חורף

ותודה על הפירגון אבל...

הייקו אחד עוד לא עושה אותי למשוררת. גם סיפור אחד לא הופך אותי לסופרת. כן תלמידה, כותבת, מתאמנת, מתאמצת, מחפשת, מביאה לכם לטעום ומאד אוהבת לקרוא מה אתם חושבים על מה שיצא. בחיפוש ולימוד מתמיד מי היה בהרצאתו של הדלאי למה ויכול לספר לנו? שנואר במעט גם אנו ואפרופו, סיפור מתוך "מחיאת כף של יד אחת - ארבעים ושבעה סיפורי טאו וזן" בחר ותרגם עמי לוי, הוצאת גוונים 2004 הארה של נר כבוי לילה אחד שהה טה שאן במחיצת מורה הזן לונג טאן. "כבר מאוחר. מדוע אינך הולך לביתך?" שאל לונג טאן את אורחו. טה שאן איחל למורו לילה טוב ויצא החוצה, אך שב מיד בחזרה. "חשוך מאד בחוץ" אמר. לונג טאן הדליק נר, הגיש אותו לטה שאן, ומיד נשף וכיבה אותו. ברגע זה זכה טה שאן בהארה.

הגדרות, הגדרות...../images/Emo195.gif

אז לזה "כן תלמידה, כותבת, מתאמנת, מתאמצת, מחפשת, מביאה לכם לטעום ומאד אוהבת לקרוא מה אתם חושבים על מה שיצא. בחיפוש ולימוד מתמיד" מייחסים את ההגדרה - שואף להצלחה.
אני מנחשת מי שמע את הדלאי למה אבל הוא בטח עדיין מרחף
נחכה בסבלנות אבל אני מודה שגם אני מאוד סקרנית. בברכה,

NAVVAN1

New member
למה מה? חמלה, הרבה חמלה ../images/Emo24.gif

צחוק הרבה צחוק
קצת מילים הרבה של חוויה

NAVVAN1

New member
מחיאת כך של יד אחת, קואן מתאים

לתיאור בואו של הדלאי למה.

NAVVAN1

New member
בעברית של מספרים?

חוויה שבה לא נאמר כלום שאתה לא יודע, שלא שמעת, ואתה חווה חידוש. אדם פשוט, ללא פוזה, כשחם לו מוריד חולצה, כשמצחיק אותו דבר שאמר, צוחק כילד יושב בישיבת לוטוס ומדבר בחופשיות מופלאה, לראות טוב, להבין , להתיחס בסלחנות לעצמך, ולאהוב עצמך, בסלחנות וחמלה לאחר, בצורה שווה. לראות את המציאות נכון. זה הכל מה? זה לא הכל?

NAVVAN1

New member
וסיפור זן שהבאת? למה מצא חן מכל

47 סיפורים אשר בספר? תלכי עוד צעד, בלי נר שלי להסביר בבקשה.

../images/Emo16.gif נזכרתי בסיפור בגלל ההארה

התלמיד התלונן על החושך. המורה הדליק לו נר. התלמיד קיבל עזרה. המורה מיד כיבה את הנר. המורה לימד שיעור: כאן ועכשיו אור. כאן ועכשיו חושך. הכל מסודר ונכון. התלמיד מבין את סדר הדברים. למרות החושך שבחוץ - התלמיד קיבל הארה. האם אני בכיוון הנכון? חשבתי בטח הדלאי למה יביא לנו קצת הארה.

NAVVAN1

New member
דלאי למה הביא הארה, לקרוא שוב בבקשה

(זאת הבעיה בקריאת קואנים כאילו הם סיפור, הם לא סיפור הם רגע אמיתי של חיים שהביא את האיש שחווה אותם למדרגה גבוהה יותר של הבנה.) לא משוררת לא סופרת - התקדמת יפה. אז נלך עוד צעד בדרך. תשובות שכתבתי על דלאי-למה, ושאלה שאלתי אותך, - שם התשובה לקרוא שוב בבקשה קואן ותשובות, לעצום עין חושבת, מסודרת, לפתוח ראש לחוויה, להרגיש עצמך תלמיד שם כאילו את שם, אין סדר בראש, יש רוצה/יכול/צריך/עושה ששששששששש בלי מילים, רק נשימות , להרגיש שם , להיות התלמיד, לא לנסות להבין, לא לנסות לפתור, אין כאן כל שאלה, רק להרגיש את החוויה. נמשיך בעוד ולאחר שבע חוויות של הרגשה שלך...

למעלה