חייב לשתף

שלומות0

New member
אני הייתי בהלם

איך אשה זרה כל כך חצופה שמרשה להגיד לי מה לעשות עם הבת שלי, איך בני אדם לא מתבישים לפנות להורה וכך להגיד לו בפרצוף,
ותביני הבת שלי מקסימה בתפקוד גבוה , {על אף המורכבות} איך לא מתביישים ככה לדבר?
שמעתי כל מני דברים, אבל זה היה השיא ששמעתי!
אותה גברת שמשחקת אותה אשת החברה איננה אשת חברה אלא חלאת חברה!

7ofnine

New member
חבל שאת צינית, זה נושא כואב ועצוב

אף אחד לא הביע כאן בשרשור הזה ביקורת על הורים ששמים את הילדים שלהם במוסד. חבל שאת לא מבינה מה שאני מנסה לומר. ברור לכולם שיש מקרים שאין ברירה או שזה לטובת הילד.
דיברו כאן על מצב בו יש הורים שאינם נותנים יחס מינימלי לבן השוהה בהוסטל, למרות שהם יכולים. הורים כאלה קיימים ואני מכירה אנשים כאלה די מקרוב וזה כואב מאוד. דיברו כאן על כאבם של הבנים הללו.

dina199

New member
כן אני מאוד צינית , כי הנושא כאוב.

מתפלאים איך אמא מסוגלת לנהל 'חיים טובים' ולשבת בבית קפה כשהילד שלה במוסד? ממתי אסור לה ?
ואיך קובעים משהו לגבי צד שלישי שלא יודע שמדברים עליו ולא מסוגל להתגונן , כשאיזו גברת שהיא 'נשמה טובה' (וכן , אני עדיין צינית . כל מי משתמש בביטוי הזה עושה את זה בציניות) מספרת עליו כ מני רכילויות ?

7ofnine

New member
מותר לה הכל

כאן מדברים קודם כל על חוסים במוסד שהוריהם באים רק חמש דקות והולכים, ועל ההשלכות של זה על הילד.
אני גם ראיתי ברחוב מישהי עם ילד אוטיסט שעשה תנועות עם הידיים והאמא כעסה עליו בגלל זה, אז אסור לדון עם אחרים על זה? או זה אומר שאסור לה לכעוס על הילד שלה איך שמתחשק לה? האם דיון על ההשלכות האפשריות של ההתנהגות של הורים אנונימיים על הילד הינו רכילות?
האמא המסכנה שיושבת בבתי קפה - אנחנו לא יודעים מי זאת. לא יודעים איך קוראים לה. לכן זו אינה רכילות. אם נפגוש אותה במקרה לא נקשר בינה לבין מה שכתבו כאן. דיברו על התנהגות של הורים מסוג מסויים באופן כללי, לא ציינו התנהגות את השמות והפרטים. רכילות זה על מישהו שאת יודעת מי זה. כאן היה דיון כללי על סוג של התנהגות הורית.

שלומות0

New member
הנקודה שהבאתי

זו לא הרכילות, זו אותה אישה שניסתה להשתמש ברכילות על מנת להצדיק שלבת שלי יהיה טוב מוסד, החוצפה
שהיא אישה זרה, היא בכלל לא מכירה את הבת שלי רק ראתה אותה פעם אחת, והיא הספיקה לקבוע שהבת של החברה שלה בדיוק כמו הבת שלי
והאמא הזו טוב לה כי היא
היאהוציאה אותה למוסד ועכשיו הבית מתפקד לפני זה לא תפקיד כך היא הוסיפה לי
אני לא יודעת האם זה נכון או לא, יתכן שזה בכלל לא נכון, אבל עצם ההתערבות בדבר שלא לה, מכעיס ומקומם,,

שלומות0

New member
אני כתבתי את הסיפור

רק לציין עובדה אחת בלבד ששמעתי כל מני דברים בחיים שלי לגבי הבת שלי אבל מבחינתי זה השיא לכן הבאתי את הסיפור הזה,
לי זה לא משנה עם זה אמת או שקר, או צודק או לא צודק, אני מציינת שעצם העבודה ששי אנשים שלא מתביישים ללהגיד דברים כאלו לאמא ולנסות לשכנע אותה שלבת של אותה אמא טוב להכנס את הילד למוסד,
אנשים כאלו צריך להוקיע!

dina199

New member
אני מבינה את הכעס על המרכלת.

