חייבת להמליץ על...

נראה שנכתב כבר הכל ובכל זאת...

הייתי חייבת להגיב לך כדי לאזן חלק מהתגובות שנכתבו פה. לא ברור לי איך אפשר לטעות בדברייך ולקרוא בהם התנשאות במקום הכאב וסערת הרגשות שאני קראתי בהם. לא חושבת שאני מסכימה עם דעתך לגבי תזמון הפוסט, הפורום הזה צוחק ובוכה לאורך הרבה אירועים קשים, אבל מכבדת את תחושותייך ועומדת איתך על זכותך לבטא אותן.

לצערי אני לא שותפה להתמוגגות מרמת הדיון, ולא מאשימה אותך שהפסקת להגיב. אני לא פחות ממזועזעת מכך שאמהות לילדים נוהגות בחוסר אמפטיה כל כך צורם כלפי נערים שנפלו בשבי, כלפי הורים שאני לא יכולה ולא רוצה אפילו לדמיין מה עובר עליהם. הומניסטיות גדולות שרוחצות בניקיון כפיהן לכאורה, מחלקות את העולם לטובים ונאורים ולפאשיסטים שאל להם להלין על הצרות שפוקדות אותם, כי הן פחות או יותר מגיעות להם. יטענו שאני מעוותת את דבריהן? לא, אני מחדדת אותם. אני לא בטוחה שחלקכן מבינות או חושבות מה בדיוק כתבתן. האם למי שגר בתל אביב ונוסע באוטובוס מגיע להיות בפיגוע? למה לא היגר לאוסטרליה? מסוכן לגור בישראל. האם לבחורה שלבושה באופן חושפני מגיע להיאנס? כמובן שלא. הקורבן הוא הקורבן, לא מאשימים אותו במצוקותיו. האם מישהו היה מעיז לכתוב דברים כאלה על נערים שנחטפו מתל אביב? אני בספק. אין פה שום קשר לפוליטיקה, יש פה עניין של להיות בן אדם. של לשים את עצמך במקומו של אחר, במקומן של אימהות אחרות כמונו. אבל זה בדיוק העניין - יש אנשים שפשוט לא רואים את האימהות האלו כבני אדם בדיוק כמו עצמן. איך כתבה הגרה? "את ושכמותך".

במחילה, אני לא קוראת פרקי תהילים, מעדיפה בדרך כלל את המילים שלי. מקווה לשובם המהיר של הנעדרים בשלום. מאחלת לכל ילד, אמא ואבא בעולם שלא לדעת צרות איומות שכאלה.

הגרה21

New member
כל מה שכתבת זאת פרשנות שלך

ורק שלך. מישהו כתב כאן שמגיע לילדים האלה להיחטף? אני כתבתי שלהורים מגיעות הצרות שיש להם? איזה גועל נפש של פרשנות. מה אשמים הילדים המסכנים האלה? אני כתבתי שמגיע להם? תתביישי על הגועל נפש שאת כותבת.
מישהו שמח כאן לאידו של מישהו? את לא מתביישת? אני שמחה על הסבל שנגרם להורים האלה? מאחלת לך שמחה כזו מעכשיו ולתמיד.
הורים התנהלו בחוסר אחריות - זה מה שנכתב כאן ועל חוסר האחריות הזה - הרבה מאוד משלמים מסביב וזה לא הפעם הראשונה ש"היא ושכמותה" מתנהלים באופן הזה. כן, כתבתי בהכללה כי כתבתי על ציבור שלם.
אם הייתה חוסר אמפטיה זה היה כלפי הניסיון לכפות כאן התנהלות, כלפי האופן והביטוי שבו זה נעשה ובהקשר לפוליטיקה של המתנחלים.
את לא תסתמי את הפיות כאן לאף אחד - עם הסוג הזה של הדיבור והפרשנות הדוחה שלך.
מציעה לך דחוף קורס מזורז בהבנת הנקרא.

מתלבטת82

New member
פשוט טינופת של תגובה!

הבחורה כתבה שאת לא מראה אמפתיה ואת מאחלת לה סבל של ילד חטוף?? מה נסגר איתך?!

הגרה21

New member
היא כתבה שאני לא מראה אמפטיה?

