ההצעה של נעמי חזן וזהבה גלאון...
רק לצורך הבהרה: בצה"ל קיימת ועדה לפטור מענייני מצפון, בניגוד לרוב מדינות העולם במדינת ישראל מדובר בועדה פנים צבאית (ברוב מדינות העולם זו ועדה חיצונית מייעצת הקיימת מאנשי מקצוע ורוח האמורים לשפוט את טיעוניו של הניגש אליהם) נכון להיום הועדה לפטור מענייני מצפון שיחררה מקרב המלש"בים רק נשים (מעניין מאוד, כנראה שלגברים אין מצפון...). ההצעה של נעמי חזן וזהבה גלאון באה להפוך את הועדה לועדה אזרחית התורכב מאנשי רוח אשר ישפטו כל אדם המגיע להם ואלו אשר מגיעים אליהם ויזכו לפטור על בסיס מצפון יחוייבו בשירות לאומי חלופי (מכבי אש, מד"א, משטרה, זק"א, בית חולים וכדו´) ככה גם החרדים אשר אינם מעוניינים להתגייס לצה"ל יוכלו לשרת את המדינה כמו כל נער ישראלי אחר, וגם האוכלוסייה הערבית-ישראלית תוכל לשרת את המדינה. אני תומך נלהב בהצעת החוק. ועוד פרט מידע: לפני כמה שנים נוהל מו"מ בניסיון לגשר על סוגיית השירות הצבאי, הוא נוהל ע"י עמי איילון ומס´ נציגים של הקהילה החרדית, והגיעו לפתרון דומה מאוד. (אני זוכר גם שנעשו סקרי דעת קהל בתוך האוכלוסייה החרדית ויש רוב לפתרון הזה, אבל מכיוון שאינני זוכר את הפרטים המדויקיים אני לא רוצה להטעות) בכל אופן, למי שתהה, אינני תומך אישית בסרבנות, ובוודאי לא סרבנות פוליטית ואני לקראת שירות קרבי שיהיה בתקווה קרבי ומשמעותי ככל האפשר.