חו"ל

i v g y

New member
ברור

כי כל שנה באה קבוצה של רוסים לקנות שם בגדים למכירה כל השוק אצלינו באוקראינה היה מטורקיה

AeroSlash

New member
אממממ....

כשהייתי יותר קטנה השאיפה שלי הייתה לחיות באמריקה ולהיות עשירה עם מכונית אדומה ובית כמו בסרטים, אתם יודעים, בעל, כלב, ילד, ילדה, עבודה טובה וכו'. אבל בטעות גדלתי וכל השאיפות די נמוגו. אני אישית לא יודעת עד כמה אני רוצה לחיות בחו"ל. מצד שני אני יודעת שאני לא רוצה לחיות בישראל. ובטח שאני לא סגורה על עצמי בנתיים שאני כולה בת 17. אחרי שאני אסיים צבא אני כבר אראה מה אני מעדיפה לעשות עם החיים ולאן החיים לוקחים אותי. אבל מה שכן, בנתיים אני חיה כאילו אני ממשיכה לחיות פה, כי אין לי ברירה אחרת, אני לא הולכת לוותר על כל מיני דברים שנחוצים בחיים בישראל [כמו צבא למשל] בטענה שאני במילא הולכת להגר בעתיד אז אני בכלל לא צריכה את כל זה. לנסוע? מאוד רוצה. כמו כמעט כל בן אדם הייתי רוצה לטייל בעולם. במזרח - הודו וכל זה. וגם בארצות אירופה - צרפת וכל זה. ועם זאת, למשל, הייתי קצת יותר משבוע בפולין, ארץ יפה, מדהימה, הכל ממש כיף, מזג אוויר במיוחד, אבל מצד שני, דמיינתי את עצמי חיה שם ולא בדיוק התלהבתי מהעניין. הייתי גם רוצה לחזור לרוסיה, למקומות שחייתי בהם תקופות מסוימות בחיים. אני גם הולכת לנסוע למוסקבה ככל הנראה בקיץ, לבקר את אחי. וגם לכפר נידח ברוסיה ששם סבא וסבתא שלי ז"ל חיו ושם הם קבורים. לחיות ברוסיה, מצד אחד, סבבה. מצד שני, לא ממש. אני כבר לא הבן אדם שמתאים לזה. אני ישראלית למדי אני מניחה [אמנם אני מדברת ברוסית עם החברים שלי וקוראת ספרות רוסית אבל אני כבר די לא מתאימה לחיים שם]. אני יודעת שאפשר תמיד להסתגל להכל וזה, ואני לא בת 50 בשביל להגיד שאני לא מתאימה לשם, אבל אני לא רואה את עצמי כל כך חיה ומתפתחת שם [למרות שלא הייתי מתנגדת לנסות לתקופה מסויימת]. סליחה על החפירה מראש
.

AeroSlash

New member
אהה עוד דבר...

אחד הדברים שאני הכי אוהבת בחו"ל זה טיסות. אני מתה על הטיסה עצמה. על כל ההסתובבות בשדה התעופה וזה. ולפני שעליתי לישראל, שזה היה בגיל 10 וחצי, כל הזמן טסנו, כל חופש כמעט [או רכת או טיסה] כי סבים שלי רחוק. אז היה טוב
.

