חידה מפורסמת

Yoko Nakajima

New member
נקודת מבט אחרת-

לא ייתכן שהוא יהיה באותה נקודה בשל מה שלמד וחווה במהלך המשימה.

Yoko Nakajima

New member
חח לאמשנה,

דיברת על נזיר אז ישר עלתה לי הקונוטציה הזאת XD ואגב, מי אמר שהוא חייב להיות באותה נקודה? ============== שביל ============== ============== ---------------------נזיר בהלוך ---------------------נזיר בחזור ==============

Fingertip

New member
../images/Emo13.gif אהבתי...

אבל כאמור, אין כאן התפלספות... אתה מוזמן לתקן את הניסוח כדאי לשלול התחכמויות כאלה. אהד.

Yoko Nakajima

New member
נמנמ קודם כל- מוזמנת ולא מוזמן =]

וכתבתי בהודעה השנייה פיתרון שנראה לי הגיוני

MaD PenGuiN

New member
תשובה..

בדיוק באמצע? וגם: ב2 המקרים בשעה 7 הוא יהיה בהתחלת המסלול היומי וב19 בסופו P:

נו ע ם

New member
בהתחשב בנתון

שהנזיר יכול ללכת באיזה קצב שהוא רוצה, א``כ וודאי יתכן שהוא לעבור באותה נקודה בדרכו אותה רגע במקביל לאתמול. ודו``ק

Fingertip

New member
למה זה כל כך ברור?

יש להוכיח במדוייק. כמו-כן, התשובה כבר ניתנה למעלה. אתה מוזמן להביט בה. אהד.

לא נראה לי

באשר העלייה איטית היא מהירידה. כך שאילו יצא בשעה 19 רוב הסיכויים שיקדים בואו מזמן יציאתו מהמנזר. כל זה כמובן אילו ילך כפי הקצב הרגיל.

Fingertip

New member
אין כאן שאלה של הסתברות...

באופן מדוייק: אם ייתכן והוא לא יעבור באותה הנקודה באותה השעה בשני הימים, עליך לתאר מסלול שכזה. אם תמיד תהיה נקודה כזו, עליך להוכיח את קיומה... בכל מקרה, התשובה כבר נתנה למעלה, אתה מוזמן להציץ בה. אהד.

אם כוונתך לתגובת פזרו

שתי האפשרויות שהביא, תואמות לדעתי במישור בלבד. אך לא בעלייה וירידה. שאם העלייה הינה איטית מהירידה, תמיהני איך וכיצד ייפגשו באותה שעה על אותה נקודה ?

Fingertip

New member
זה לא משנה אם זו עליה או ירידה...

ברגע שהנזיר מוגבל להליכה בשביל מסויים, המקרה הוא חד-ממדי, גם אם זה קו חד-ממדי במרחב תלת-ממדי. כפי שהוסבר למטה ולמעלה, אתה יכול לדמיין את הבעיה בתור שני נזירים שבאותה השעה אחד יוצא מלמטה והשני מלמעלה. אם הם הולכים באותו השביל, אפילו במהירויות שונות, הם חייבים להפגש באמצע הדרך... אהד.

souhami

New member
תיקון!

מי אמר שהם חייבים להיפגש באמצע הדרך? אולי הם ייפגשו בצד הדרך

Ekrembo

New member
עזבותך מהשאלה!...

אתה האהד הראשון שפגשתי
פגישה וירטואלית משו, אבל תן לי להתלהב. שלך, אהד

למרות שהסתכלתי על התשובה, ואולי מתמטית

היא נראית נכונה, והכל טוב ויפה לפי הגרפים. אך לא נשמע הגיוני (ממש כמו פרדוקס), אני יכול לתכנן מליון פעמים שבו הם לא יעברו באותו מקום בדיוווק באותה השעה. עדיין זה לא נשמע הגיוני משום מה, הפתרון שאכן הם יעברו באותו מקום באותה השעה.

למעלה