והבנתי שהתייחסת אליה בלבד.
אבל זה רק מוכיח שהמצב הזה קיים .
כשכאמהות מחליטו תלשים את הילדים במוסד, לכל 'נשמה טובה' יהיה מה להגיד

dina199

New member
אנחנו לא יודעים למה האישה ההיא הכניסה

ת הילד שלה למוסד אבל זו שדיברה איתך היא מגעילה ביותר ואת המושג 'חיים יפים' (בהקשר הזה) היא המציאה.
הרי אין לנו מושג מה מרגשה האישה ההיא ומה עובר עליה.

שלומות0

New member
נכון מאוד כל הטיעון שלי

נגד האשה שתפסה אותי בטיעון ובניסיון להוכיח לי עד כמה הטיעון שלה נכון, אשה חלאת אדם,
רחוקה להיות בן אדם,! פשוט בושה שישנם בני אדם שכאלו!
אם לה היה נולד ילד חריג היא אל הייתה מחזיקה בו יום אחד!

dina199

New member
מי אמר שמי שחי 'חיים טובים'

שוכח את הילד שלו ?
למה רכילות של מישהו על צד שלישי מתקבלת כמשהו אמין ?

7ofnine

New member
לא כל מי שחי את החיים הטובים שוכח את הילד

מדובר כאן על סוג של הורים שבשעה שהבן שלהם בודד במקום זר שהוא לא בחר אותו ואין להם דקה פנויה בשבילו אף פעם, אבל יש להם מספיק זמן כדי לבלות בנעימים בבתי קפה עם חברים.
האנשים האלה קיימים וחבל להשתיק את הניסיונות להצביע על הכאב והמחיר של הבנים שלהם כתוצאה מההתנהגות האגואיסטית שלהם. כמו שלא ננסה להשתיק מישהו שיתלונן על הסבל של ילדים מגישות טיפוליות מסוימות או מהתנהגות של מורים בבית ספר, לא טוב לנסות להשתיק גם דיווחים כאלה.

dina199

New member
כל מה שמר חדיד1 אמר היה

לבקר את ההורים שמבקרים 5 דקות את הילד ולשאול שאם ההורים הם כאלה רעים מה לצפות מהצוות המטפל.
והוא לא טרח לברר למה זה 5 דקות כך והניח כי זה שפשוט נוח להם.
ממתי נוח להורה לשים את הילד במוסד? גם מי שנוטש את הילד שלו מיד אחרי הלידה בבית חולים לא עושה את זה כי 'נוח לו' . הוא עושה את זה כי רע לו.
ויש מקרים (לדעתי יותר מקרים מאשר מקרים של סתם 'הורין רעים' ) כשהצוות הרפואי רומז (כי אסור לו המליץ ) להשאיר את הילד הפגוע בבית חולים ולמהר לעשות יחד נוסף . ואני הכרתי זוג (זה היה לפני הרבה שנים שעשה את זה).

dina199

New member
אני חושדת שה'נשמה טובה'

שסיפרה לך רכילות היא גם נשמה לא כל כך טובה וגם לא חברה טובה בכלל.
אדם לא שוכח בחיים שיש לו 'ילד לא בסדר'.
ואולי הנשמה הטובה הציגה את זה כך רק כדי לשכנע אותך להכניס את הילדה למוסד ו'לשכוח' ?

