חזרתי משבוע בארץ...

מר בלום

New member
חזרתי משבוע בארץ...

המתח, העצבים, החרדה והלאומניות בשיאם.
כמה טוב לחזור הביתה!

Woking

New member
כל מי שאומר "בארץ" הוא עדיין ישראלי

אמור מעתה "חזרתי משבוע בישראל".

MayFebruar

New member
במה מתבטאת הלאומניות?

שואלת כי נראה שכתבת על זה כאל משהו לא חיובי\נעים (תקן אותי אם אני טועה).

וכמובן- ברוך השב!

MayFebruar

New member
תודה על ההסבר קאלימרו

ועדין, מעניין אותי למה מר בלום רואה את זה בצורה שלילית.
יש כאן עוד אנשים שרואים לאומיות כ'לאומניות'? והאם זה רק במקרה של ישראל או פשוט דעה אישית על לאומיות?

ונחמד מאוד לראותך כאן שוב!

een ogenblik

New member
איני רואה בלאומיות משהו רע

אבל בישראל כרגע הלאומנות שלטת, ותקצר היריעה לפרט את הדוגמאות בהן ניתקלתי ביומיים וקצת שאני בישראל. הנסיון לטעון שמי שקורא לזה לאומנות פשוט לוקה בתפיסה שלילית של לאומיות זה פיספוס אדיר של המצב, והמצב מפחיד.
לא, לא הרקטות מפחידות, הלאומנות מפחידה אותי. נקודה.
אני מפחדת, עוד נקודה.
כאשר כאוס שאלה למה הרגו מחבל ולא שלחו אותו לכלא כראוי לו, בירכתי על כך שכולם היו עסוקים בלהלל את הגיבור ולא שמו לב לשאלתה. גם ככה לא אהבתי את העובדה שהיא נשלחה לראות טלויזיה דווקא כשצפו החדשות, הייתי אוהבת עוד פחות את ההסברים שהיא הייתה מקבלת. לפחות אני בטוחה שלא היו מאשימים את הילדה הפלמית המסכנה, חסרת המודעות, שהוריה אינם מסבירים לה את עובדות החים המסוכנים כלכך עם מוסלמים בבלגיה שלה. אני מתארת לעצמי שגם זה משהו.

זו לא עניין של נקודת מבט, זה מושג שלילי.

אפשר לא להסכים שזו לאומנות ואפשר לתהות עד כמה זה משמעותי, אבל זה שזה קיים, זה שלילי בהגדרה.

Woking

New member
מה שמעניין

הוא שבאנגלית אין את ההבחנה הזאת, בשפה שבדרך-כלל יורדת לפרטים - שניהם מתורגמים כ-nationalism. בערבית לעומת זאת ההבחנה דווקא קיימת. איך ילכו השניים יחד בלתי אם נועדו.

דווקא יש, אבל לא בשפה המדוברת

לאומנות זו המשמעות המקורית של המילה שוביניזם. יש עוד מילה, אבל לא זוכרת מהי, מילה מצחיקה כזו.

שין

New member
בגוגל אכן התרגום השני הוא שובניסטי

וזה גם עושה שכל

Woking

New member
השאלה מה רווח בשימוש ביומיום

הנקודה שלי היא שהשימוש הכמעט אקסקלוסיבי ב-nationalism מעיד על ההשקפה שאין ממש הבדל מצד אחד, וכן על העובדה שההגדרה תלויה בנקודת המבט מצד שני. רוב הציבור הבריטי רואה ב-BNP מפלגה לאומנית, אבל הם לא חושבים על עצמם כשובניסטים אלא כפטריוטים. אפילו המילה הזאת - פטריוטיזם - שברוב החברות יש לה קונטציות חיובית, כמעט ולא נמצאת בשימוש מחמת מיאוס. בפועל אין לאומיות שאינה נגועה בהרבה לאומנות, ואין לך דוגמא טובה יותר לעניין מאשר אותה "יהדות לאומית".

כן, לא התכוונתי להתווכח

סתם (באמת סתם) נזכרתי שהכרתי מילים, זה לא קורה הרבה. בשימוש יומיומי שוביניזם הוא עניין של ג'נדר ובג'ינגואיזם אפ'חד לא משתמש.
&nbsp
על התוכן הפוליטי שכתבת אחשוב, סביר שאין לי הרבה להגיד בעניין.

מר בלום

New member
בעיקר בדחייה מוחלטת, אגרסיבית ועיוורת של דעות...

... שיש בהן מן ההזדהות עם הסבל של הצד האחר.
למשל, העובדה שנהרגו שם כנראה הרבה מאוד ילדים (ואני לא נכנס לוויכוח אם יש לזה הצדקה או לא) , לא נראית שמפריעה ליותר ויותר אנשים.
ויותר מזה, אזכור של הנקודה הזו מביא לתגובה מאוד חריפה.

dana dvir

New member
להרבה אנשים אכפת

אבל אלה לא נהגי המוניות והקופאיות בסופר שיוצא לך להכנס איתם לשיחות חולין כשאתה תייר

וגם נכון אין ספק שהאספסוף מרים קולו והמדינה מלאה פוסטרים שמודים לצה״ל
כך שאם אתה לא מסכים עם פעולות הצבא באופן גורף אתה מרגיש קצת מוזר

לא צריך להניח אוטומטית שכל מי שגר בישראל הפך לתומך נלהב של ליברמן

republik

New member
זה לא רק "אספסוף"

אני עבדתי במשרד רו"ח מוביל ובמטה של אחד הבנקים הגדולים, וגם שם האזניים בערו ואם הבעת דיעה קצת שונה הבנת מהר מאד שעדיף לשתוק.

אספרסו2

New member
זאת שטיפת מוח קולקטיבית

ומי שנולד ונועד להיות בשר-תותחים לא מכיר מציאות אחרת,זה חיוני לקיום המדינה,
לא פלא שכל מי שהיגר משם מקבל נקודת מבט שונה.

MayFebruar

New member
מצחיק שאתה אומר את זה

כי אני רואה שהמון ישראלים שחיים מחוץ לישראל מאוד פעילים בהסברה.

למעלה