חינוך, חינוך , חינוך.

סיר חע

New member
למען האמת, אני כל כך מסכימה איתך

מערכת החינוך שלנו לימדה אותי כל כך הרבה דברים שלא הייתי לומדת, מכירה או פוגשת בלעדיה, בהמון תחומים של החיים!היא מקנה לי ידע, ערכים, ידע, גאווה וחברות. היא המוסד הטוב ביותר שעליי להודות שאני משתייכת אליו. היא מצויינת ומעולה. היא מעניקה כל כך הרבה. אבל בכל זאת, למרות זאת, מעניקה כל כך מעט, ולא גורמת לכולם להגיע ליעדים שהיא מציבה לעצמה. ולכן, השאלה היא - למה?

השפיטה היא לא לפי מקרה יחיד

נסי להסתכל על המערכת בגדול . גם לי בסדר וטוב בבית הספר שלי . ציוני הבגרות כה נמוכים(שגורמים לבית הספר לנסות ולהתמקד רק בזה) , אלימות שמגיעה לשיאים חדשים, נוער רדוד ושתיין. אני בטוח שיש כמה בתי ספר שהמצב שלהם טוב יותר . אבל מבחינה לאומית , התופעה הן של ההאשמה והן של חוסר החינוך והידע היא דבר נרחב שתוצאותיו בחברה חסרת ערכים, רדודה , "רווחית" , מושחטת , בעלת מערכת אכיפה חלשה וכו'. השיפוט הוא לא סספציפית בך . דווקא לפה מגיעים אנשים שמסוגלים להתמודד , ללמוד ולהפוך לאנשים משכילים וערכיים יותר, גם ללא דחיפה ממשרד החינוך.

סיר חע

New member
מסכימה

אבל אני שואלת - למה ציוני הבגרות כל כך נמוכים? כי אנחנו לא מתאמצים מספיק? לא רוצים מספיק? לא משקיעים מספיק? עסוקים מידי? איך הילדים שלנו שונים מכל ילד בסין, ארה"ב, אוסטרליה או איטליה? ועוד דבר, אמרת - "דווקא לפה מגיעים אנשים שמסוגלים להתמודד" - איפה זה פה?

פה זה הפורום ../images/Emo6.gif

אם בן נוער מתענין בפילוסופיה , גם אם יש לו ציונים "לא הכי משהו" , העובדה שהוא פה אומרת עליו הרבה . הילדים שלנו לא שונים . אלו בעיקר המורים והשכר הנמוך שלהם שמאוד "מעודד" אותם להשקיע ולתת מעצמם . זה הכיתות הסופר מנופחות . זו הדרישה הקטנה מהתלמידים. זה האנשים הצעירים שפחות מוכשרים שהופכים להיות מורים ומחנכים בגלל המשכרות הזעומה וגם בגלל תנאי הקבלה הדי נמוכים. זה החוסר בתקציב , חוסר ברפורמה . זאת ה"ליברליות" בבית הספר שמכניסה את ההורים לענין החינוך עד שזה מגיע לזה שהורים צועקים על המורה . זה איבוד הכבוד אל המורה או אל כל אחד מהחברה . זה (משיעור ספרות:)"את הסיפור הזה נלמד כי הוא בטוח בבגרות" להמשיך ? .. אני מסוגל

אני חושב שאתה מטיל יותר מדי אשמה על המערכת

הילד מגיע למערכת החינוך בכיתה א', והאמת שבתור מסגרת די קצרה, אין למערכת החינוך, גם אם המורים היו איכותיים ולא הייתה ליברליות, את הכלים לחנך ילד מכלום. ילד שבא מחונך מבית, יהיה כזה גם במסגרת מוזנחת ומיותרת. ילד שבא עם חינוך קשה, סיכויו להשתנות רק כי המערכת טובה הוא נמוך מאוד. סביר יותר שהוא פשוט ינשור, וככל שהמערכת נוקשת ואיכותית יותר- כך תהיה הנשירה מהירה יותר. המערכת נמצאת במצב נורא כל כך, כפי שאתה אמרת- בגללנו. אנחנו לא מחנכים את הילדים על חשיבות הלימודים וחשיבותה של מערכת החינוך. כשבן אדם מצביע לביבי כי הוא 'יכנס בערבים', ובקושי מזיז לו שתקציב החינוך ירד בצורה משמעותית בעקבות כך, הוא לא יכול לצפות שהבן שלו ישקיע יותר מדי במערכת הזו. הגלגל הזה של חברה יוצרת חינוך שיוצר חברה שיוצרת חינוך, מתחיל מהחברה, ולא ממערכת החינוך. זה שמורה לספרות לא מלמדת סיפור כי הוא לא יהיה בבגרות, זה לא בגלל שאין לה כוח (האמת שיש מצב שכן, אבל לא משם זה התחיל), אלא בגלל שברור לה שגם אם היא תחליט ללמד אותו, אף אחד לא יהיה שם כדי להקשיב לה. כשבית הספר מאפשר יותר ויותר לתלמידים, זה בגלל שאם לא- לא יישארו לו תלמידים.

הממ

"המערכת נמצאת במצב נורא כל כך, כפי שאתה אמרת- בגללנו." עונה לך על השאלה?

אוקיי זה ברור

אבל המערכת היא בעיתית, עובדה . למה היא כזו ואיך הגענו למצב כזה זו כבר החברה .

לא טענתי אחרת ../images/Emo13.gif

מה שכן אמרתי הוא, ששיפור המערכת לא יעזור כל כך, וגם יהיה קשה מאוד להביא לשיפור כזה, אלא אם משהו בחשיבה הנורמטיבית של החברה שלנו כלפי החינוך ישתנה.

:-\

אין לי שום מושג
ובכל זאת- כמו כל שינוי בנורמות של החברה, זה בטח יתחיל בקטן. אנשים לאט לאט יקלטו את זה ויתחילו לעשות קצת יותר רעש בנושא. בסופו של דבר אנשים יפנימו שהיום חינוך זה כבר לא בגדר המלצה, ומשם הכל כבר ישתנה מעצמו, בין אם זו רמת החינוך בארץ, הישגי התלמידים, הכל. אני מניח שהדבר הכי טוב לעשות כדי לעודד את השינוי הזה, הוא להתחיל לעשות רעש
בין אם זה בדיונים בפורומים, חיפוש ממצאים שמראים על חשיבות החינוך והפצתם, או כל רעיון אחר.

למעלה