חושש לאבד את אשתי

MrTrololo

New member
חושש לאבד את אשתי

אני ואשתי ביחד כבר 8 שנים. שנינו בתחילת שנות ה-30 שלנו, למדנו ביחד באוניברסיטה, שנינו אנשי הייטק שעובדים בתחום. אפשר להגיד שהחיים שלנו טובים. היחסים בינינו היו מאז ומתמיד מאוד קרובים, אבל לאחרונה התחלתי לשים לב לכל מיני תהליכים שעוברים על אשתי ואני מתחיל להיות די מודאג. העניין הוא שאשתי התחילה להיות מושפעת מכל מיני תאוריות פמיניסטיות. זה התחיל מכך שהפסיקה לגלח את שיער הגוף שלה, כשניסיתי להעיר לה על כך בעדינות אמרה שהיא עייפה ויודעת שקצת מזניחה ותכף תגלח. כשזה לא קרה ולאחר כמה ימים שאלתי שוב, היא אמרה שמגדלת כדי לעשות שעווה, וכשזה גם לא קרה וניסיתי לרמוז משהו על כך זכיתי להרצאה עד כמה שכל העניין הזה הוא שיעבוד שנכפה על הנשים, תוצר של תרבות פורנוגרפית וכמה שהעולם שלנו מעוות שגבר לא מסוגל כבר לראות גוף טבעי של אישה. ההסברים שלי שלטעמי זה פשוט יותר אסטטי לא עזרו והחלטתי להניח לנושא, אבל לצערי בזה זה לא נגמר.

איזה ערב אחד כשישבנו יחד לדבר, היא שאלה אותי שאלה נוקבת האם אי פעם הלכתי לזונה. אמרתי לה שלא, וזה באמת נכון, אך היא נראתה מהססת האם לקבל את התשובה שלי או לא ובסוף החליטה להאמין. ואז שאלה האם אני יודע מי מהחברים המשותפים שלנו היה אצל זונה. כשניסיתי לברר מה פשר ההתעניינות הפתאומית הזו, היא התחילה לספר שקראה איזה עמוד פייסבוק שמפרסם סטטוסים של גברים שביקרו זונות והזדעזעה. אמרתי לה מאמי מה את רוצה? אלו נשים בוגרות שמתוך נסיבות חיים מצערות אמנם בחרו בזה במקום ללכת לניקיון למשל. כאן היא דיי איבדה את זה. שום הסברים שלי על זה שכך זה היה מאז ומעולם, ושאין מה לעשות כל עוד יש ביקוש יש היצע ועדיף כבר ליגליזציה שתטיב עם הנשים ותשפר את תנאיהם, לא עזרו. היא בכתה ואמרה שהיא שונאת את העולם שבו גוף האישה סחיר וזה משול לסחר באיברים מבחינתה. היא בכתה שכל עוד גבר יכול לקנות אישה בכסף לא יכול להיות ולא יהיה שיוויון אמיתי. הופתעתי והתבאסתי לשמוע את זה, נראה שהיא לקחה ממש קשה את מה שקראה שם בפייסבוק וזה ממש השפיעה עליה. שלא תחשבו שאני איזה שוביניסט, אני לוקח חלק שווה בעבודות הבית ומעולם לא גרמתי לה לחשוב שהיא שווה פחות או משהו כזה, אבל לאחר השיחה הזו הרגשתי אשם בזה שנולדתי גבר.

בנוסף, אשתי כרגע לומדת שיעורי נהיגה, וכבר לא זוכר באיזה הקשר, יצא לי לפלוט לידה שמניסיוני האישי על הכביש נשים נוהגות פחות טוב מגברים, לא סגורות על עצמן, לא קוראות טוב את המצב על הכביש ואפילו מתאפרות בזמן נהיגה (נשבע שיצא לי לראות את זה במו עיניי מספר פעמים!) היא ממש לקחה קשה את האמירה שלי ולא דיברה איתי יום שלם. בכללי, לאחרונה שמתי לב אצלה שהיא בכוח מחפשת כל מיני עוולות שנעשות למין הנשי, כמו פרסומות למוצרי דיאט שמוכוונות לנשים, כל תעשיית היופי מבחינתה זה שיעבוד משטור והשטן בהתגלמותו, היא הפסיקה להתאפר והתחילה די לתפוס מרחק ממני.

