חינוך, חינוך , חינוך.

yaakii

New member
אם כך-אז לא אכפת לחברה הישראלית

מכלום, וכלל לא שייך לומר כי לחברה לא אכפת מהחינוך, כי לא אכפת לה גם מדברים אחרים.

בערך נכון ,

הבעיה היא שבתחום החינוך הציבור יודע להאשים מישהו אחר . הבעיה הגדולה יותר - מערכת החינוך רק מזינה את הציבור הטיפש ומגדילה את מניתו.

yaakii

New member
הייתי שמח אם תאמר את מה שאתה חושב

כך שהדעות המצוגות יהיו בגדר "נכון" ולא רק "בערך נכון"... אני חושב שהנטייה להאשים את הגוף האחראי היא טבעית וקיימת לגבי כל תחום כושל, לאו דווקא חינוך. רגע אז אתה גם חושב שיש בעיה במערכת החינוך? על איזו הזנה אתה מדבר?

קיימת בעיה במערכת החינוך , זה ברור לכל עיין.

אך אני לא מאשים את המערכת עצמה , היא בעול כורחה נדחפה לשם יחד עם היחס לכל דבר בעל ערך שהוא לא פיננסי בדרך זו או אחרת או שהוא אינו קיומי שניתן להפעיל בו דמגוגיה זולה ובכך לקבל נתח שמן יותר מתקציב המדינה . החברה מאפשרת לדבר הזה , ולעוד הרבה דברים לקרות . הבעי היא שהנזק במערכת החינוך הוא בלתי הפיך . דורות שלמים גודלו וחונכו(?!) בשיטת חינוך חסרת ערכים כשהשאיפה היחידה היא ציון ובגרות . ריק מתוכן ונשמה . כך מזינה מערכת החינוך את החברה בעוד דורות טיפשים שיכולים לעשות רק עוד נזק.

yaakii

New member
אז אתה בעצם יוצא חוצץ כנגד

מה שנראה כחינוך נכון לרוב האוכלוסייה?

yaakii

New member
אני חושב שיהיו רבים כאלה.

טוב זה דבר יחסי. החינוך היום הוא טוב בהתחשב בבסיס. הבסיס הוא כל התרבות החדשה שחדרה אלינו. אי אפשר לצפות מאנשי החינוך לחנך לאותה רמה כמו בעבר כאשר התלמידים חשופים לתכנים שבעבר לא היו נחשפים אליהם בגיל כה צעיר, ובכלל.

אייני

New member
נכון. ולמה לא שייך לומר?

נכון, לא איכפת לה גם מדברים אחרים, אז? בגלל זה לא צריך להגיד שלא איכפת לה מחינוך? כי? מה הקשר בין זה לבין זה? זה נראה כאילו אתה עושה "אה, נו, מה זה משנה, לא איכפת לחברה הישראלית מכלום, מה זה משנה אם גם לא איכפת לה מהחינוך". כאילו - אתה מצדיק במובן מסויים את זה שלא איכפת לחברה הישראלית מהחינוך "כי הרי לא איכפת לה מכלום". אני אישית לא מצליח להבין בכלל את הגישה הזאת. מה הקשר לעזאזל?? יופי שלא איכפת לה מכלום, זה לא אומר שהמצב הזה בסדר! ובסופו של דבר, אף אחד לא יכול להתעסק בה-כ-ל, ככה שזה מאוד הגיוני אם אדם יתעצבן שלחברה הישראלית לא איכפת מהחינוך - כי החינוך הוא זה שקרוב לליבו יותר מאשר שאר הנושאים. אי אפשר לנסות לתקן את כ-ל תחלואי החברה ולהתחיל להפוך אותה לחברה שאיכפת לה מה-כ-ל. הרבה יותר נכון להתרכז בנושאים מסויימים.

yaakii

New member
כוונתי הייתה שמהצגת הדברים משתמע

שהחינוך הוא תחום מיוחד במינו, שלציבורלא אכפת ממנו.אני חושב שנכון יותר היה לומר שבאופן כללי החברה נוטה להאשים גופים בכשלונות של החברה.

אייני

New member
שוב, זה אם אתה רוצה לדבר בכללי

ואם אתה רוצה, אז יופי לך. אניהואאני מעדיף לדבר ספציפית על החינוך כי בעיניו זה נושא חשוב ומרכזי. מה רע?

yaakii

New member
ושוב אומר-

לרוב הציבור הישראלי לא אכפת מחינוך, כמו שלא אכפת לו מכל דבר אחר, כך שאין עניין לציין זאת.

הנתונים אינם רשמיים ולקוחים מהזכרון שלי בלבד:

אם אני לא טועה, בסביבות ה60% מהציבור הישראלי הצביע בבחירות הקודמות, וכנראה שאחוז דומה יצביע בבחירות הקרובות. פחות מ20% מהמצביעים (יותר קרוב ל10%, אבל אני לא רוצה להטעות) מבססים את הצבעתם על סמך חשיבות עתיד החינוך בארץ. לציבור לא אכפת מהחינוך, אפילו יותר משלא אכפת לו מדברים אחרים. לטעמי, זו טעות גדולה שאנחנו משלמים עליה וככל הנראה נמשיך לשלם עליה גם בעתיד.

הצלחתי לגרד לך משהו ../images/Emo3.gif

אחוז המצביעים- http://www.idea.int/vt/country_view.cfm?CountryCode=IL ממש מעניין לראות- ירידה של 16% בין הבחירות של 1999 והבחירות של 2001. מישהו זוכר מי התמודד ב2001? לגבי האחוז הנמוך של הבוחרים שמייחסים חשיבות עליונה לחינוך בהצבעתם- ראיתי את זה בכתבה בערוץ 22/10/11, לצערי אני לא זוכר בדיוק איפה.

yaakii

New member
דווקא האחוז הזה הוא מה שמעניין אותי..

קשה להתייחס ברצינות לנתונים מסקר שאינו בנמצא. מלבד זאת, יש הבדל עקרוני בין : אכפת לחברה, לבין האכפיתות תתבטא בשיקולים בבחירות. אם תשאל את הוריך, ואת הורי חבריך-הרוב המוחלט (אתפלא אם לא כולם) יגיד שאכפת לו מהחינוך של הילדים.

אותו כנ"ל לגבי התחממות גלובאלית,

תחבורה ציבורית, היחס לחיות בתעשיית המזון, העוני באפריקה. אם תצא לרחוב ותשאל אנשים, הרוב, ויהיה מפליא אם לא כולם, יענו לך שכל הנושאים הללו חשובים מאוד, מדאיגים מאוד ושבאופן כללי, הם היו שמחים לראות בהם שיפור. בקיצור- שאכפת להם מזה. עכשיו השאלה האמיתית- כמה מהם באמת עושים משהו למען מה שאכפת להם ממנו?

אז זה מצב שצריך לשנות, לדעתי לפחות

ביטחון וכלכלה זה חשוב, אבל זה לא הכל. יש המון גורמים שצריך לקחת בחשבון, ואנחנו כאזרחים צריכים, אולי אפילו מחויבים, לעשות כל שביכולתנו (שזה אומר - להצביע בהתאם לדעותינו, לפעול לעיצוב דעת קהל, להביע דעה בפומבי) גם למען הנושאים שעומדים פחות על סדר היום.

yaakii

New member
../images/Emo45.gif

אך להגיד שלחברה לא אכפת מחינוך יהיה לא נכון.

למעלה