חידה קלילה נוספת.

yatir

New member
לא נראה לי שהוא התכוון לזה,

זהו טור טיילור. אתה בטוח שאפשר להרחיב את זה גם לנגזרות הבאות?

איייייל

New member
אני יודע שזה טור טיילור

לא הבנתי את השאלה שלך... בכל מקרה מסתבר שהוא באמת לא התכוון לזה

דומה, אבל לא בדיוק.

משהו על ההפרש ה-n-י, השווה ל-h בחזקת n, כפול הנגזרת ה-n-ית בנקודה כלשהי C. ההפרש ה-n-י מתייחס לערכי הפונקציה ב:
a, a+h, a+2h, ...​

yatir

New member
אולי קצת רמז?

זה שזה מתחלק ב-9 זה ברור! אבל שווה....? (רמז ולא פתרון בבקשה!)

jaXon

New member
לא הבנתי את השאלה (הפשוטה)

לפי ניסוח, לכאורה, מה שצריך להוכיח אינו קשור כלל לסדר הספרות במספר. לא?

כן קשור! הסבר לשאלה הקלה:

המספר (העשרוני!) יכול להיות, למשל: 12345 2244667 13334 13339 וכו´. כלומר, כל ספרה גדולה או שווה לספרות העשרוניות אשר משמאלה, חוץ מהספרה הימנית ביותר, אשר חייבת להיות רק גדולה משכֵנתה (לא שווה). עכשיו, נסו להכפיל כל מספר כזה, ותראו שסכום הספרות העשרוניות של המכפלה תמיד שווה 9. צריך להוכיח את זה. בחיי שזה ממש קל.

jaXon

New member
תודה!

מה מאומר שהשפה המילולית רחוקה מלהיות חד משמעית : "[סכום ספרותיו של n] כפול 9 שווה ל 9" זה לא אותו הדבר כמו "סכום ספרותיו של [n כפול 9] שווה ל 9" אי ההבנה היא שלי בכל אופן.... :)

איייייל

New member
נסיון

לכפול מספר ב 9 זה כמו לכפול ב 10 (כלומר להזיז את כל הספרות שמאלה ולהוסיף 0 בסוף) ולהחסיר את המספר המקורי. למשל עבור מספר עם 5 ספרות: (אני מקווה שזה יצא קריא)
(abcde)*9 = abcde0 - abcde​
נתון ש e גדול ממש מ d, לכן
(abcde)*9 = abcde0 - abcde = (a)(b-a)(c-b)(d-c)(e0-de) = (a)(b-a)(c-b)(d-c)(e-1-d)(10-e)​
ועכשיו ברור שסכום הספרות הוא 9. (הדוגמה היתה למספר עם 5 ספרות אבל ברור שזה עובד לכל מספר... אם אתם ממש קטנוניים אז אפשר להוכיח באינדוקציה)

הסבר לכתוב

הכוונה של:
(a)(b-a)(c-b)(d-c)(e0-de)​
היא מחרוזת של ספרות. כל ספרה אייל רשם בסוגריים נפרדים. כל אחד יכול לעשות זאת בעצמו: לסמן איכשהו את הספרות, "לכתוב" את המספר באמצעות סימון זה, לכתוב את המספר עם 0 נוסף מימין, כלומר מוכפל ב-10, ומתחתיו את המספר עצמו, ולראות מה קורה כשמחסירים, ממש ספרה ספרה כמו בכיתה ב´.

yatir

New member
נכון, נכון!

התבלבלתי וחשבתי שזה מכפלה (הסוגריים)

למעלה