חייבת לשחרר קיטור ...

נץ666

New member
ואווו

חתיכת סיפור, אה?! לפני הכל לדעתי עלייך לסגור ענין עם בן זוגך, כי את מתחתנת אתו ולא עם אמא שלו. מה דעתך לוותר בכלל על חתונה מפוארת עם אורחים, לקבוע תור ברבנות ולהתתן שם? מה דעתך שהוריו יערכו מסיבה לחבריהם ואתם תבואו כאורחים? מה דעתך שאתם תערכו מסיבה לחבריכם ותזמינו את הוריו כאורחים? אצלנן הענין היה מהיר ופשוט. חתונה ברבנות, מסיבה צנועה לחברים שלנו. תודה, שלום וזהו

נץ666

New member
והלוואי הלוואי שלא יהיו לי בעיות עם

הילדים שלי, הלוואי

זה תלוי בך. אם לא יהיו התניות, לא

יהיו בלאגנים.

mich78

New member
זה מה שאני מאוד רוצה

רבנות ומשהו קטן אח"כ רק שכולם שוללים את הרעיון שני הצדדים רוצים ארוע אז יוצא שאני נלחמת מול כולם

mich78

New member
לא ממש משנה לו

אמא שלו החליטה שמכיוון שהוא בן זקונים אין מצב שלא תהיה חתונה גדולה כמו שהיה לכל שאר האחים

אם זה לא משנה לו...אז תבהירי לו

זה מספיק חשוב לך!!! אבל ההסכמה ביניכם חייבת להיות החלטית ...אין מצב של לא אכפת לי..ואם ממש לא אכפת לו - תקבלי את, את ההחלטה ותבהירי לו שזה מה שיעשה אם אין לו עמדה. מעבר לזה אפשר לומר ...תודה רבה על העזרה, אבל לא תודה, אין ויכוח בנושא והוא לא נתון למשא ומתן. ואם האמא שלו תכננה תוכניות ליום שהוא יתחתן בגלל שהאחים האחרים קיבלו גם הוא יקבל..הוא צריך לבוא לאמא שלו ולומר לה תודה רבה לא מתאים לי לקבל ממכם את העזרה הזאת...אני זה אני והאחים שלי זה משהו אחר... וברוכה הבאה למועדון הנשואים ..מקווה שבקרוב ...מאחלת לך הצלחה בחיים החדשים ...וכמובן הכי חשוב תעשי את ההחלטות שנכונות לשניכם ולא בהשפעת הורים או ספונסרים למיניהם. ד.

לורליי43

New member
זה לא ברור לי, ההורים שלך רוצים

ארוע ולא רוצים לשלם עבורו? אתם לא רוצים ארוע ומשלמים עבורם? בהחלט מקובל לדרוש מההורים לממן את הארוע שהם רוצים (או את המוזמנים שהם רוצים, או את המקום אם יש להם דרישות). אי אפשר גם להתעלם וגם להציב דרישות.

mich78

New member
מקובל לא קיים אצל הורי

כן, הם מעוניינים בארוע, לא הם לא מעוניינים לשלם עליו הארוע זה לא חלום שאני רוצה להגשים, אלא דבר שמקובל, ובן הזוג מעוניין בארוע כך שאני היחידה שלא מתלהבת מזה ... אי אפשר לדרוש מההורים להשתתף בנטל הכספי אם הם לא מעוניינים הם "יוקצבו" בהזמנות ואורחים .. הויכוח מנוהל משם שאמו של בן זוגי טוענת את אותו הדבר
שצריך לחייב את ההורים אם מישהו יתערב, או ידרוש מהם השתתפות המצב העדין שאני חיה בו יתערער ויגרור בעיות שאני ממש לא מעוניינת בהם.

אלו רגעי האמת. מפה מתחיל הכל.

כל אחד מבסס את מעמדו בקשר הזה עכשיו בהכנות לחתונה. אמא שלו תהייה תמיד כפי שהיא עכשיו, אותו דבר לגבי ההורים שלך, לגבייך ולגבי בן זוגך. מעכשיו והלאה זו תהייה מערכת היחסים בניכם ואלו ה"כוחות" נפועלים. אז קחי לעצמך זמן וחישבי כיצד ליפעול לפני שתעשי משהו שאחר כך יהיה קשה לצאת ממנו . בהצלחה יקירה, אני מבינה שקשה לך עכשיו וזו תקופה לחוצה מאוד. שולחת לך

לורליי43

New member
בעצם כתבת

שאמא שלך רוצה לשלם עבור אורחיה- אז למה את מתנגדת לזה? אני גם לא חושבת שהחלוקה הכספית צריכה להיות שרירותית- חצי חצי, אלא לפי מספר מוזמנים. אני אתן לך טיפ שעבד אצלי- בחרתי משהו אחד שהיה חשוב לי, עליו התעקשתי (נישואים אזרחיים במקרה שלי). כל השאר לא הטריד אותי, הבנתי שההורים רוצים לחגוג את הארוע, נתתי להם יחסית לעשות מה שמתאים להם. מבחינת ההרגשה שלי- הגעתי לארוע כמו שחקנית שהזמינו להופעה ושחקתי את המשחק. הארוע עצמו ממש לא נזכר אצלי כאבן פינה בחיי. וככה כל אחד יצא עם משהו ששמח אותו

