חיים מול קיום

וואו, סתרתי את עצמי בצורה כל כך חזקה

אוקיי, האדם מפסיק, בצורה מודעת, לחפש אחר משמעות, או לנסות להעניק משמעות לחייו, הוא מגיע להחלטה שהוא רוצה לוותר על הנסיון הזה. זה לא אומר שבתת מודע הוא לא ממשיך לנסות. מה שמביא אותי לנקודה שכבר נגענו בה- לאדם אין באמת שליטה על מה שהוא 'רוצה', ויש מרחק אדיר בין ההחלטות המודעות שלנו לגבי ניהול רגשות והתנהלות כללית, לבין מה שאנחנו באמת מרגישים בפועל.

התת מודע... פיתרון קל ../images/Emo8.gif

אבל, כן, זה חוזר להאם יש חופש אמיתי או לא.. (כלומר לדיון שלמעלה, כלומר שלחיי אדם אין משמעות! התאבדות המונית, מישו?
)

נסכם את זה כך:

יש שתי אפשרויות- או שלהכל יש משמעות, או שלשום דבר אין משמעות. אם לכל מה שקיים יש משמעות, הרי שבוודאי שלאדם, בין אם הוא מגדיר אותה לעצמו או לא, יש משמעות. הוא קם בבוקר, הוא נושם אוויר ומשחרר CO2, הוא חלק מההרמוניה הגלובאלית, יש לו משמעות. אם לשום דבר אין משמעות, אם החיים הם באמת דבר סופי בתוך מכלול של אינסוף, טוב, אם זה ככה, אז באמת שאין טעם להמשיך בדיון, ונהיית לי סחרחורת רק מלחשוב על זה..

וואו .. סתם סיבכתם ../images/Emo6.gif

באופן כללי כל דבר שהוא מעבר לעולם הגישמי , לא קיים באמת . זאת אומרת שגם מילים לא באמת קיימות .. הן סתם דיו(=חומר, גישמי ) המונח על דף(גשמי) בצורה ובסדר מסויים .. כלומר לכלום אין באמת משמעות . זה הכל האדם\חיה\מוח
שיצרו את ההגדרות ואת ה"משמעות". האדם המציא את זה . זה דבר שהוא לא בר נמצא . גם מספרים .. אם כל ההגיון והעובדה שהדבר מצוי מצוי בטבע , שום דבר הוא לא באמת "מספרים\"מתמטיקה" וכו'.. בסך הכל האדם המציא את עולם הרוח ונתן לזה איזשהי תבנית .. לשם מטרה אחת והיא סדר ואירגון . המוח שלנו תופס ומבין דברים עם המשמעות . זה לא שבאמת לאטום בעל 8 פרוטונים הוצמדה המשמעות חמצן או כל משמעות אחרת. המשמעות היא המצאה . סוף פסוק. בכל אופן , אם כבר התחלנו כאן , הרי שלכל דבר שהוא בגדר העולם הגישמי** ואנחנו יכולים לקלוט אותו יכולה להיות משמעות , או כלומר אנחנו המצאנו את המשמעות הזאת . מכאן מגיע עיקרון המצאת האל . סוף פסוק שני
**כל זאת בהנחה והמציאות היא לא אשליה ושאר ירקות .. ואם היא אשליה .. אז אנחנו מדברים על אליה, אז מה ? אין משהו אחר לדבר עליו.

אז המסקנה היא

לשום דבר אין משמעות מלבד המשמעות שהענקנו לו. אנשים דיכאונים לא נותנים משמעות למה שהם נותנים, ולכן אין להם סיבה לקום בבוקר. ולכן, אדם חי נותן משמעות לחייו, ואדם שקיים לא!

../images/Emo6.gif

אני יודעת שזה מה שאמרת
אני עדיין צריכה להגיד את זה בעצמי כדי להבין מה שאני אומרת
ווירד, הא?

מסקנה מעניינת

עכשיו תורי להציק עם שאלות
נניח שזה נכון, איך את מגדירה משהו משמעותי? כלומר, כשאדם נותן משמעות לחייו, איך הוא עושה את זה, ואיך מתבטאת המשמעות שהוא מעניק?

אוי לא ../images/Emo178.gif ניסיתי להימנע מזה

זה כמו שאמרתי מקודם: האגם נותן משמעות לחיו, והמשמעות הזאת יכולה להשתנות, מכיוון שזה לא ,'נכון או לא נכון' (לדוגמא, בזוקה היא ורודה. אתה לא יכולה לסתור אותי),אלא דבר אישי. אדם אחד מקדיש את חיו כדאי לגלות מה ההבדל בין צפרדע לקרפד. אדם אחר יחשוב שזה ביזבוז זמן. מה משמעות חייך? למה אתה קם בבוקר? ואיך אתה מבטא את המשמעות הזאת? (חוזרת לשאול את השאלות
)

אממ

המשמעות לחיי? אף פעם לא התעמקתי ב'מה היא המשמעות', זה אומר שאני רק קיים? מצד שני אני כן עושה דברים, שלטעמי, יש להם משמעות- בין אם זה להתווכח איתך על דברים לא ברורים, או לבחור לי השכלה, או לחפש אושר וסיפוק.. אני לא חייב להגדיר לעצמי את המשמעות כדי לדעת שהיא קיימת עבורי.

