חינוך הילדים

חינוך הילדים

יתכן ונושא זה עלה כאן, יתכן שלא תוהה רבות לגבי חינוך ילדיי במציאות בה אני שרוי הבנים לומדים לימודי קודש בעיקר מבחינתי מיותר אך האם למען חינוכם עלי להקפיד על הצלחתם בלימודים אלו? כנ"ל לגבי תפילה, האם מאחר ותחום החינוך סובב את ענייני הדת, יהיה חשוב להקפיד על הליכתם בתלם רק בשביל שיצאו בני אדם?

אגס 10

New member
אחד הדילמות הכי קשות של אנוס

אכן העלית את אחד הדילמות הכי קשות של האנוס,אולי הדילמה הקשה ביותר! מצד אחד אנחנו יודעים היטב שכל הלימודים האלה בולשיט והם ממש לא חשובים להמשך החיים,מצד שני להמשך החיים להם אנחנו מגדלים אותם הלימודים האלה כן חשובים,פרדוקס אמיתי. אין הרבה מה לייעץ בעניין,זה בעצם הבעיה של האנוס וזה בעיה גדולה... לדעתי אחד השיקולים המרכזיים אם לצאת למרות כל הקשיים הוא בדיוק העניין הזה,ענין המשך חינוך הילדים בדיוק למצב בו אנחנו נמצאים,לא שאצל כל אחד יעזור אם הוא יצא בשאלה שבניו יהיו בחינוך חילוני,בטח לא אצל אנוסים שרק אחד מבני הזוג אנוס,אבל לפחות אצל זוגות אנוסים ודאי שזה אמור להיות שיקול מרכזי בענין. במצב הנתון אני חושב שתמיד אפשר לשדר לילד שגם לימודים אחרים חשובים,או לפחות לא להפריז בחשיבות שלנו ללימודים האלה,וכשיגדל הילד אולי יבין את מה שניסינו לשדר לו,ברור שצריך לעשות זאת בחכמה,ויותר ברור שזה לא פשוט בכלל.

ההגיון1

New member
חינוך הילדים-מה הבעיה

בהיות שהשאלה הזאת חוזרת ונשנית אני חייב לציין שאני פחות מבין את הבעיה שבחינוך כולנו כאן מקדשים מעל לכל דבר אחר את חופש הבחירה את החקירה השכלית ואת האמת רובנו הגיעו למצב הזה ע"י שימוש ארוך טווח בכלים הללו כאשר האמת התבררה בפנים ובכל זאת מכורח הנסיבות אנו בוחרים להמשיך בחיים אחרים ברור שאנו מעונינים בטוב ביותר עבור ילדינו וכאן הבן שואל הרי תרצה שהוא ישתלב שיצליח שיוכל להתמצא בחברה שבה הוא חי וכעת אין בעצם סיכוי שהוא יחיה אחרת אז למה לא לדרבן א הילד/ה להצטיין בחברה שלו להרגיש טוב מקובל מוצלח וכו' מאידך גיסא אפשר לחנך לליברליות לחופש המחשבה לחקירה לאוצץ לב להתמודד עם חיי אמת הרגישות ובנחישות ולעוד שלל מידות והתנהגויות נאצלות שרובם ככולם נמצאים בשולי חלק מהמחנות החרדים (שוליים אידיאולוגים לא בהכרח מעשיים) בעוד קבוצות אחרות חושבות לכל הפחות את המידות האלו ליקרות המציאות אפשר לפתח חוש ביקורת , הימנעות מחנופה למטילי אימה, והעיקר לקירה אמיתית ונכונות להבין שלכל דבר יש הסבר הגיוני מדעי ולא מיתולוגי או קוסמולוגי כך שככל שהחינוך במסגרת הזאת היא תובענית וקשה יותר ודורשת המון מאמצים אין ספק שהיא יכולה להביא הרבה נחת ובעוד כל הורה גאה בזה שבנו נבחן על מסכת זו או אחרת אנו נתגאה ברגע שהילד ישאל אבא/אמא מי אמר שיש אלוהים -כי נדע שהוא בן אדם החברה שלנו עומדת בפני שינוי תהליכים רבים מתחוללים בה הקצנות לכל כיוון וכיסי התנגדות גדלים והולכים אנו במלחמה אולי לא לנו היא תועיל אבל לחנך ילדים לספקנות לשאול ולחקור זה לאמן חיילים שילחמו במשימה עבור הקול השפוי ההגיוני ולא עבור ההתלהמות והפונדמנליזם חיילים שיקדמו את התנועה לשינוי בכ"א של המצב הבעייתי הזה איך נוכל לנצח אם לא נעשה משהו- נשפיע על אחרים אם כל אחד ואחת פה ישמש משפיע לילדיו דוגמא לאחיינים ובני משפחה זה יגרור עוד בעקבותינו דומני שרבים פה יעידו כי החינוך לחשוב שינקו מהוריהם הוא זה שהנביט בתוכם את ניצני הכפירה גם אם ההורים לא חלמו על זה עאכו"כ כאשר הדברים נעשים בכוונת מכוון חזק ונתחזק בעד עמינו .... ויעשה הטוב בעינינו (אולי) מוקדש לכל אלו הנאבקים על החיים

