חינוך, חינוך , חינוך.

חינוך, חינוך , חינוך.

חבל לי שאנשים מושלים בחוסר הגיון. כעס או חוסר אונים גורמים להרבה מאוד להאשים גורם אחד ומרכזי במצב שנקלעה לו מערכת החינוך הרדודה שלנו . "מערכת החינוך קורסת !" "בית הספר הוא מפעל לציונים ובגרויות!" קוראים כל זורקי האחריות . כן – כל האנשים הקטנים שמרכיבים את החברה . לאחרונה לכל מקום שאני רק פונה אליו , בנושאי חינוך מאשימים את מערכת החינוך , את המורים , את שרת החינוך . את כולם , רק לא את עצמם . מערכת החינוך היא מצויינת! היא מפעל לציונים , היא רפה בענייני משמעת והיא לא מסוגלת להתמודד הן עם התלמידים החזקים והן עם החלשים. המערכת כל כך טובה עד שהיא מכינה מכל בחינה אפשרית את התלמיד , לעתיד אזרח, לחברה רדודה שמעיניה הם השגים , כסף ושליטה . מי צריך יותר מזה בימינו? אה וגם שכחתי לציין -השלטון , כמובן. למה שממערכת החינוך תפעל למיגור התנהגות עבריינית בבית הספר ? הרי היא צריכה להכין את העבריין הצעיר למערכת אכיפה חלשה , למערכת שפיטה חלושה ולציבור אילם בין כה וכה . מערכת החינוך היא באמת , אחת הטובות שיש. אין עוד אחת כזאת שמחדירה את ערכי החברה המודרנית בדרך טובה יותר! אז דיי כבר לקטר מפה ומפה . מערכת החינוך היא חזקה(בנישה שלה)! הבעיה היא לא בה , לא במורים, לא בשרה וגם לא בתלמידים . הבעיה היא בנו , בחברה הישראלית .

../images/Emo6.gif

(כי אם אני לא אצחק אני אבכה). מסכימה במאה אחוז. השאלה היא רק האם החברה בונה את החינוך או החינוך את החברה..

yaakii

New member
אני לא חושב ששייך להאשים את החברה.

אם נשווה, לדוגמא, את נושא הצבא (אוף! זה הנושא הראשון שעלה לי..) למדינות אחרות, נגלה שהצבא הישראלי הוא בין הצבאות הטובים והמתפתחים. אותו כנ"ל בתחום תגילות מדע. לכן, לומר שהחברה הישראלית בעייתית זה לא נכון. אך אם רואים תחום מסויים בו מדינת ישראל ירדה בו בשנים האחרונות (כולם שמעו על דירוג המדינות עפ"י המבחנים האחרונים?), בהחלט מתבקש לומר שיסודותיו דורשים תיקונים ושינויים.

אז אני חושב שאין לך מספיק נסיון או ידע

כדי להגיד דבר כזה על מערכת שאתה לא נמצא בתוכה . למרות שהאנלוגיה לא במקומה (אין כל קשר בין תפקוד הצבא לתפקוד מערכת החינוך - אני לא מוצא שום פרמטרים להשוואה) אני בכל זאת אגיב . אחותי בצבא ולפי מה שאני מבין זו אחת המערכות היותר בזבזניות , הצבא מחזיק מחלקות שלמות שמושקע בהם מליוני שקלים שהם לא משהו שממש נצרך לצבא. אם הדוגמא הזאת לא מספיקה לך , ראה את הצבא במלחמת לבנון השניה . על כרעי תרנגולת . לחץ ציבורי, פחד וכמה וויעדות שיפרו את המצב (עד שנדע בדיוק מה המצב היה במלחמה הזאת). ואם אענה על התוכן ואתעלם מההשוואה - בעשור האחרון תקציבי החינוך קוצצו וקוצצו (בעוד תקציבי הביטחון רק תפחו) . זו החברה שאיפשרה לחינוך להידרדר כך , זו החברה שלא איכפת לה וזה הבית ספר שהדבר היחיד שנשאר בו זה בגרות ללא נשמה וללא כל ערך . בדיוק כמו החברה .

