חזרתי מפולין.

thebaby

New member
חזרתי מפולין.../images/Emo101.gif

אני לא יודע כלום ממה שהיה פה. אז זהו.

As I Am

New member
כן, ../images/Emo103.gif

כי כשאתה לא בפולין אתה באופן קבוע כן יודע משו ממה שיש פה? P: WB.

thebaby

New member
לא,../images/Emo101.gif

אבל יותר מאשר כשאני לא פה. כי אז אני קורא קצת הודעות. ומגיב לעיתים. שמח לראות שחזרת למקומך, עם כל הכבוד הראוי למחליפה כמובן. (רואה שאני יודע דברים. נה נה בננה*מוציא לשון*)

thebaby

New member
היה.../images/Emo101.gif

לא יודע, לא ריגש אותי במיוחד, לא שינה אותי כאדם, לא שינה את ראית העולם שלי, לא גרם לי להעריך יותר כל מיני דברים. אבל טוב שהיה. למה
ככה.

AGENT SHESH

New member
חבל...../images/Emo73.gif

מעצבן אותי שבהמון בתי ספר אין הכנות נורמליות למסע, ואלו התוצאות... אצלנו הכינו אותנו למסע במשך חצי שנה - הכנות ממש, לא שטויות, סרטים פעמיים בשבוע בערך, הרצאות, ועניינים... רוב החבר'ה אצלנו השתנו מאוד בזכות המסע. וברור שטוב שהיה, איך אפשר לוותר על הדיוטי פרי?

Me 4eVer

New member
זה לא רק ההכנות..

אצלנו ההכנות היו פשוט קובץ של הדברים הכי משעממים שיש.. סרטים ושיעורי היסטוריה-גיאוגרפיה. וגם אצלנו השתנו והכל.. זה נורא תלוי בקבוצה ובאנשים.. ובמדריך.. וגם משהו שהורס לדעתי להמון משלחות זה שהם יוצאים בלי איש עדות. זה מוריד לפחות חצי מהחוויה. הדיוטי פרי מעפן. :X

AGENT SHESH

New member
נכון...../images/Emo73.gif

אולי זה ההבדל - אצלנו ההכנה היתה דווקא מעניינת... ואיש עדות מוסיף הרבה מאוד.. והביאו לנו אחד שנחשב לאחד המדריכים הטובים ביותר - זה היה המסע ה85 שלו... והדיוטי פרי אחלה! לפחות לבנאדם שטס בפעם הראשונה לחו"ל...

thebaby

New member
אצלנו לא היה איש עדות.../images/Emo101.gif

הייתה לנו שיחה עם חסידת אומות עולם. אבל זהו... יכול להיות שזה מה ששינה. למרות שכן הושפעו רוב האנשים... רק אני ואולי עוד כמה חברים שלי לא ממש הושפענו. אבל אנחנו כאלה. משה, זאת לא תחרות או משהו כזה... אבל הייתה לנו מדריכה מעולה ואם אתה רוצה לדעת היא כבר הדריכה מעל 200 משלחות...

AGENT SHESH

New member
ברור שלא!../images/Emo3.gif../images/Emo73.gif

אני סתם מציג עובדות, ודעות אישיות.

thebaby

New member
משה,../images/Emo101.gif

אני ממש לא מסכים איתך... היו איתי המון אנשים במסע שנורא התרגשו ואני מאמין שגם מאוד השתנו. העניין הוא שאני אדם שדיי קשה לרגש אותו, ובוא נגיד שאני דיי מודע לעולם ולסביבה שלי. ומסיבה זאת קשה להשפיע על ראיית העולם שלי, היא דיי מגובשת פשוט. היא משתנה המון... אבל בעיקר בגללי. בכלל, אני אדם דיי אטום כשחושבים על זה. קשה מאוד לשנות אותי מבחוץ. אני קולט הכל ומקשיב ומפנים. אבל סך הכל... מאוד קשה לחדש לי. בכל מקרה, אני כן חושב שזה דבר חשוב ושכל אחד שמחשיב את עצמו כיהודי\ישראלי צריך לעשות, גם אם רק בשביל ההבנה ההיסטורית הפשוטה. גם אצלנו העבירו אותנו הרבה הכנות. אני לא מתכוון להתווכח, פשוט רציתי להבהיר את זה.

Me 4eVer

New member
אני ההפך.../images/Emo13.gif

רוגשתי מאוד.. מהכל..!
וגם הראית עולם שלי קצת השתנתה.. (אני אפילו מסוגלת לסבול חלק מהערסים.:X) ואני גם ממליצה בחום לכולם לצאת.