עוד קטע ששמתי לב אצלה זה רגישות יתר שהתחילה להופיע לאחרונה לכל הנושא האקולוגי. היא הפכה לצמחונית והודיעה שהיא מפסיקה לבשל בשר ואם אני רוצה אני מוזמן לבשל לעצמי. למזלי עדיין לא אסרה עליי להכניס הבייתה ולאכול בשר אך אם המגמה תמשך אני חושש שגם לשם נגיע בסוף. היא מדברת כבר תקופה על כך שהיא שונאת את העבודה שלה ואת תחום ההיטק בכללי, שלא מוצאת את עצמה "בעולם הקפיטליסטי הזה" שמוכרת את זמנה עלי אדמות תמורת כסף ומרגישה איך הזמן נשרף לה. חשבתי איפה כל זה התחיל אצלה והגעתי למסקנה שזה התחיל בערך לפני שנתיים אחרי שאבא שלה נפתר מסרטן. לאחרונה היא גם הגדילה לעשות ונרשמה לאוניברסיטה הפתוחה לתואר בביולוגיה במטרה להמשיך אחר כך לווטרינריה ולעסוק בשימור חיות בר (WTF?). הסברתי לה שלא זורקים ככה סתם לפח תואר בהנדסה ששקדת עליו 4 שנים ושזה יפגע בפרנסה של משפחתנו אבל היא אמרה שלא יכולה לחיות יום נוסף בלי לעשות משהו לגבי החלום שלה וזה שהזמן עלי אדמות קצוב וכו' וכו'. בינתיים היא לא מתפטרת מהעבודה שלה ומתכוונת ללמוד במקביל אליה אבל אני כבר לא בטוח למה לצפות ממנה בהמשך. בנוסף בשבת האחרונה חגגנו יום הולדת לחבר משותף בפיקניק על חוף הים, כולנו היינו שתויים ושמחים ואז מישהו מהחבר'ה פיצץ מין זיקוק כזה שפיזר מלא נצנצים על החוף. שמתי לב שבאותו רגע משהו השתנה בהבעה של אשתי. היא לא אמרה מילה עד סוף הערב. כששאלתי אותה למחרת אמרה שזה פשוט אסון מה שקרה שם, שכל אותם חלקיקי פלסטיק יאכלו אחר כך ע"י דגים וחיות ואנחנו נמות ונרקב אבל כל הפלסטיק הזה עדיין ישאר שם על החוף. אני פשוט לא ידעתי מה לומר באותו רגע. מצד אחד אני מבין מה היא אומרת אבל מצד שני איך אפשר להיות כבדה כל כך? אך אפשר לשבת ולהתבאס ערב שלם בגלל איזה זיקוק?

בקיצור אני די מבולבל ולא מבין מה לעשות. אני לא מזהה את אישתי. לאט לאט היא הפכה מול עיניי לאיזו היפית ואני כבר לא בטוח איך להתנהג לידה. יש לציין שאין לנו ילדים ואני פוחד שברגע שיגיעו יהיו לנו בעיות קשות עם איך לחנך אותם. היא אמרה שלא מתכוונת לתת לילדים שלה בשר מה שנראה לי תמוה ביותר ואף מסוכן לבריאותם, הרי היא אישה בוגרת שמסוגלת להחליט על עצמה אבל ילדים לא. היא אמרה שלא מתכוונת להתכופף להפרדה מגדרית ולתת לבת לשחק במכוניות ולבן בבובות, ועוד כל מיני פנינים מהסוג הזה.
אני לא יודע מה לעשות.

נומלה

New member
משונה. לא הזכרת

- חזרה בתשובה
- חיפוש עצמי בהימליה
- רצון לאמץ חמישה יתומים סורים
- דחף עז לעשות את שביל ישראל
נגמר הדף?

מריוס זכריה

Member
מנהל
גם אני לא חושב שהוא טרול.

בסך הכל מייצג דעות מאוד רגילות ונפוצות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
גרניט פורצלן

זה נכון שאשתך עברה שינוי, ואפילו שינוי חד ומשמעותי.
זו עובדה.

עכשיו נשאלת השאלה, האם זה טוב או רע?

לשיטתך, השינוי הוא לרעה.
לשיטתה, הוא לטובה.

