חייב עזרה דחוףף!

Virons

New member
חייב עזרה דחוףף!

יש לי פנדר סטרט והחלפתי לה מיתרים ל 0.12 והתחלתי לנגן (אחרי כיוון מוזר במיוחד) ואחרי דקה אני שם לב שהגשר שלה חצי בחוץ כל החלק האחורי של הגשר .. שחררתי את המיתרים עד הורדה ורק אז הגשר ירד (ד'א זה גשר צף) הקטע זה שיש לי מין קונצרט עוד שעתיים ואינלי מושג מה לעשות עזרה דחוף

tomsoier

New member
עשית לגיטרה סטאפ בשביל לעבור ל0.12?

אם לא עשית אז כניראה בגלל זה הבעיה שנוצרה...

peergo

New member
תמתח את הקפיצים עד שהטרמולו ישב מקביל לגוף

כאשר המיתרים מכוונים לסטאנדרט, ולך להופעה.

new blood

New member
אם היה לו 009 ועכשיו הוא החליף ל012

אני חושב שלמתוח את הקפיצים כמו שהם זה לא רעיון טוב... הוא יאלץ להוסיף לפחות קפיץ אחד או שניים.

peergo

New member
שינסה

אם הוא יצליח להביא את הגשר להיות מקביל לגוף אז הוא לא צריך. אני מאמין שאם הגיטרה איכותית הוא לא יצתרך קפיץ נוסף.

yotamn9

New member
בכל מקרה

זה לא ממש חכם להחליף מיתרים שעתיים-שלוש לפני הופעה...

יאסון1234

New member
פאק אני לא יודע ממה להתחיל!

אל תעשה שטות כזאת!!!! בד"כ כשגיטרה יוצאת מהמפעל המיתרים שלה הם בעובי סטנדרטי - 0.009. המיתרים גורמים לחץ מסויים על הצוואר, אבל בגלל שכיוונו את הגשר לעמוד בלחץ כזה הוא נשאר יציב. כשאתה מעביר מיתרים מ0.009 ל-0.012, זה כמו שבמקום שיתנו לך בוקס כואב לבוקס מאווווווווווווווד מאוד מאוד כואב- או בקיצור, המתח שהגיטרה הייתה רגילה אליו לא קיים עוד ובמקומו קיים מתח הרבה יותר גדול במידה ובגשר לא מותאם למצב החדש. מה שעשית מסוכן לגשר- אם החלפת מיתרים מ-0.009 ישר ל-0.012 תוציא אותם מהר. ועוד עצה, אל תחליף מיתרים לפני הופעה, הם נוטים לצאת לכיוון כשהם חדשים כי כמו הגשר גם הם רגילים למצב כלשהו עד שהם מתרגלים יחסית למצב החדש כשהם מתוחים, אבל הגשר שלך לא יעשה את זה אז אל תנסה אותו.

peergo

New member
אז אל תתחיל.

אתה מגזים. אין ספק שיש מקום לסטאפ אבל נזק לא יגרם לא לגשר ולא לשום דבר. הצוואר יתעקם קצת, זה לא פטולוגי.

amitzangi

New member
סליחה על זה אבל אתה אידיוט

לא עושים דברים כאלה!!! במיוחד לא שעתיים לפני הופעה בשבילך קונצרט... אם אתה רוצה להחליף מיתרים אז תחליף יום לפני שאם יהיה בעיות בכיוון או בכלל בעבודה ויקרע לך אין לדעת מה יהיה חביבי... ואם אתה רוצה להחליף סט - זה דיי ברור שיש לחץ על הגשר ושכל כיוון שתעה למשל תוריד חצי טון אחורה ישנה את הלחץ על הגשר. היית שואל פה היו עונים לך יופי של תשובות. מקווה שלמת מהטעות שלך, ואם אתה מתעקש על 0.12 תלך לסטאפ ויעשו לך את זה כמו שצריך סליחה ואני מקווה שהלך וטב בקונצרט - תעדכן

Kfitzi

New member
מצטרף לזה שמעלי.

תלמד לשרשר ובטח תלמד את צורת הדיבור המקובלת כאן.

eran377

New member
../images/Emo45.gifמצטרף לשני הבחורים שמעליי

למרות שמאחד מהם אני קצת מפחד כרגע... עכשיו צריך גם את ההסכמה של כל האדומים והמנהל השלישי בפורום והכל בסדר.

מצטרף לשלושת הבחורים שמעליי

peergo

New member
אני מבין שהגידוף המכוער הזה מיועד לפותח

השרשור, אז קודם תלמד לדבר יפה לכל הנוכחים פה, וזה יותר דחוף מללמוד לשרשר. ללמוד לשרשר זה קל. הוא לא אידיוט. הוא חסר ניסיון. גם אתה חסר ניסיון ! עכשיו תקשיב למי שעשה ועושה בערך 2-3 סטאפים והחלפת מיתרים בשבוע: אין שום סיבה שחצי שעה אחרי החלפת מיתרים שנעשיית כמו שצריך הגיטרה תצא מכיוון, בטח לא גיטרה איכותית כמו פנדר אמריקאית. החלפת מיתרים צריכה להעשות תוך מתיחות מתמדת על הטיונר כדי שהליפופים(לא יותר מ 2-3 ובבסים לא יותר מ 2), ורצוי למרוח שכבה דקה מאד של גריז באיזור שבו המיתר נשען על הנאט. אחר כך יש לכוון עם טיונר דיגיטלי, ואז למתוח כל מיתר עם בנד או משיכה כלפי מעלה,לראות שהוא יוצא מכיוון ולהחזיר אותו. אחרי 3-4 משיכות וכיוונים לכל מיתר זה מתייצב ולא מאבד מכיוון. אם הגיטרה שלך יוצאת מכיוון אחרי טיפול כזה(ואני לא מדבר על סולואים עם הרבה בנדים חזקים, אלא ליווי אקורדים ונגינה עם בנדים מתונים), הגיטרה שלך לא תקינה.

ד נ ק ה

New member
אחי תקרא מה שכתבת

הבחור פונה לבקשת עזרה ואתה קורא לו אידיוט?! נראה לך שאם היית שואל שאלה ומקבל תשובה שהכותרת שלה היא "אתה אידיוט" , היית קורה את שאר התשובה?

PleZer

New member
אתה יודע למי אתה קורא אדיוט?

יש לי הרגשה שלפאר יש קצת יותר ניסיון ממך.

yotamn9

New member
זה שרשור לא נכון שלו, הוא לא התכוון לפאר

אבלבכל מקרה לא צריך להתבטא ככה.

למעלה