7ofnine

New member
יש אנשים ששוכחים את הבנים ה"לא בסדר" שלהם

אנחנו לא. הם כן. הם קיימים, כמו שקיימים הורים מתעללים. חבל לנסות לטאטא עובדה מצערת זו מתחת לשטיח.

dina199

New member
אני לא מטאטאה כלום

אני רק רוצה להזהיר שכמניחים ש'הורים שוכחים את הילדים שלהם' זו הנחה מתנשאית שלא מתחשבת עם מה שקורה עם אותם הורים.
אולי יש כאלה (בטוח שיש , ואני חוזרת - לא הרבה) , אבל אי אפשר להאשים בזה כל מי שבא ל'5 דקות' כבכללל לא יודעים מה הסיבה שלו לאותן 5 דקות .

dina199

New member
מאיזה סוג יש יותר?

כמה כבר יש מפונקים ש'לא מוותרים על חיי פנאי עשירים' ?

כשלמישהו נולד ילד, לא בשליטה שלו לקבוע איזה אדם ייוולד. זה לא בחירה כמו מקצוע, לימודים או תחביבים.
אנשים רק חושבים שיש שלהם שליטה על החיים שלהם וכל אחד מתכנן 'תינוק מושלם' וכל אחד מתכנן להיות הורה מושלם שיגדל את הילד המושלם. ואז נןפלים השמיים כשמתברר שתכננו 'לנסוע לאיטליה והגיעו להולנד' . או כמו מישהי פעם כתבה בתגובה להמשפט הזה - 'אני הגעתי לבורמה'.
אז רוב ההורים (לדעתי כולם) שנאלצו לשים את הילדים במוסד 'הגיעו לבורמה' . אף אחד לא תכנן מרצונו החופשי שהילד שלו יגיע למוסד . מוסד זה הדבר האחרון אחרי שנגמרו כל האפשרויות (ויתכן שבמקרה הגרוע בכלל לא היו אפשרויות אחרות) . ואולי הם דווקא שמים במוסד מרוב אהבה , כי אין שום אפשרות שהילד יקבל את הטיפול המגיע לו בבית.
אני חוזרת שוב שאי אפשר לשפוט אדם עד שמגיעים למקומו.
ובמיוחד כשמישהו שיש לו יכולת בחירה שופט אדם שאין לו והאדם הזה עדיין שורד.

7ofnine

New member
כשזה קורה למישהו

שההורים שלו שוכחים את קיומו כשהוא שוהה במוסד, זה לא משנה לא כמה הורים יש כאלה וזה לא מנחם אותו לדעת שהם מיעוט. הלב שלו מתרסק לרסיסים. כאבו לא נשמע כי הוא סגור במוסד.
טוב שהוא העלה את זה למודעות שלנו ההורים. כי אם הורה אחד ויחיד כזה ששוכח את ילדו יקרא במקרה את הדיון הזה ויבין שהוא יכול אחרת ואת המחיר שמשלם הבן שלו על ההתנהגות שלו ובעקבות הדיון יבקר יותר את הילד - הוא הציל נפש אחת ונפש אחת זה עולם ומלואו.

ואף פעם אי אפשר לשפוט אחרים. אבל התנהגות אנחנו שופטים. אנחנו שופטים התנהגות של הורים מכים, שופטים התנהגות של הורים מקדשי נורמה. אותו הדבר לשפוט התנהגות של הורה שאין לו זמן לילד שלו אבל יש לו זמן לבתי קפה.

