חינוך ילדינו

alon14

New member
לאילו השגים?

e=mc^2 g=Gm1m2/d^2 תורות (ועובדת) האבולוציה תורת הקוונטים ההוכחה של גדל a^n+b^n=c^n לא אפשרי

רון סי

New member
אלה השגים?

זה קשקוש. אין בין זה לחיים שום דבר. להפך - כל מה שהדברים האלה הצליחו לעשות זה להגדיל את כמות האומללות והמוות בעולם. במקרה הטוב הם לא עושים שום נזק. ראה פצצת האטום למשל, או התיעוש המוגבר.

[אורן]

New member
רגע... אז בעצם אתה אומר...

שכל מה שאלון ציין פה לא נכון למרות שהוכח מאות פעמים אבל התורה נכונה ללא שום הוכחה? אין לך שום הוכחה שהתורה נכונה ולא מתבססת על סילופים מדעיים, שגם עליהם אתה לא יכול להתבסס כי אתה בכלל לא מאמין במדע (בעצמך אמרת שזה קישקוש). בעצם מה שאתה אומר זה שבני אדם לא צריכים לחשוב לבד אלא לעשות כל מה שאלוהים אומר להם בלי תנאים וזה תפקידם בעולם. למה? ככה. תוכיח שזה מה שצריך? ככה. אז מצטער, עם בני אדם שחושבים כמוך שאין לנו בכלל צורך לחשוב- אני לא יכול להתווכח, כי לא משנה כמה חזק יהיה הטיעון שלי תמיד תוכל להגיד "שטויות". למה? ככה...

רון סי

New member
לא דובר על נכון ולא נכון

דובר על השגים. אתם טענתם שאדם שמאומן לחשוב לבד מגיע להשגים. אני שאלתי איזה השגים. בתשובה קיבלתי את "השגי" המדע. בתגובה טענתי ש"השגי" המדע אינם השגים, מאחר וברובם הם גורמים למוות ואומללות, ובכך נוגדים את מה שאני אישית רואה כהישג (דהיינו להרבות חיים ואושר). אולי אתה לא מסכים איתי לגבי מהו הישג... ברור שלא טענתי שהמדע הוא לא נכון. פצצת האטום היא מאד "נכונה". אבל האם היא הישג לאדם? אני בהחלט מאמין במדע, איך אפשר שלא. אני גם מפחד ממנו.

alon14

New member
האמת...

עדיין לא מתאתי משהו שעומד גבוה ממנה בסולם הערכים. המדע נותן אמת, וזה דוחה את כל השאר.

רון סי

New member
המדע לא נמצא בסולם הערכים...

המדע הוא בסה"כ כלי, שיטה, לגילוי אופן פעולת הטבע. הוא כמו פטיש. פטיש לא נמצא בסולם הערכים... תוך כדי גילוי אופן פעולת הטבע (מה שאתה קורא "אמת") מגלים דרכים לבנות כלים. זה הכל. האדם מנצל את הידע לבנית כלים בעיקר כדי לבנות כלי השמדה. כך שהמדע אומנם לא נמצא בסולם הערכים, אבל השימוש המקובל בו נמצא נמוך מאד בסולם הערכים (שבראשו, תסכים איתי אולי, נמצאים ערך החיים החופש והאושר.)

alon14

New member
החיים הם במקום השלישי...

...כי חיים בשקר הם אשליה, וחיים ללא חופש (ערך #2) הם כמו החיים של מחשב. האמת כן יכולה להיות ערך, והיא מורכבת משני חלקים עיקריים: הידע, או הכמיהה להרחבת הידע, ו"האמצעים מקדשים את המטרה" (כלומר, שקר אינטלקטואלי הוא פשע בלתי-נסלח).

רון סי

New member
החיים הם במקום הראשון...

כי בלי חיים אין לא חיי-אמת ולא חיי-חופש ולא חיי-אושר. אין שום טעם בחופש לאדם מת. איך אתה יודע שהמדע מגלה את האמת? על איזו אמת אתה מדבר בכלל?

[אורן]

New member
אני מסכים איתך שהחיים במקום ראשון

אבל זה שמשתמשים במדע כדי לעשות דברים רעים זה לא בגלל המדע אלא בגלל שהאנשים אכזריים ורעים ועושים בו שימוש רע. לעומת זאת אתה גולש עכשיו באינטרנט זה בזכות המדע. לא היית יכול לעשות את זה בלעדיו. להרוג אנשים אפשר עם מדע או בלי מדע.

רון סי

New member
בטח שזה בגלל אנשים...

