חייבת לחלוק איתכם

tals56

New member
יופי שקראתי את ההודעה..

ותאמת עד היום לא הבנתי מה זה י-ם ואני שומע את זה הרבה זה עיר או משהו? XD

tals56

New member
שיט אני מרגיש טיפש =\

שוב, אחרי שאתמול חבר שלי מארצות הברית מנסה לספר לי למה יש את הבאג של ה?????????? ???????? בסילק... לא תבינו!

GnomeBubble

New member
עקרונית אתה צודק

בייג'ינג ושנגחאי (ואולי עוד כמה ערים יחידות סגולה) הן באמת "יקרות", אבל יוקר המחיה בהן עדיין מתגמד יחסית לתל-אביב או טוקיו. ובכל מקרה, לא חייבים ללמוד סינית בבייג'ינג, כמו שלא חייבים ללמוד יפנית בטוקיו. אני אישית חושב שעיר קטנה ופריפריאלית עם פחות דוברי אנגלית תאלץ אותך להשתמש בשפה יותר.

Ryo

New member
אני מצטער, אבל פה אתה טועה.

הערים הגדולות של סין, כמעט בכל מדד עולות על יוקר המחיה של ת"א.

GnomeBubble

New member
הן לא

טוב, אני לא מומחה, אבל מאנשים ששמעתי שחיו שם - יש הבדל גדול. ואני קטונתי, אמנם לא שכרתי דירה בבייג'ינג, אבל כל מוצרי הצריכה האפשריים בעיר הזאת עולים פחות מבתל-אביב. אז אפילו אם דירה עולה פי 2, זאת עדיין לא ההוצאה היחידה. בכל מה שנוגע לאוכל למשל, המחירים בבייג'ינג זהים (ולפעמים אפילו קצת זולים יותר) מהמחירים בשאר סין. ארוחה טובה ומפוצצת (בסגנון מערבי - כלומר בלי להזמין פי שלוש ממה שאתה באמת מסוגל לאכול
) במסעדה עממית תעלה כ-15 יואן לאדם. זה בערך 8 שקל. אני לא מדבר עכשיו על מנת נודלס פשוטה (כלומר המקבילה הסינית לראמן) - את זה אתה יכול למצוא גם בדוכן ברחוב ב-2 יואן (כלומר קצת יותר משקל). המחירים של מוצרים בסופר הם בדרך כלל חצי עד שליש או אפילו רבע מהמחיר של המוצר המקביל בארץ (אלא אם מדובר במוצרים מיובאים מהמערב - שאז הם לא יוצאים זולים יותר). תחבורה ציבורית (אוטובוסים, רכבת תחתית ומוניות) גם היא זולה הרבה יותר מבארץ. בגדים, מוצרי חשמל וכלי בית עולים כל כך מעט שבא לבכות... אז אני מצטער אם אני סתם מתווכח או משהו, אבל לי פשוט קשה להסכים איתך שבייג'ינג יקרה יותר מתל-אביב. אפשר לבדוק את זה בפורום סין ולשאול שם אנשים שחיו בבייג'ינג (יש שם לפחות אחד שחי שם), אבל לדעתי זאת הגזמה פרועה...

Ryo

New member
הן כן.

בשנים האחרונות לפי כל המדדים הכלכליים והסקרים הכלכליים שנחהאי ובייג'ינג מדורגות יותר גבוה מתל אביב בכל מה שקשור ליוקר מחייה, התפתחות אזורית, מספר העשירים, מחירי נדל"ן וכו, (לעיתים אפילו גואנג ז'ו תופסת מקום של "כבוד" ב 20 הראשונות, ואם אני לא טועה, גם הונג קונג). ברור שאפשר לאכול בזול בסין, אבל גם בארץ ואפילו ביפן אני יכול להאכיל אותך ב 5 דולר לארוחה (ביחס למשכורת הממוצעת ביפן זה מאוד זול).

SashTheRed

New member
הגרמנית בגלל

שזה אותה השאלה. יש קורסי גרמנית בחוג להוראת שפות באוניברסיטת תל אביב. האם כדי לקבל מלגה כדי ליסוע לגרמניה, כל מה שאני צריך לעשות זה ללמוד טוב? אבל את זה יותר הגיוני לשאול בפורום לגרמנית. חח

Ryo

New member
האמת, שלפחות בכל מה שנוגע ליפן

אתה לא חייב לדעת יפנית *בכלל* בשביל לקבל מלגה, אתה אפילו לא חייב להיות בוגר מזרח אסיה! להיפך (לפחות היום!!) יש לא מעט הקצאות למקצועות מדעי החברה, רוח, מדעים מדוייקים עיצוב וכד. אני מכיר לא מעט סטודנטים ביפן שאין להם *אף* נגיע ליפן בכל מה שקשור ללימודים שלהם. אין לי שמץ לגבי גרמניה

SashTheRed

New member
חחח

לא, אבל אני רוצה ליסוע לסין וללמוד שם סינית. או קודם לפני זה, ללמוד גרמנית, וליסוע ללמוד בגרמניה, ולהמשיך תואר שם כבר.

et81

New member
נראה לי שטעית בתאריך...

אני מסתכל עכשיו בהזמנה לרישום לקורסים, ורשום שהמבחן ב- 05.09.06 ב- 12:30. שיהיה בהצלחה
ET

ketty the sheep

New member
כבר שנתיים שאני בוהה בעמוד של

לימודי מזרח אסיה באתר של ת"א. אני מקווה שבעוד שנה סוףסוף אוכל להיות לקראת תחילת הלימודים שלי שם.. ^^;

Nisenhouse

New member
על מנת לקבל תואר, עליך להשלים

כמות מסויימת של נק' זכות ואולי כמה קורסים ספציפיים. לדוגמא: באונ' הפתוחה אתה צריך 108 נק' זכות לתואר ראשון במדעי המחשב. קורס יכול להעניק לך 6 נק' לכל היותר (יש כאלה של 4, וזה לא אומר שהם קלים יותר). וכן, גם ללמוד בקורסי פתיחה של מתמטיקה, שזה חובה להמשך הלימודים.

evilvenom

New member
את זה הבנתי, אבל...

מאיפה אני משלים נקודות? בוחר קורסים מחוגים אחרים?

Nisenhouse

New member
העניין הוא כזה

אם אתה מתחיל מהקורסים המתקדמים אתה מקבל אתה נקודות הזכות שלהם בלבד. לפעמים קיים מצב בו אתה למדת את כל הקורסים ברמה הגבוהה האפשרית (כי את החומר מהקורסים האחרים אתה כבר יודע) ואין לך מספיק נקודות לתואר. מה עושים? לוקחים קורסים ברמה הנמוכה כדי לקחת את הנקודות שלהם ולהשלים כמה שצריך לתואר.

Ryo

New member
וונום ידידי משכבר הימים.

התשובה לשאלתך היא כן!. אם אתה מוציא פטור מיפנית אתה תצתרך להשלים את 12 הנקודות השנתיות האלו בקורסים אחרים. לפחות ככה זה היה איתי ועם הסינית, אני מאמין שזה לא השתנה יותר מידי.

למעלה