חידת כלי מלאכה בתנ"ך

eyalnadav

New member
חידת כלי מלאכה בתנ"ך

האם אתם יודעים את שמות כלי המלאכה שהיו בתנך? אני מביא דוגמא ידועה - אתים ומזמרות "וכתתו חרבותם לאתים וחניתותיהם למזמרות"

eyalnadav

New member
חידת כלי זמר בתנ"ך

האם אתם יודעים אילו כלי זמר היו בתקופת המקרא? לדוגמא שופר, חצוצרות , יש לכם עוד?

יוסי ר1

Active member
קַרְנָא מַשְׁרוֹקִיתָא קיתרס שַׂבְּכָא פְ....

"בְּעִדָּנָא דִּי-תִשְׁמְעוּן קָל קַרְנָא מַשְׁרוֹקִיתָא קיתרס (קַתְרֹס) שַׂבְּכָא פְסַנְתֵּרִין, סוּמְפֹּנְיָא, וְכֹל, זְנֵי זְמָרָא--תִּפְּלוּן וְתִסְגְּדוּן לְצֶלֶם דַּהֲבָא, דִּי הֲקֵים נְבוּכַדְנֶצַּר מַלְכָּא" (דניאל ג' ה') ויש כמובן עוד...

המקצוע העתיק בעולם

הלוא הוא של יובל "אבי כל תופש כנור ועוגב". בל נשכח את התף המופיע בספר שמות בשירת הים "בתפים ובמחלות". האזכור הבא של שימוש בכלי נגינה בתנ"ך מופיע בדיוק באותם מילים "בתפים ובמחלות", שלש מאות שנה מאוחר יותר. (כדברי יפתח) בספר במדבר בפרק י"א, כמדומני, מופיעה החצוצרה, (מי יודע כיצד מופיעה פעולת הניגון בחצוצרה בתנ"ך?) אצל שאול מופיעים ארבע כלי נגינה נבל תף חליל וכנור, דוד מנגן בכנור, בהעלאת ארון ברית ה' מופיעים גם מנענעים וצלצלים. אלישע מתנבא בעזרת כלי נגינה ששמו לא מוזכר, ובפרק האחרון בתהלים מוזכריםלא פחות משמנה כלים שונים.

eyalnadav

New member
המקצוע העתיק הוא חקלאות

לפני שחוה קטפה פרות מעץ הדעת, אדם וחוה אכלו מפירות הגן ועשו קטיף (מתוך תשובה נכונה של ילד בגיל 5)

קין והבל היו החקלאים הראשונים

לעומת אדם הראשון שמקצועו היעודי היה גנן או מאבטח (ויניחהו בגן עדן לעבדה ולשומרה), אך הוא לא הספיק הרבה עד שגורש משם. בזאת אני חוזר בי מהגדרת המקצוע העתיק בעולם.

יוסי ר1

Active member
../images/Emo8.gifמזכיר לי שבסרט "כנפיים שבורות"

הגיבורה עונה למי ששאל מה עושים הוריה, שאימה עובדת במקצוע הנשי העתיק בעולם. ולהבעת התדהמה והזעזוע של בן שיחה היא מוסיפה "מיילדת, מה חשבת?!"...

eyalnadav

New member
רעיון יפה מאד

אבל האמת שבזמנים הקדמונים מאד הנשים ילדו לבד ולא היו צריכות כלל מילדת או כל סיוע בלידה

יוסי ר1

Active member
לצערי נאלץ לדחות את הנחתך.

א, כבר אצל פרעה יש התייחסות למילדות העבריות שפרה ופועה. ב, אם תקופת יציאת מצריים אינה מספיק קדומה לשיטתך, אני מאמין שכבר מתחילת האנושות, למדו בני האדם שקל יותר להעזר זה בזה כמעט לכל מטרה - ראה מגדל בבל. אז אני לא רואה סיבה מדוע לא יסתיעו במילדות. אל תשכח שלמרות שהנשים היו יותר אתלטיות בעבר, גיל הלידה היה צעיר הרבה יותר, ואין ספק שהן היו זקוקות לעזרה. ולמרבה הצער הרבה מהן מתו בלידה למרות העזרה.

יוסי ר1

Active member
אה, ואיך שכחתי את רחל שהקשתה בלידתה,

ואת המילדת שאומרת לה אל תראי כי גם זה לך בן?!

eyalnadav

New member
אתה מדבר על תקופה אחרת לגמרי

ועד יציאת מצרים לא היו מלאכות אחרות? חקלאות בעלי המקצועות החופשיים (נגרות,חיטות,מתכת וכדומה). מאדם ה-1 עד למצרים זה יותר מ-1500 שנה. אני מדבר על תקופה מאדם ה-1 ועד נח אח"כ העולם נחלש וכך הלאה. וגם לטעמך הריבוי הטבעי של עם ישראל לא הספיק רק ל-2 מילדות כמו שהמילדות אומרות בעצמן "כי חיות הנה" שלא צריכות מילדת

פלגיה

New member
"כי חיות הנה"

זה תירוץ של המיילדות, לא סיבה אמיתית, ואפשר בקלות לטעון שהן היו מייצגות למיילדות, ולא כל המיילדות שהיו.

eyalnadav

New member
פרעה קיבל את דבריהם ודבריהן נכונים

בפרט שהוא גזר עליהם בגזרת מלכות, אם לא היה נכון דבריהן- הוא היה הורג אותן בלי נקיפות מצפון כדין מרידה במלכות (בפרט שכסאו תלוי בזה). לא אכנס כאן לענין אן היו יחידות או לא , לפי חז"ל היו המילדות העבריות היחידות והן היחידות שהחיו את הילדים וקיבלו שכר "ויעש להם בתים" ראי רש"י על הפסוקים.

פלגיה

New member
אתה מוכן להביא

מקור בחז"ל לדבריך (שהמיילדות היו העבריות היחידות)?

eyalnadav

New member
בנוסף יש עוד טענה

אם היו עוד מילדות , למה לא כתוב עליהן כלום, לא לענין השכר ולא לענין העונש. ולמה לא פנה לכולן במעמד אחד, כי המילדות האחרות היו מצטדקות ואומרות שהמילדות הנציגות אמרו דבר אחר ממה שאמר פרעה ולכן הן זכאיות בדין.

פלגיה

New member
אפשר לענות בקלות על השאלות הללו

(בכלל לא בטוח שהוא לא פנה לכולן במעמד אחד, יכול להיות שהתורה מביאה רק את דברי ההתנגדות, ושכל השאר הסכימו בלי בעיות, בגלל זה גם לא כתוב עליהן כלום. התורה לא מביאה דברים לא מעניינים) אני עדין מחכה למקור.

eyalnadav

New member
דבריך לאו דווקא

התורה פרסמה את 12 הנשיאים בקורבנותיהם פעם אחר פעם , למרות שכל אחד הביא אותו דבר מה שהביא קודמו. בנוסף יש בספר עזרא פורסמו כל האנשים שהגיעו לארץ ועזרו בנין בית המקדש. שאגיע לפרשה -אוכל לענות - קצת סבלנות

גרי רשף

New member
../images/Emo45.gifצריך לקרוא עד הסוף..

גם את ההודעות של עמיאל, וגם את תהילים..

למעלה