חייבת את עצתכם..

tinkerbelli

New member
חייבת את עצתכם..

למרות שחשבתי שלא אפרסם כאן, אני כל כך צריכה עצה טובה.. נפרדתי ממנו. נפרדתי כי לא אהבתי מספיק. השאלה היא, מה זה מספיק. נפרדתי כי אני רוצה לצאת למסע, להבין את עצמי, להבים מה אני מחפשת .. אני מחפשת באתרים שונים ומשונים ומנסה למצוא את המשמעות הביולוגית/ הפסיכולוגית למושג "אהבה הוא אוהב אותי המון, הוא מעניק מעצמו בלי סוף. ואני? אני לא אהבתי באותה המידה. הוא מעניק לי ללא גבולות, הוא מדבר על רגשותיו ואני? אני נלחצת, אני בורחת. סליחה, ברחתי. מכל מה שיצא לי לקרוא עד כה, אהבה גדלה ביחד עם הנתינה שלנו. ואני תוהה לעצמי, האם לא צריך באמת בסיס חזק מאוד, על מנת שאהבה תפרח ? האם לא צריך משיכה חזקה, היכולת להסתכל עליו שעות מבלי להפסיק.. אפילו לא בהתחלה? היה לי בחור שיכול להיות בעל מושלם. גבר משכמו ומעלה. בן אדם מדהים בכל מידותיו. אז למה, למה לא נשארתי שם, למה לא ניסיתי לחזק את האהבה שלי כלפיו, את המשיכה.. אתם חושבים שלכל קשר זוגי חייב להיות לפחות בהתחלה בסיס טוב, של משיכה, של הערצה מסוימת (למרות הפגמים)? ממה שיצא לי לקרוא עד כה, כתוב במפורש שהמשיכה החייתית, הטירוף הזה לא מחזיק. ושאהבה צריך לבנות, ושאולי עדיף להתחיל אותה בצורה שקטה.. לא בתעצומות רגשיות מטורפות. ויכול להיות בכלל, שאני לא נותנת לעצמי לקבל יחס טוב, יחס אוהב? עובדה, עכשיו, כשהוא לא לצידי, כן כואב , כן חסר.. כל כך מבולבלת, אשמח לעצות , תובנות וכל דבר שיכול קצת להריע את סערת הרגשות בה אני נמצאת כרגע..

seeyou

New member
"היה לי בחור שיכול להיות בעל מושלם"../images/Emo152.gif

את יודעת מה זה "בעל מושלם" אבל את עדיין מנסה למצוא את המשמעות הביולוגית/ הפסיכולוגית למושג "אהבה"
ברור לך שאישה צריכה "קשר הדוק" עם כמה גברים,באותה תקופה, מאחר ואין כול התכונות הנחוצות לחיים המודרנים
בגבר אחד
לא חושב שחיים שלמים יספיקו לך למצוא תשובה וגם מועמד
יוסי

tinkerbelli

New member
אני אנסה להסביר את עצמי יותר.. :)

בעל מושלם, אכן, הוא יהיה :) לא היתה לי את הכימיה שרציתי שתהיה לי איתו. כשהוא התסכל עליי, הוא נמס, האהבה שלו היתה עצומה. ואני לעומתו, לא הייתי במקום הזה. השאלה היא, מה עושים עכשיו. האם מחפשים שלפחות בבסיס הקשר יהיו רגעים קסומים, מלאי תשוקה , או האם צריך להתמקד בבעל הטוב הזה. השאלה, ממרומי ניסיונך, האם אני צריכה לחפש כן את ההתרגשות בשילוב של תכונות שאני כן מעדיפה, או לוותר על ההתרגשות הזאת מלכתחילה?

seeyou

New member
ממרומי ניסיוני../images/Emo152.gif

אז ככה בגילך היתי פרפר בלי לעשות חשבון על זוגיות מעבר לאבר
הכול היה מקובל כול עוד עונה על הצרכים והיכולת שלי
השנים עוברים מהר מאוד ומצאתי את עצמי בגיל שצריך להתחיל...להתמסד. העיקרון הבסיסי שלי נשאר(עד היום)-חיים נוחים,נעימים גם אם זה בא על חשבון "ההתרגשות"
בחרתי(או שהיא בחרה בי) בבחורה שהרגשתי רצוי. את לעומת זאת בחרת דרך שונה:..." כשהוא התסכל עליי, הוא נמס, האהבה שלו היתה עצומה." את רוצה לאהוב בעוצמה חזקה? אלו חלומות של נעורים-לא מחזיקים מעמד אפילו לא במערכת של יחסים מאהבת-מאהב... הריגושים החזקים שייכים יותר לסרטים ,לדעתי. יש צורך בהבנה שכול אחד נשאר אישיות שונה גם אחרי החופה או כמה הריונות יש להשתדל להתאים את האישיות כמה שאפשר על מנת לא להכנס לאימותים פרט חשוב
-בימינו לא חייבים להתחתן על מנת להביא ילדים לעולם

g u y 4 u

New member
שכחת אופציה נוספת....

אולי תוותרי על התכונות שאת "מעדיפה" כדי להיות בהתרגשות מתמדת.

