חזרתי משבוע בארץ...

אספרסו2

New member
ידידי,אני

גר בגרמניה,נצר למשפחה גרמנית שחלקה הובל ברכבות,
אם לא הייתי ציני ואירוני פה ושם היה יותר קשה להתמודד,
אבל בכל זאת ממשיכים הלאה.

republik

New member
ושמעת פעם מה חלק גדול מהישראלים חושבים על אנשים כמוך וגורלם

הצפוי?
שמעת מה אומרים בישראל עד היום על נבחרת גרמניה? אני למשל הייתי בפרק של אחד נגד מאה שהיה ספיישל מונדיאל 2010 אליו הגיעו אוהדים של כל מיני נבחרות המשתתפות בטורניר. והיית צריך לראות איך אברי גלעד נזף באוהדי גרמניה - וזו הדיעה השכיחה ברחוב הישראלי. למרות שמקרב האירופים גרמניה היא BY FAR התומכת הנלהבת והגדולה בישראל, למרות שגרמניה היא המדינה האירופית היחידה שבה מנהיגת המדינה יצאה בגלוי נגד קריאות אנטישמיות בהפגנות בחודשיים האחרונים, למרות שרק בגרמניה תמצא אנדרטה לזכר השואה במקום הכי מרכזי בעיר הבירה, ורק בגרמניה יש ציון על בתים שבהם גרו יהודים בטרם גורשו למחנות.
לא משנה מה הגרמנים יעשו, הם תמיד יהיו "הנאצים" - וזה בגלל שהתודעה היהודית-ציונית תקועה ב-1945, והיא אפילו די שמחה להיות תקועה שם.

אספרסו2

New member
ולמה צריך להיות אכפת לי

מה הם חושבים?זאת הדעה הרווחת,את האמת שנינו יודעים.גרמניה היא המדינה הבטוחה ביותר ליהודים היום.
אבל שתדע,לפני 20-30 שנה היה הרבה יותר גרוע בדעת הקהל הישראלית,המצב השתפר.

republik

New member
לא אמרתי שצריך להיות איכפת לך

רק הבעתי נקודה. ומה שאתה אומר על גרמניה (שאני מסכים איתו אגב) רק מחזק את הטענה שלי- יש שנאה לגרמניה שלא קשורה למציאות, וזה בגלל שהתודעה תקועה 70 שנה אחורה. אתה צודק, לא אצל כולם, ויש חלק הולך וגדל באוכלוסיה שזה לא נכון לגביהם. אלה מי שאני לא הייתי מכליל בהגדרה יהודיים-ציוניים.

אספרסו2

New member
מכונת הרג על פס ייצור,הכשרת השרץ על ידי

שטיפת מוח קולקטיבית בגיבוי "מדעי",זה לא משהו שניתן למחוק מהתודעה,בכל אופן של העם שהיה קורבן.
אצל העם שביצע לא תמצא היום שמץ של אמפטיה ברמת הפרט,זה עוזר להם כנראה להתמודד עם האשמה.

republik

New member
ביצע אתה מתכוון אצל הגרמנים עצמם

מעניין, לא ידעתי. בעבר עבדתי בבית ההארחה של האוניברסיטה העברית, פעם הגיע אורח מגרמניה. אז שאלתי אותו (באנגלית, אני לא יודע גרמנית) מאיפה הוא, הוא ענה שמהמבורג. עניתי, "המבורג! סבא שלי היה מהמבורג!" (זו הייתה תגובה אוטומאטית, לא התכוונתי לכלום בכך. סבא שלי ברח מגרמניה חצי שנה לפני המלחמה וחי בארץ עד שנפטר בגיל 93) באותו רגע שאמרתי את זה הוא כאילו נעשה חיוור, הנהן בראשו לקח את המפתחות לחדר והלך.