אגס 10

New member
זה מעשי?

כתבת דברים הגיוניים מאוד,השאלה אם הם מעשיים. איך אפשר לחנך ילד שלומד בחיידר לחופש מחשבה? זה הרי יסתור לו לגמרי את כל מה שהוא לומד וגודל עליו בחיידר,שם הרי מחנכים בגדול כנגד חופש המחשבה,כך שזה מאוד לא פשוט.

אגס, ברגע שלא עונים לילד על כל שאלה

שלו- "ככה אלוהים עשה, אמר, ברא," ומנסים לענות לו תשובה הגיונית שמתאימה לגיל שלו, פותחים לו פתח לשאלות נוספות.

ההגיון1

New member
אני חושב שזה מעשי בהחלט

קשה מייגע ודורש המוןןן סבלנות אבל מעשי ואני יכול להגיד לך על כל החברים שהיו איתי בישיבה מי אבא שלו חינך ליותר ליברליות ומי לפחות

../images/Emo45.gif

אך כפי שאגס כתב לא בטוח שזה בר ביצוע. בתור דוס מספרים לנו שהעיקר הוא המעשה ולא התוצאה שזה בידי הקבה, אבל בתור אנשים חושבים אנחנו לאיכולים ללכת עם ראש בקיר. לדוגמא, אם אני אערער על היסודות ואציג בפני הבן שלי שאלות על התנ"ך שמקורן בספרי ביקורת המקרא (כמובן בכסות של ווארטים ), זה יכול אמנם לפתוח לו את הראש ולמוטט לו את כל הערכים עליהם הוא גדל אבל באותה המידה הוא יכול ללמוד להתעלם מכל מה שאני אומר אי פעם.

ההגיון1

New member
גלוי וידוע,,,שאין יכולים לקבל רוב טובה

מצוי הדבר אצל אנשים מסוגנו שהם מסתערים עם כל הנשק והארטילריה על כל עמדה קטנה לפעמים צריך לדעת לא להפיל בצורה חדה מידי ולתת לאדם לעכל את זה בטרם נפיל עליו עוד שלב ובמיוחד לא לשדר שום צורה שאני/אתה מנסה לכפות עליו משהו להעניק לילד את החופש שלו לבחור ורק לעורר אותו למחשבה אגב ההנחה פה היא שהחרדיות מתנגדת לחשיבה אבל לפחות כלפי חוץ היא מצהירה (כמובן לפי מחנות מסוימים) שחשיבה וחקירה היא נצרכת וראויה כך שזה לא נכון להתיחס לזה כאל דבר שאפשר לפסול אותו

וכרגיל, דברי חכמה השמעת...

ומרומז הדבר במשנה באבות: "ומנעו בניכם מן ההגיון" משמע, אם רוצים לקלקל את הילדים, עלינו להקשיב להיגיון... היה כאן כבר אשכול בנושא, כמדומני שאני פתחתי אותו, והיו שם כמה תובנות חשובות, אם מישהו מוכן להביא לינק...

"וכעת אין בעצם סיכוי שהוא יחיה אחרת"

זו אם כל חטאת, והמתכון הבטוח לייצור דור חדש של אנוסים.