אם אתה שואל אותי (ואתה הרי שואל, כי בגלל זה אתה כותב כאן) - אני מעריך שאשתך אפעס יותר חכמה ממך. למעשה, הדבר האינטליגנטי היחידי שכתבת כאן הוא ההבנה שהשינוי שלה קרה אחרי מות אביה. זה מראה לי שיש לך הבנה מעבר להיי טק. אבל מחוץ לזה - לא נעים לומר, גיסנו, אבל אתה לא יוצא מבריק.

ההרצאה שלך על זונות ועל ביקוש והיצע היא, נאמר בלשון המעטה ובזהירות הראויה, לא מבריקה. אתה יכול לראות את בתך, אחותך, או אמך מספקות היצעים בשוק של ביקושים? (נשמע מאוד מכובד... מאקרו כלכלה וכאלה...)

לגבי צמחונות - אודה ואומר שאני אוכל שניצל. אבל אני לא הולך לראות מה קורה בבית המטבחיים. וגם אתה לא. ויש לי הרגשה שברגע שאתה ואני נהיה שם חצי שעה, ייגמרו השניצלים.

ולגבי זה שהחיים קצרים, וחשוב לעשות בהם משהו משמעותי - אשתך לגמרי צודקת. יכול להיות שעבורך לכתוב סרבר בסי פלאס פלאס זה מאוד משמעותי - וזה סבבה. או שאולי משמעותי עבורך לאפיין יישום ענן או להציג בכנס של גוגל. זה הכל סבבה. יכול להיות שבשבילה זה גם כן היה משמעותי פעם. אבל האמת היא שיש עוד דברים משמעותיים בעולם חוץ מהיי טק. לא? ילדים? חיות? אמנות? רפואה? משפט? צדק? חברה? מה, הכל חוץ מהנדסה זה שטויות? ואם יש תואר, זה מאסר עולם? אין חנינה? ניכוי שליש? משהו?

בקיצור, יצאת קצת בלטה (סליחה, גרניט-פורצלן).

---

ועכשיו, אם שרדת עד לפה, תורך לקבל קצת אמפתיה.

אני מאוד מבין את המצוקה שלך. התחנת עם אישה א', ועכשיו קיבלת אישה ב'. בהחלט דבר מטריד. זה קצת כמו שמישהו חוזר בתשובה. בום טראח.

עכשיו אתה יכול לבכות על החלב שנשפך, או שאתה יכול להתמודד עם המצב.
שתי דרכי ההתמודדות היחידות שאני מכיר הן: או גירושין, או לפתוח את הראש.

לפתוח את הראש אומר להתחיל, קודם כל, לכבד ולהעריך אותה. אתה לא חייב להסכים עם הכל. אבל אתה לגמרי חייב לכבד.

שנית, זה להפסיק להתווכח ולשכנע. אתה לא תחזיר אותה למה שהיא הייתה. והיא לא תחזור. או שתעריך את זה, ורצוי אף לאהוב את הדינמיות שלה, את האומץ שלה, ואת האנרגיה שלה - או שאם אתה ממש ממש לא סובל את זה - אז כמו שאמרתי, להתגרש.

בכל מקרה, תעשה את זה בכיבוד מלא שלה. גם אם זה גירושין.
כי הפוסט שלך, מצטער לומר לך, לא יצא מכבד.

זו אולי גם הסיבה שקראתי לך בלטה (סליחה, גרניט פורצלן). כתרופת נגד לזחיחות שלך.
אני יודע שזו לא זחיחות אמיתית ואתה בעיקר פגוע ומפחד מה יהיה. אבל התוצר שלך יצא מתנשא וזחוח. אז קיבלת חזרה טעימה של אותו דבר.

---

לסיכום: פתח את הראש. יש עולם מחוץ להיי טק, והעולם הזה יכול להעשיר אותך מאוד. מקסימום - לא תאכל שניצל. ויהיו לה שערות על הרגליים (זה דווקא עשוי לחלוף אחרי כמה זמן - או שאולי לא). ולא תזרקו ניילונים לים.

---

אה, כן. את הכי חשוב שכחתי.
שכחתי לציין שאתה באמת יוצא טיפה'לה שוביניסט - ואני מעריך שלפחות חלק מהמרד שלה זה נגד השוביניזם שלך עצמך. אז או שתרכך את השוביניזם, או שיהיה פיצוץ.

וסליחה על הירידות.

ובהצלחה.

