חידה יפה מ- www.codeguru.co.il

bendorshai

New member
חידה יפה מ- www.codeguru.co.il

98 אחוז מהבנות בכיתה של יהושוע אינן ג'ינג'יות. כמה ג'ינג'יות יש בכיתה? א)לפחות 4, כי יש גם בנים בכיתה ב)בדיוק 2, כי 100-98=2 ג)לכל היותר 2, כי יהושוע הוא בן ד)אפס, כי אין כיתה מעל 50 תלמידים

05287

New member
חום בהיר?

ד), או שיש אחת שהיא רק קצת גינג'ית...:)

bendorshai

New member
ד לא יכול להיות כי

אמרו לך ש 98% מהכיתה לא גינגיות זאת אומרת שיש 2% מסויימים שהם כן גינגיות אז איך זה שיש 0 גינגיות? אם היה 0 גינגיות אז אחוז הלא גינגיות היה 100%

bendorshai

New member
ב הוא הנכון לדעתי!

אחוז מהבנות בכיתה של יהושוע אינן ג'ינג'יות. כמה ג'ינג'יות יש בכיתה? א)לפחות 4, כי יש גם בנים בכיתה ב)בדיוק 2, כי 100-98=2 ג)לכל היותר 2, כי יהושוע הוא בן ד)אפס, כי אין כיתה מעל 50 תלמידים ד. לא הגיוני כתבתי כבר מקודם למה.. מכיוון שחייבים להיות 2% גינגיות אז לא הגיוני שה2% האלה הם 0, ומי אמר שאין כיתה של יותר מ 50 תלמידים. א וג לא הגיוני מכיוון שלא משנה אם יהושוע הוא בן או אם היו עוד 200 בנים בכיתה, השאלה לא הייתה משתנה כי השאלה נשאלת על אחוז בנות ולא על האחוז הכולל. אז.. הכי הגיוני מבין כולם הוא ב. שאומר שבמקרה שהיה כיתה של 100 תלמידים פחות 98.. תקבל 2 גינגיות, אם היה נימוק יותר הגיוני מ ב' ברור שהייתי לוקח אותו כי ב' לא הכי הגיוני. אבל הוא הכי הגיוני מהנימוקים הנ"ל!

neko

New member
אני מסכים, זאת התשובה היחידה

שנכונה לוגית ולא מייצרת סתירות.

neko

New member
ה',

NONE OF THE ABOVE? אפשרות "ביצפר": אם 98% ג'ינג'יות, אזי 2% לא ג'ינג'יות, כלומר יש בדיוק 50 תלמידות בכיתה, ואחת ג'ינג'ית, או שיש בדיוק 100 תלמידות בכיתה ואז 2 ג'ינג'יות, וכו', ואז אי אפשר לדעת. אבל בגלל שאנחנו לא בביצפר, אני אתחכם: 98% אינן ג'ינג'יות, זה לא אומר ש2% ג'ינג'יות - יכול להיות שגם 2% האחרונות אינן ג'ינג'יות, ואז זה 0.

bendorshai

New member
לא יכול להיות ש אין גינגיות!

אמרו לך ש %98 הם לא גינגיות כלומר בכיתה של 100 תלמידים חייבים להיות 2 תלמידות גינגיות. כי אם אומרים לך 98 אחוז לא גינגיות אבל אתה אומר שגם ה 2% הנותרים אינם גינגיות אז הנתון הוא לא נכון. במיקרה כזה היו צריכים להגיד לך שה - 100% אינן גינגיות!

lashlushon

New member
למה?

שאומרים ש- 98% אינן ג'ינג'יות, זה לא מעיד על כך שגם מאה אחוז הן לא.

הוא אומר שעצם העובדה ש-98% לא

ג'ינג'יות לא אומר ש-2% הנותרים הן כן ג'ינג'יות. למשל, 2% יכולות להיות קרחות. הן ג'ינג'יות? לא. הן לא ג'ינג'יות? גם לא. לא הדוגמה המושלמת, העניין הוא הרעיון.

MrsBrownstone

New member
אני חושבת שב'...

א. לא יכול להיות.. לפחות 2% אם כבר ב. זה מה שנראה לי למרות ש.. טוב כן זה זה.. חח
ג. לכל היותר 2 זה נראה פ'סדר אבל כי יהושוע הוא בן? המפ.. מה הקשר? חח ד. חייב להיות אחוז מסויים של ג'ינג'יות.. וגם.. מי אמר משו על מספר הילדים בכיתה? דיברו פה על אחוזים... זה יכול להיות גם 98% מעשרים ילדים או משו אני מתלבטת כי ב' זה כאילו.. קל מידי.. אבל אם 98% הן לא ג'ינג'יות אז מין הסתם 2% יהיו.. לא? כאילו לא ג'ינג'יות כולל את כל הקבוצות של שחורדניות בלונג'ינג'יות חחחח ועוד כל מיני צבעים מצחיקים.. קיצר הסתבכתי עם עצמי..ה-סוף

MrsBrownstone

New member
קבלו ביטול על הקטע של האחוזים..

רק הרגע פתאום קלטתי שלא יכולה להיות חצי ג'ינג'ינת
חח *מרגישה טיפשה כל כך כרגע*

robbar

New member
אף תשובה לא נכונה

התשובה היא שלפחות אחת חייבת להיות גינגית. מכיון ש 98 הן גינג'יות אז חייבת להיות מישהי ג'ינגית כי אם לא כן היו אומרים ש 100 אחוז הןן לא ג'ינגיות . חוץ מיהושוע יכולות להיות האפשרויות הבאות 1 גינג'ית ו 49 לא 2 גינגית ו 98 לא 3 ג'ינגית ו 147 לא 4 ג'ינגיות ו 196 לא ג'ינגיות וכן הלאה לכן אף תשובה לא נכונה . לעניין כל אלו שטוענים שלא חייב להיות שתהיה ג'ינגית כי 2 האחוז הנותרים יכולות להיות לא ג'ינג'יות אז תחליפו פורום לפורום האהבלים כי אומרים לכן במפורש ש98 אחוז בלבד הן לא ג'ינגיות . אם בשני האחוז הנותרים היו לא ג'ינגיות אז הן היו מצטרפות ל 98 אחוז.... רוברט

neko

New member
לא מדוייק -

כמו שסיכמנו במעלה השרשור, תשובה 2 כן נכונה. היא לא מלאה, אבל היא מכילה תשובה אפשרית יחד עם חלק מדרך נכונה, ולכן נאלצים לבחור בה.

robbar

New member
מה זאת אומרת לא מדוייק

מה זה בדיוק אומר כמו שסיכמנו?? עם מי בדיוקמסיכמת ?? עם אינשטיין ואוקלידס ?? התשובה שלי היא נכונה וזהו - אם השאלה הייתה מה התשובה הכי קרובה לזה אז אולי אתה צודק אבל השאלה הייתה ספציפית ומתמטיקה זה עולם מאוד מדוייק - זה לא שאלה בספרות.

erezsh

New member
לי זה נשמע די פשוט - ד'

כי זה ש-98% מהבנות בכיתה של יהושוע אינן ג'ינג'יות, לא מונע שגם ה-2% הנותרים אינן כאלה. אילו היו אומרים *רק* 98% אינן וכו', *אז* הייתה פה סתירה.

robbar

New member
טעות

אמרו ש 98% אינן ג'ינג'יות - נקודה. לא אמרו - "לפחות 98% אינן ג'ינג'יות." קצת הבנת הנקרא .... רוברט

למעלה