אני לא מאשים אף אחד. כל ארבעת הסבים והסבתות שלי גדלו בגרמניה וברחו משם בשלבים שונים בין 1933-1940. סבא שלי (זה שהשמפשחה שלו מהמבורג, הוא גדל בברלין) השאיר מאחוריו אחות שלא הייתה בריאה מספיק לקבל סרטיפיקאט, היא חלתה בשחפת וכל הסבים והסבתות שלו נרצחו בטרזינשטאט, גורל דומה פגש את כל הסבים והסבתות של כל הסבים והסבתות שלי, אבל למזלנו רוב המשפחה הגרעינית שלהם כן ניצלה, גם אם הטראומה הקשה הזו השפיעה על חייהם עד היום. סבא שלי לקח אותי ליד ושם בגיל 6, ואני הכרתי את סיפורי ליל הבדולח והמעצר של סבא רבא שלי בגסטאפו מאז שאני זוכר את עצמי. כך שאני מבין, עד כמה שניתן להבין אני חושב, איך זה היה לחיות שם ולמה אי אפשר לשים את זה מאחוריך - ואת זה אומר לך דור שלישי למי שבכלל לא חווה על בשרו את השואה במלוא מובן המילה (למרות שאם היית שואל את סבא שלי, בעיניו כל יהודי שהיה חי ב-1939 והלאה (כלומר באופן תיאורטי גם אתה ואני) הוא ניצול שואה).
לא האשמתי. רק הבעתי נקודה. לדעתי לפחות.

republik

New member
ואני מקווה שעכשיו את מבינה

למה זה ממש לא כמו בריטניה.

MayFebruar

New member
כן, אני מבינה. כי עכשו אני מרגישה שהדעה שלי ממש לא נחשבת

רק בגלל שאני רואה את זה בצורה אחרת.

מיציתי.

republik

New member
לא, אבל אם יש בניין בוער ועובר אורח אומר,"אה מישהו הדליק נר"

את מבינה שזה עשוי להישמע קצת הזוי עבור מי שנתקע באחת הדירות.

MayFebruar

New member
מצד אחד אתה מתלונן ויוצא נגד אנשים שלא מכבדים דעות שונות

משלהם, ומצד שני זה בדיוק מה שאתה עושה.

כתבתי לך שאני מרגישה שהדעה שלי לא נחשבת כי שונה- מה שאתה התלוננת עליו, ואתה ממשיך לא לכבד את הדעה שלי.
בקיצור אני מבינה שאתה לא מכבד דעות שונות משלך.

republik

New member
זה לא קשור לכיבוד דיעה

את אמרת שלדעתך המצב שם לא נורא כ"כ. אני נתתי לך את נסיוני האישי (ונסיונם של חלק מחבריי ומשפחתי) כדי להראות לך שהמצב כן חמור, ואו שאת לא מודעת אליו או שאת מתעלמת ממנו.
אם, לאחר ששמעת את החוויות הללו, ואת שומעת ממני (ומאחרים) שאלה לא חוויות מבודדות אלא הן הנורמה, את עדיין חושבת שהמצב שם לא גרוע, אז כן, מצטער - לדעתי את טומנת את ראשך בחול. אין לזה שום קשר לזלזול בדעתך, זלזול בדעתך זה לקרוא לך "אובססיבית", "טרולית", "ליצנית", או לכתוב לך בבולד, בצבעים ועם רווחים בין האותיות משל היה לך קושי שכלי, כפי שאנשים אחרים עושים בפורום. וכן, גם לקרוא לך "דחליל" כפי שאני עשיתי לאחריזה זלזול בדעתך.
לומר שאת טומנת את ראשך בחול - וזה כל מה שאמרתי על דעתך - זה לא זלזול.

MayFebruar

New member
אתה מסלף את דברי.

לא כתבתי שזה לא קיים ואני לא טומנת את ראשי בחול. אני פשוט לא מתרגשת ועושה עניין (כמו שכבר כתבתי), כנראה שזה מה שמפריע לך.

ואני לא מבינה מה הקשר לאיך שגולשים אחרים כותבים ולמה אתה להעליב ולזלזל ככה. אם יש בעיות עם סגנון הכתיבה של גולשים אחרים אפשר לכתוב עליהם במסר אלי או לכותב ההודעה ולא לעשות זאת ע"ג הפורום! הודעות נוספות בסגנון זה ימחקו!

וכאן אני מסיימת את הדיון איתך.

rona73

New member
אני עדיין בישראל

וגם תל אביב מורגשת הלאומיות.
אני מהצד שצריך לשתוק (אסור לי לדבר ולהגיד מה דעתי)כי את הדעה שלי אף אחד לא רוצה לשמוע ויקראו לי ולערבים באותן תיאורים שונאי ישראל. וכו....
עברנו 3 ימי שבהן עשינו המון,לא שלפני אפסקת האש לא עשינו.והיום בבוקר חודשו הרקטות וצה"ל תוקף גם הוא בעזה,אין לי מושג מתי ואיך זה יסתיים.
הילדים שלי,מבינים את במצב מהחדשות ומהסברים שלי ושל סבא...
נראה אם נשמע אזעקות בתל אביב.

למעלה