חיבור זוגי בריא

חיבור זוגי בריא

מתקיים בשלושה מישורים: *חיבור רגשי אותו רגש שמתפתח בליבנו ומראה לנו על מקומות בתוכנו בהם יש אהבה, קבלה, אכפתיות. *חיבור שכלי אותו חיבור שמקיים את התקשורת המודעת בין בני הזוג. תחומי עניין,הקשבה,יכולת ניתוח מצבים,הגיון, השכל הישר יכוון אותנו אל בן הזוג איתו נוכל לחבר את שאר החלקים לאחד. *משיכה מינית ברגע שנוותר על זה נמצא את עצמנו דיי מהר משתעממים ומחפשים חלופות. המטרה היא לחבר בין שלושת החלקים ולאחד אותם לאחד כך שיפעלו בצורה אחידה. אין אופציה לתת כוח לחלק אחד יותר מהשני מכיוון ששלושתם חשובים באותה מידה ולא יתאפשר קיום קשר אם אחד יחסר. *נכון או לא נכון??? *יש עוד משהו שהייתם מוסיפים לשלישייה הזו???

magic40

New member
פעם 2 קוראת אותך

והפעם חייבת לענות
ולשאול יש משהו בחיים האלו שאין בו אינטרס? סמוי או גלוי

תתפלאי אבל יש!!!

חושב שלכל אחד יש דברים שבאמת עושה מהלב ויש דברים שבאים בגלל אינטרס מסויים אתן לך דוגמא שישי שעבר "חבר" מתקשר ומבקש עזרה התפרק לו קיר גבס וזה אחד שהיה אצלי בבית ולקח דברים ללא רשות... ואני יודע שממנו כמעט ולא יכול לבקש כלום..שמתי בגדי עבודה והלכתי ועבדתי (כוס קפה קיבלתי) תודה לא קיבלתי..בקיצור אינטרס לא היה ומצד שני רואה הרבה דברים בחיים ומסתכל עליהם בדיעבד ורואה שרק אינטרס היה שם בקיצור אנחנו קובעים לעצמנו..רק שבדרך כלל אנשים קובעים לפי האינטרס שלהם..וחבל כי לפעמים אנשים נפגעים ללא סיבה רק בגלל איגואיזם.

magic40

New member
אבל זה בדיוק הרעיון

לתת ולא לצפות לתמורה אלא פשוט כדי לתת כי זה עושה לך טוב ולגבי אנשים שאתה מכיר אז לקבל אותם כמו שהם (לא אומרים תודה) זה מונע ממך את האכזבה זה נכון שזה כואב ופוגע וזה גם נכון שזה החלטה שלנו
לגבי זוגיות,,,,,,,

תאמינ או לא

אבל מבחינתי הציפייה תמיד היא רק לדבר אחד לתודה אמיתית ואם עשיתי טוב אז גם פידבק חיובי זה מה שהכי עושה לי את זה!!! אבל יש גם אנשים שאומרים תודה... ואני רואה שזה לא ממש אמיתי ובזוגיות זה הכי פוגע..אבל לאט לאט לומדים לקבל את זה מקווה שעד גיל שישים אפנים את זה לחלוטין.

shefil

New member
אני בימים אלה...

לומדת לא לצפות מאף אחד לכלום ... זה נורא קשה אבל יש בזה משהו ברגע שאתה מצפה אז אתה יכול ועלול להתאכזב . ברגע שאתה לא מצפה לא פגעת בעצמך. מה שעוד אני לומדת זה לדעת לקבל ולא רק לתת... וברגע שהקבלה היא ללאציפיה היא נעשית הרבה יותר נעימה. לצערי נכון הוא הדבר שיש אנשים שמה שמניע אותם זה אינטרס וגם אני לעיתים מונעת ע"י אינטרסים אבל באהבה לדעתי אין מקום לאינטרס וציפיה. התלבלבתי כבר

אין דבר כזה...

לא לצפות. לא קיים. קיים ברמות שונות...מאנשים שונים...בעוצמה משתנה... אבל קיים...חייב ליות קיים. אחרת... אתה... לא קיים.

shefil

New member
ברור שצריך לצפות

לצפות להפתעות לצפות לדברים אבל באופן כללי לא לצפות מאדם להתנהגות תגובה יחס מסויים... תנסי תראי שיהיה נחמד!

אין סיכוי...

שאנסה כזה דבר. אני בהחלט מצפה מאדם זה או אחר שבחרתי לו ליות בסביבתי הקרובה... להתנהגות המתאימה לי. לעולם לא אהייה ליד אדם שהתנהגותו אינה תואמת את ציפיותיי,אחרת... מי אני? מה אני? אנה אבוא? אנה אלך? נסי ותראי שיהיה לך שווה,ערכי ומתוכלס יותר

:)).....

שונאת ציפיות... תגידי. אם אני לא מצפה, אבל הוא מצפה, אם אני מאכזבת, והוא מאוכזב, אבל אני לא רציתי שיצפה וגם לא רציתי שייתאכזב, כי אני במילא לא מצפה, אני רק דורשת ותובעת להתנהגות שתהיה תואמת לצפיותיי מה זה אומר? שאני יתאכזב מהדרישה או מהצפיה של התובענות שבהתנהגות? או שאני לא אתאכזב מזה שהוא מאוכזב מזה שאני לא עומדת בציפיות שהוא מצפה ממני לצפות מראש? בחיי שאני שונאת ציפיות... אוהבת רק הפתעות בלתי צפויות ולא מאכזבות :)))

magic40

New member
עשית לי סחרחורת ביחיי

לא מספיק בא לי להקיא מהפיצה עכשיו כאילו עליתי על קרוסלה ממש איכזבת אותי לא ציפיתי ממך

האא

לא נורא.. ני רגילה כבר .........:))) {אני על הקרוסלה כבר ה....מון.......ז......מן :)) סופרת ת'ימים ת'שעות ות'ת'נודות :)) }

זה גם אינטרס...

כשלך עושה טוב שעשית טוב למישו אחר... זה האינטרס שלך. צודקת מג'יק...כל דבר שאנו עושים יש בו איזשהו אינטרס. המילה אינטרס לא מתקשרת רק בקונוטציה שלילית.

פברואר68

New member
טלה אני חושבת שנכון שתודה...

מילה נעימה עושה טוב בלב יש מילים רבות טובות מפרגנות שיפה לנו אם נשתמש בהם יחסי אנוש טובים הם כאלה שיש בהם הרבה פירגון מהלב אתה איש נהדר אני זוכרת חודש ראשון של י בתהליך משפטי בגרושים התייעצתי איתך ענית לי מספר פעמים בסבלנות רבה ... מורגש מכל הלב למרות שלא הכרת אותי כלל ועדיין אינך מכיר אותי אישית בדקת עבורי נושאים שני הייתי בורה בהם אמרתי לך אז תודה אומרת לך שוב תודה ת ו ד ה פברואר

../images/Emo9.gif

זה בדיוק העניין מילה טובה עושה הרבה תקראי למעלה כתבתי את זה ולגבייך ומה שהיה אז..אני עדיין חושב שאנשים שותיקים יותר ומנוסים יותר תפקידם לענות ולעזור בשביל זה אנחנו פה. ועשיתי בכייף ואעשה שוב ואני בטוח שאם תוכלי לעזור לאחר\ת את תעשי זאת רק בגלל שבשבילך עשו. זה יכול להיות אחלה מעגל

למעלה