בת האש

New member

וקצת עובדות בנוגע לזנות - שני שליש מהזונות נכנסות לשם בתור קטינות, בגיל שבו יחסי מין נחשבים לאונס. כך שעניין הרצון החופשי מפוקפק מאוד.
&nbsp
ובנוגע ללגיליזציה - למה לא להגיד אותו הדבר על גניבה או רצח? או על עבדות? או סחר באיברים? יש ביקוש והצע, ועבדות הייתה מאז ומעולם. עד שהיא הפסיקה להיות.
&nbsp
<יש פה עוד הרבה מקום להשכלה פמיניטסית, אבל אם שפותח השרשור ירצה או יצא וילמד. או שהוא יתגרש. עדיף, אם הוא באמת מטומטם מספיק בשביל לחשוב שזה לא שוביניסטי להגיד שנשים נוהגות פחות טוב. וזה כשבמציאות נשים זהירות יותר, ולמרות שהן עושות יותר תאונות קטנות עם נזק לרכוש בלבד, גברים עושים יותר תאונות עם נפגעים. אני חושבת שמי שגורם לאנשים להפצע או למות נהג פחות טוב מזו שגורמת נזק לרכוש...>

A לוןA

New member
זאת ועוד

הטיעון המרכזי של תומכי הזנות הוא "הן בחרו את זה". וזה לכאורה טיעון מאוד חזק. חופש הבחירה, וכמה אנחנו ליברליים ונאורים וצריך לכבד בחירה של כל אחד, גם אם היא לא מה שאנחנו היינו בוחרים לעצמנו, נכון?
&nbsp
לא נכון.
&nbsp
המדינה והחברה אוסרות על בחירות רבות- זה פשוט נראה לנו כל כך מובן מאליו שאנחנו לא מקדישים לזה מחשבה.
על פי כל המחקרים, זונות חולות יותר, נפצעות יותר, מתמכרות יותר, מתאבדות יותר ומתות יותר מאשר כל פלח אוכלוסיה אחר. כך שהזנות היא בעצם בחירה המסכנת את הבוחר בה. ובחירות כאלו- החברה אוסרת על חבריה. אסור לנהוג בלי חגורת בטיחות, אסור לבנות עם אסבסט, אסור לעבוד במפעל לחומרים מסוכנים ללא מיגון (גם אם אתה נורא רוצה ומסכים ובוחר בזה)
&nbsp
פשוט, נכון?

בת האש

New member
בתור קפיטליסטית די קיצונית, אני לא מקבלת את הטיעון הזה

ובתור מי שהשתתפה בכמות עצומה של דיונים על הנושא, אני יכולה להגיד שהאנשים בסביבה שלי לא נכללים ב"אנחנו" שלך - כלומר, הם הקדישו לכך מחשבה, ולא הרבה.
&nbsp
ורובם, גם הסוציאליסטים, מסכימים לכך שפגוע בחופש של אדם אחר זה לא מוסרי. אבל לפעמים זכויות מתנגשות.
למשל, כאשר למישהו יש יותר כוח, מבחינה מעשית, אז לא לחוקק חוק שאוסר לבנות עם אבסנט או לעבוד במפעל לחומרים מסוכנים ללא מיגון זה פרקטית לכפות על העניים לעבוד בתנאים כאלו.
&nbsp
טענה בזכות שכר המינימום היא שהעדר שכר מינימום יגרום למירוץ לתחתית ויפגע מבחינה מעשית בכל העובדים.
&nbsp
במקרה של סחר באיברים למשל, אז לאפשרות של סחר באיברים יכולות להיות השפעות שליליות על החברה (ואפילו אין צורך בטיעון של מדרון חלקלק - יש את סין כדי להסתכל ולהדעזע).
&nbsp
ובמקרה של זונות, כמות הזונות שבחרו בחירה חופשית שואפת לאפס. וגם אם מישהי בחרה, רובן מתמכרות לסמים ומפה כבר הבחירה היא לא חופשית.
&nbsp
<אני ממש נגד לאסור על אנשים לעשות דברים שפוגעים בהם. יש מספיק טיעונים נגד זנות בלי זה. לדעתי, מי שמכורה לסמים בחירתה לא חופשית, ומי שקטינה בחירתה לא חופשית. והנה, כבר מעל תשעים אחוז מהזנות היא לא מבחירה חופשית. וכל עוד אלו האחוזים זו סיבה טובה מספיק מבחינתי לאסור על זנות. כשנגיע לעולם אידיאלי שבו אלו באמת נשים מבוגרות שבוחרות מבחירה חופשית, יהיה אפשר לשקול מחדש את הנושא>

