חושש לאבד את אשתי

כן, כמות

הנשים/בחורות/ילדות
שמתעוררות בבוקר ואומרות לאמא ואבא שהן מעוניינות בקריירת זנות היא אכן משמעותית.
&nbsp
בהחלט, יש כאלו שבחרו בכך בחירה עצמאית. אני לא שוללת ולא מוחה כנגד זה. הבעיה העיקרית היא שהן מיעוט בתוך רוב גדול של נשים שאכן מנוצלות.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

MrTrololo

New member
אני כרגע לא מדבר על מצבים של סחר וכפייה

ולא על כאלה שנכנסו לזה בהיותן קטינות. הרי יש נשים מבוגרות שאף אחד לא הכריח אותן לעסוק בזה. הן הגיעו לכך לבד. ככל הנראה לא מתוך נסיבות חיים משמחות במיוחד אבל עדיין זו בחירה שהן עשו. חסרות עבודות אחרות שלא מצריכות כישורים? אפילו עבודת ניקיון עדיפה בעיניי אבל ככל הנראה לא בעיני אותה אישה שהעדיפה את הזנות על פניה. נשים רודפות אחרי כסף קל מבלי להבין את ההשלכות.

דעה חופשית

אנחנו לא יודעים מה מביא אישה למעגל הזנות - אנחנו כן יודעים שזה מעגל ולא לחינם זה נקרא מעגל, סמים נקראים מעגל התמכרות ואלימות גם כן נקראת מעגל.

אנחנו מבינים שאפילו בהינתן כל הידע שישנו אנשים עדין בוחרים לעשן, להסניף , להכות את ילדיהם ולפגוע בעצמם . אנחנו מבינים שנוצר מעגל שסופו על פי רוב ידוע מראש.

ראיתי פעם סרט על נשים שהיו מודעות לקשיים ובחרו בזה וחלק בחרו בלהזריק הירואין מאותה סיבה. אני יכולה להבטיח לך שבדיוק כמו שרציונל לא מאיר את דרכנו בכל דרך ומעשה גם הרגש מסלף את עולמנו כך .

בסרט ניתן לראות את אחוז התמותה וההתעללות שעוברות הן זונות והן מכורים והן שניהם יחדיו. זה כסף קל וזה מפתה בדיוק כמו להזריק הירואין ולהיות בעננים לרגע. יש סיבה שזה מפתה ויש סיבה שאסור בחוק. יש סיבה שזה נחשב למעגל.

היו שם נשים שברחו ממציאות מורכבת כמו הורה בן מיעוטים שחלק ממשפחתו פגע בהן מינית, היו שהיו עם הפרעות נפשיות כמו אישיות גבולית היו כאלה שחסרו ניסיון אלמנטרי במערך החיים וסבלו מביטחון עצמי מוחלש מאוד.

הן בחרו- אין ספק. הבחירה קיימת גם לאדם על כורחו ועל כורח נסיבותיו. במובן הזה כדי לנסות להבין מההקשר הזה פמניסטיות שמוחות על כך ובעצם זה רוצות לאפשר מניעת מעגל, תמיכה כלכלית בו ובחירה אמיתית לאחר שחסר לאו דווקא כישורים (כמה אנשים אתה מאמין שאחרי שיקול ואמונה בהם לא מגלים ואפילו בדל של כישרון כלפי תחום מסוים או יכולת בסיסית לעבוד כפקיד או אפילו סתם בניקיון?) אלא להנגיש בחירה בדיוק כמו שתקשורת היא לא דבר מובן מאליו בין פרט לפרט - אדם לאדם.

זה יפה וזה ראוי . זה לא סותר. במובן הזה אתה צודק שמבחינת סיכונים והרס עדיף לעבוד בניקיון ואגב- כל עבודה מכבדת את בעליה . זאת בעיה של אנשים אחרים שלא רואים זאת כך.

