..
רוצים לגור שם? אכן, מן הסתם היעד הטבעי שלי הוא לטביה/רוסיה עם העדפה ללטביה. רוצים לנסוע לאנשהו? מהמדינות בהן לא הייתי עדיין, הייתי רוצה לבקר במונגוליה (חה חה..), קובה, איחוד האמירויות הערביות (בישראל מסיבות מובנות לא מתייחסים למדינה זו, אבל זאת מדינה שקולטת בשנים האחרונות, המוני תיירים מאירופה ומהמזרח הרחוק, והפכה לאחד היעדים המרכזיים של התיירים), הייתי רוצה להגיע גם לוייטנאם, צ.קוריאה ולמקום הזוי כמו אנטארקטיקה. מהמדינות שבהן כבר הייתי (בלי להחשיב את רוסיה ולטביה), הייתי מבקר בגרמניה, פינלד, שבדיה, אנגליה וליטא. יש לכם חויות או המלצות? שבדיה - המדינה בה הייתי כמעט הכי הרבה פעמים, מבלי להחשיב את לטביה ורוסיה (9 פעמים, יעד תיירותי מרכזי של אזרחי לטביה, טיסות זולות מלטביה לשבדיה בעקבות ברית כלכלית חזקה בין שתי המדינות). בדרום - ערים בסגנון מערבי מפותח, נופים יפים ואקלים שמשתנה בהתאם לעונה. בצפון כמעט תמיד קר, ערבות אינסופיות עם ישובים וערים מבודדות יחסית. פינלנד - ארץ עם נופים אדירים, בצפון בחורף - ערבות קרח בלי סוף, אפשר להסתובב בשום מקום ועדיין להנות מכל רגע. אנשים נחמדים, שפה מוזרה אבל מעניינת. המיעוט השני בגודלו בפינלנד, הוא המיעוט הרוסי אגב. ליטא -המדינה בה הייתי הכי הרבה פעמים (13), ארץ לא מוערכת מספיק, הנופים בה אופיניים לצ.אירופה, יערות רבים, ערי חוף יפות (קלאייפדה למשל), מדינה מגוונת מבחינת סוגי אוכלוסיה. יפן - כמו לנחות על כוכב אחר. מדינה יקרה מדי, אך כל השקעה בביקור בה, שווה כל רגע. חוץ מההתלהבות הממושכת מרמת ההתקדמות של המדינה, הדבר הכי מעניין זה המנטליות וצורת ההתנהגות של האנשים - שום דבר לא מזכיר את אירופה. אנשים די מופנמים (לטעמי), צורת התנהגות שצניעות בה, היא חלק די מרכזי. ולמרות כל אלה, לא נתקלתי אף פעם בסירוב לעזרה בלהתמצא או למצוא מקום מסוים (גם כשפנינו לצעירים בני עשרה, ולא למבוגרים רציניים), כשהייתי שם בביקור היחיד שלי. וכמובן המצלצה חמה לבקר בלטביה!
ארץ שיותר מ50% משטחה, מכוסים ע"י יערות. נופים - יערות שיפים במיוחד בחורף, כשאפשר לפגוש כל מיני חיות כמו איילים וחתולי בר. נהרות שהמפורסם בהם הוא נהר הדאוגבה שעובר דרך עיר הבירה ונשפך לים הבאלטי. מקומות היסטוריים בהם התרחשו קרבות גדולים במלחמת העולם השניה (ביערות אגב, כל יום מוצאים חפצים של החיילים שנלחמו שם, חוץ מנשק, ציוד אישי וכלי רכב, בהרבה מקומות עדיין אפשר למצוא חלקי עצמות של אותם החיילים..), מוזיאונים, הקתדרלה המרכזית בריגה, מבצרים מתקופת הכיבוש הגרמני (שהתחיל בערך לפני 800 שנה) והכיבוש השבדי (בזמנו, ריגה, בירת לטביה, הייתה העיר הגדולה בממלכה השבדית) וכו'. בקיצור יש מה לראות. בקצב כזה אני עוד אכתוב מדריך לתיירים..