yaakii

New member
אח שסיים צבא לפני חצי שנה, 2 אחים מגוייסים

(ובקרוב יש לבן הזקונים של המשפחה-אהמ, אהמ, זה אני-צו ראשון (
/
?)) -מספיק לך? אולי הצבא לא חסכן, אך: א. עליך להשוות את המצב לצבאות של מדינות אחרים, לפני שאתה יוצא נגד התופעה. ב. מה שאנחנו רוצים לראות זה תוצאות, ומה לעשות, גם אם יש פשלות פה ושם (ופה, ופה, ופה..) הרי שהצבא הישראלי נחשב לאחד הצבאות הטובים בעולם. מה שרציתי להראות זה שלהאשים את החברה זה לא נכון כי אנחנו רואים שבתחומים מסויימים היא כן מפותחת. דוגמאות היו: צבא, תגליות מדע. לכן עלינו לבדוק מה גורם לחברה להיות חלשה בתחום מסויים. אני בהחלט מאמין שאחד מהגורמים לירידה בתחום החינוך זה בעיית התקציב, ואני דווקא תומך לדרג את החינוך באחד המיקומים הגבוהים מבחינת דחיפות לתקציב (אולי מיד אחרי ביטחון ובריאות). ובכל-זאת, אני לא נוטה לשפוט את הגורמים הבכירים על חלוקת כספים שאינה מוצאת חן0בעייני משום שברור לי שאני לא רואה את פני הדברים בשלמותם, ואני משוכנע שאם הייתי במקומם לא הייתי מחלק את הכספים באופן המושלם. להאשים את החברה כזו שבחרה להוריד מתקציב החינוך זה לא נכון. האם לא ראית אילו הפגנות נעשו כשדובר על העלאת שכר הסטודנטים? האם לא נתקלת בשלטים על פחי אשפה הקוראים לראש הממשלה לעצור את הדרדרות החינוך? יש לעשות חלוקה ברורה בין החלטות אנשני הציבור לרצונות החברה.

אייני

New member
ההפגנות לגבי שכר הסטודנטים

נעשו ברובן המוחץ... ע"י סטודנטים. ושלטים עם כל הכבוד, אני מוצא בחוץ לגבי כמעט הכל. אם הייתי שופט את הישראלים אך ורק לפי השלטים הייתי בטוח שמדובר באחד העמים האחראיים ביותר והרציניים ביותר אי פעם. אבל זה שטויות. לרוב האנשים באופן כללי אף פעם לא היה איכפת יותר מדיי. ואני לא מאשים דווקא את הישראלים. ככה זה בני אדם באופן כללי. אנשים טרודים בדברים הקטנים שלהם, בלעבוד, בלהיות עם המשפחה, בלהסתדר בחיים. לרובם הגדול והמוחלט לא איכפת. אשכרה פאקינג 30-40 אחוזים מתושבי ישראל לא עושים אפילו את המינימום שבמינימום של להצביע בבחירות. אתה עוד יכול לקרוא לזה איכפתיות? אני קורא לזה טיפשות, עם כל הכבוד. לגבי ההודעה המקורית - זאת שאלה מעניינת, מה קודם למה - החינוך לחברה או החברה לחינוך. האמת? אין לי ממש מושג, אבל בהחלט הייתי מהמר יותר על החברה קודמת לחינוך - בעיקר בגלל שאם החברה תתעורר - החינוך בהחלט יכול להשתפר, ולעומת זאת - להיפך - הסיכוי שמישהו ישקיע בחינוך בלי שהחברה תתעורר - זעיר.

yaakii

New member
לחברה הישראלית מאד אכפת מתחום

החינוך, כפי שאני רואה את המצב. אין הרבה תחומים שבהם נתלים שלטים רבים ונערכות הפגנות. מעולם לא נתקלתי בשלט הקורא להפסיק את ההזנחה בתחומים כמו: בריאות, תרבות. גם בתחומים שכן ראיתי שילוט לגביהם (כמו צער בעלי-חיים, אבטלה), זה לא היה בהקף של תעמולה בנושא החינוך. הנושאים היחידים שראיתי יותר מודעות ואכפתיות לגביהם, מצד הציבור הם נושאי השבויים ושאר פוליטקה. להערכתי, אם ייערך סקר בין אנשי המדינה לגבי רצונם לחלוקת התקציבים, התוצאות יראו ייחוס חשיבות מרובה לתחום החינוך.

אני לא יודע מאיזה סרט צצת

אתה מתאר את הדברים כאידיליה ממש . אנשים יוצאים לרחובות - הכל נעשה . ממש, ממש לא. אין לי כל כך טעם להסביר לך כי אתה יוצא מנקודת הנחה שלכולם איכפת , פשוט לא כולם עושים . אתה יוצא מנקודת הנחה שהפוליטיקאים מנסים בכל הכוח להשקיע בחינוך אבל בעל כורחם צרכים למסור את הכסף לענינים אחרים. אתה בטוח שישראל מבחינה מדעית מובילה , ושכחת את בריחת המוחות. וגם מערכת אכיפה גרועה , שחיטויות על ימין ועל שמאל , זיהום סביבתי בלי אכיפה , הרי זבל , כנרת מתרוקנת וכהנה וכהנה . לחיות בעולם קטן וקרוב זה נחמד , להגיד שהבעיה היא במורים או בתקציב זה לא לרדת לשורש העינין . גם ממש לה , גם חינוך וכו' זה ענינים ציבוריים . הציבור מטומטם , וגם החכמים משלמים . וחבל.