ממליצה להתעניין בעולמה של אשתך ודאי תלמד דברים מסעירים ופוריים לחייך ותוכל לבחון את עולמך שלך ולצמוח איתה או לחוד. הזדמנות פז מצד אדם סקרן ואהוב שלך.

הדיון הזה הוא כזה 2004

בשם הנוסטלגיה, אני אמחה דמעה, אתרום את תרומתי הלא רלוונטית, קווים מנחים לדיון בנושא " זנות- בחירה חופשית, כן או לא?" ואז אתן גז ואתפוגג

אתם צריכים קודם להתווכח לפחות חצי שרשור על מה זו בחירה חופשית. האם יש בחירה חופשית בכלל (רצוי להביא פילוסופים נבחרים- בעד נגד) , אז לעבור להאם יצר האדם טוב או רע מנעוריו, אז לעבור לקצת מיזוגניזם, ובסוף, נא לא לשכוח להפעיל את חוק גודווין כמו בכל דיון טוב, שזה אומר לסיים בנאצים.
כי תמיד מסיימים בנאצים, זה חשוב בדיונים כאלה.
בהצלחה עם זה.

הנסיך.

New member
לא חכמה :) ציטטת את הטקסטבוק של הנושא

בסוף הכל מתחיל ונגמר במגבת

וקווים מנחים פרוצדוראליים

(כללי, למי שמעוניין בדיון כהלכתו מאותם ימים):

קודם קורעים אחד את השני, אח"כ יורים בהרחבה אג'נדות חוצבות להבות (בין אם קשורות לנושא או לא - העיקר שהן קשורות לכותב)
ואז - אחרי שמבלים חצי שרשור ברב שיח של חרשים, כשכל אחד מדבר מההגדרות הפרטיות שלו, נזכרים לסנכרן הגדרות בסיס שהיו אמורות להתחיל את כל העניין.
במידה והמשתתפים עדיין במצב צבירה מתפקד, מתחילים להעלות זכרונות מתחילת השרשור, האם X אמר Y ואיך זה מתקשר לזה שחמש מאות פוסטים אח"כ עולים כשלים לוגיים בטיעוניו
התכתשויות ביניים
הכרזות אישיות הדדיות
חצי שרשור נמחק
גודווין
THE END

וטוב שכך - אם כך היה

המטרה היא לצאת ולדבר על דעות חדשות ולקבל תובנות חדשות מכל עניין , אדם ודבר.

אם זה כולל חוסר כבוד לדובר ולדעה אז לא ולא-
המטרה לא מקדשת את האמצעים וגם לא מגיעה אליהם

נישמע שאישתך עוברת גיל התבגרות שני/ מאוחר.

מחפשת את עצמה, בועטת במוסכמות גם דרכך. אולי הייתה ילדה טובה כל חייה
ועשתה מה שאמרו לה(מה שאבא שלה אמר לה בין השאר) ועכשיו היא חופשייה
יותר לבחון את הערכים שלה. כל דור שנחסר נותן לנו הרגשה שאנחנו חשופים מול החיים
ובעצם המוות. מות הורה לפענים מעורר את השדים.
זה נכון שזנות הייתה תמיד וכנראה כאן להשאר ועדיין זה מעורר בי רגשות קשים כשאני
רואה זונות רחוב וחושבת על תופעה. גם פדופילים כנראה יהיו תמיד ועדיין לא פיתחנו עדישות לעניין (זה רק סתם תוספת ב צד).
היא בגיל ההתבגרות שלה וגם אתה בן אדם. לא יכול לקבעה אותה עם מסמרים לרצפה
שלא תשתנה לך ויש לך את העקרונות והרצונות שלך. גם דברים שאתה רגיל אליכם
ומותר לך לרצות להשאר ברגיל שלך למרות שבסוף אי אפשר לכפות על הצד השני להשאר באותו מקום, ועדיין מותר לרצות את הרגיל והמוכר.
הייתי מציעה לך קצת להתעניין בספרים/ מאמרים על התמודדות עם מתבגרים(ממש ככה).
תראה איך אתה יכול לרדת ממלחמות שאישתך גוררת אותך אליהן. למצוא דרך להראות
לה שאתה בן אדם אמיתי שאוהב אותה ולא שבלונה של בורגניזם מצוי שהיא צריכה להוציא את כל מרד שלה עליה.
תראה אם זה אפשרי, אם הקשר שורד. אם אתה יכול לכבד את הכיוון החדש של זוגתך
ואם היא יכולה לכבד את הכיוון הרגיל שלך. בלי כבהוד הדדי אין כל כך סיכוי..
&nbsp