AGENT SHESH

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo73.gif

מומלץ לכולם לצאת, חוויה שחייבים לחוות!

De-Panther

New member
זה לא צריך לשנות...|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

אותך כאדם או לשנות את השקפות העולם שלך אבל גם אם אתה לא מרגיש... זה בטוח הוסיף משהו... אפילו קטנטן שהוא בתת מודע שלך ומשה... ההכנות זה לא בהכרח מה שמשנה... וגם מדריך מנוסה יכול שלא להעביר את החוויה כמו שצריך... לי נראה שאם היו עושים לנו מה שעשו לכם עם הרצאה כל שבוע או שבועיים ולטחון את זה בלי סוף אז זה היה ממש ממאיס עליי את כל הנושא הזה... צריך לעשות את כל הדברים האלה במינון סביר... לא להכניס את זה בכוח לבנאדם... אלא לתת לו לקלוט את זה בעצמו...

AGENT SHESH

New member
הממ...../images/Emo73.gif

אני לא בנאדם שסובלני במיוחד ללימודים, וזה לא היה מאוס... הם עשו את זה בצורה נהדרת. ההכנה מאוד משנה כי כשאתה נמצא בבור בלי לדעת מה זה לפני כן זה לא עושה לך הרבה, אבל כשאתה יודע, ואפילו מכיר מקומות לפני שהיית שם - זה תורם הרבה. כמובן שעניין המדריך הוא גורם מכריע ביותר... אבל בלי הכנה ראויה - לטעמי המסע לא עובר בצורה אמיתית. והמסע מוסיף המון - רק עכשיו, חודשים אחרי - אני מבין את העניין, את המקום, את... מה שראיתי, איפה הייתי...

Vilia©

New member
גם אני טסה...

אני טסה לפולין יום שני בלילה (ב18 לחודש לקשיי הבנה שבנינו *מסתכלת על הבלונדיניות בקהל*)... ההכנות אצלנו היו דווקא מעניינות בחלקן, והיו כאלה שממש מיותרות! היו לנו תי פגישות עם היועצת שהיו הפגישות הכי מ-ש-ע-מ-מ-ו-ת שהיו לי בחיים! היא סתם זיינה לנו את השכל על כל מיני שטויות שבמהלך רוב המפגש הראשון איתה חלק נרדמו וחלק איבדו עניין לחלוטין! בכל מקרה, היה לנו סמינר של יומיים בלוחמי הגטאות שממש ממש גיבש את הקבוצה שלנו והיו בו גם כמה חלקים שממש נגעו לכולם והכניסו אותנו יותר לכל מה שהולך להיות לנו בפולין..... ואם לומר את האמת? אני די מתחרטת שאני טסה.... הפסדתי מלא דברים בעקבות הטיסה הזו, למרות שהיא מאוד חשובה לי כי סבתא שלי הייתה בשואה, וגם היא הייתה באושוויץ אז בכלל... אבל לא יודעת...יש לי קבוצה של די סנובים...נקווה שיהיה טוב... טלי

De-Panther

New member
גם סנובים מתנהגים..|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

כמו שצריך בפולין אומנם כשאתם בבית המלון אז מתחילים להתפרע והכל... אבל עדיין... כולם ביחד... ויש אווירה טובה והכל... למשל בלילה כשכולם מתנחלים בחדרים של אחרים... לפעמים כבר קשה לדעת בחדר של מי אתה

thebaby

New member
אני אחד האנשים../images/Emo101.gif

הכי פחות מחוברים עם השכבה שלי והסתדרתי נהדר. פשוט לא דיברתי איתם כמעט.
. תאמת הייתי בעיקר עם עוד חבר טוב שלי שיצא וזהו... דיברתי עם שאר המשלחת... אבל לא יותר מידי.

Me 4eVer

New member
גם אני הפסדתי מלא..

והרגשתי שזה ממש שווה את זה.
וגם לי יש שכבה די מלאת ערסים וסנובים ושאר יצורים.
אבל השתדלתי לא לבוא בקטע של אנטי והסתדרתי איתם מצויין!
זה היה מוזר. :X (זה נשמע כמו ההכנות שלנו) ותהני!

thebaby

New member
ברור שזה השפיע איפושהו.../images/Emo101.gif

יש לי בעיה, אני מודע לעצמי. יותר מידי אולי... אני יודע בדיוק מה זה עש הומה זה שינה, אולי בגלל זה אני מרגיש שזה קצת, לא יודע.

למעלה