A לוןA

New member
בחירה חופשית הוא מושג אמורפי

בגדול- שום בחירה שלנו לא חופשית.
היא תלויית חינוך, חברה, גיל, סטטוס ואני לא בעניין של להתפלסף על מהי בחירה חופשית ואם מישהי בחרה בזנות והיא אינה קטינה- הבחירה שלה חופשית? לא חופשית?
&nbsp
אני מתעסק בנתונים. מבחינתי אם הרוב המכריע של הזונות נפגעות אנושות במהלך עבודתן, פיזית ונפשית, ראוי מוסרית לפסול את העניין, כפי שמגבילים בחירות של אנשים אחרים שמוכח שפוגעים אנושות בעצמם ובסביבתם.

בת האש

New member
אני מסכימה שצריך לאסור על הבחירה בזנות

אני לא מסכימה שצריך להגביל את החירות של אנשים אחרים שמוכח שפוגעים אנושות בעצם ובסביבתם. פגיעה היא תנאי הכרחי להגבלה, אבל לא תנאי מספיק.
&nbsp
למשל, שתית אלכוהול ממכרת חלק מהאנשים, אנשים שנוהגים שיכורים גורמים לנזק עצום לעממם ולסביבתם. ועדיין, תקופת היובש בארה"ב הייתה רעיון גרוע.
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
כמובן

זה עניין של מינונים, והפגיעה בחופש הבחירה צריכה להיות מינימלית.
אם פגיעה היתה קריטריון יחיד היה אסור להגיש במסעדות אוכל שמן, מומלח או כזה שיש בתוכו אניס (אני שונא אניס)
העניין הוא שאלכוהול (למשל) אפשר לשתות במינונים סבירים, ורוב האנשים לא מתמכרים אליו. לכן הוא לא נאסר ע"פ חוק.
לעומת זאת זונה, ע"פ רוב, לא ממננת (מלשון מינון) את העיסוק שלה בזנות ורוב הזונות- בניגוד לרוב צרכני האלכוהול- נפגעות קשה מהעניין.
זה ההבדל.
&nbsp
&nbsp
(תקופת היובש בארהב נבעה בעיקרה משיקולים מוסרניים ולא משיקולי בריאות/רווחה, כך שההשוואה לא ממש מדוייקת)
&nbsp

בת האש

New member
אלכוהול לא נאסר בעיקר משיקולים היסטוריים

הוא חלק עתיק מידי מהתרבות השולטת, לכן אי אפשר לאסור עליו, אז לא אסרו עליו. באותה המידה אסרו על קקטוס הלוצגני ומיני סמים מסורתיים אצל האינדיאנים בארה"ב. לא כי הם גרמו להרבה נזק, אלא כי הם לא חלק מהתרבות השולטת, אז אפשר היה לאסור עליהם.
&nbsp
וחלק גדול ממי שמתנגד לזנות עושה את זה מטעמים מוסרניים.
&nbsp
במקרה של זנות הבעיה שלי היא פחות עם המימון אלא יותר עם האחוזים - רוב הזונות התחילו כקטינות, ולרוב גם אחרי אונס או גילוי עריות. הרבה פעמים סורסרועל ידי קרובי משפחה. זה מוכח מחקרית. לא ראיתי את המחקר, אבל קראתי טענה מעניינת - אם נערות או נשים נורמליות מחליטות לנסות להיות זונה ללילה אחד אז רובן המוחלט מאוד בורחות מייד.
&nbsp
אם שיקולי רווחה היו הסיבה היחידה לחוקים אז המשטרה הייתה מנסה להגן על הזונות, ולא למרר להן את החיים, ואילו סמים קלים היו מותרים. היחס של המשטרה לזונות מראה שבעיניה הן עדיין הרעות, והיחס החברתי לזונות הוא מוסרני בהחלט.
&nbsp
ואגב, אנחנו מתקרבים בצעדי ענק לזמן בו אסור יהיה להגיש במסעדות מלח. כבר עכשיו יש בארצות מסויימות מס סוכר, ורוצים להכניס אותו לישראל. לדעתי זה גרוע ממש. בריאות הציבור אמורה להיות העיסוק שבו נותנים לאנשים מידע אמין ונגישות לאוכל בריא (ושירות רפואי. מנומלת כזה שלא קורס, אבל זה כבר סיפור אחר), ולא העיסוק בלאסור על אנשים לאכול אוכל לא ברא לדעת הממשלה שהם רוצים לאכול.
&nbsp
ומס הסוכר הזה נובע משיקולי בריאות/רווחה. זה לא הופך אותו למזיק פחות, בעיניי.