eMiFrEaK

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

יש כאן אנשים שעדיין זוכרים אותי בכלל?? =) חח חו"לללללל... אממממ.. למען האמת רק חזרתי משם לא מזמן, יום ראשון אם לדייק.. אנטליה מדהימה! ממליצה בחום..! בעיקר להחליט לטוס כמה שעות לפני הטיסה עצמה, ספונטני ומהנה בטירוף..! =) לגור שם?? אין מצב.. אין כמו הארץ...ואת זה אני מגלה כל פעם מחדש אחרי שאני חוזרת לנתב"ג ורואה את השלט "welcome 2 Israel.."! רוצים לנסוע לאנשהו??? ברור חחח אחת השאיפות שלי בחיים זה להגיע לכמה שיותר יעדים בעולם, וזה כולל אפילו את הנקודות הכי קטנות וזניחות.. ואני עוד אהיה שם! חוויות או המלצות?? יש המון! ובגלל שאני צריכה לעוף לעבודה אז אני אפרט עליהן פעם הבאה.. =) ואתה יודע, המקום זה חלק חשוב בהנאה של הטיול אבל, אחרי הכל, האנשים שאיתם אתה נוסע עושים את החוויה...אז תמצא לך עם מי, וטוס לחו"ל..! בקשר לביקור מולדת.. אמא שלי מאוד רוצה שאני אבקר שם, ואולי אני אעשה את זה.. אבל לא בגלל שאני מתה לראות איפה נולדתי ואני מרגישה זיקה לשם, אלא פשוט לחקור עוד מקום אחד מיני רבים בעולם המופלא שלנו..!

Drunk Bullet

New member
..

רוצים לגור שם? אכן, מן הסתם היעד הטבעי שלי הוא לטביה/רוסיה עם העדפה ללטביה. רוצים לנסוע לאנשהו? מהמדינות בהן לא הייתי עדיין, הייתי רוצה לבקר במונגוליה (חה חה..), קובה, איחוד האמירויות הערביות (בישראל מסיבות מובנות לא מתייחסים למדינה זו, אבל זאת מדינה שקולטת בשנים האחרונות, המוני תיירים מאירופה ומהמזרח הרחוק, והפכה לאחד היעדים המרכזיים של התיירים), הייתי רוצה להגיע גם לוייטנאם, צ.קוריאה ולמקום הזוי כמו אנטארקטיקה. מהמדינות שבהן כבר הייתי (בלי להחשיב את רוסיה ולטביה), הייתי מבקר בגרמניה, פינלד, שבדיה, אנגליה וליטא. יש לכם חויות או המלצות? שבדיה - המדינה בה הייתי כמעט הכי הרבה פעמים, מבלי להחשיב את לטביה ורוסיה (9 פעמים, יעד תיירותי מרכזי של אזרחי לטביה, טיסות זולות מלטביה לשבדיה בעקבות ברית כלכלית חזקה בין שתי המדינות). בדרום - ערים בסגנון מערבי מפותח, נופים יפים ואקלים שמשתנה בהתאם לעונה. בצפון כמעט תמיד קר, ערבות אינסופיות עם ישובים וערים מבודדות יחסית. פינלנד - ארץ עם נופים אדירים, בצפון בחורף - ערבות קרח בלי סוף, אפשר להסתובב בשום מקום ועדיין להנות מכל רגע. אנשים נחמדים, שפה מוזרה אבל מעניינת. המיעוט השני בגודלו בפינלנד, הוא המיעוט הרוסי אגב. ליטא -המדינה בה הייתי הכי הרבה פעמים (13), ארץ לא מוערכת מספיק, הנופים בה אופיניים לצ.אירופה, יערות רבים, ערי חוף יפות (קלאייפדה למשל), מדינה מגוונת מבחינת סוגי אוכלוסיה. יפן - כמו לנחות על כוכב אחר. מדינה יקרה מדי, אך כל השקעה בביקור בה, שווה כל רגע. חוץ מההתלהבות הממושכת מרמת ההתקדמות של המדינה, הדבר הכי מעניין זה המנטליות וצורת ההתנהגות של האנשים - שום דבר לא מזכיר את אירופה. אנשים די מופנמים (לטעמי), צורת התנהגות שצניעות בה, היא חלק די מרכזי. ולמרות כל אלה, לא נתקלתי אף פעם בסירוב לעזרה בלהתמצא או למצוא מקום מסוים (גם כשפנינו לצעירים בני עשרה, ולא למבוגרים רציניים), כשהייתי שם בביקור היחיד שלי. וכמובן המצלצה חמה לבקר בלטביה!
ארץ שיותר מ50% משטחה, מכוסים ע"י יערות. נופים - יערות שיפים במיוחד בחורף, כשאפשר לפגוש כל מיני חיות כמו איילים וחתולי בר. נהרות שהמפורסם בהם הוא נהר הדאוגבה שעובר דרך עיר הבירה ונשפך לים הבאלטי. מקומות היסטוריים בהם התרחשו קרבות גדולים במלחמת העולם השניה (ביערות אגב, כל יום מוצאים חפצים של החיילים שנלחמו שם, חוץ מנשק, ציוד אישי וכלי רכב, בהרבה מקומות עדיין אפשר למצוא חלקי עצמות של אותם החיילים..), מוזיאונים, הקתדרלה המרכזית בריגה, מבצרים מתקופת הכיבוש הגרמני (שהתחיל בערך לפני 800 שנה) והכיבוש השבדי (בזמנו, ריגה, בירת לטביה, הייתה העיר הגדולה בממלכה השבדית) וכו'. בקיצור יש מה לראות. בקצב כזה אני עוד אכתוב מדריך לתיירים..

