חידוד

Berethor

New member
תלוי אם מדובר בסחר בנשים ועבדות מינית או בזנות מבחירה חופשית

הסחר בנשים קיים בין היתר דווקא משום שזה לא פשוט "לדחוף" נשים מקומיות לזנות. אם אישה בוחרת בזנות מסיבות כלכליות או/ו פסיכולוגיות זאת עדיין הבחירה שלה, בנוסף לכך דברים זנותיים קיימים גם מחוץ לזנות עצמה, לדוגמה קיימות נשים שמקיימות יחסי מין עם גברים רבים, וקיימות נשים שמקיימות יחסי מין עם גברים עשירים בשביל לנסות להוציא מהם את כספם בעקיפין, ככה שיש נשים שהמקצוע הזה מתאים להן.

"סחר בנשים בישראל מתקיים במטרה להעסיקן בזנות. על פי רוב מתבצע הסחר בנשים שאינן אזרחיות ישראל, ושהובאו בהונאה לישראל. סחר הנשים בישראל הוא חלק ממגמה עולמית רחבה יותר של סחר למטרות זנות, שבו נשים מגויסות, לרוב במרמה ובמקרים רבים תוך אלימות קשה, לעבודה בזנות."

http://he.wikipedia.org/wiki/סחר_בנשים_בישראל

catchet

New member
הסחר בנשים קיים

בגלל שהחברה המקולקלת מאפשרת להתייחס לנשים כאילו היו סחורה. וחוץ מזה מה שאתה אומר גובל בעלבון כלפי נשים כאן, לא נראה לי שיש אישה שהייתה בוחרת בזנות אילו היו מוצעות לה אפשרויות טובות יותר. הבחירה בזנות נעשית על פי רוב מתוך מצב של חסור אונים בניסיון נואש לשרוד את החיים. כל רמיזה על כך שיש נשים שהמקצוע הזה מתאים להן ראוי לגינוי, ואני אכן מגנה תגובה זו שלך

Berethor

New member
זכותך לגנות אבל הגינוי הזה לא שינה את הדעות שיש לי בנושא הזה

בתור אדם שלא תומך בהוללות מינית מכל הסוגים, כמובן שאני רואה גם בזנות דבר מפוקפק, אבל אני מכיר בכך שיש אנשים שנמשכים לדברים האלו, ועד כמה שידוע לי, לא רק גברים. לא הייתה לי כוונה להכליל את זה על נשים, נהפוכו, זה דווקא בא מהידיעה שנשים הן לא אותו דבר, מה שמתאים לאחת, לא מתאים לאחרת. אם את מאמינה שכל הזונות בחרו בתעסוקה הזאת "מחוסר בררה" זאת זכותך, אני לא מאמין שכך הדבר, ולא מאמין בהכללות בנושא הזה, כפי שאני לא מאמין בהכללות בנושאים רבים אחרים. מזה בדיוק "אפשריות טובות יותר"? השאלה היא לדעתי אם יש אפשרות סבירה אחרת, ולא אם היא "טובה יותר".

catchet

New member
תגיד, איך יכול להיות

שבחרו בכך מחוסר ברירה? הרי אם אין ברירה אין באמת בחירה, ואילו אני דווקא התעקשתי שהייתה בחירה. אך זו לא בחירה כמו שאתה בחור מנה מתוך תפריט כלשהו שיש בו מאות סוגים של מנות, אלא בחירה מתוך תפריט דל מאוד, עם שתי מנות, ששתיהן גרועות ומה שנשאר לך זה לבחור את הגרועה פחות. הכוונה שלי הייתה להראות שהזונות בחרו במנה הגרועה פחות לדעתן, ויש לכבד בחירה זו

Berethor

New member
יכול להיות, אבל יש הרבה נשים במצב דומה עם בחירה שונה בנושא

בכל מקרה, אני מסכים איתך לגבי זה שעדיף לקבל את הבחירה שלהן כמו שהיא, זה עניינן הפרטי, בסופו של דבר.

עור חשוף מושך מבט. לבוש צנוע ומחמיא מושך תשומת לב וענין.

מהנסיון שלי, כאשר אני חושפת עור, אני מקבלת מבטים וגם פה ושם הערות קצרות.
לעומת זאת לבוש שמכסה יותר עור ומחמיא לגופי, מושך גברים שמעונינים בשיחה וקשר.

Berethor

New member
לבוש צנוע לא מיועד להיות מושך, זה למה הוא גם נקרא לבוש צנוע

אחד הפרושים לצניעות זה חוסר גאווה, לטוב ולרע, ובמקרה הזה חוסר הגאווה הוא בגוף שאת רובו מסתירים. לבוש חושפני עלול למשוך טיפוסים מפוקפקים יותר מאשר אנשים טובים, אבל זה לא אומר שהוא לא מושך יותר גם בעיני אנשים טובים. מה שכן, יש גברים שחשדנים יותר לנשים שמתלבושות לא צנוע, וכנראה שאלו הם הגברים שאת מדברת עליהם, אבל הדיון היה על מה נראה יותר מושך, ולא מה נראה פחות מחשיד.