חינוך ילדים

לכול ילד\ה יש איזשהו כישרון, לכן גם אם הוא לומד בת"ת אפשר לשלוח אותו לחוגים שיעשירו לו את העולם, הבן שלי מוכשר מאוד בתחום מסויים, ושנים השקעתי כדי לקדם אותו בתחום הזה, הבעיה היא שהכול נעצר כשהוא הלך לישיבה, הוא בעיר אחרת חוזר פעם בשבוע, מה שמנחם אותי הוא שכאשר הוא יגדל, הוא תמיד יוכל להשלים פערים. ובקשר לבנת זה הרבה יותר קל כי הן בבית עד שהן מתחתנות, ותמיד אפשר להשקיע מעבר ללימודים הרגילים שלהן. תפילות וכדו'- החינוך הכי אפקטיבי הוא חיקוי של הילד את ההורה, ולכן לא משנה כמה תקפיד איתם על תפילות ודרך חיים, או שמירת מצוות, בסופו של דבר הם קולטים את הניואנסים הכי קטנים שלך, ובעצם עושים הכול כמוך. אז תמשיך בדרכך כי לא משנה מה אתה אומר אלא מה אתה עושה.

habeas corpus

New member
האם החינוך הכי אפקטיבי שלך היה חיקוי שלך

את הורייך? האם בסופו של דבר קלטת את הניואנסים הכי קטנים שלהם , ובעצם עשית הכל כמותם?

כן!

כמו כל ילד נורמאלי, גם אני מצאתי את הספרים שאבא שלי החביא מאיתנו הילדים, והם אלא שגרמו לי לחשוב, לא לאבד את האמונה. ה"תקל" שלי עם האמונה קרתה הרבה שנים אחרי, בעיקבות אירועים שונים.

מיטאקשת

New member
ומה בקשר לאלטרניטיבה?

בתור חרדי אנוס אני לא מבינה את האינטרס שלך לשלוח את ילדיך ללמוד בגטו המחשבתי הזה שנקרא ת"ת או חיידר. יש אלטרנטיבות גם בציבור החרדי כגון החינוך העצמאי,חורב, אל המעין וכו' אמנם הרמה של לימודי החול ברוב בתי הספר הללו היא לא מאוד גבוהה (כך שמעתי. לא ממקור ראשון) אבל בכל אופן הם לפחות יחשפו את ילדיך לאנגלית ולחשבון וכו' וכך בבא היום שבו הם יחליטו להשלים את השכלתם כדי לעבוד לפרנסתם יהיה להם הרבה יותר קל מאשר אלו שלמדו בתתים. מדוע אתה מעדיף להמשיך את שושלת מחממי הכיסאות בכולל ולא להעמיד ילדים שיהיו חרדים (אולי )אבל גם אינטלגנטים וגם מפרנסים בכבוד?! ממתי חרדיות סותרת השכלה ולימודים כללים?! מקסימות יקראו לך וילדיך חרדים "מודרנים"-זה לא כ"כ גרוע בהתחשב בעובדה שבשידוכים מן הסתם לא יציעו לבת שלך איזה אברך בטלן שידרוש סידור מלא על הזכות שלו לקיים "תשמיש" עם ביתך (מצטערת על הגסות אבל זו העובדה). ולבן שלך מן הסתם לא יציעו חרדית חניוקית פרומית שתחשוב שלגלח שערות ברגליים זו עברה מן התורה... כך ששבהתחשב בנסיבות ענין העברה של הילדים שלך לבתי ספר פחות מחמירים לא יהיה עסק רע בכלל.

habeas corpus

New member
הערה קטנה.

אולפנת חורב היא אחת מעשרת בתי הספר התיכוניים הטובים בארץ בלימודי חול , באופן שיטתי מזה לפחות 2 עשורים. גם בממוצעי בגרות, וגם במספר הזכאים לתעודה.

ההגיון1

New member
יפה

הייתי רוצה להוסיף איזה אספקט יתכן (וזה לא בדיקה מקיפה אבל בהחלט אינדיקציה) שבתי ספר של החינוך העצמאי לדוגמא מעמידים את הילד במקום נחות לעומת הסביבה שבה הוא חי בהחלט חשוב להשלים לו מתמטיקה ואנגלית ואולי עוד דברים אבל לדעתי עדיף בקורסי העשרה פרטיים מאשר בחינוך העצמאי (אני לא מדבר על חורב זה כבר יותר מזרחיסטי) בגלל שהרמה הכללית והתרבותית -חרדית של הילדים שם נחותה מאשר בתתים שלשם הולכים הטובים יותר לא חסרים חרדים מודרנים הישר מבית הגידול של התתים נקודה למחשבה

למעלה