היא טענה שאני כתבתי שמגיע לילד ולהורים שלו מה שקורה לו. שאני שמחה לאידם. רוצה שאנסח לך את ההבדל?
אני איחלתי לה סבל של ילד חטוף? איחלתי לה את השמחה שהיא מייחסת לי לאידם של ההורים של ההורים האלה.
ותוך כדי - אם אנחנו מדברות על הנזקים של כל הסיפור הזה - אז הנה בחסות החטיפה הזו - הופ - נחתו להם מיליארד שקל בתקציב משרד הביטחון. מיליארד שקל שנלקחו מהחינוך, מהבריאות ומהרווחה, כדי לשלם עוד קצת פנסיות בשמיים לאנשי קבע, כדי שבמלחמה הבאה חיילים שוב יגיעו אליה ללא אימונים וללא ציוד.
ועכשיו תכתבו שאני מאשימה את המתנחלים. לא אז לא. אני מאשימה את הציבור העיוור והפסיבי שמוצצים אותו ומענים אותו והוא משתף פעולה בששון - עדריות, חסרת מחשבה עצמאית וחסרת תבונה שאנחנו מקבלים ממנה דוגמאות מאלפות כאן.
תודה לאל - יש גם אחרים בפורום הזה וגם בעם הזה.

תמרה01

New member
מה קרה לך?

ההתבטאויות האלה ממש לא לעניין. מילא ההודעה הראשונה אני מבינה את סערת הרגשות אבל די . אמרת כמה דברי טעם בהודעה הקודמת למרות שהיו קבורים בניסוח קשה ועכשיו זה כבר לא צורה להתדיין. תמנעי מלרדת לרמות האלה את סתם עסוקה בלהסביר את עצמך ולחדד את דברייך במקום לכתוב מלכתחילה באופן ברור ולא פוגעני אני מניחה שאת לא כותבת רק כדי להוציא קיטור את רוצה שדבריך ישמעו.

כבר חשבתי שרק אני רואה את זה... ניסיתי בהודעתי הראשונה להגיד בדיוק מה שרשמת אבל כנראה שאני לא יודעת להתנסח כראוי (טוב לא סתם אני עושה דוקטורט בכימיה שזה מדע מדויק, כתיבה ומילים זה ממני והלאה...) ולי דווקא הניסוח הקשה והפוגעני כן הפריע, מאוד הפריע יש לומר אבל נו שויין הבנתי כבר שזו צורת ההתבטאות פה לאורך כל הדרך..!

מתלבטת82

New member
ממשיכה את ליאורה

את בהחלט ניסחת טוב יותר את מה שחשבתי :-[ התאפקתי התאפקתי ובהודעה האחרונה כבר לא הצלחתי ואכן לא יצא מנוסח בקפידה...

רבקה122

New member
מעולם לא הזדעזעתי מדברים שנכתבו

כאן ובמקומות אחרים גם כשהיו מנוגדים למה שאני חושבת.
אין לי מילים, בעצם יש לי, הרבה, אבל אני צריכה לעשות סדר בדברים ולחשוב על ואם בכלל לכתוב אותם.
בקטנה הגרה, אחד מהדברים שנכתבו על הזמן שלפני הגאולה, כן, כן, משיחיות. נאמר "מהרסייך ומחרבייך ממך יצאו" בדברייך את לגמרי שם.
בחצי חיוך, הנה עוד סימן שהגאולה מתקרבת.