האמת, כל מה שאשתך אומרת נכון...

זה אולי לא נוח לך לשמוע את זה או לקבל את זה (לא מורידה שיער, רחמנא ליצלן!!!), אבל היא אכן צודקת בכל עמדותיה שתיארת.
אני אישית לא צמחוני, מעדיף את אשתי ללא שיער ברגליים ולמרות שמודע לנזקים האקולוגיים שאנו גורמים לכוכב שאנו חיים עליו, אני נאלץ להודות לבושתי שאני לא ממש תורם למאבק הירוק...
יחד עם זאת, אם בת זוגי תמצא יום אחד את האומץ והאנרגיה להשתנות כפי שאשתך מצאה, אז אחד משניים - או שאהבתי אליה תיצלח ותתגבר על השינוי, אכבד את בחירותיה ולא אנסה לשנות אותן ואמשיך לחיות איתה, או לחילופין לא אוכל לחיות עם הסופר אקולוגית שנהפכה ואחליט שניפרדים. אלו שתי האופציות היחידות לעניות דעתי. אי אפשר לאחוז בחבל בשני קצותיו - להמשיך לחיות יחד עם בת הזוג אבל לא להפסיק לקטר על זה שהשתנתה.
במצבכם, ועל פי כתיבתך, הייתי אומר שעדיף שתיפרדו. ביחוד כל עוד אין לכם ילדים, מה שרק יעצים את הבעיות בניכם ברגע שיהיו...

בהצלחה.

140487

New member
יש כאן כמה תגובות ממש גועליות

קודם כל אני ממש מבינה אותך,התחתנת עם אשה מסויימת ועכשיו פתאום יש לך אישה אחרת, נשמע לא פשוט להתמודד
&nbsp
לגבי השיער- האם הבעיה שלה היא ההתעסקות החוזרת בהורדת השיער או עצםהעובדה שהיא בכלל צריכה להוריד אותו?
אולי כדאי לנסות טיפולי לייזר ואתה תשלם אם זה משהו שמקובל עליה
&nbsp
לגבי הצמחונות והמשכורת אני ממש מבינה אותך וגם לי זה נשמע מדאיג
יכול להיות שהיא חווה משבר בעקבות מות אביה? אני מבינה שהוא נפטר בגיל צעיר (שלו ושלה)
האם היא ניסתה טיפול פסיכולוגי בעבר או עובר עכשיו טיפול כזה?
&nbsp

ga26

Member
אתה מבין מה הבעיה (ולא אני לא דתי ואני נוסע בשבת וכו'...)

הבעיה שבחילוניות אין באמת באמת תוכן/משמעות/ מטרה נשגבת. ואם אין - חייבים להמציא בשביל הנפש.
היא מרגישה שהיא עובדת כמו חמור כדי שעוד 60-70 שנים היא תלך לעולמה והכסף ישאר כאן. במיוחד אם אין ילדים ואין למעשה שום דבר שמהווה מטרה/ יעד/ משהו לרוץ אליו.
&nbsp
לגבי שוויוניות - מן הסתם תגיד לה שמי שרוצה שוויון זכויות צריך גם לתת שויון חובות. זה נחמד ללכת להיות ד"ר דוליטל אבל כמו שיש עול של עבודות בית שמתחלק בינכם שווה כך יש גם עול של פרנסה שאתה מצפה פה לשוויון.
&nbsp
לגבי זה שהיא לא אוסרת עליך להכניס בשר - זה בית שלך גם וזו זכותך לאכול בשר. היא לא חייבת לבשל לך אותו אבל אל תתן לה למנוע ממך דברים כאלה. אתה הכרת אותה באופן מסויים ואין שום סיבה שזה שהיא השתנת יחייב אותך לעבור שינוי. זה מקביל לאלה שמגלים את אלוהים וחוזרים בתשובה ובמקביל הופכים את חיי הסובבים לגיהנום. יש דרך לעשות תהליך של שינוי. ואם אתה משנה משהו זה רק את עצמך ולא את בן הזוג.

