חזרתי משבוע בארץ...

Woking

New member
אתה מפספס את כל הנקודה של ה"הסברה"

זה לא בשביל להוכיח שהיהודים צודקים (כי את זה הישראלים כבר יודעים), זה בשביל להוכיח שכל העולם אנטישמי, ושאפילו אם תציג להם את העובדות הכי מוצקות הם עדיין יתעקשו לנג'ס על ההתנחלויות במקום להבין שיורים טילים על תל-אביב.

אספרסו2

New member
עזוב צודקים

ועזוב גם חכמים,אם יעבירו הילוכים ברב השיח של החרשים במזרח התיכון ויקומו אלו שישגרו טילים כימיים,
אז מה תהיה התגובה ואת מי יצדיק העולם,יצקצק בלשונו ויזפזפ לערוץ הספורט?
ומי ילקק את הפצעים כעם למוד תלאות ורדיפות וינסה לאסוף את עצמו מבין ההריסות.
אני מבין שאתה כלל לא אובייקטיבי בנקודת ההשקפה שלך.

Woking

New member
ברור שאני לא אובייקטיבי

בעברית "אובייקטיבי" זה מישהו שאתה מסכים עם הדעות שלו. למשל: חנין זועבי היא לגמרי לא אובייקטיבית, אבל הקרוב שלה, שידוע רק בכינויי ג', הוא מאוד אובייקטיבי, אפילו שהוא ערבי.
&nbsp
בעניין הזה רציתי באמת לשאול מישהו כמוך, שמבין: סייד קשוע - מצד אחד הוא עזב את ישראל אז הוא יורד ובוגד, אבל מצד שני הוא פועל לשימור הרוב היהודי בישראל. אז הוא בוגד או גיבור לאומי?

אספרסו2

New member
קרא לזה

מציאותי או ריאלי,בקשר למתרחש באיזור והתחזית לתוצאות ההרסניות.
מה משנה התנהגות פרט זה או אחר למצב הכללי.

שין

New member
זה מזכיר לי את הבדיחה הגזענית...טפו..

שאיטלקי מהגר מפולין לארה"ב הוא מוריד את האי קיו הממוצע בשתי המדינות

MayFebruar

New member
האמת, זה לא כ"כ מפתיע אותי. אם תסתכל על זה מצד אחר-

זה זמן של מלחמה והרבה אנשים בלחץ וחרדה (שלא לדבר על קיץ וחם). אז אני יכולה להבין אנשים שמתעצבנים כשאחרים אומרים להם לחשוב על הצד השני כשהמדינה שלהם במלחמה.
לא הייתי שופטת אנשים, שלא לדבר על מדינה שלמה על סמך זה.

ואני מסכימה עם דנה, יש הרבה אנשים שאכפת להם. אני רואה ברחבי האינטרנט הרבה ישראלים שאכפת להם.

republik

New member
זה מעבר ל"להתעצבן"

וזה מעבר ל"תקופת מלחמה"
כל הדברים האלה עולים לשטח עכשיו, אבל כל מי שהעיז לומר את הדעות האלה (אולי נחשוב על הילדים בעזה) בקול במשרד או בחוג מכרים או אפילו במשפחה כשלא כולם חושבים ככה, לא מופתע לשנייה אחת כי הוא יודע שרוב הישראלים חושבים את הדברים האלה (שמי שחושב על הילדים בעזה הוא בוגד ושונא ישראל) גם אם הם לא חושבים שצריך לתת לו מכות בגלל זה, הם לא חושבים שזו דיעה לגיטימית והם ישתמשו בכלים - אלימים - אחרים כדי להשתיק אותו.

MayFebruar

New member
אני התייחסתי לתקופה עכשו, כי מר בלום היה עכשו בישראל

ברור לי שיש אנשים שחושבים שונה וכאלו שלא מקבלים דעות של אחרים וזה חבל. כאן בנורבגיה יש חוק לא כתוב שאסור ללכלך על המדינה. אם תגיד דברים נגד יסתכלו עליך בעין עקומה, גם אם מסכימים איתך (בכלל, כאן לא מדברים על פוליטיקה).
אז זה לא יחודי לישראל, אני בטוחה שיש את זה בעוד הרבה מקומות.