תמבר

New member
הזדהתי עם מה שכתבת

פעם הייתי במקום הזה, עם בלבול דומה ואותן תהיות. תמיד חשבתי שאהבה אמיתית - האהבה האמיתית שלי - תתחיל בזיקוקי דינור ועוצמות מטורפות (כפי שקרה לי כשהייתי צעירה), אבל לדעתי כמו הרבה דברים בחיים, באהבה יש את כל הסוגים והמינים. יש אהבה שמתחילה בהתאהבות ובעוצמה גדולה ונשמרת לאורך שנים ויש כזו שנגמרת במפח נפש והתפקחות, יש אהבה שמתחילה במקרה כאילו משום מקום עם מישהו שהכרת שנים ונמשכת חודש כי אתם מגלים רבדים חדשים ושאתם לא מתאימים, יש מישהו שאת פוגשת ואת שונאת אותו ולאט לאט מגלה ומכירה ומתאהבת, יש מהיר, יש איטי, יש עוצמתי ויש מדורג - יש ויש. כולן טובות וכולן אהבות חשובות ומשמעותיות. גם אני הייתי בקשרים כמוך שלא הרגשתי שלמה עם גברים שאהבו אותי ונתנו לי יחס מדהים. גם אני "ברחתי" מקשרים שהיו אמורים לעשות אותי מאושרת. כנראה שאז לא הייתי מוכנה להתמסר למישהו מכל מיני סיבות.רציתי להיות חופשית. הייתי תקופה (של 4 שנים!) שפשוט לקחתי פסק זמן מקשרים כדי לפתור כל מיני דברים עם עצמי לגבי מה אני רוצה בחיים שלי ובקשרים עם גברים, ועד שזה לא היה פתור, לא יצאתי עם אף אחד. אני חושבת שאם את יוצאת עם מישהו תקופה ואת לא מרגישה שלמה - ואני חושבת שאת חייבת להרגיש בהתחלה משיכה בסיסית ושלמות עם הקשר ורצון להעמיק אותו - אז אין מה לעשות חוץ מלהיפרד. לא תמיד יש סיבה למה לא נמשכים לאדם מסוים, אבל זה קורה גם כשמגיע מישהו שהוא על הנייר מושלם בשבילך. זה לא בהכרח אומר שאת לא יכולה לקבל יחס אוהב או שמשהו בך דפוק. לעומת זאת, אם במס' שנים האחרונות את יוצאת עם גבר אחרי גבר ואף אחד לא עושה לך את זה, אולי כדאי לבדוק אם את באמת מוכנה להתמסר למישהו, אם את רוצה קשר אמיתי כרגע. היום אני יוצאת עם מישהו שלא התאהבתי בו והוא לא התאהב בי, הקשר התחיל לאט והתחזק בהדרגה, מאוד שפוי ורגוע, בלי דרמות, והיום אני אוהבת אותו מאוד. אני מרגישה מאוד שלמה עם הקשר הזה - והוא לא התחיל בניצוצות. מפתיע - אבל זה מה שקרה. מה שכן, אני כן בוהה בו לפעמים כי אני אוהבת את המבט החצוף שיש לו בעיניים אבל כאמור זה התחיל באופן הדרגתי. ממה שאמרת נראה לי שטוב שעשית שעזבת. למה את כל כך מתייסרת?

במבי53

New member
שאלה לי אלייך

האם התנסית במערכות יחסים נוספות? האם גם בהם הרגשת אותו הדבר? נפרדת מכל אחד שנמס במחיצתך? האמת היא שאני אישית מאמינה שכן צריך להיות איזשהו ניצוץ של משיכה בסיסית כדי לפתח קשר. זה עוזר ומועיל. יכול להיות שאם הוא לא היה מראה לך כמה שהוא נמס, אלא שומר על סולידיות מסוימת, וכאילו מחכה עד שגם את תגיעי לשלב דומה בתחושה וברגש כלפיו - יש מצב שהיית מצליחה לחוש כלפיו משהו. הוא הלחיץ אותך כי שידר התקדמות מהירה ברגשות שלו כלפייך כשאת עוד לא שם. לא כתבת כמה זמן היכרתם? התנסיתי בעברי הרחוק בקשר דומה. הבחור היה באמת מיוחד. אפשר היה לסמוך עליו והא היה מוכן להביא לי את הירח. אבל אני טרם הצלחתי לפתח כלפיו רגש. היה לי נחמד איתו אך לא מעבר. הואלא ממש משך אותי. אבל ליבו הטוב גרם לי להישאר ולבדוק עוד. במשך כל תקופת הכרותי עימו (כשלושה חודשים) חשתי שאני נלחצת מהרגש העז שמציף אותו כלפי וחשתי אשמה ואי נוחות על שאני לא חשה אותו הדבר כלפיו. ניסיתי אפילו להסביר לו את זה. ביקשתי שיתן לי צ'אנס ויוריד את המינונים ויעבוד על הצורך שלו, אך הרגש כנראה היה חזק מהתובנה שלו והוא לא הצליח לשמור על סולידיות. גם אני התחבטתי בדיוק באותה סוגיה כמו זו שהעלית כאן. לבסוף חתכתי, עם מצפון לא שקט שמא פיספסתי כאן מישהו טוב. כמובן שאני לא מצטערת כיום