הכל זה אנשים. המדע בפני עצמו אין לו קיום. למדענים יש קיום, למממנים שלהם יש קיום, לאלה שמשתמשים במוצרים שלהם יש קיום. ולא רק המשתמשים אחראים. גם המפתחים אחראים. מדען שמפתח נשק חדש הוא אחראי למוות שיגרם ממנו בדיוק כמו החייל שלוחץ על ההדק ואולי יותר. אפשר להרוג אנשים בלי מדע, אבל במספרים הרבה הרבה הרבה יותר קטנים. זה שהמדע עושה גם דברים טובים לא פוטר אותו מהאחריות לדברים הרעים ולא מקטין את הנזק שהם גורמים. אני הייתי אומר: לא מדובשך ולא מעוקצך. אני מוכן לוותר על הגלישה באינטרנט אם כל הנשק להשמדה המונית (וגם לא המונית) יעלם פתאום, וזיהום האויר יעלם, והאוזון יחזור וכולי וכולי.

[אורן]

New member
באותה מידה גם בית...

הוא טוב למגורים אבל עלול לקרוס עליך ותמות... אז מה? אז אתה נגד לגור בבית?

רון סי

New member
אם בנו את הבית כך שיקרוס

אז אני בהחלט נגד לגור בו. המדע בנוי כך שהוא בעל פוטנציאל הרס ברור, ומוצריו גם גורמים מוות פעם אחרי פעם.

[אורן]

New member
גם הבית שבנוי טוב ביותר

עלול לקרוס ברעידת אדמה או ללכוד אנשים בשריפה (גם אם יש בו גלאי עשן ואמצעי ביטחון... תאונות קורות)

רון סי

New member
אז פצצת האטום היא "תאונה מדעית"?

הדינמיט, הרובה, הטנק, חומרים כימיים וביולוגיים למטרות השמדה המונית? סתם ככה במקרה היתה "רעידת אדמה" וכל אלה נהיו?

[אורן]

New member
לא, בני אדם עשו אותם

זה בדיוק מה שניסיתי לאמר... בני אדם יצרו את הדברים האלה, לא המדע. המדע לא אשם אלא בני האדם. במקור מטרת המדע לא היתה (וברובו עדיין לא) להשמיד בני אדם, כך שזה שבני אדם ניצלו אותו לזה, כן, אפשר להגדיר את זה כמין "תאונה"- זה לא יועד לקרות. נ.ב. הדינמיט לא הומצא בשביל להשמיד, אלא למטרות תעשייתיות.

רון סי

New member
אין דבר כזה "מדע" בפני עצמו

אתה מדבר על המדע כמו שדתיים מדברים על אלוהים... מה שיש זה מדענים שעובדים לפי שיטה מסויימת, והיא המדע. אתה אומר שהשיטה לא אשמה... טוב, לא נאשים שיטות, אין בעיה. בין כה וכה אי אפשר להכניס שיטה לכלא... אבל את המדענים אני כן מאשים. הדינמיט אולי לא הומצא בשביל להשמיד, אבל ממציאו הבין היטב מה הוא עשה. רק שהיה קצת מאוחר. אבל ממשיכיו יכלו ללמוד מהטעות שלו והעדיפו להתעלם. בזה הם נושאים באחריות לכל התוצאות המכוונות של מעשיהם.

[אורן]

New member
בוודאי שיש

השיטה היא המדע... תראה זה מאוד פשוט. הדינמיט לא יכול להפעיל שיקול דעת --> הוא לא אשם. מי שהמציא אותה לא התכוון להרע --> הוא לא אשם. מי שמפעיל את הדינמיט התכוון להרע --> הוא אשם.

רון סי

New member
אתה בטח יודע שבמשפט

אי-כוונה לא פוטרת מעונש... אומנם העונש יהיה קל יותר, אבל הוא יהיה. מי שהורג אדם לא בכוונה עדיין ישב בכלא הרבה שנים. מה העונש שצריך להטיל על אדם שהביא למותם של אלפים?

alond

New member
אתה טועה לפחות חלקית.

אם עשיתי תאונת דרכים שלא מרשלנות שלי ונהרג מישהו אז לא יקרה לי כלום מבחינה משפטית.

רון סי

New member
אתה בטח מתכוון לכך שהיית מעורב

בתאונת דרכים, לא שאתה אשם בה. זה לא דומה למדען שמבצע פיתוח של כלי נשק בכוונה תחילה. הוא לא סתם עבר שם במקרה והפיתוח התנגש בו...

למעלה