סם מותק../images/Emo108.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif
אהלן סם.. אני לא בטוחה שהפרשנות שלי – היא רק שלי ואולם לא זה מה שחשוב לצורך הדיון שלנו פה. בוא נראה מה אני מבינה מדברייך – ואני מצטטת:
כתבת: "הכוונה שלי היתה ליצור מרכז, מלשון ריכוז, שבו נוכל לייצר מודעות, מעוז שלא יושפע מתופעות חברתיות חיצוניות שאינן תואמות את האידאולוגיה שלנו." ולצורך העניין, נשווה את הדבר לשכונה חרדית, הם גם מייצרים סוג מסוים של מודעות, והמעוז הזה שלהם אכן לא מושפע מתופעות חברתיות חיצוניות שאינן תואמות את האידאולוגיה שלהם.
כתבת: ממעוז זה, נוכל להפיץ את המסר החוצה, לסובבים אותנו. כל אחד ואחד מאלו שיבחרו להתיישב במרכז כזה, יהיו בעלי נכונות לצאת החוצה ולהפיץ את המסר בדרכם ובהתאם ליכולותיהם. ובהמשך ובאותה רוח, האם לא כך נוהגים החרדים כשהם שולחים את חבריהם בתפקיד החזרה בתשובה?
כתבת: עם הזמן, נוכל לגרום לכך שיוקמו עוד מרכזים כדוגמת זה הראשון, מהם יצאו עוד רבים ויגבירו את המודעות למסר. וכן הלאה וכן הלאה... בין כל המרכזים האלה יהיה שיתוף פעולה הדוק, שיבטיח את העקביות. מרכזי הלמידה הללו , יהיו מקור להשראה, לתמיכה רוחנית, לידע עצום. הם יהוו דוגמא לחינוך, ליישום העקרונות הנעלים של חיים מלאים ומאושרים. אם נפעל בדרך הנכונה, נגיע לכלל... ל"אחד"
כן, ישיבות של חרדים מתפתחות היום, והם מגיעות הרבה מעבר לירושלים – המקור. הישיבות והמרכזים שלהם הם אכן מקור להשראה רוחנית מדהימה, למי שמתאים לו כמובן, והידע הוא אכן עצום. הם אכן מהווים דוגמא לחינוך מסוג אחר, וליישום עקרונות שבעינהם נחשבים נעלים ביותר, וחייהם כך יאמרו – מאושרים. גם במצע שלהם מופיעה האימרה – אם נפעל כולנו באותה דרך, נגיע לאחד… גם החברה החרדית פותחת שעריה לכל ה"כופרים" שמוכנים לקבל את דרך חייה ולחזור בתשובה, ללמוד את דרכם, להבין וכאלה
אין בליבי עליהם או על דבריך ואז אני לא ממש מתווכחת איתך סם יקירי, ואם כן אז הכל ברוח טובה ובנסיון כן ואמיתי להבין, מדוע כל זה אינו שונה מגטו?
כאשר אמרתי השינוי מתחיל בתוכנו, התכוונתי בחלק מדברי לכך, שאין לנו צורך לשנות אנשים אחרים על מנת ליצור חברה "טובה" יותר. ראשית משום ש"טוב" הוא מושג מאד יחסי ומשתנה מאדם לאדם, ושנית, אני לא באמת חושבת שניתן לשנות חברה כלשהי, אלא יותר ניתן לשנות את הפרטים שמרכיבים את החברה, ואת זה אמור כל אחד מאיתנו לעשות עם עצמו ואולי להיעזר באחרים. ובאשר לרושם שאני מותירה על אחרים ידידי, אני מניחה שלא רק אני חושבת כך או אחרת אלא שאני בוחרת להגיב מתוך כוונה אמיתית להבין.