republik

New member
יש הבדל מאד גדול בין

לא מדברים על פוליטיקה, לבין לחשוב שזה סבבה להגיד דעות מסויימות ולא סבבה להגיד דעות אחרות.
גם בבריטניה לא מקובל בעבודה לדבר על פוליטיקה - זו לא תחושה של השתקה כי אף אחד לא מדבר, זה לא נושא שמקובל להעלות בעבודה.
אבל אם אנשים מדברים על פוליטיקה, אבל התבטאות בצורה מסויימת גוררת סנקציות חברתיות (וזה בפירוש מה שקורה - זה היה ככה ב-2010 וזה קורה גם היום), זו כבר בעיה.
אני לא מבין למה ההתעקשות לנסות להתעקש כאילו זה לא קיים, כשכבר כמה אנשים כאן העידו שיש להם נסיון אישי עם זה.
את יודעת מה, גם אם מישהו יעלה נושא רלבנטי לבריטניה בעבודה, ומישהו אחר מאד מאד לא יסכים איתו, אז הם לא יסכימו בצורה בריטית אופיינית שקצת מרגישה לא נוח מעצם חוסר ההסכמה, ובזה זה יסתיים. אף אחד לא יחשוב לא לדבר עם אותו בנאדם או לעשות לו כל מיני מחוות לא נעימות או לכנות אותו בכל מיני כינויים, בגלל הדיעה שהוא הביע.
בישראל זה מה שקורה.

MayFebruar

New member
אני לא 'מתעקשת' שזה לא קיים

אני פשוט לא נותנת לזה משקל וחשיבות כ"כ גדולה, זה הכל.

אספרסו2

New member

לא נשנה את המצב,עדיף להימנע מפוליטיקה בחיי היום-יום.

republik

New member
כנראה שצריך לחוות את זה על בשרך

כדי לייחס לזה את המשקל הראוי.
מאחל לך שלעולם לא תלכי במסדרון בעבודה, ומישהו שיוצא מהמשרד שלו יבחין בך ויחווה לך במועל יד.
מאחל לך שלעולם לא תראי חברים שלך, שרק לפני יומיים לא היו חושבים לצאת לצהריים בלעדייך, חולפים על פנייך כאילו היית אוויר- בגלל משהו שאמרת על פוליטיקה...
מאחל לך שלעולם לא ידביקו לך כינוי גנאי-לעג שקשור בדיעות הפוליטיות שלך, וישתמשו בו בכל פעם שיפנו אלייך.
מאחל לך שלעולם לא תרגישי שכל העמיתים שלך, שהם גם חברים שלך וגם אנשים שאת צריכה להמשיך לעבוד איתם על בסיס יומיומי, תוקפים אותך בצורה הכי קשה שאפשר, מבלי פיזית להרביץ לך.
ועוד ועוד.

אספרסו2

New member
למה אתה צריך להיות רובין הוד

ולסחוב על גבך את נטל הסבל של הפליטים שמנציחים את מסכנותם לדורי דורות
בסיוע המדינות השכנות,במקום להביט קדימה ולהמשיך הלאה כמו שעשו העקורים
והשרידים היהודים לשואה ולגירוש ממדינות ערב?
תראה איזו מדינה בונבוניירה הקימו פה.

republik

New member
להמשיך הלאה? הצחקתני ידידי.

הדבר האחרון שאפשר לומר על היהודים זה ש"המשכנו הלאה" מהשואה (ולא שאני אומר שצריך - את זה אתה אמרת).

אספרסו2

New member
למה אתה אומר שלא

המשכנו הלאה?
אמנם הטראומה חקוקה בנו אבל מביטים קדימה.

republik

New member
חחחחחחח תודה על זה

הייתי צריך קצת צחוק ברכבת בשני בבוקר. גדול אתה.

אספרסו2

New member
אם אלך בקו שלך

אז יהודי צוחק ברכבת זאת פגיעה בזכרון קורבנות השואה.
אין לזה סוף ,בחייך.

republik

New member
עצם העובדה שהמילה רכבת מעלה אצלך את האסוסיאציה הזו, ולא רק

אצלך, אלא אצל כל ישראלי, בהקשר של בדיחות שואה (ולא רק בדיחות) מראה כמה התקדמנו. התודעה היהודית תקועה ב-1945 כמו הקרון הזה שנמצא ביד ושם, על פסים מורמים מהאדמה שפשוט נקטעים.
זה לא סתם, שהבגרות בהיסטוריה (אלא אם היא השתנתה מאד בעשור האחרון) מסתיימת ב-1948. שואה, תקומה, ומאז לא קרה כלום.

למעלה