Berethor

New member
אני מבין שיש לך הרבה ניסיון עם גברים אשר מתחסדים בנושא

טוב אני לא יהרוס לך את הלוקשים שמכרו לך גברים שהכרת. אבל אם לבוש צנוע הוא באמת כל כך "מושך", מעניין למה לבוש לא צנוע נחשב להכי סקסי.

[URL]http://www.snopi.com/xDic/HHdic.aspx?txtId=15679[/URL]

וכי אינך יודעת שהצלמים האלה "מביימים" את הנשים?

לא ראית צלם פורנוגרפיסט מסוג זה אומר לאשה איך לעמוד, נניח, (ודאי וודאי לשכב), וצועק לה "להביע" בפניה ובתנוחתה "תשוקה" זולה זו או אחרת?

השאלה היא לאיזה מגזר או לאיזה רובד חברתי משתייכים

הצופים והצופות בה, וכמובן הזכרים המתקרבים אליה על סמך ה"הזמנה" הזו שלה. כי זה מה שקובע את היחס של הפרטנר אליה. אצל רבים בחברה הופעה הנתפסת כזולה מזמינה ניצול - אלים ומזלזל.

נכון, זה כבר לא תלוי בה

ברטור ההבדל הוא זה שהיא בוחרת להתלבש כך לא אומר שהיא מזמינה הטרדה. היחס כלפי צורת הלבוש שלה זה עניין של אחרים לא שלה. אז בעינך אין גבול הכוונה אישה שמתלבשת חושפני וסקסי מזמינה הטרדה והתיחסות לא אנושית?:/

Berethor

New member
מה עם חופש הדיבור? הדיונים על מה נכון יותר הם חלק מהשיח שכאן

אם "הכל בסדר" אז בעצם חלק גדול מהדיון הפמיניסטי הוא מיותר כביכול. הביטוי הנכון הוא "לקבל" ולא "לכבד", ולקבל זה אומר לקבל שיש דברים כאלה, מבלי לנסות לאסור אותם, גם מבלי לרצות לקחת חלק בהם או לתמוך בהם. דוגמה טובה לכך היא עם האלהורות, אני מקבל את זה שיש נשים אלהוריות, אבל אני לא חושב שזה דבר מועדף, וגם לא הייתי מעוניין להיות בקשר רציני עם מישהי אלהורית, משום שזה לא מתאים לי, אף אחד צד לא חייב להתפשר.

[URL]http://idioms.thefreedictionary.com/Thanks,+but+no+thanks[/URL]

בסדר, לקבל

בעיניי כבר נהייה יותר מדי דיונים על 'מה יותר נכון' שזה כבר יורד לקונוטציה של משחקי כוחות מאשר איך להגביר את כוחן של הנשים משהן שאני לא בטוחה שאתה מעוניין בכך.

Berethor

New member
אני מאמין בכוח אמיתי ולא בכוח מדומה, ואני מעריך אנשים חזקים

כל עוד הם לא רעים, או לכל הפחות כל עוד הכוח או/ו הרוע שלהם לא מופנה נגדי או/ו נגד אנשים שאכפת לי מהם. את מאמינה "בכוח נשי" מדומה כלשהו, כאשר כמעט כל אדם שמבין עניין, מודע לכך שכוח מזוהה עם גברים ולא עם נשים, משהו שדרך אגב יש לו יתרונות ויש לו חסרונות, מצד אחד זה אומר שרוב הנשים הן חלשות או אם תרצי תקראי לזה עדינות, מצד שני לנשים יש את "הפריווילגיה" להיות חלשות, משום שאף אחד לא מצפה מנשים להיות חזקות, להבדיל מגברים, שמצופה מהם להיות גבריים וחזקים לרוב. חוץ מזה כדי שאישה תהיה חזקה באמת, היא צריכה להיות "אישה גברית" או במילים אחרות "אמזונה". הלוחמות הכורדיות לדוגמה, הן דוגמה "לחיזוק כוח של נשים" אמיתי, זאת להבדיל מנשים אחרות אשר חסרות ישע מול דאעש.

"An Omnipresent Super Trope and Sister Trope to Women Are Delicate. It can be assumed to exist in every form of media unless otherwise stated. For a number of reasons, fiction tends to treat men as the stronger, hardier, more reliable, and more resilient of the two genders. In most forms of human society, the assumption is that women are the more delicate of the sexes or are more suited for nurturing than the more aggressive roles undertaken by males of the species. This creates the assumption that every man is a natural Badass, or should be. This may be because Most Writers Are Male, or the implication that Men Act, Women Are."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MenAreTough

מעמדן*

אם היינו חיים בעולם הקדמון הייתי מעריכה יותר כוח, היום אין לזה השפעה על החיים שלי כך שאני מעריכה יותר אינטליגנציה או פיתוח חשיבה.