yaakii

New member
"היום שאחרי מחר" ../images/Emo13.gif

לא תיארתי את החינוך כאידיאל בוער לציבור, אלא ציינתי כי אם אני משווה את היענות ופעילות הציבור בתחום הזה, אני מוצאם גדולים בהרבה מהפעילות ברוב המוחלט של התחומים האחרים. זה כל מה שאמרתי. לא לכולם אכפת, לא כולם עושים-אני מסכים לגמרי, אך, שוב, ביחס לתחומים אחרים מאד אכפת לחברה. לא הבעתי, ולו רמז, לכך שדעתי היא שאדם כלשהו מנסה בכל כוחו להשקיע בחינוך. ובאופן כללי ניסתי לומר שאין לנו לקחת את הפוליטיקאים כמדגם למחשבת הציבור. עובדתית ניתן לראות כי תחום החינוך חשוב לאזרחים. עובדות מהשטח. ישראל מבחינה מדעית מובילה?-שוב, דבר שלא אמרתי מעולם. אני מדבר על עובדות. מחקרים המראים שביחס לגודלה של המדינה, הייתה כמות גדולה מאד של תגליות מדעיות. לא טענתי ולא רמזתי למערכת אכיפה גרועה/ שיטחיות/ זיהום סביבתי וכד'. גם להגיד שהעובדה שלומדים בלי כיתות זה לא לרדת לשורש העניין? גם להגיד שהעובדה שלתלמידים אין מחברות זה לא לרדת לשורש העניין? -אני לא מבין... המורים הם בסיס לחינוך נכון. הציבור מטומטם זה משהו אחר, שאני לא מתיימר לחלוק עליו, שכן אמר כבר איינשטיין "יש רק שני דברים בעולם שהם אינסופיים: היקום והטמטום האנושי, ואני לא בטוח לגבי הראשון".

yaakii

New member
מה הכוונה? הגבתי בתגובה ההודעה

הראשונה בשירשור.

אני מתכוון לסתירת דברי

אמרת "שאם נשווה..." וגם אמרת "אני לא חושב ש.." , אבל לא סתרת את דברי . לא נימקת או סתרת ולא הבנתי איפה הטעות בדברי .

yaakii

New member
אני אומר שלהגיד שלחברה לא אכפת

מהחינוך נכון כמו לומר שלחברה לא אכפת מהבריאות, מהתרבות, מתיירות, מאיכות הסביבה, ומרוב התחומים במדינה.

וזה לא נכון?

הסיפור של החינוך הוא האבסורד הכי גדול. גם חינוך לקוי - כלומר בעיה גדולה . וגם הציבור יודע להאשים טוב טוב את המשרד . גם בבריאות , בתרבות , בספורט וכו' יש בעיה , אומנם היא לא כה אקוטית כמו של החינוך.

אייני

New member
אני מנפנף בנתון סטטיסטי

כלכך פשוט וכלכך ברור לעומת הדיבורים באוויר שלך. 60%-70% מהציבור בקושי מקיימים את המינימום שבמינימום, ואני לא מדבר אפילו על לצאת לרחוב להפגין או לתלות שלטים או לא יודע מה. אני מדבר על כולה פעם אחת בארבע שנים להזיז את התחת שלהם לקלפי הסמוכה ולהצביע בבחירות למדינת ישראל. מדובר במשהו כלכך קל, כלכך פשוט, כלכך עלוב לעשות. וכמעט חצי מהתושבים במדינת ישראל לא עושים אותו. כל מילה נוספת לגבי אדישות כביכול - מיותרת.

yaakii

New member
אני חושש שאינך מבין אותי.

לא ניסיתי לטעון שהציבור הישראלי הוא ציבור חדור אמוציות חיוביות ואנרגיות לשנות את העולם לטובה. הדבר היחיד שניסיתי לומר הוא: אם נעקוב אחר פעילות הציבור הקיימת (בין אם היא מרובה ביותר/מרובה/בינונית/קטנה/פיצפונת) נווכח שחלק רציני ממנה היא למען תחום החינוך. חלק כזה שעם המצאותו לא ניתן לומר שלחברה לא אכפת מהחינוך.

אייני

New member
בטח שאפשר להגיד

שלחברה לא איכפת מהחינוך. החברה זה לא הציבור הפעיל. אלו שני דברים שונים לגמרי ומפתיע שאתה רואה בהם את אותו אחד. החברה הישראלית בכללותה זה כל אזרחי מדינת ישראל. מתוכם - האנשים הפעילים, האנשים שבאמת מנסים לשנות ולעשות ולקדם ולהפגין וזה - הם המיעוט שבמיעוט שבמיעוט. מתוכם, פאקינג מתוכם - רק חלקם מנסים לדחוף את החינוך. שאר החלקים האחרים דוחפים נושאים חשובים לא פחות לדעתם, כמו חינוך, בריאות, איכות הסביבה, וכד'. אני חושב שדווקא אפשר להגיד בוודאות שלחברה הישראלית ממש אבל ממש לא איכפת.

למעלה