randy1982

New member
נכון, הוא חופשי לעזוב בכל עת

ולכן יש תחלופה מטורפת של עובדים בהוסטלים, שכמובן לא תורמת לחוסים אלא רק מזיקה ויוצרת תחושה של חפץ.
ואז כשמדריך שעובד בשכר מזערי עם אוכלוסיה קשה מגלה כזו רגישות כלפי המטופל ומעיז להעיר (להאיר?) על הורים שבאים לשתי דקות כאילו באמת מדובר בחפץ, הוא מקבל תשובה בנוסח "לא מתאים לך - אתה חופשי לעזוב. אל תלמד אותנו ההורים כמה אנרגיות להשקיע בילד". איזה יופי. כמה שזה תורם לאותו מדריך להמשיך ולהשקיע את הנשמה במטופליו.
לא צריך להסביר לי כמה זה קשה לגדל ילד עם הרבה D ו H ועוד אותיות.
הילד שלי מאוד מאוד מורכב מבחינת התנהגות אפילו בהתחשב בכל האבחנות שלו הוא נראה מאוד קיצוני.
ועדיין אני כן מוצאת לנכון להעביר ביקורת על הורה שמבקר את ילדו במוסד למשך דקות ספורות אחת לשבוע או אף פחות מזה.
כמובן כל אחד והסיפור שלו, אבל מבחינה סטטיסטית קשה לי להאמין שכל אחד מההורים האלה עד כדי כך מותש שלא מסוגל להקדיש יותר משתי דקות לביקור. אם הוא כבר עשה דרך והגיע למוסד, למה לא לשבת עם הילד חצי שעה? למה לא לשוחח עם הצוות ולהפגין עניין ומעורבות במה שקורה שם?
העיקר שכאשר מתפרסמות ידיעות על הזנחה או התעללות במוסדות כאלו כולם יודעים לצקצק...

לפני מספר שנים עבדתי בבית אבות בתור עו"ס. הקשישים היו ברובם סיעודיים ודמנטיים. הילדים שלהם היו בגילאי 40-60, פרק בחיים בו אנו צריכים לעבוד, לדאוג מצד אחד להורים זקנים ומצד שני לילדים מתבגרים או לנכדים קטנים. אז היו שם קשישים שילדיהם העסוקים הגיעו יום יום, ישבו איתם, הסיעו בכסא גלגלים בחצר, הביאו אוכל טעים מהבית. כל יום. ומהיכרות שלי איתם אני יכולה להעיד שלא היה לאנשים אלו משעמם בחיים, הם לא היו מובטלים וחסרי משפחה. זה פשוט עניין של יחס ותו לא.
היו מאידך כאלה שבאו לביקור אחד בחודש מתוך נימוס, בדומה למה שתיאר פותח השירשור...

שלומות0

New member
לי יש בת הכי ורכבת שיש

כולנו משקיעים את הנשמה לא רק בלקדם אותה,
לטפל בה, לעשות לה טוב
בלתת לה אהבה
אנחנו גם משקיעים את האנרגיות בכל המערכות למיניהם שמקשות עלינו בכל מעגל החיים שלה, ואין מצב לעולם שהיא תשאר מחוץ לבית אפילו יום אח
מותרים על נסיועת לנופש, מוותרים על קרירה והרשימה עוד ארוכה..
וכמוני יש אלפי הורים נוספים!!!!!!!
ואני רואה גם את האוטיסטים הקשים שמגיעים בבוקר עם ההורים שבוחרים להביא אותם בעצמם ולא בהסעה, איזו השקעה, איזו אהבה,
אז אתה כותב צד אחר של הקשת טוב אנחנו יודעים שיש צד כזה ,
זה כואב נכון אז נשאר לכם להיות לצערי הרב ההורה האוהב במקומו של ההורה הביולוגי
לגבי מה שכתבת כאן randy1982 , הורה שמחליט להתעלם מילדו לא חושב שחמש דקות חשובות, זה הורה שהחליט בעצם לנטוש את ילדו!..

TikvaBonneh

New member
יש בעולם כל מיני אנשים

לא כולם מסוגלים לאהוב ולהעניק. יש גם הורים מתעללים. יש מקרים קיצוניים, כמו המקרה של רוז פיזם, זיכרונה לברכה. אין גבול לרוע בעולם. הורות לא הופכת אנשים בלי לב לאנשים טובים ואוהבים.

למעלה