A לוןA

New member
כל מילה אבן

כל אבן שושן.
&nbsp
ולפות"ש-
זה שאתה שוביניסט ממוצע לא עושה אותך לא-שוביניסט, אלא שיש גרועים ממך.

CherryBlossoms

New member
וואו

תגובה אדירה. אפילו הצלחת לגרום לי לצחקק בקול רם באמצע המשרד.
מסכימה עם (כמעט) כל מילה שלך

מה התגובה הזאתי?

לאדון זכריה מריוס
לדעתי התגובה שלך היתה ממש מוגזמת
לדעתי לא זאת תשובה שהייתי רוצה לשמוע ומתבקש לקבל מיועץ ומטפל
אתה לא מטפל נפש אתה מטופל(!) בנפש.... הבנאדם רשם על שינוי דרסטי בחיי אישתו וכואב על כך ואתה רק יורד עליו ומשתמש בידע שלך ובמילים מליציות כדי לרדת(!) -ממש כך,על הבנאדם לא היתה כאן הקשב אלא רק ירידה אחת גדולה
אם אתה מבין את החיות והדגי הים המסכנים שמתים מחנק לדעתך מקונפטי אז אתה צריך קצת להבין אדם דובר עברית המבקש תמיכה והבנה,לדעתי דבר ראשון לא צריך לרדת על האיש אלא להקשיב ולהביע את דעתך ללא כל מניעים אישיים וציניות ואילו אתה פנית אליו בתואר לא מכבד"גרניט פורצלן" שלדעתי ממש לא בוגר ולא מבריק
אם זאת השיטה שלך לא הייתי פונה אליך מעולם

אז גם אתה "בלטה" כמוהו?

למה לא מקבלים את דעת האחר?
האיש לא יוצא על כל ציבור הנשים הנוהגות כך או על התופעה (אני לא מזלזלת פשוט אין לי שם כולל לכל זה,אני לא רוצה סתם לקרוא לזה בשם לא מכבד)
הוא מספר על קשיים בהכלה כשזה מגיע לאשתו
אין לו שום דבר נגד צימחונים -לו קשה שאישתו צמחונית זה כמו שלי יהיה קשה אם בעלי פתאום יתחיל לגדל רסטות (ז"א עניין ניטרלי לחלוטין) אני מקווה שעניתי לך
בכל אופן מקווה שקלעתי לדעת הכותב הראשי-אני לא יכולה לדעת למה הוא התכוון אבל ניסיתי לסנגר עליו:)

אפשר לקבל את תגובת מריוס זכריה?

הייתי רוצה לדעת עוד עליו...ועל התגובות שלו(לא בקטע מזלזל)

shirael

New member
סורי, לא קניתי..

הסיפור שלך נקי מדי, שיטתי כזה. כאילו אספת רשימת מכולת של כל הקלישאות הפמיניסטיות - להפסיק להוריד שיער ולהתאפר, קרירות כלפי הגבר, עניין מוגבר באקולוגיה ובצדק, זיהוי של החפצה ודיכוי כלפי נשים תחת כל עץ רענן - וכמובן תיאור מפורט של התגובות והדיעות שלך לעומתה, שתואמים אחד לאחד את נרטיב "השוביניסט שלא יודע שהוא שוביניסט".
&nbsp
אז המסקנה שלי היא: או שאתה טרולית פמיניסטית שמנסה לחמם פה נגד גברים או שאתה טרול שוביניסט שמנסה לחמם נגד פמיניסטיות.

מקרה קלאסי שכדאי ללכת לטיפול זוגי בעיקר כי

עוד אין ילדים. נראה לי שאם לא תעבדו על דברים אז תהפכו לעוד זוג בסטיסטיקת הגרושים פלוס. תעשה טובה ענקית לילדים העתידיים שלכם ותלכו לטיפול כדי להבין אם יש עתיד.

למעלה