חידת כלי מלאכה בתנ"ך

בתור בעל מלאכה

יש לי משהו מהפריטים הבאים: מקבת (פטיש), יתד, גרזן, מפתח, מסמרים (נחשב?), מקצועה, מעדר, מזמרה, את, פצירה, פלס, חבל מידה, (מטר, בלע"ז) הנה כמה כלים שאין לי: אבניים, פלך (אני לא זוכר איפה), קרדום, קלשון, מלקחיים, חרמש, מגל, היש עוד?

פים הוא לא כלי בפני עצמו

פים הוא תואר לפצירה, ופירושו "והיתה הפצירה פים למחרשות ולאתים...", שהכלי שנקרא 'פצירה פים' שימש להשחזת הכלים המוזכרים בפסוק.

אין תנך בידי

ואף לא זכרתי את הפסוק, מלבד ההקשר בו נאמר. ותודה על ההערה

חרב וחנית - כלי עבודה מתקדמים.

עם אמצאת אבק השריפה, חדלו לשמש ככלי מלחמה. ומלבד כמה מוזיאונים, כותתו החרבות לאיתים, והחניתות למזמרות. ועם התחמשות העולם בנשק גרעיני, לשם מה יישא גוי אל גוי חרב ? וכבר אין צורך ללמוד מלחמה. ואפשר להסתפק במג`נון אחד

הפסוקים בישעיהו ומיכה מלמדות אותנו על ההבדל

בין כלי מלחמה לכלי עבודה. החנית שהופכת למזמרה והחרב שהופכת לאת, אלו הדוגמאות לכלים שיעודם הפוך זה מזה. הפסוקים הנ"ל מופיעים תחת הכותרת "והיה באחרית הימים" לצערנו, חזון אחרית הימים עוד רחוק, והרוצה שלום יכון למלחמה - אחרת יקבל וינוגרד.

פלגיה

New member
וכמאמר העם

לא ברור באילו כלי נשק ישתמשו במלחמת העולם השלישית, אבל ברור שבמלחמת העולם הרביעית כלי הנשק יהיו מקלות ואבנים. <לא קשור לכלום סתם אסוציאציה פרועה שלי, לרגל יום הניצחון על גרמניה הנאצית>

מלחמת העולם הרביעית

תהיה מן הסתם בין הזוחלים לבין היונקים, כי בני אדם כבר לא יישארו.

אינני בקי בקוראן

אך שמעתי בדיחה זו מפי מוסלמים אדוקים. ואיני זוכר מהיכן ציטטו זאת? האם מהקוראן ? או כי משאר כתביהם.

גרי רשף

New member
אתה שואל ברצינות?../images/Emo12.gif

הקוראן נכתב שנים רבות לפני מלחמת העולם הראשונה.. ראיתי באיזה מקום שזה מיוחס לאלברט איינשטיין, אבל בדרך כלל מייחסים כל דבר חוכמה אליו או לזקני סין.

הסבר לבדיחה

כיוון שההתנגדות (אינתיפאד"א - בלע"ז) התחילה ע"י זריקת אבנים, והמוסלמים רוצים שעל שמם תירשם איזו מלחמת עולם, אז הם החליטו שמלחמת העולם הבאה תהיה ע"י אבנים. חידה לחברי הפורום: באיזו מלחמה מוזכרים מקלות ואבנים? אותה מלחמה הוכרעה על ידי אחד מהנ"ל.

למעלה