mich78

New member
זו טעות כתיב... ../images/Emo4.gif

אמא שלו תשלם על הצד שלה ולכן תזמין יותר אורחים לדעתי זה בכלל לא צודק

mich78

New member
הבהרה נוספת

אם אימי תשלם או תשתתף (מה שלא יקרה לעולם) היא תנהל את החתונה לפי ראות עיניה, וזה יהיה מופע ראווה שאני מממממממשששששש לא מעוניינת בו. היא לא תקשיב או תתייעץ בי וברצונותי
אבל אין בכלל ספק שהורי שלא מעוניינים ולא ישתתפו בימים שאכלתי לחם ומרגרינה והמקרר היה ריק לגמרי (מימננתי שכירות ולימודים) הם ניסו לייעץ לי איך לחיות ולא לבזבז כסף, היא רצתה ללכת איתי לבנק וללמד אותי איך לנהל חשבון, היא ניסתה לייעל אותי ... זה גם מה שהיא תעשה פה, תייעץ ו"תלמד" אותי איך חיים

דיא

New member
מדוע לא לתת להם לשבור את הראש לבד?

אנחנו עשינו חתונה לפי טעמנו, קבענו את הגבולות - כך וכך אורחים, כך וכך חברים. מה שנשאר, תפאדלו, תחליטו בינכם. אם לא החלטתם, אז אנחנו נזמין את המשפחה שאנחנו רוצים, לא חברי הורים ולא את "אסתר מטאלושקס" (סיפור אמיתי: בחתונת אחותו הגדולה של אישי, לפני כ-30 שנה, הוזמנו כ-800 איש. משפחה ממקימי עמק חפר יחד עם משפחה ותיקה מאוד, כך שהיו הרבה מכרים, חברים וסתם שכנים, כי ככה זה במושב. בכל מקרה, רגע לפני החופה, חמותי מתחרפנת "אוי, זה נורא". כולם כמובן חושבים שזהו, הלכה החתונה. "מה קרה?", "לא הזמנו את אסתר מטאלושקס". "מי?" "אסתר, אסתר מטאלושקס". מי זו האסתר המסתורית? חברת ילדות של הסבתא ז"ל, אשר עלתה לארץ מטאלושקס [אין לי מושג יפה זה] יחד עם הסבתא, היו חברות בצריפים בילדות ומאז די נעלמו עקבותיה) בקיצור, כיוון שעכשיו הם משפחה, נתנו להם לפתור את העניין בעצמם. אלה התביישו לא לתת כשהאחרים נותנים, אלה התביישו להזמין הרבה כי לאלה יש בקושי תריסר אורחים. לא יודעת אם זה יעבוד אצלך, אבל אפשר לנסות. פגישה משותפת, קפה ועוגה טובה. עוד משהו שעזר לנו לשמור על הגבולות הוא שקיימנו את החתונה במקום יחסית רחוק, אליו ידענו שרק אנשים שבאמת רוצים לחגוג אתנו יבואו. בכל מקרה,
ו-

mich78

New member
אתמול בערב בשיחה חטופה

(אני לפני מבחן ולומדת כל ערב עם חברות
) ניסיתי לברר עימו אם משהו מהשיחה עבד... אם הוא עדיין חושב שיש לתת לאימו את האפשרות לשלם ולהזמין (ולעשות) בראות עיניה, או שנגביל ונתמודד ונעשה לבד ... הוא הסכים כי אנו נפעל לבד, ללא עזרה של שום צד זה יהיה קשה,להתמודד עם אימו שתנסה לשכנע, אך אין לי ספק שאני אעמוד על שלי ואבהיר את עמדתי, אין לי ספק שלפני הכל אני אתאם הכל עם בן הזוג, ואנו נעמוד ונתמוך זה בהחלטות זה אז זו לא תהיה חתונה גדולה ולא מופארת, אבל אני מקווה שלמרות הכל היא תהיה שמחה... מה שבטוח עד יום שלישי הבא הנושא הזה יירגע, אחרי המבחן והעבודה שאגיש, נתחיל לפעול ולתכנן את הארוע .
לכולם

למיקה78- בהצלחה ומזל טוב../images/Emo47.gif

ואת תראי שאת תיראי כמלכה ותהיה חתונה שמחה, העיקר שתיהיה שלמה עם עצמך, היי מאושרת , חביבה.מכל הלב.

mich78

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif

אני שלמה עם כל צעד ובכל ויכוח אני הופכת להיות אסרטיבית יותר
( היום חברה ממש העירה לי שאני החלטית לגמרי ) עוד ייצא מזה רק טוב

מאחלת לך את כל האושר שבעולם...

שהדברים יצליחו ותהיו מספיק חזקים ביחד כדי להעמיד את עמדתכם באופן נחרץ... חזקי ואמצי ... ד.

alona 9

New member
חשבתי עלייך היום mich,

חברה לעבודה סיפרה לי שבנה מתחתן בעוד כחודשיים,סיפרה על ההלוואה הגדולה שלקחו כדי לעזור לזוג הצעיר,הורי הנערה לא יעזרו...כששאלה אותו מדוע אינם משתתפים בהוצאות החתונה.והאם אינם מתכוונים לעזור? .. תשובתו.."אמא,אל תנסו להבין,הוריה, לא יעזרו" הוא ביקש לא להעלות את הנושא שנית,והיא, אימו החליטה שלמרות הכעסים,לא תציק לו יותר.... "העיקר,שיהייה להם מזל טוב" נאנחה
העיקר,שגם לך יהייה המון המון מזל והצלחה.

למעלה