חייבת לשחרר קיטור ...

mich78

New member
חייבת לשחרר קיטור ...

אנחנו לפני חתונה
בתקווה שהדברים לא יתפוצצו לי בפנים ההורים שלי לא יעזרו בכלום (אני לא מצפה גם) זו אמא שלו שמציקה ומעוררת בכל פעם את הנושא מחדש אם היא משתתפת גם ההורים שלי צריכים וחייבים להשתתף ... מי אמר שהעולם ורוד ומושלם אצל כולם
למה קשה לקבל את העובדה שהם לא רוצים ולא מעוניינים לעזור

לורליי43

New member
מה את עונה בדרך כלל?

זה די ברור למה קשה לה לקבל את העובדה- כי היא חושבת כנראה שהעזרה צריכה להיות שיוויונית. תגידי לה שכל אחד נותן כפי יכולתו, וזה לא קשור תמיד ליכולת הכלכלית... את יכולה להחמיא לה על היכולת שלה לתת.

mich78

New member
הסברתי

שהם לא עזרו וכנראה שלא יעזרו גם זה מצב נתון וזה מה יש, יש לי חסכונות ואני יודעת להתסדר טוב מאוד, מה גם אני מעדיפה שלא תהיה שום עזרה משום צד כי היא תשתמש בזה נגדי (וזה ברור) אתמול הבהרתי לבן זוגי שאני לא מוכנה לקבל כלום מאף אחד ולא אתחנן או אבקש שום עזרה מה גם אמו מנסה להתנות את העזרה בעזרה הדדית (היא חושבת שהיא יכולה להכריח את הורי לעזור כי אני הבת שלהם והם מחוייבים לעזור לי, השתקתי אותה כמה פעמים ואמרתי לה שאין לה שום זכות להתערב) אתמול הויכוח הגיע לטונים צורמים שאם ההורים שלי לא עוזרים הוא לא מתכוון ללכת לשם (פעם ב3 שבועות) יותר... עניתי לו שבאותה מידה לא אלך לאימו יותר אם בזה הוא מעוניין, הבהרתי לו שזה לא תפקידו לחנך או להתנקם, ואם אני משלימה עם זה אז אין לו שום זכות לערער על החלטותי כ"כ לא בא לי על זה, לא רוצה להתחתן אם זה הולך לגרום לכ"כ הרבה כאב ראש וויכוחים

למיקה תגובה - חתונה

כשאנחנו חיתנו את הבנים, אז הגדול אמר שלהם יש סכום מסוים וזה מש שהם נותנים ושלא נדבר איתם על כסף בכלל, זה אחרי שאמרנו שנממן את החתונה חצי חצי, וכך היה נתנו כמה שיכולנו והזוג מימן את השאר מההכנסות. עם הבן השני היה דומה, הבן אמר תנו כמה שאתם יכולים בלי קשר לכמה נותן צד שני, ואת השאר מימן הזוג. אני חושבת שאתם ביניכם צריכם להחליט קודם ואז להודע להורים החלטתכם, ועליהם לקבל את זה, לא שווא לריב על זה זה רק כסף וזה יכול להעכיר את האווירה. לעומת זה את החתונה של הבת אנחנו מיממנו לבד כי ההורים שלו לא רצו ולא הי איכפת להם אם בכלל לא תהיה מסיבה.

יקירתי:)

אני חושבת שאם תנסי להבין את הצד של ההורים שלו שהוא בן זקונים ורוצים לחגוג בארוע..יהיה לך קל יותר להתמודד עם הבעיה. ידוע שחתונה הוא חג של ההורים שמחתנים:)ואם הצד שלו משלם על המוזמנים שלו, למה לא:) יקירתי, חתונה זה יום של שמחה וצהלה, וברוב עם הדרת מלך:) תראי אם אין אפשרות להתקפל, אם זה ממש בנשמתך וממש חורה לך...אז תישמעי לעצות חבריי כאן:) אבל חתונה ראשונה היא פעם בחיים:) שמחה שמשאירה הרבה זכרונות באלבום המשפחה:) שיהיה במזל טוב ובהצלחה:)

פה את צריכה להתערב ולהסביר

קודמכל - מזל טוב
אומרים שמתחתנים גם עם המשפחה ולא רק עם הבן-זוג, אבל זה לא הופך את ההורים של המחותנים לשותפים. העזרה היא לזוג, למענו ובשבילו ולא בשביל השכנים או הדודות. אם ההורים שלך לא עוזרים בגלל שהם לא יכולים, אפשר להסביר לצד השני. אם ההורים שלך לא עוזרים בגלל שהם לא רוצים, קצת בעיה אבל עדיין אפשר להסביר לצד השני. אם ההורים שלך לא עוזרים בגלל שאת לא רוצה שיעזרו, אפשר גם להסביר. אפשר פשוט להגיד שזה לא מעניין את אף אחד מהצדדים מה השני עוזר ושכל אחד יעזור לפי יכלתו ולפי הבנתו בלי להשוות - ל ז ו ג ה צ ע י ר. אז שוב מזל וטוב.

גם אצלי הם עשו פרצופים...