Drunk Bullet

New member
בעיקרון..

לאזרח לטביה זה לא בעיה לבקר הרבה פעמים בליטא (מדינה שכנה עם גבול פתוח לאזרחי המדינות הבאלטיות) או באחת ממדינות סקנדינביה, כי יש קשרים רציניים עם המדינות האלה, ובריתות כלכליות עם סקנדינביה בעיקר (חברת התעופה של לטביה, רשתות מזון וחנויות/קניונים גדולי בלטביה - כמעט כולם שייכים לרשתות הגדולות בסקנדינביה). וביקורים בשאר מדינות העולם (לא הזכרתי עוד מדינות, רובן באירופה) התחילו עוד כשהייתי קטן (במזרח אירופה בעיקר).

Drunk Bullet

New member
אה ו..

יש כמה מדינות שלא מושכות אותי ב
למרות שמיליונים נוסעים אליהן: ארה"ב, הודו, תאילנד ואיטליה.

../images/Emo6.gif רק בריאות

או אה היית המון בחו"ל.. תגיד, הנפצה או לא? [
] בשבדייה יש המון כוסיות או שסתם כולם מדברים?
אגב, לדעתי בהולנד יש נופים ממש מהממים, במיוחד איפה שהתחנות האלו הממש עתיקות, אז לראות אותן מרחוק...ממש יפה
וגם בתורכיה ראיתי מקומות ממש יפהם, באלניה אאל"ט..

Drunk Bullet

New member
הו שבדיה../images/Emo163.gif

האמת, הטעות הרווחת בישראל, היא שבשבדיה לרוב הבחורות יש חזה גדול, כשההפך הוא הנכון, לא ממש קטן, אבל די ממוצע (לא שזה רע). באירופה, דווקא הבריטיות מחזיקות באחוז הגבוה של בעלות החזה הגדול. בקשר ליופי, אז בכלל לבחורות בסקנדינביה (וגם במדינות הבאלטיות) יש יופי מיוחד. מה שמעניין, זה שבמדינות הבאלטיות (ליטא לטביה ואסטוניה) שנמצאות דרומית*דר.מזרחית למדינות כמו פינלנד, שבדיה ונורבגיה, הבחורות בהירות (בעור) מהבחורות בסקנדינביה, שרבות מהן אפילו שזופות יותר מבחורות במרכז אירופה..אבל השילוב הכי יפה שראיתי בשבדיה, למשל, זה בחורות בהירות (לא באופן קיצוני) עם שיער שחור (כשבסקנדיביה, מן הסתם זה לא כ"כ נפוץ). טוב, זה נושא לפורומים אחרים

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

נראה לי שאתה יכול להוציא עוד סוג של מדריך חוץ ממדריך לאתרי תיירות

Ivan Ivanov

New member
האם שמת לב שתווי הפנים של הפינים

מונגולואדים במקצת כשביקרת בפינלנד?

למעלה