lseugy

New member
צפירה אזעקה, צבע אדום.

גם אם מי מהכותבים כאן יזנק עלי, אינני יכול שלא לחשוב את מה שאני חושב.
ברגע שאמרת שאין ילדים, נפתרו כל הבעיות (כמעט). קח עורך דין טוב ונוס על נפשך.
ברגע שיהיו ילדים - אתה מה זה בצרות.
מה שישאר לפתור זה נושא הרכוש. לא כל כך קשה ולפעמים שווה לוותר קצת ובלבד להינצל. אני ויתרתי על הרבה - וכשהיו ילדים (שנשארו איתי מבחירתם). אני לא מצטער לרגע על הויתור. גם לא לשניה אחת.
אם יהיו ילדים - תריבו על חינוכם הרבה. תריבו ביניכם על כל דבר טימטום. זה לא יעשה טוב לכם ולא לילדים.
תהליך השינוי שלה רק התחיל. יותר טוב כבר לא יהיה. יותר רע - לדעתי בהחלט כן.
לך לעורך דין - בשקט. אל תוציא מילה מהפה. אם היא תדע על זה לפני שהגשת תביעה (בבי"ד רבני עם דרישת כריכה) - יהיה לך גהינום. אני יודע על מה אני מדבר. הייתי שם.
אחרי הגשת תביעה - לפני שתעשה משהו, לפני שתדבר, לפני שתספר - תתייעץ עם העו"ד שלך. תמיד אמרתי שרק שלושה דברים אני עושה בלי להתייעץ עם העו"ד שלי: אוכל (ושותה), הולך לשרותים (ולמקלחת), ומתעטש. על כל דבר אחר - מתייעץ קודם. החל מהליכה לחברים, והחלפת מקום עבודה. למשל, היה דבר אחד שהוא אסר עלי לעשות: לדרוש בדיקת מסוגלות הורית. אמר שתהיה בבדיקה הזו גם בדיקה פסיכיאטרית. אם יגיעו למסקנה שהיא חולת נפש, לא אוכל להתגרש ממנה לעולם. אהיה אפוטרופוס עליה ועל נכסיה, הרבנות תתיר לי לשאת אשה שניה (מי בכלל רוצה), אך לא אוכל להתגרש לעולם. רק זה בלבד היה שווה את העו"ד הזה.
אתה יודע מה זה לברוח מהר? אתה עוד כאן????
אגב, אתה בשום אופן לא עוזב את הבית/אותה בלי שיש ביניכם הסכם חתום על ידי שניכם ומאושר בחתימת בית דין או בית משפט (בלי קשר לתביעת הגירושין והכריכה).
טוס מהר ושיהיה בהצלחה.
חזק ואמץ מאד.

אתה טרול?

למה אתה מציע לאדם שאתה לא מכיר להפרד מאשתו כי היא מאמצת כמה טרנדים בחייה ואפילו כאלה מוסריים?

ולמה אתה מייעץ לו לחיות ככה בשיטה שאתה מציע (ללכת לשירותים בלי עורך דין בלבד) בפחד?

ולמה אחרי שהוא מספר שהיא איבדה את אביה וברגע רגיש בחייה והם יחדיו שמונה שנים?

