חייב לשתף

dina199

New member
אני מכירה את המצב ואני לא נכנסת

לניתוח כמה קשה לכל אחד.

הנושא שלי הוא חופש בחירה. אי אפשר להשוות מצב של הורה עם מצב של איש צוות טיפולי , כי תנאי הבסיס שלהם שונים וזה בהחלט בגלל חופש בחירה או חוסר אפשרות בחירה.

אדם בוחר מקצוע טיפולי מרוצונו החופשי . אם יש לו גדולת נפש הוא אפילו יסכים למשכורת קטנה, ונכון - יש תחלופה , כי אדם בוגר עצמאי יכול לעזוב כל מקום שבו רע לו מכל סיבה שהיא. אז נכון , זו 'תחלופת צוות גבוהה' .

אבל האם יש 'תחלופת הורים' ? יש הורים שאפילו לא היה להם רצון חופשי להולדת ילדים. והאם יש הורים שמראש רוצים להוליד ילדים שצריך להיות בעל מקצוע טיפולי כדי לטפל בהם? האם אחת הדרישות הבסיסיות להיות הורה זה להיות בעל גדולת נפש (לא , מספיק להיות מסוגל לקיים יחסי מין
). והעיקר - האם כשנולד ילד שהורה לא מסוגל לטפל בו - האם ההורה רשאי לעזור את הילד מייד רק כי להורה רע ? גם כאן התשובה היא לא.

שלומות0

New member
שהורה נאלץ לראות

את הילד שלו מרחוק, כבר אין כאן סיפור של חום ואהבה,
הילד כבר לא ברשות ההורה, וכמה שההורה ירצה להיות טוב הוא כבר לא יוכל להשקיע בזה, ברגע שילדו ברשות המוסד זה כבר לא כמו שהילד בבית אצל משפחתו, ומעניין כמה מהחוסים שאתה עובד איתם הגיעו שכפו על ההורים להכניס אותם לשם
בררת את הנקודה הזו?

חדיד1

New member
עניין של כפיה

זאת לא השאלה .. וההורה הוא עדיין אפוטרופוס על הילד ... עניין של חום ואהבה היא מתת האל בין ילד והורה .. פעמים וזה מניסיוני האישי שחום ואהבה שמקבל הילד מההורה הוא כוח אדיר להמשך הימים הקרבים ..

dina199

New member
האם המסקנה שלך שאם הורה מגיע ל 5 דקות

אין לו חום ואהבה להעניק לילד ?
ואולי לאותו הורה היה מאמץ עילאי להגיע לאותן 5 דקות ?

חדיד1

New member
האם זאת מסקנה !?

האמת שאף פעם לא חשבתי שלראות את הבן הוא דבר חריג לי זה נראה כדבר טבעי .. עם כל זאת הורה שנאלץ להגיע לראות את הבן שלו חמש דקות זה אולי עושה טוב להורה זה מרגיע את המצפון ואולי ממלא אותו אושר ושמחה .. ואולי זה מה שהוא באמת יכול להעניק כהורה .. אבל כאדם שנמצא בצוותות אני שומע את הצוותות המטפלים .. חלקם מעריכים חלקם מרחמים והרבה מזלזלים .. וזה מתבטא ביחס לבן .. וחבל לי .. והאמת שזה כואב ועצוב לי עד כאב .. וכבר שמעתי מההנהלה דברים שמזעזעים אותי כאדם וכמטפל כשחלילה קורה משהו לבן או לבת .. מה הם בכלל מתערב/ת הם בסך הכל באים חמש דקות והולכים ..

הוי כמה שהשגרה היא אלימה ..וחבל .. זה כואב ועצוב שמכאיב לי בלב ..

dina199

New member
הוא כנראה לא קראאת כל ההודעות

על ההתלבטויות האיומות שיש להורים כשהם נאלצים להחליט את ההחלטה הזאת.
ובמיוחד במקרים בהם 'גורם ממלכתי' בעצמו דוחף לזה.

dina199

New member
'אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו'.

לדעתי זה המשפט הכי חשוב בעולם.

7ofnine

New member
אז לא נשפוט התנהגות של הורים מכים?

ושל מורה שצועקת על ילד אוטיסט?
לא שופטים אנשים - כן מותחים ביקורת על התנהגות - אם היא פוגעת קשות במישהו אחר.
מי ששוהה בהוסטל ולהוריו אין דקה פנויה בשבילו הוא יודע למה. הוא יודע יכול להרגיש אם זה בגלל שהוריו מותשים או חולים או שזה בגלל שלא באמת אכפת להם. ואם זו האפשרות השניה אז כאבו גדול עשרת מונים מכאבם של ההורים באשר הם על הילד הא"ס שלהם. כאבו גדול משלהם כי הוא בודד, הם לא. כי הוא לא יכול להביע את כאבו וגם אם יביע איש לא ירצה לשמוע. כמו שעכשיו יש מי שעסוקים בלהגן על הורים שמבלים בבתי קפה אבל שוכחים שקיים בסיפור גם בן חסר אונים סגור במוסד בודד וסובל, בזמן שהוריו מבלים בבתי הקפה עם חברים אבל אין להם דקה בשבילו.
לא כל ההורים שילדיהם שוהים במוסד הם כאלה. הרוב משקיעים או שבאמת אין להם זמן או בריאות. אולי רק מיעוט הם כאלה כמו שהוא מתאר. אבל למי שזה קורה לו זה לא משנה אם ההורים שלו הם מיעוט. את הכאב של החוסים הללו ניסה העובד האכפתי להביע. אם ישתיקו אנשים כמוהו - קולם של הבנים הנשכחים ישכח.

dina199

New member
כן ,לא לשפוט. לא סתם אנשים יותר חכמים

מאיתנו אמרו את זה. ומה שקורה כאן בשרשור זו לא ביקורת , זה שיפוט.
נכון יש הורים מכים , אבל בשביל זה לא צריך להיות ילד עם צרכים מיוחדים. מי שמכה , יכה כל אחד.
והעניין שלנו כאן כאמור רק הורים לילדים עם צרכים מיוחדים שנאלצו לשים את הילד שלהם במוסד. ואת ההורים האלה (למשל את אלה שלא מבקרים מספיק לפי אמות מידה של כל מני אנשים) שופטים כאן.

