה מסגרת חיובית יותר מזו שמספקים בתי הספר כיום. באמירה אישית אומר, שבתי הספר שיש לנו כיום, מספקים סביבה מאוד שלילית, הנורמות החברתיות בה, חורגות מכל הגדרה של כבוד, סובלנות ורעות. אפילו אנשי החינוך אינם מסוגלים להתמודד עם התופעה. דבר שני: בנוגע ליישוב שהגית - את כתבת שצריך לבחור את התושבים בקפידה, ושצריך שיהיו "בראש שלנו". השאלה שלי היא: לפי מה נדע מי יהיה תושב ומי לא? איך נחליט? מי יאכוף את ההחלטה הסופית? האם בכלל צריך "לאכוף"? לבסוף אני קורא לדיון: איך לדעתכם צריך להיראות מודל של יישוב שיספק לתושביו סביבה שקטה, ידידותית וחיובית? מה יהיה מנגנון הבקרה שלו? איך הוא ינוהל? מה יהיה המבנה של הסביבה החינוכית שלו? מי יפקח עליה? איך היא תוגדר בפני משרד החינוך ומערכת החינוך בישראל? האם אתם חושבים שצריך ואפשר לעשות את זה? מחכה לתגובות.

The Warrior

New member
../images/Emo82.gif הבית

אמנם מעל גיל 23, אבל אני יכו להעיד שמה שחשוב זה הבית. יש לנו 2 ילדים, ורוח החברה בישוב היא בלשון עדינה לא הרוח שלנו. No problems! כמונו (אבא ואמא) הם (הילדים)רואים את אלהים בכל. אפילו שומעים את אלהים ומספרים. חולמים חלומות. נכון הם ילדים רגילים, הולכים לגן ולבית ספר, אבל מהבית הם מקבלים את מה שהם צריכים, וזה מספיק להם, בכדי להתמודד עם כך, ששאר הילדים מחונכים אחרת. הם מספיק חזקים מבפנים. לגבי הרעיון? עד שילדייך יגיעו לגיל המתאים, עולמנו כבר לא יהיה כפי שהיה. אחרי המלחמה הזאת, העולם יראה אחרת. אז אין לך מה לדאוג... בברכה,

The Warrior

New member
המלחמה הגדולה

אני מדבר על מלחמה שדברתי עליה הרבה פעמים, אבל אנשים לא מקשיבים. זה מובן שלא מקשיבים, כי אנשים לא אוהבים לשמוע דברים מבהילים, מה עוד שלא מדובר כאן באיזה סרט של מדע בדיוני, אלא בעובדות אמיתיות של מה שמתרחש היום. מאז 1995 ישנם בידי מסרים ברורים על המצב היום, ועל מה שקורה ומתפתח עכשיו. על סמך אותם המסרים ידעתי את יום תחילת האינטיפאדה הנוכחית (ערב ראש השנה של שנת תשס"א ע"פ התאריך העברי. אותו יום שישי מי שזוכר), וגם הודעתי על כך לאנשים מראש. במסר, האינטיפאדה הנוכחית מכונה בשם "הסערה הגדולה". סערה בסדר גודל שמעולם לא היתה. עד כאן. במסר אחר מדובר על "תחילה בא הברזל". מסר אשר ממנו ניתן להבין בקלות שתחילה מפעיל האוייב נשק קונבנציונאלי, ומאוחר יותר נשק אחר, המכונה "ההרחה הגדולה", ביטואי, אשר ע"פ מיקומו בענין מרמז על התקפת גז. מסר קדום יותר מדבר על התקפה אטומית על "הארץ שמופיעה בתורה" (אתם יכולים לנחש על איזה ארץ מדובר). מופיע הביטואי "אטום שהוא טוב". כידוע נבואות רעות יש סיכוי שלא תתגשמנה, באם העם יחזור בתשובה (הכוונה יחזור לבורא. לא דיברתי על בחינה דתית). עכשיו כאשר אותו נשק אטומי מוגדר כ"טוב", זה אומר שזו היא גזירה שאין להשיבה. זה יבא. בענין האטום הצתוותי להזהיר את האנשים מפני "ארטילריה אטומית". פניתי ישר ל"תיק דבקה" http://www.debka.co.il/index.php, ומסרתי את האזהרה. הם ענו לי מיד שהאיום קיים, אך שהם לא יכולים לעשות דבר, כיון שהם לא המחליטים בממשלה או בצבא מה לעשות. עוד קיים איום מצד ישויות מחוץ לאטמוספירה, אך לא אפרט כאן. יש איום שעדיין קיים על מרכז תל - אביב. המלחמה היא לא רק בארץ או על ארץ ישראל, אלא כוללת את כל היבשות כולן, חוץ מאוסטרליה. עד כאן לענין הפרטים בינתיים. אני לא הולך להוכיח, או להתווכח על אמינות המקור. המקור הוא אלהים, ואנו כאן ב"שיחות עם אלהים" לא? בברכה,