משערת שאתה טרול

davesh

New member
הגעתי מהראשי ...

תתעלם מכל מי שכתב לך שאתה "אידיוט" או "לא מבריק" או "שובניסט".
יש לך 2 אופציות: או לקבל את השינוי שאישתך עוברת ולא להעיר לה על זה, גם לא לשמור בבטן, כי זה בסוף יתפוצץ. צריך קבלה שלמה של התהליך או לחתוך.
תשאל את עצמך שאם עלייך היה עובר שינוי, למשל היית רואה את ה"אור" ומתחיל תהליך חזרה בתשובה, האם אשתך היית מקבלת את זה ותומכת בשינוי הזה? ואני שואל את זה בתור חילוני גמור.
בפעם הבאה שאישתך תעלה את נושא העוול הגדול הנעשה לנשים, שגופם הוא סחיר ומתייחסים אליהן כאל חפץ, תשאל אותה על העוול הגדול שנעשה לגברים במהלך ההיסטוריה. תמיד ציפו מהגברים שיצאו למלחמה ויהוו בשר תותחים כדי להגן על המולדת, על הנשים והילדים. מדוע חזקת הילד עדיין שמור רק לאישה? מדוע בימינו אנו, כשילד של הורים גרושים מבלה 50% מזמנו אצל האם ו-50% אצל האב, מכריחים עדיין את האב לשלם מזונות? ואפילו אם האם מרוויחה הרבה יותר מהאב, עדיין הוא זה שצריך לשלם? מדוע אם אישה נכנסת להריון מגבר, והיא מחליטה לשמור את התינוק, האב משועבד במשך 18 שנה, אבל אם היא מחליטה להפיל את העובר, לאב גם אין שום SAY בדבר, למרות שהוא מעוניין בתינוק?
הסיבה היחידה שאישתך מרשה לעצמה להפוך להיות "רוחניקית" זה בגלל שיש לה את הגב הכלכלי שלך. אם היא היתה צריכה לפרנס את עצמה, אז כנראה שהיא לא הייתה יכולה להרשות לעצמה לעזוב את ההיי-טק ולרדוף אחרי פרפרים.
תאמין לי שאם היא תחזור לשוק הפו"פ, דבר ראשון שהיא תעשה זה לקבוע תור לקוסמטיקאית כדי לעשות שפם/גבות/שחי ואת הרגליים תגלח עוד באותו הערב.

בקשר להריון ולידה

זו בעיה קשה- כי לא תוכל לכפות על אדם הפלה- זה גופה שלה.
אין לך גם יכולת לקבוע SAY על התינוק העתידי וחייו - זו שאלה שגם בה
אם למשל אדם מאמין שהפלה זה רצח -לא תוכל להכריח אחת כזו לעבור אותה.

בנושא המזונות - זה הפתרון שישנו כרגע, אני מניחה כי חששו שזה יכול לייצר הרבה פתח לבריחה מאחריות של הורים (האם לדעתך למשל במידה ושכבו בלי אמצעי מניעה עדין לגבר אין אחריות לצאצא אם לקח בחשבון?)...
והשאלה איך אתה מוכיח ומונע שאישה שנכנסת למצב בו היא פגיעה ועם ילד דואגת לילד שהחליטה להביא והבעיה הקשה- היא שפתח לבריחה מאחריות מאפשר גם זיקה הרסנית לעתיד לבוא של השתמטות מחובה הורית.

בנוסף כמו שנאמר לוקחים בחשבון את טובתו של הילד וכרגע מפאת מצבו ושבריריותו דוחים את טובת האב, בסופו של דבר אם לא העול הכספי יפול על גבי המדינה וכן תהיה התחמקות מחובה.

אבל שאלה יותר גדולה מזה בעיני - ברמה הרגשית -
אוקי יש ילד ולא תכננת ולא רצית, אבל עדין זהו הילד שלך- בשר מבשרך ,
לא תתן ותעשה הכל על מנת שיהיה מאושר?

למעלה