חוק טל

אשרת

New member
אני התייחסתי לחוק טל. לגבי החרדים

בזמנו היה נסיון פשרה - שיעשו שבועיים בשנה שרות לאומי במשמר האזרחי. נחש מה? הם סרבו לקבל את זה. אם אנחנו נשים את זה בבחירה-היה בטוח שכמעט איש לא יתגייס לצבא ויעדיף לעשות שרות לאומי או התנדבותי. צר לי, אבל אנחנו לא ממש במצב שאנחנו יכולים להרשות זאת לעצמנו. ולתנועת הסרבנות בכלליות - יש לי רק מילים רעות להגיד עליהם. ורוב העולם , כדרך אגב, לא ממש נמצאים במצב לחימתי תמידי כמונו.

yeshgvul

New member
אשרת, עם תמריץ הולם לצבא יהיו מספיק

חיילים. אם כי "רק" להגנה על ישראל , ולא לכיבוש מתמשך של השטחים. לדוגמה, שרות צבאי של 16 חודש לעומת שרות אזרחי של 24 חודשים. למשל, משכורת גבוהה יותר לחיילים. ועוד ועוד.

אשרת

New member
ברעיונות שלך אולי יפים ונחמדים

אבל שכחת דבר אחד והוא מאוד עקרוני- תקציב. כמה שאתה ודאי יודע כרגע יש עוד קיצוץ בתקציב המדינה.
על מנת לשלם למשל משכורת יותר גובהה ולצ´פר חיילים צריך כסף, וזה צריך לבוא ממקום כלשהו. אני יכולה להגיד לך שזה לא יבוא מהחרדים . וגם לא מההתנחלויות. עכשיו תחשוב , מאיפה זה יכול לבוא? דבר אחר, יש תפקידים בצבא , שההכשרה שלהם לקוחת לא מעט זמן, ולצבא במקרה כזה של קיצור דרסטי בשירות הסדיר, לא יהיה שווה להשקיע בחייל.

yeshgvul

New member
אני מסכים שכרגע זה מסובך

עם מלחמת בררה בשטחים וסדר עדיפויות מעוות, שגובים מיליארדים. אבל שימי לב לחיסכון בכך שבצבא יהיו פחות אנשים. מזה אפשר לשלם משכורות.

אשרת

New member
אתה לא צודק. אם אתה נותן תנאים

מאוד אטרקטיבים לאלו שמשרתים בצה"ל על אלו שמתנדבים לעמותות אזרחיות. אז מה אתה חושב שאנשים יעדיפו? אוקי, אחוז הסרבנים לצערך, אינו גבוה לדעתי. (לא עשיתי שום מחקר ושום סטטיסטיקה). כך שהחסכון אינו גדול ואינו מאפשר את ההצעה שלך. זה יהיה יעיל כאשר סדר העדיפויות במדינה זאת ישתנה מהקצה לקצה. עד אז מה שנשאר זה לחלום על עתיד טוב יותר......

yeshgvul

New member
אמרתי שהצבא יהיה מוגבל בגודלו

ולא יקבל כל מי שיבוא בגלל התמריץ הכספי. ומכאן החסכון. את הצבא הגדול של היום צריך כדי לשים גדוד בנצרים, לא כדי להגן על מדינה נורמלית עם גבולות מסודרים.

iceviper

New member
לא עד כדי כך

לא כל חייל בצה"ל נמצא במארב ביהודה ושומרון ועבר טירונות 05.את יודעת את זה. אז ככה שעדיף שמי שרוצה יוכל לתרום בדברים אחרים,גם החברה הישראלית לא יכולה להרשות לעצמה לוותר על כמה אלפי מתנדבים במצב כזה.את לא חושבת? אפשר לתגמל את מי שהולך לצבא יותר ממי שמוותר,זו אפשרות. וחוץ מזה שרות של שבועיים במשמר האזרחי זה מטופש.

אשרת

New member
גם אני חושבת שזה מטופש אבל ז

זה רק מראה עד כמה הם באמת מוכנים לתרום לחברה שנותנת להם הרבה מאוד. הרצון שלהם לתרום הוא אפסי לחלוטין. נא להוציא את זק"א מכל הסיפור הזה. הם יוצאי דופן בחברה החרדית וכולנו יודעים זאת. בנות שרות לאומי , הם מתנדבות למשל? מאידך , הצבא הישראלי לא יכול לוותר על אלפי חיילים שיכולים למלא תפקידים חיונים אחרים בצבא , התפקידי החיונים לא מתחילים ומסתיימים בקרבי.