האהבה היא קסם

בשביל שהיא תיווצר ותתממש צריך להיות קסם ביניכם. בהתחלה הקסם הוא במשיכה, בניצוץ שנדלק ביניכם כשאתם ביחד, יש אנרגיה שאפשר לחוש אותה, כשאת מסתכלת עליו את מרגישה שלווה, כשאת איתו, מחייכת וצוחקת בלי סיבה. את לא יכולה לחכות עד שתראי אותו, וכשאת רואה אותו, משהו מציף אותך וממלא, כמו לב מלא עד גדודותיו, כשאתם נוגעים אחד בשני, יש בך זרמים, את מרגישה אותו בכל קצות העצבים, והתחושה הזו קסומה. את יכולה להרגיש כמה רוך ונעימות יש בנשיקותיו, במגעו, את יכולה להשאר ערה ולראות אותו ישן, להסתכל עליו ולהתמלא אהבה. אתם לא יכולים להוריד אחד מהשני את הידיים, אתם מסתכלים אחד לשני בעיניים, אתם לא מזדיינים, אתם עושים אהבה, בתשוקה ובחושניות, ערים וחשים כל מה שעובר בגוף, מרחפים, התחושות עוצמתיות, ואתם מחייכים אחד לשני תוך כדי, מסתכלים בעיניים, מתלקקים כמו גורים. את מכורה לריח שלו, את נהנת לרחרח אותו בכל הזדמנות, זה ריח שרק את מרגישה ויודעת שהוא שלו. כשאתם ביחד יש הרמוניה, בועה שהיא רק שלכם, כשאתם יוצאים לעולם, כולם אומרים-זו אהבה. אתם מדברים אחד עם השני על כל נושא בעולם, משתפים, מספרים, מרגישים כאילו הנשמות שלכם מחוברות בורידים עדינים מאז ומתמיד, ועכשיו סופסוף נפגשתם, הנשמות התאומות. אחרי שהמשיכה הקסומה קצת יורדת, אתם מגלים שהכתם שורשים, פתאום הוא הפך כמו חלק מגופך, כמו יד או רגל שצמחה לך. את יודעת לזהות כל הבעת פנים שלו, הוא מרגיש אותך למרחקים, אתם דואגים אחד לשני, יש ביניכם יחסי גומלין. אתם עושים טקסים קטנים שידועים רק לשניכם, למשל זה שאת לא נרדמת בלי נשיקות על המצח, או שהוא כלכך אוהב שאת מעירה אותו בסקס אוראלי.... אתם מגלים שיש לכם הומור משותף, שיש לכם שיחות עמוקות על העולם ועל החיים. את רואה אותו כגבר שלך, בטוב וברע, והנתינה שלכם אחד לשני היא דבר טבעי, תמיד תרצי לראות אותו מחייך, וכשהוא לא מרגיש טוב תהיי שם לדאוג לו ולפנק. אם הוא יודע שאת בבעיה, כמו לוחם הוא מתייצב להציל את המצב, אם חסר לך דבר מה, הוא יאלתר בשבילך פתרון. את אוהבת לישון לצידו, וכל בוקר שמחה להתעורר איתו. את חושבת עליו במושגים חיוביים, שומרת עליו בתפילותייך, מבקשת את הטוב ביוצר בשבילו. יש לך רצון להבין את עולמו הפנימי, הוא מעניין אותך כבן אדם שלם, את רוצה לבקש ממנו עצה, את רוצה לשמוע את דעתו, את מתחשבת ברצונות והצרכים שלו, יש לך חשק לתת לו מעצמך את החלקים הטובים ביותר, כשאת מתלבשת יפה את חושבת עליו, כשאת שמה את הקרם גוף האהוב עליו, את מחייכת לעצמך במחשבה קלה על הסקס שלכם. את רוצה בטובתו, את רוצה לפנק אותו, להיות העוגן שלו, הפינה החמה. את רוצה שיפרח, מעודדת אותו, מעריכה את היותו. יש ביניכם שורשים חזקים, שגם אם רע לכם ואתם כועסים, הקסם הזה, האנרגיה באוויר, הריח שלו, זה גובר על הפחדים. אז זאת אהבה. אבל זו רק אני...

g u y 4 u

New member
את רק מחריפה את המצב

עם התיאור הרומנטי עד כאב שאת פורסת בפניה. היא תסיים את חייה לבד אם היא תחפש בדיוק את מה שאת מתארת. המציאות הרבה יותר מורכבת ומסובכת. האהבה לא תמיד מנצחת. חוץ מזה... נראה לי שאת בעצמך צריכה מקלחת קרה.

nowonder

New member
sorry, זה קסם לא סחיר.

עם time erosion רציני. על כל שנה הפרש בגיל בינכם 10% מ"הקסם" הולך לאיבוד. כרגע אתה במינוס 60%-50% קסם.

למעלה