Berethor

New member
כוח וחכמה הם לא דברים סותרים, ואם יש את שניהם זה אידיאלי

כנראה שאת מתכחשת לעד כמה כוח או חולשה הם רלוונטים גם לימנו, בנוסף לכך, מבחינה פיזית גוף חזק, אתלטי, בריא ויפה, הוא עדיף, ביוחד עבור גבר, אבל גם אצל אישה זה מאפיין חיובי לדעתי. בעבר טענת שאת ימנית, אז את אמורה להבין, עד כמה כוח חשוב להישרדות, לאנשים מסוימים יש את "הפריווילגיה" להיות חלשים, רק משום שאנשים חזקים שומרים עליהם, אחרת דאעש היה הורג או משעבד אותם, ודאעש הוא רק דוגמה אחת לכך, כוחות יריבים וכוחות פשיעה קיימים גם ללא דאעש.

"A Big Guy or Brute who is also a geek or tech-head."

"Basically what happens when you put Brains and Brawn as one character. It's a possible benefit when you carry a heavy Doorstopper or two (or a whole shelf of them) while using it as weight-lifts and studying calculus at the same time."

"The diametric opposite of Dumb Muscle. This guy has not only huge muscles and fists, but a very bright brain! There is, however, a difference between "especially smart" and "not a total moron"; keep that in mind when adding examples. Here's a tip: A character who is strong but displays frankly average intelligence is simply not an idiot. But if they constantly spout technobabble and are considered an expert in some scientific field, that's especially smart. Similarly, if they're especially smart, they must also be unusually strong to qualify. "Beats people up" or "very physically fit" don't exactly count."

"The inversion is the Badass Bookworm. In general, a Genius Bruiser looks huge and powerfully muscled, then unexpectedly shows off an intellectual side, whereas a Badass Bookworm looks like a standard geek, but then displays a surprising amount of physical prowess. Remember, in this case Muscles Are NOT Meaningless. The person needs to look the part to qualify for this trope. If Authority Equals Asskicking, you may well end up with an Emperor Scientist. A Genius Bruiser is almost always also a Cultured Badass, but the two aren't necessarily always found in the same individual."

"In fantasy, a Genius Bruiser is often a Magic Knight or a Mighty Glacier. Also tends to be combined with Lightning Bruiser, as the speed is frequently tied into intelligence or very specific training. See also Minored In Ass Kicking. In a Five-Man Band specializing in brains, is The Big Guy. In a Five-Man Band specializing in brawn, is The Smart Guy. Contrast with Shorter Means Smarter."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/GeniusBruiser

לא המעטתי בחשיבותו של כוח

ואם זה השתמע מדבריי לא התכוונתי. אבל אם נתיחס לדוגמא שנתת לפריווילגיה לחולשה, הכוונה שאני לא בצבא ולא ספורטאית מקצועית אז אין לזה הרבה מקום בחיים שלי. אני גם לא סותרת את העובדה שגברים לרב בנויים פיזית חזקים יותר אבל זה לא נותן לגיטימציה לנצל חולשה של נשים או להחליט שבגלל זה הם שולטים עלינו. לא בעולם שאנחנו חיים היום.
החזק שורד חייב להיות פיזית? מה עם כוחו של כסף, עשיר חלש פיזית מול עני חזק פיזית?

Berethor

New member
המהפכה הצרפתית היא הוכחה לכך שכוח אמיתי הוא חזק יותר

העניין עם הכסף הוא בעיקר חברתי ומלאכותי, לכסף אין ערך בפני עצמו, כסף לא אוכלים וכסף לא מגן עליך מתוקפים, אבל בכסף כן אפשר להשתמש כדי לשלם על מזון ועל שמירה, אם יש מי שמוכן לקבל את הכסף הזה. לגיטימציה היא עניין מוסרי ותרבותי, אבל "might makes right" זה עניין אוניברסלי, גם אצל אנשים, וגם אצל בעלי החיים. האביר יגן על העלמה במצוקה, משום שהוא טוב ונחמד, ולא משום שהוא לא מסוגל להשתמש בכוח שלו גם למטרות פחות נחמדות.

"Good and evil are just words. Power always wins."

"I am stronger than you, therefore, I make all the rules."

"Truth in Television for the vast majority of human history, including today. Fortunately for those of us living in Real Life, people who espouse this philosophy are not always explicitly evil; in fact, the whole idea of Knights In Shining Armor, True Warriors, and "Comes Great Responsibility" is to espouse and encourage the virtuous use of power. The truth is that "Might" is a weapon like any other: its effects depend on s/he who wields it. It is possible to use might for good."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/MightMakesRight

למעלה