ונכון , רוב ההורים שאצלם הילדים במוסד הם לא כאלה כמו שמתארים כאן המבקרים. אבל ההתיחסות לכל העניין קרתה רק כשאני פתחתי את העניין הזה וכתבתי שלא לשפוט כשלא מכירים את המצב לאמיתו.

שלומות0

New member
סליחה דינה אבל מי שהתחיל

כאן בנימה השופטת זה פותח השרשור, והיות שפתיחת השרשור הייתה מלובה בשפיטה, גולשים הרשו לעצמם ובצדק רב להמשיך בקו הזה,
כי לכל אחד יש זכות להביע דעה והיות הקו הראשוני ומתחילת השרשור היה שיפוט הקו המשיך,
בסופו של דבר אנשים כותבים כאן מתוך הניסיון שלהם ושמגיע שרשור שפוטי כל אחד כותב את הדברים בצורה שבה הוא למד על בשרו, ושמגיעה מישהי שמאשימה אותנו שאנחנו "האכזריים"
כאן בפורום תמיכה, זה פשוט לא במקום הפוגעות הזו,יש דרכים אחרות להביע אי הסכמה!

7ofnine

New member
עצוב אבל יש גם הורים כאלה

שאין להם חום ואהבה להעניק לילד. הם כנראה לא מסוג ההורים שיכתבו כאן ולכן התיאור הזה נשמע אולי מוזר, אבל הרי הורים כאלה לא ישקיעו אפילו את זמן הפנאי שלהם בנסיונות להתקרב או להבין את הילד שלהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון, יש הורים שמבחינתם טוב שהבן המביך מאופסן איפשהו, רחוק מהעין רחוק מהלב.
כמובן לא כל ההורים שבנם/בתם בהוסטל הם כאלה,
אולי אפילו הרוב לא כאלה, אבל יש גם כאלה.

7ofnine

New member
הוא כתב שלא כולם

הבנתי ממה שהוא כתב, שהוא רואה שיש הורים של חוסים שמשקיעים ומתעניינים ויש כאלה שבאים לחמש דקות רק בשביל להביא חפצים של הילד. כנראה שלא מדובר בביקורת על התנהגות זמנית של הורה אלא שהוא ראה שיש הורים שבאופן כללי מאוד משקיעים ומתעניינים ויש הורים שבאופן כללי לא.
כנראה שגם חלק מההורים שמגיעים לחמש דקות אין להם ברירה - אולי הם חולים מאוד ובקושי מצליחים לצאת מהבית, אולי הם עובדים בשתיים או שלוש עבודות ביום או שיש להם עשרה ילדים קטנים בבית ואין להם דקה פנויה נוספת בשביל הבן הגדול. אבל אני יודעת שיש גם אחרים, כאלו שבאמת לא אכפת להם, שעובדים רק בעבודה אחת או חצי משרה, שהבריאות שלהם תקינה ושאין להם הרבה ילדים ולמרות זאת הם לא משקיעים בביקור יותר מחמש דקות. הם מהווים אחוז מסויים, כנראה קטן, מתוך כל ההורים.

שלומות0

New member
לדעתי

כל ילד חוסה עומד סיפור מאוד קשה ומורכב,
ההחלטה להכניס ילד למוסד חסויים היא החלטה קשה מאוד,
מורכבת מאוד שקשורה לסיפור חיים לא פשוט
נדיר למצוא הורים שסתם רוצים להיפתר מהילד החריג, הם קיימים אבל הם חריגים זה לא רוב המקרים..

dina199

New member
ומתברר שמדובר במוסד ממלכתי.

לא נראה שלי שזו הבחירה הראשונה של ההורים עבור הילדים שלהם.

dina199

New member
מה שהשתמע מהדברים שלו שכל מי שמגיע

ל 5 דקות זה הורה שלא איכפת לו מהילד.
זו הכללה שפוגעת ברוב האנשים ובמיוחד בהרבה הורים קשי יום שבאמת לא מצליחים להגיע למעבר לזה.
ולדעתי דווקא אצל קשי יום יש יותר סיכוי שהילד יגיע למוסד כי הם החוליה החלשה מול רווחה.

7ofnine

New member
ממש לו - הוא רק כתב שכואב לו

כואב על מישהו שהוריו באים לחמש דקות והולכים. והאמת שקשה לי לדמיין למה ואיך מישהו שכבר יש לו היכולת להגיע עד המוסד ולראות את הילד לא יוכל לתת עוד קצת מעבר לזה. אם לא הייתי מכירה ורואה בעצמי מצב כמו שהוא מדבר עליו אולי גם אני הייתי חושבת שהוא מפריז או מכליל או לא מבין. אבל זה קיים ויש הורים שיכולים להרשות לעצמם מבחינת זמן בריאות וכסף ובכל זאת מעדיפים לשכוח את הילד.
טוב שהוא פתח את הנושא והעלה אותו למודעות של הקוראים.

למעלה