משמעות היא ערך כלשהו לעצם הגישמי

כאשר הערך הזה הופך לרוחני (לא עולם רוח ולא צ'אקרות ומדיטציה כמובן) . אז האדם מעלה את עצמו לעולם הרוח ולא נשאר כבול סתם לעולם מוגבל , שנכפה עליו, אלא יוצר עולם משל עצמו שבוא הוא יכול לפעול בדרכים אחרות תוך הגדרה עצמית חדשה . איך הוא עושה את זה .. כפי שהמשפט אומר ..רוב האנשים לא עושים את זה . יש דרכים מדומות לעשות את זה כמו "אלוהים" ורוחניות ( עולם רוח ולא צ'אקרות ומדיטציה ) . ומעבר לזה .. אפשר להגיד שאני עובד על זה בימים אלה ומתקדמם לא רע ..

הגדרה לא מספקת

מהו ערך רוחני? איך אתה נותן למשהו ערך רוחני? אני צריך דוגמאות יותר ספציפיות

ערך רוחני הוא ההסבר שלנו את ההמצאות שלנו

הערך הרוחני הוא הפירוש שלנו והענקת משמעות כלשהי (שבא לידי ביטוי במילים) לדברים שקיימים בטבע כדי לתת להו טעם לחיים וגם לשם סדר . כלומר ל"חלגכעיוחרקמעגצרת" אין משעמות לעומת זאת המילה כיסא יש. על כן נרחיק ונקבע שמשמעות היא הקשר של התודעה שלנו עם העולם הגישמי וההבנה שלנו את העולם הגישמי והרוחני יחד, כאשר העולם הרוחני נבנה על גבי העולם הגשמי וממשיך להיבנות על עצמו (כלומר הטבע הוא כמו האקסיומות במת' והעולם הרוחני הוא כל הדברים שניתן להמשיך מפה והלאה ) . נקח מושגים רוחניים כעט ונבדוק אותם : נגיד אסטטיקה ויופי - אסטטיקה ויופי הם איך אנחנו תופסים את העולם , אולי אנחנו מושפעים מגנטיקה , אבל האסטטיקה עצמה , שהיא מעולם הרוח היא ביטוי והבנה של העולם החיצוני(כלומר סדר ואירגון כלשהם) ע"י התודעה שלנו . כנ"ל לגבי כאב , כאב הוא לא דבר רוחני .. כלומר פציעה או התחשלמלות הן לא כאב . כאב הוא הביטוי של העולם הזה ע"י התודעה שלנו . נקח דברים גישמיים ונראה מה הערך הרוחני שלהם כעט : לדוגמא כיסא, כפי שכבר הבנו , אין באמת דבר כזה כיסא . יש מסה(גם לה משמעות אבל נשתמש בה כמושג אבסולוטי) . מעבר לזה אין שוני בין הדברים מעבר לצורה שלהן . הדפוס הזה שבו יש משטח כלשהו שעליו נוהגים לשבת הוא כיסא . אבל לא המשטח הוא הכיסא , אלא התפיסה שלנו את הדפוס הזה . כלומר הביטי של המסה הזאת בצורה ובדפוס הזה נותנת לנו את היכות להבין את הדבר הזה ועל כן הביוטי שלו בתוכנו הוא הוא "כיסא". ואו אני גאה בעצמי! חשבתי על זה עכשיו
אני עוד אכתוב על זה פוסט

אבל זה בדיוק מה שאמרתי רק מפורט יותר

לכל דבר יש משמעות. או שלשום דבר יש משמעות. בכל מקרה זו אחת האופציות האלה.

זה לא שהעולם הרוחני קיים

הוא כל וכלל לא קיים (כמו שכתבתי באחת ההודעות) הוא המצאה שלו בדרך זו או אחרת.

אתה לא יכול לטעון את זה..

כי אי אפשר באמת להוכיח. תגיד שככה אתה מאמין
אגב, אתה חושב שאם, נניח, כל היצורים בעלי המודעות ייכחדו מהיקום, היקום יפסיק מלהתקיים? אתה חושב שהוא מתקיים עכשיו? הטענה שלך מאוד בעייתית, כי אם העולם הרוחני לא קיים, אז אין שום פירוש לעולם הפיזי, ולכן העולם הפיזי גם הוא לא בדיוק קיים (כי קיום הוא סוג של פירוש), ומכאן ששום דבר לא באמת מתרחש.. סתירה. אנחנו כן מנהלים את השיחה הזאת.

מעבר לזה שאני יכול לטעון טענה כזו

בדיוק כפי שאני טוען שאין אלוהים . דבר שאני יודע שאני ממציא אותו אין לי טעם להוכיח שהמצאתי אותו . זה מאוד מזכיר לי את המצב לפני כמה מאות שנים שהמד האמין שהחי נוצר מהדומם .. שברווזים נוצרים משקי קמח וזבובים נוצרים מבשר . בקשר לטענת ה"האם משהו קיים".. כן אני מאמין שהכל קיים . אם אתה נכנס למטאפיזיקה בעני אין מוצא וזו באמת הופכת להתפלצפות .. המציאות היא מה שאנחנו קולטים בחושינו .. יכול להיות שקיים מעבר אבל אנחנו לא יכולים לדעת מה יש שם . בסופו של המציאות שלנו היא מציאות גם אם היא אשליה . ואת האמת , אני לא מבין למה זה כל כך חשוב לאנשים . מה זה יעזור להם ? כלומר , נניח ונבין שהכל אשליה . אה . לא שזה הדבר המיותר היחד אבל שיהיה . לך תסביר לעיוור מלידה מה זה אדום . בזה מסתיימת כל שאלת המציאות. ותאמין לי , הרבה לפני התודעה , והרבה אחריה ימשיך להתקיים היקום.

למעלה