ש ו נ י

New member
../images/Emo41.gif אם אני לא טועה הרעיון של שיחות

עם אלוקים הוא לא ליצור יישוב מבודד שבו יגורו האנשים שחיים את המסר אלא להפוך כאו"א מאתנו לנושאי ומפיצי המסר (כ"א איך שהוא חי וחווה אותו) בעולם כולו. אני אישית מקבלת חלק מהדברים הכתובים בספרים כאמת עבורי חלק ממש לא ואני מגשימה ומיישמת מה שנראה לי לפי היכולת שלי במקומי הנוכחי אבל הרעיון אינו להתבודד ולשמור לעצמנו האוצרות אלא לשנות את העולם! להפוך אנו לשליחים! להפיץ את המסר אחרת עשינו לעצמנו טובה - אגואיזם צרוף ואת המטרה שלנו בעוה"ז/השליחות שלנו לשפר ולשנות העולם - פספסנו יוצא שעזרנו לעצמנו ולבני ביתנו אבל אם כולנו אחד אזזזזזזזז את החלקים האלה ה"אחרים" מה"אחד" שאנו הזנחנו (כלומר - את עצמנו הזנחנו בעצם) ואת מה שנראה לנו בעיניים אנושיות כ"שלנו" קרי ביתנו, משפחתנו, רכושנו הקרובים אלינו ביותר - אנו מחזיקים קרוב קרוב ומטפלים בהם היטב לא נראה לי לא נראה לי לא נראה לי! העולם אמור להיות יישוב כזה ולא מקום מסויים בארץ! אני מבינה שישנה אפשרות שיהיו מרכזים ללמידה ליישום והגשמה של המסר אבל אם זה נשאר שם אוי ואבוי לנו!

Sam Anand Nityo

New member
שוני

מדוע את חושבת שהכוונה היא לשמר לעצמנו את הידע והמסר? לא לכך התכוונתי בכותבי את מה שכתבתי. הכוונה שלי היתה ליצור מרכז, מלשון ריכוז, שבו נוכל לייצר מודעות, מעוז שלא יושפע מתופעות חברתיות חיצוניות שאינן תואמות את האידאולוגיה שלנו. ממעוז זה, נוכל להפיץ את המסר החוצה, לסובבים אותנו. כל אחד ואחד מאלו שיבחרו להתיישב במרכז כזה, יהיו בעלי נכונות לצאת החוצה ולהפיץ את המסר בדרכם ובהתאם ליכולותיהם. עם הזמן, נוכל לגרום לכך שיוקמו עוד מרכזים כדוגמת זה הראשון, מהם יצאו עוד רבים ויגבירו את המודעות למסר. וכן הלאה וכן הלאה... בין כל המרכזים האלה יהיה שיתוף פעולה הדוק, שיבטיח את העקביות. מרכזי הלמידה הללו , יהיו מקור להשראה, לתמיכה רוחנית, לידע עצום. הם יהוו דוגמא לחינוך, ליישום העקרונות הנעלים של חיים מלאים ומאושרים. אם נפעל בדרך הנכונה, נגיע לכלל... ל"אחד"

נדמה לי שמה שמתפרש פה זה ליצור

איזשהו גטו? כלומר, איך זה יכול להיות אחרת? מה שאתם אומרים זה בעצם ליצור חברה סגורה כזו, בתוך מקום סגור, על מנת להפוך אותה לאיזושהי "אליטה" אנושית, חברתית, מדינית, או מה שלא יהיה. במה זה שונה מהחברה החרדית, לדוגמא? "השינוי מתחיל בתוכנו"... זוכרים?