הגרה21

New member
בואו נסכם את הדיון המגעיל הזה

בכך שלפי כל הסימנים הנערים האומללים האלה כנראה לא בחיים.
אני שמחה שמצאתן כתובת לשחרר עליה...
לא נוח לכן מה שאני כותבת, לא נוח לכן איך שאני כותבת...מה לעשות.
ולך רבקה בנימה אישית - חייבת להגיד שכבר לפני הרבה זמן (בדיוק בדיון על איך להסביר לילדים מה זה אלוהים) גיליתי את צרות האופקים שלך ואת החרך המצומצם עד מאוד והמבוהל שדרכו את מתבוננת על העולם. זאת הייתה אכזבה. נתתי לך קרדיט הרבה יותר גבוה מהמגיע. אני ממש מסוגלת לראות את הקו המחבר בין ההזדעזעות שלך ובין הציטוטים שאת מפזרת כאן שממשיכים היטב את הקו - שנגדו אני מתריסה - הקו שלי אישית עושה בחילה. הנה התגלתה הבוגדת, מחרבת ומהרסת את עמישראל הקדוש - בעעעע. לא במקרה התעוררת כאן לדיון הזה...
ומקווה שלפחות את צודקת בעניין הזה של המשיח. שיגיע כבר וישחרר אותי מהנוכחות של האוסף הדוחה הזה של הקדושות האמפטיות שאני מנהלת איתן כרגע דיון ( נכון שכולנו נקום לתחייה - אבל לפחות תהיה איזו הפסקה מתודית קטנה של מלחמת גוג ומגוג). כי הרי זה לא רק בפורום, שיוצא לי להיפגש עם הטייפ-קאסט הזה, זאת מגיפה שהולכת ומתפשטת - וככל שיותר מיליארדים ילכו למשרד הביטחון, במקום למשרד החינוך, כן גודל הטמטום, הגזענות וצרות המוחין רק ילכו ויגדלו.
וחייבת להודות לכן - האמפטיה שלכן ממש נגעה לליבי, בעיקר התבונה הרגישה שלכן.... רק טוב אתן יודעות לעשות בעולם הזה. החל מזאת שהציעה שאני כתבתי שמגיע היה לנערים האלה מה שקרה להם, דרך החכמולוגית הבאה בתורה שקבעה שאני איחלתי לראשונה סבל של אם שהבן שלה נחטף (אגב, בשני המקרים מדובר בבעיות קשות ביכולת לקרוא טקסט ולהבין אותו- מה שמחזיר אותי לעניין משרד החינוך), בדרך עוד כמה כאלה שבטוב ליבן הציעו לי איך להתנסח והדובדבן - הקדושה הטהורה והמזועזעת שבשפת מתיקות רומזת שאני מהיסודות האלה - שמחריבים והורסים את החברה והמדינה שלנו. מאחלת לכולכן להמשיך להיות בדיוק כמו שאתן - אתן העונש הכי מוצלח קודם כל של עצמכן.
מבחינתי תם הדיון. מיציתי.

רבקה122

New member
לא הגרה, את בסדר גמור

רק רצית להגיד לזיק שהסיטואציה בה היא בחרה לשפוך את ליבה לא היתה במקום ובדרך... אוי בדרך השתלחת בה במילים עוקצות ופוגעות על כל מה שהיא. על מה שבני משפחתה וקרוביה, על האידואלוגיה שלה על יהדותה ודתיותה ואפילו על כך שבגללה המדינה מפזרת את משאבייה בצורה לא הגיונית, על הכל!!
לך מותר, לאחרים אסור ולזה את קוראת רחבות אופקים.
אני יודעת ולא מהיום שמניעים אידואולוגים מעבירים אנשים על דעתם, היום לצערי נוכחתי בזה שוב.

הגרה21

New member
בניגוד אלייך אני מעולם לא טענתי

שאני בסדר גמור. אפילו כאן בשרשור הזה כתבתי על הפיצול שאני מרגישה. במובן שיש את האינדיבידואל - ששם תמיד אני באה בפתיחות מלאה ויוצרת קשרים ואפילו קרובים מאוד ובמובן של ציבור. האידאולוגיה של המתנחלים היא הדבר המשוקץ ביותר בעיני שקיים. הדתיות שלהם דוחה. זאת דתיות משיחית, הרסנית שלוקחת את התפיסה של "עם נבחר" לקיצוניות הכי דוחה שיש, כולל דין רודף, כולל רציחה של אנשים מתפללים בזמן תפילה, כולל תג- מחיר, כולל רציחה של ראש ממשלה וזאת רק רשימה חלקית. זה הכי רחוק מכל מה שבעיני יהדות היא.
ברמת הפרט יש אנשים כמו הרב פרומן מתקוע ז"ל, הרבנית פרומן ואחרים - שלטעמי מאוד יוצאי דופן ביחס לציבור הזה. אלו שקרובים אלי אגב, מחזיקים בכל דעות התועבה האלה, אבל הם אנשים שיקרים לליבי ברמה האישית, כשזה אחד לאחד אני מסוגלת ליצר את הפתיחות הזאת.
ולא - לא רציתי רק להגיד שהסיטואציה שבה זיק בחרה לשפוך את ליבה לא הייתה במקום ובדרך. רציתי לבטא בדיוק את מה שאני מרגישה ביחס לציבור שאותו היא מייצגת ושבשמו היא נכנסה לכאן להטיף. אני לא אומרת לאף אחד שאסור לו או מותר לו. אני לא מסתובבת מנופחת מצדקנות עצמית.
זה שאני לא משתגעת על מה שמייצגים המתנחלים - לא אומר שאני חושבת שאני פאר היצירה של אלוהים ביקום הזה.

למעלה