אומנם היא הצהירה בגאווה שהם נותנים את לחתונה (מימון אורחים בלבד) כמתנה, ועדיין ידעה לבדוק מה קורה בצד השני ולזרום הערות לא במקום... זה מה יש ...כל הכבוד שאתם ממנים את העניין לבד...!!! ומי שעוזר לכם ועושה את זה מכל הלב (מבלי לדרוש אח"כ דין וחשבון) כל הכבוד גם לו. ד.

mich78

New member
זהו, פה הבעיה

שהיה מדובר שנממן הכל לבד עד שאמו התחילה עם זה שהיא ממנת חצי וההורים שלי צריכים(
) לממן את החצי השני (עם כל הכבוד.. מי היא לעזאזל, היא רק גורמת למריבות בינינו לאחורנה)

כל נושא החתונה אצלי ...נשמע ממש

דומה לסיפור שלך.... אצלי העניין היה שאני ובן זוגי לא היינו מספיק מתואמים (ומספיק זמן ביחד כדי להיות חזקים ביחד מולם). בדיעבד, הייתי אומרת להורים שלי תודה רבה על "המתנה" שהם מעוניינם לתת אבל את המימון נעשה לבד והם יגיעו בתור אורחים. אמא שלי ידעה להתערב בהכל ובעצם הבן זוג עשה ניהל את הוויכוחים (יאמר לזכותו שהוא עשה את זה מצויין). ...אני הייתי עדיין טרייה בכל העסק הזה (לעמוד על שלי ולדאוג לאינטרסים שלי) ולעמוד מולם .... ואל תחשבי שזה נגמר בהערות מגעילות כמו : למה אני משלמת יותר מהם (ההורים של בן הזוג)...למה קרובי משפחה מהצד של הבן זוג באים ואצלי לא..(בני דודים וכו'). עשתה לנו ממש בלגן שלם... אחרי החתונה (יום למחרת כשאני ובן זוגי במלון - קיבלנו שיחת טלפון ...שההורים שלי דורשים לקבל את רשימת האורחים וכמה כל אחד הביא...מה שהביא כמעט לפיצוץ (אבא שלי ידע להבהיר את הנקודה שלו מצויין)..ובדיעבד אולי זה היה חוסך ממני הרבה כעסים בהמשך.... אז אל תוותרי להם ...מי שלא עוזר עדיף ככה - פחות בלאגן מי שמעוניין לעזור ואתם לא מעוניינים בעזרה גם תודה רבה...זה רק יצור לכם יותר בלאגן...!!! זה יום חשוב בחיים, שלדעתי עדיף למנוע כמה שפחות בלאגן וויכוחים ...כדי שתזכרי אותו יפה... ד.

אצלנו מראש החלטנו שאנחנו- כלומר

הזוג המתחתן, יממן את החתונה. ככה מנענו התערבויות והחלטות שאינן שלנו. מזל טוב והרבה אושר

mich78

New member
זה מה שגם אנחנו החלטנו

ואתמול זה נשמע... אמא שלי תשלם על הצד שלה (משפחה) ולכן זכותה להזמין יותר אורחים אמרתי לו שאני לא מעוניינת בכזו עזרה, ואם זה מה שיהיה אני לא אגיע לחתונה, ומבחינתי אפשר לוותר עליה מעכשיו

נץ666

New member
אל תטפסי על עץ שלא תוכלי לרדת ממנו

תבדקי מחדש את כל ענין החתונה, הקשר שלו לאמא שלו. נראה לי מתעוררת כאן איזו בעיה קטנה. אל תצאי בהצהרות נלהבות שלא תוכלי לוותר עליהן. תזמי קשר עוקף בן זוגך לאמו ותנסי לראות היכן הבעיה.

mich78

New member
אני חושבת שאני יודעת מה הבעיה

ואני לא אוהבת אותה בכלל (את הבעיה) לדעתי הכל קשור בכסף ... גם אהבה

במידה מסויימת...

כסף זה כח, שליטה. את נותנת למישהו להיות ספונסר שלך ..או לעזור לך כספית זה אומר שאת נותנת לו את היכולת לבוא ולהתערב באופן מלא. את לא תקבלי כסף מאף אחד ותממני את עצמך לבד...אף אחד לא יוכל לבוא ולהציע התערבות כי זה לא אפשרי...הוא כביכול לא נתת כלום כדי להיות מעורב.. ואהבה לא חייבת להיות קשור לכסף והפוך... אבל בהחלט כשמכניסים ענייני כסף למשפחה - כל משפחה!!! הבעיות צצות כמו פיטריות אחרי הגשם...לא אצל כולם ..אבל אצל הרוב. ד.

mich78

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

ולכן אני מתנגדת לעזרה הכספית משני הצדדים ומעדיפה שנעשה לבד הכל אתמול הודעתי לו שגם על העזרה של אמו אני יכולה ומעדיפה לוותר.. כרגע, אני אניח לדברים להרגע, מה גם יש לי בחינה ביום שחמישי ופרויקט לסיים עד שלישי הבא, כך שאקח כמה ימי חופש מהנושא הטעון הזה

אין טעם להתחתן בכח...

אם יש ויכוחים בינכם עדיף שקודם תסגרו את העניין ותבואו עם תיאום ציפיות ביניכם אל ההורים, כשאתם ביניכם מסכימים באופן מלא על ההחלטה (לא כשאחד מציע משהו והשני אומר בסדר שיהיה)... דבר שני, נשמע לי נורא לחוץ..אולי עדיף לחכות עוד קצת ולתת לעניינים להרגע...כדי שאתם תוכלו לקבל החלטות נכונות.. ד.

למעלה