iceviper

New member
טוב,זק"א בחוץ

אבל מה עם עזרה למרפא,יד שרה,ועוד? לצערי הם ממש משוכנעים שלימוד התורה שלהם זו התרומה לחברה. בתור אדם דתי אני מאמין שצריכים להיות אנשים מתוך העם שילמדו תורה בשביל להגן על עם ישראל,אבל לא בסדר גודל כמו שקורה היום-רק הטובים ביותר יקבלו את הפטור. זה גם חשוב לפטור ספורטאים ומוסיקאים מוכשרים משרות.התרומה שלהם לחברה היא ביכולותיהם,שמקדמות את ישראל מבחינה תרבותית. ומה זה קשור לבנות שירות לאומי? הן מתנדבות,ואני לא רואה שום בעיה עם העובדה שהן עוזרות בבתי ספר או בבתי חולים במקום לפקד על טירונים.(או שלא הבנתי את הכוונה שלך
)

אשרת

New member
הם גופים אזרחים, אתה רוצה שאני אביא

לך אגופים אזרחים חילונים שעוזרים לזולת? הדוגמה שלך לא ממש טובה. אין לי בעיה עם שרות לאומי. פטור ברמה של 400 איש , תאמין לי שאיש משינוי לא יפתח את הפה שלו וזה אפילו יתקבל בברכה. אבל המצב שכיום אנחנו נמצאים הוא בלתי נסבל, שרק חלק מהאוכלוסיה תורם את חלקו לבטחון המדינה והחלק השני יושב ואמור ללמוד ועוד מקבל על זה כסף, אפילו יותר מהחיילים הקרביים....

iceviper

New member
לא,אני לא צריך

הגופים שהזכרתי הם אזרחיים,אבל זה האופי של עמותה-היא פועלת במסגרת אזרחית ולא צבאית. וחוץ מזה אנחנו באותו צד.גם המפד"ל התנגדה לחוק טל.(יצא לי חרוז). אז בקיצור אין לי שום בעיה שמשה מבני ברק יחוייב לתרום את שלו לחברה באמצעות עבודה בבתי תמחוי,סלילת כבישים וכו´ ורועי מתל אביב יילך לשרות בצבא,ונתנאל מקרני-שומרון יקבל פטור כי הוא פציפיסט. ההבדל ביניהם הוא התמריצים שיקבל כל אחד מהם (אפס במקרה האחרון).

אשרת

New member
ICEVIPER היקר, מסכימה עם כל מילה.

אבל שלא תהיה אפליה בין דם לדם. שחלק כן וחלק לא. את זה גם שינוי אומרת, לא רוצים צבא, אוקי, שרות לאומי מלא.

אין לי אלא לחזור על עמדתי

כל עוד אנשי מילואים בני 40 נקראים ל 43 יום בשנה, מסכנים את נפשם ונמצאים בתנאי משמעת ומיסגרת צבאית אני לא מוכן לשמוע על שום בן 18 שמתנדב בבית חולים. שבן ה 40 יהיה בבית החולים ובין ה 18 ישכב במארב.

iceviper

New member
אז בדרכך

החרדים ימשיכו לעשות כלום,והפתרון אף פעם לא יגיע. העניין הוא למצוא פתרון ופשרה,לא ללכת עם הראש בקיר.

בדרכי

לשירות המילואים, לא מעניין אותי כלום פרט לשאלה למה אני בין הבודדים שעושה מילואים ואחרים לא. אי גיוס החרדים נותן לגיטימציה מוסרית גם לאחרים גם לא לעשות. יש כאן משהו לא מוסרי בעליל והפרדה בין דם לדם ואי אפשר להתפשר על זה. או שלא מחייבים אף אחד כשיר ללכת לצבא בניגוד לרצונו, או שמחייבים את כולם. לא עושים פשרות על הגב של אנשי מילואים, הפשרה לא נגמרת בעצם האפליה שחלק משרתים וחלק לא - זה ממשיך בכל שאר התלונות הנוראיות שיש לאנשי המילואים.

iceviper

New member
ומה לגבי שירות לאומי,לבנות?

הרי גם כן יש אפליה בין דם לדם,כלשונך. הרי בנות יכולות להיות לוחמות,טייסות וכו'-כלומר לא שונות מהגברים בכל הנוגע לשירות צבאי,אבל ההבדל הוא שלבנות יכול להיות גם שירות לאומי ולבנים אין את האופציה הזו. אז נשאלת השאלה: אם בת יכולה להיות טייסת,מדוע בן לא יכול להיות בשירות לאומי?

על בנות אין עדיין ויכוח נוקב

אז למה אתה רוצה לעורר עוד ויכוח ? קודם נפתור את בעיית הבנים ואז ניגש לבעיה שהרבה פחות במחלוקת והיא עניין הבנות. בנוסף, הבעיה היא לא רק צבא סדיר של 3 שנים מול שירות לאומי מקביל, הבעיה היא, מילואים עד גיל 45 ללא קרביים ו 42 לקרביים למשך 43 יום בשנה.

למעלה