חינוך ילדינו

nissimhania

New member
חינוך ילדינו

השאלה מופנית בעיקרה לחילוניים, והיא- מה אנו מעוניינים להעביר לדור הבא? חשיבות עצומה שיש בחינוך, במצב נורמלי נרצה להעביר את השקפת עולמנו האישית לצאצאנו. אך כאן נוכל להתקל במספר בעיות: 1. ייתכן ואין לנו השקפת עולם ברורה, ולא נדע מה להעביר. 2. אם תהיה לנו השקפה ברורה ונחרצת, האם לילדנו יהיה את החופש לבחור בה רק אם ירצו? 3. כיצד נוכל להיות בטוחים שילדנו יקבלו את השקפתנו? וכדי לחדד את השאלה האחרונה, אתן דוגמא פשוטה: המוסר החילוני אינו מוצדק ע"י כוח עליון או כוח חיצוני, ומתחיל ונגמר בהרגשתו האישית של האדם. אם אחנך את ילדי לכללי מוסר כאלו, כיצד אוודא שהם יקבלו אותו ללא שום צידוק?

israelberger

New member
תשובה

1.אם אין השקפת עולם ברורה אז צריך לגבש אחת כזאת. 2.צריך לחנך את הילדים לקבל את השקפת העולם שלנו עד לגיל שבו יש להם מספיק שכל לגבש השקפת עולם משלהם. לגבי באיזה גיל יש להם מספיק שכל זה תלוי בהשקפת העולם של ההורה אבל עד גבול מסוים. 3.צריך לחנך אותם ולהסביר להם בהיגיון למה ההשקפה שלנו היא הנכונה.

nissimhania

New member
אחזק ואומר,

1. שאם אין השקפה ברורה אז לא להביא ילדים.... 2. כיצד תדע באיזה גיל יש להם "מספיק שכל"? מתי שתהיה בטוח שהם כבר לא מסוגלים לברוח מההשקפה שהנחלת להם? 3. להסביר בהגיון? לא משנה איזו השקפה יש לך, אתה עדיין יכול להסביר אותה בהגיון... מה שפוסל את ההגיון בתור רשת הבטחון שאנו דורשים לחפש. לדעתי החינוך צריך להיות מובנה בצורה כזו שהשקפת עולמך כפי שהופיע בך, תופיע אצל ילדיך באופן "טבעי". כלומר, החינוך (המאוחר בעיקר) צריך להיות מתן תנאים להתפתחות נפשית, ולא הוראה ישירה. כך לדעתי פותרים את 3, כי כשאדם מחליט בזכות עצמו, אין סכנה למרידה.

israelberger

New member
זה לא מה שמשתמע מדברי

1.צריך להביא ילדים בכל מקרה וגם לגבש השקפת עולם בכל מקרה. נראה לי שבישראל של ימינו אפשר לספור את האנשים בלי השקפת עולם על כף יד אחת. 2.יש גיל מסויים שבו ההורים סומכים על הילד שהוא יודע מה הוא עושה וזה משתנה מהורה להורה ומילד לילד. 3.לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד. השקפת עולם אצל ילד לפני מה שהגדרנו "מספיק שכל" זה כמעט תמיד דקלום של מה שהוא שמע בבית. ואין דבר כזה לא לתת לילד השקפת עולם כי כל בן אדם צריך איזושהי השקפת עולם ובסוף מישהו צריך לתת לו אותה ןאם זה לא יהיה אתה זה יהיה חבר שלו או סתם מישהו שהוא שמע ברחוב או בטלוויזיה.

begone

New member
חינוך וכו´

"מה אנו מעוניינים להעביר לדור הבא?" שבעזרת השכלה, אהבת-אדם, מבט מציאותי וביקורתי על העולם - אפשר להגיע להישגים משמעותיים. שאין לעשות לזולת מה שלא היית רוצה שיעשו לך. שאלימות איננה פותרת בעיות, והיא תמיד המוצא האחרון. שהחיים הם הערך היחיד שבאמת כדאי להיאבק עליו. שאין אלוהים, ומעולם לא היה. שהורים נמדדים בעזרת פעולותיהם, ולא רק בזכות דבריהם המילוליים. שהיהדות היא מכלול שלם של תרבות, ולא רק דת. שהחיים בישראל יכולים להיות טובים אם נפסיק לחשוב על החיים כמאבק בלתי-פוסק נגד אנשים אחרים. שהחרדים לא ראויים לשנאה, אלא לרחמים.

רון סי

New member
לדור הבא אנחנו רוצים להעביר

את עקרון החופש וערך החיים. זה אומר שאין שום השקפת עולם מסויימת שאנחנו רוצים להעביר הלאה. לילד יש הזכות לגבש את השקפת עולמו בעצמו.

nissimhania

New member
למקומות שלא תרצה שהוא יגיע אליהם

יצטרף לכת השטן, לצורך העניין.

רון סי

New member
המקומות שאני ארצה שהוא יגיע

אליהם, הם המקומות שהוא ירצה להגיע אליהם. אם זה כת השטן, אז לשם. אם אני מלמד אותו חופש, אז במסגרת זו נכלל גם החופש להרס עצמי.

רון סי

New member
אני נגד

אבל אין לי כוונה לקבוע לזולתי - וזה כולל את ילדי - את יחסם להרס עצמי.

israelberger

New member
אתה תסכים לבנך להצטרף לכת השטן?

נראה לי שאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

רון סי

New member
אתה חושב שהוא ישאל אותי?

דוקא נראה לי שאתה לא מבין על מה אתה מדבר.

israelberger

New member
זה לא רלוונטי אם הוא ישאל

השאלה היא אם תסכים לו ואני בטוח שלא. אני בספק אם תסכים לו לחזור בתשובה, אז לכת השטן תסכים לו!?

רון סי

New member
ודאי שזה רלוונטי

אם הוא לא ישאל אין משמעות להסכמה שלי... ואגב, הוא יכול גם לחזור בתשובה מצידי. מה שמתאים לו ומתי שמתאים לו.

רון סי

New member
זה כן משנה

אני לא נוהג להתעצבן (בגלל שאני לא מסכים למשל) סתם בלי טעם. אם אין לי שליטה אז אני לא מתעסק בזה.

רון סי

New member
עקרונית, אני לא אעסוק בענין

שאין לי שליטה עליו. אבל אם מדברים על הלב, אז אני אשמח בשמחתו של ילדי ואתעצב בעצבונו. יהיו אלה אשר יהיו.

למעלה