Sam Anand Nityo

New member
גילי היקרה

פרשנות נתונה לבחירתך... את הולכת רחוק מדי בפרשנות שלך. לא הייתי רוצה שתתני לאנשים אחרים רושם שגוי על מה שאני מנסה להעביר. גטו? בחירה לא זהירה של מילים, לצערי. אני מדבר על מרכז יציב. הוא לעולם לא יסגור את עצמו בפני העולם, אלא יפתח את שעריו לכל מי שרוצה ללמוד, לראות, לקחת דוגמא. אני לא מאמין באליטיזם. וכן - השינוי מתחיל בתוכנו. זה לא נוגד את מה שכתבתי.

סם מותק../images/Emo108.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif

אהלן סם.. אני לא בטוחה שהפרשנות שלי – היא רק שלי ואולם לא זה מה שחשוב לצורך הדיון שלנו פה. בוא נראה מה אני מבינה מדברייך – ואני מצטטת:
כתבת: "הכוונה שלי היתה ליצור מרכז, מלשון ריכוז, שבו נוכל לייצר מודעות, מעוז שלא יושפע מתופעות חברתיות חיצוניות שאינן תואמות את האידאולוגיה שלנו." ולצורך העניין, נשווה את הדבר לשכונה חרדית, הם גם מייצרים סוג מסוים של מודעות, והמעוז הזה שלהם אכן לא מושפע מתופעות חברתיות חיצוניות שאינן תואמות את האידאולוגיה שלהם.
כתבת: ממעוז זה, נוכל להפיץ את המסר החוצה, לסובבים אותנו. כל אחד ואחד מאלו שיבחרו להתיישב במרכז כזה, יהיו בעלי נכונות לצאת החוצה ולהפיץ את המסר בדרכם ובהתאם ליכולותיהם. ובהמשך ובאותה רוח, האם לא כך נוהגים החרדים כשהם שולחים את חבריהם בתפקיד החזרה בתשובה?
כתבת: עם הזמן, נוכל לגרום לכך שיוקמו עוד מרכזים כדוגמת זה הראשון, מהם יצאו עוד רבים ויגבירו את המודעות למסר. וכן הלאה וכן הלאה... בין כל המרכזים האלה יהיה שיתוף פעולה הדוק, שיבטיח את העקביות. מרכזי הלמידה הללו , יהיו מקור להשראה, לתמיכה רוחנית, לידע עצום. הם יהוו דוגמא לחינוך, ליישום העקרונות הנעלים של חיים מלאים ומאושרים. אם נפעל בדרך הנכונה, נגיע לכלל... ל"אחד"
כן, ישיבות של חרדים מתפתחות היום, והם מגיעות הרבה מעבר לירושלים – המקור. הישיבות והמרכזים שלהם הם אכן מקור להשראה רוחנית מדהימה, למי שמתאים לו כמובן, והידע הוא אכן עצום. הם אכן מהווים דוגמא לחינוך מסוג אחר, וליישום עקרונות שבעינהם נחשבים נעלים ביותר, וחייהם כך יאמרו – מאושרים. גם במצע שלהם מופיעה האימרה – אם נפעל כולנו באותה דרך, נגיע לאחד… גם החברה החרדית פותחת שעריה לכל ה"כופרים" שמוכנים לקבל את דרך חייה ולחזור בתשובה, ללמוד את דרכם, להבין וכאלה
אין בליבי עליהם או על דבריך ואז אני לא ממש מתווכחת איתך סם יקירי, ואם כן אז הכל ברוח טובה ובנסיון כן ואמיתי להבין, מדוע כל זה אינו שונה מגטו?
כאשר אמרתי השינוי מתחיל בתוכנו, התכוונתי בחלק מדברי לכך, שאין לנו צורך לשנות אנשים אחרים על מנת ליצור חברה "טובה" יותר. ראשית משום ש"טוב" הוא מושג מאד יחסי ומשתנה מאדם לאדם, ושנית, אני לא באמת חושבת שניתן לשנות חברה כלשהי, אלא יותר ניתן לשנות את הפרטים שמרכיבים את החברה, ואת זה אמור כל אחד מאיתנו לעשות עם עצמו ואולי להיעזר באחרים. ובאשר לרושם שאני מותירה על אחרים ידידי, אני מניחה שלא רק אני חושבת כך או אחרת אלא שאני בוחרת להגיב מתוך כוונה אמיתית להבין.

יש כבר ישוב כזה...../images/Emo8.gif

יבניאל, זהו מקום שכו שאמרת מנחילים לילדים מגיל קטן שיש להם רק את בורא עולם אתם בחיים וכל דבר שהם צריכים הם כבר מגיל קטן מרגילים את הילדים לדבר פתוח עם הקב"ה

רז89

New member
בהבדל אחד עצום...

האלוהים של היבניאלים הוא כועס ומפחיד, שופט ומעניש והאלוהים שלנו הוא טוב ואוהב, לא שופט ולא מעניש. בעולמו אין טוב ואין רע. ועוד ועוד ועוד... (הייתי ממשיכה לכתוב ולפרט אם לא הייתי כ"כ עייפה...)

חחחחח עכשיו באמת הצחקת אותי...

כי אם היית מכירה דוקא את הקהילה של ברסלב ביבניאל אז היית מבינה שבדיוק ההפך הדרך של ברסלב ובמיוחד של הקהילה ביבניאל היא דרך של עבודת ה' מרצון ואהבה מה זה נותן שאדם עובד את ה' מלחץ ופחד זה לא ישנה את הפנימיות שלו. אני מסכים איתך שיש כאלה בעולם החרדי שמדברים בסגנון של הפחדה, אבל דוקא פה זה דרך אחרת לגמרי. אז בבקשה פעם הבא אל תשללו לפני שאנחנו יודעים על מה מדובר, כך יהייה לנו יותר קל לאהוב באמת אחד את השני

ש ו נ י

New member
כך או כך - "עבדו את ה' בשמחה" בואו

לפניו ברננה מה פתאום? וגם בתקופה שלנו... דרך המוסר - לאנשים אין כוח לזה החסידות שהיא הדגשת הטוב השמחה התמקדות ביש במה שאפשר לעשות ושוב עבודת ה' מתוך שמחה היא הדרך לעבוד את ה' בתקופות קשות כאלה ו..... יבניאל או לא יבניאל שכל אחד יאיר ממקומו לא חייבים להיות בתוך יישוב מסויים כדי להאיר את האור שלנו

רז89

New member
אני לא מחפשת להאיר את האור כרגע

אני מחפשת ליישם את שיחות עם אלוהים - את המסרים שבו - בחיים שלי ואת זה קשה מאוד לעשות בסביבה שבה אנו חיים היום אין לי מה להאיר לאחרים כל עוד אני לא מוארת וכדי להיות מוארת לדעתי אני צריכה ואולי עוד אנשים, את החממה הקטנה שלהם: וחממה כזו היא היישוב עליו אני מדברת

רז89

New member
מתה על הברסלבים

מתה על השמחת חיים שלהם אבל אני לא עובדת את ה' וקוראי שיחות עם אלוהים לא עובדים את ה'

ש ו נ י

New member
אני קוראת שיחות עם אלוקים ובוחרת

לקחת מהסדרה מה שאני רוצה ולא לקחת מה שאני רוצה זו לא תורה מסיני זה כל העניין שתקח מה שאתה רוצה אני כן עובדת את ה' כי כך אני רוצה לראות את עצמי ואת חיי וטוב לי כך אז בבקשה במחילה ממך אפילו שניל דונלד וולש אומר ש"לעבוד את ה'" זה לא העניין ושצריך להשתמש בה' שיעבוד בשבילנו וכל זה ברמת התוכן של זה אין לי ויכוח רק ברמת הניסוח ה' לא עובד אצלי בשבילי - אני עובדת אצלו ואתו וממילא אני והוא/היא = 1 אז עובדים ביחד והעיקר לא לקבוע לאחרים מה הם כן או לא עושים תודה על ההקשבה

למעלה