חוק טל

אתה לא יודע על מה אתה מדבר

היום במילואים, אחרי שיריתה בסדיר 3 כדורים בטירונות, אתה מקבל אימון של 3 ימים, רובאי 3 ויאללה לשטחים. גם עם רובאי 2 אתה עושה 30 יום בשנה כאשר אתה שומר על בתי כלא, מתקנים צבאיים, מאבטח ישובים בשטחים ועוד ועוד. כל עוד מילואניקים בני 40 ללא הכשרה קרבית כל שהיא מלבד טירונות של חודש, עושים 30 יום מילואים בתנאי משמעת צבאית ללא חופשות ושומרים כמו כלבים בקור ובחום ביום ובלילה , לא מוכן לשמוע על אף חרדי בן 18 שמתנדב בבית חולים. שבן ה 40 יתנדב בבית החולים והבן 18 יעשה חודש טירונות וילך למיגדל השמירה.

yeshgvul

New member
אשרת, כעס גורף על החרדים לא יביא

אותך לשום מקום. גם בשרות אזרחי אפשר לתרום הרבה לחברה. זכרי את המתנדבים החרדים של זק"א שמגרדים חלקי גופות מאוטובוסים. זה יותר קשה מכמעט כל שרות צבאי.

אשרת

New member
הכעס שלי לא על החרדים , אלא על

הפוליטיקאים שלהם ושלנו , במיוחד של הימין שנתנו את ידם להפלית דם זאת. ברור שיש כאלה שהם עושים מלכאת קודש, אבל הם מעטים ולא עליהם מדובר ואתה יודע את זה. למה למשל לעילויים שלנו- כלומר המצד החילוני, מאפשרים להמשיך ללמוד אבל בסוף הם מתגייסים כמו גדולים לצה"ל ועוד חותמים קבע?

שינילה

New member
נתת לי רעיון - עתודה חרדית

הבעיה: מה הם בדיוק יעשו בצבא עם מה שלמדו? ןל yeshgvul ו iceviper - אתם באמת חושבים, שאין אף תפקיד, אבל אף תפקיד שאדם חרדי יכול למלא בצבא?

iceviper

New member
בוודאי שיש.

ואני לא מדבר על גדוד משגיחי כשרות או פלוגת צניעות. אני פשוט מתוסכל מהעובדה שהדרישות של החרדים מהמערכת על מנת שהם ישרתו כמו כולם הופך את עניין הגיוס שלהם לקשה עד בלתי אפשרי.

אשרת

New member
שישימו את כולם בנח"ל החרדי שקיים

וזה העובדה, שאם רוצים יכולים .

iceviper

New member
גם את הנח"ל החרדי הם לא אוהבים

כי יש פקידה בשלישות (אני לא צוחק-יצא לי לדבר על זה עם רב מסויים!) וגם לא נותנים להם ללמוד גמרא במידה מספקת. בקיצור,תירוצים בלי סוף.עכשיו את מבינה למה אני מתוסכל מזה? ושלא לדבר על הנידוי מצד חלק מהחברה החרדית למי שהולך לנח"ל החרדי. לא מספיק שהם מחליפים את המסגרת הבדלנית שבה חיו כל חייהם במושגים ומציאות אחרים-הם גם צריכים להתמודד עם הלחצים מבית.הלב יוצא אליהם.

אשרת

New member
תתפלא - אבל גם הלב שלי יוצא אליהם

ואני בהחלט מעריכה את הקרבה שלהם למען המדינה. שמעתי על מקרים שההורים שלהם פשוט ישבו שבעה על הבנים שלהם משום שאלו החליטו לעשות מעשה ולהתגייס.
המדינה צריכה לדעת לעזור לאותם חיילים שהקריבו את משפחתם.

אנדרי ז

New member
בהחלט תירוצים

אם באמת יש להם בעיה לשרת בגלל קיום פקידה במקום, הגיע הזמן שיפרשו כל החרדים גם מהכנסת...

yeshgvul

New member
אני חושב שיש חרדים שירצו להתגייס

וגם אם יהיו מעטים, הם יוכלו לעזור במד"א ובמכבי אש או בבתי חולים. עתודה חרדית? מעניין. אם כבר, הייתי מוצא לך חרדים שמתאימים לעתודה האקדמית...

אשרת

New member
אני חושבת שהוא התכוון לעתודה אקדמית

כמו העתודאים החילונים.

yeshgvul

New member
להבהרה, אושרת, גם אני לא בעד חוק

טל, בגלל האפליה שבו. גם כסידור זמני, לא הייתי מצביע בעדו.

את מעדיפה כפיה?

ועדת טל נוצרה על מנת ללמוד הסוגיה על מרכיביה ולהציע פתרון שיתקבל בהסכמה

אשרת

New member
למה שנקבל החלטה שהחילונים ימשיכו

לשרת והחרדים ימשיכו בשלהם.... אז מה עשינו? הרי זה היה אותו מצב גם לפני זה.

תבדילי בין הקמת הועדה לבין מסקנותיה

את כתבתצ שגם לא היית מקימה אותה!! אז מה היית עושה? כופה?! אני מבין שלעמדתך חוק טל משמעותו >>שנקבל החלטה שהחילונים ימשיכוו אשרת ו לשרת והחרדים ימשיכו בשלהם<< 1. לא חובה היה לקבל מסקנות הועדה , לפעמים תוצאותיה ידועות לפי העומד בראשה..... 2. אישית אינני יודע מה בדיוק החוק ויתכן ויש לשנותו אבל בראיון בחדשות נאמר שעליהם להתגיס ומי שהצבא יסכים לאי התגיבותו יחויב בשרות לאומי - אז לא ברור לי על מה בדיוק הקצף

iceviper

New member
בגדול אני מסכים איתך,אבל...

מה הבעיה עם השופט צבי טל? דוקא העובדה שבראש הועדה עומד אדם דתי היתה אמורה להקל על החרדים ללכת לקראת דיוני הועדה ומסקנותיה.

אינני מכיר החוק ולכן אינני טוען כנג

אינני מכיר החוק ולכן אינני טוען כנגדו או בעדו אתה מבין שלכן אינני יכול לבא בטענות או להצדיק את טל העובדה טל הוא דתי אכן תומכת בטענתך אך לכל אדם יש גישות בסיסיות שהן ינחו אותו במסקנות על זה נאמר כי אל תגידו לי מהו החורק אלא הביאו לי עורכי דין שיראו שזהו החוק
אז אתה מבין שאינני מכיר החוק ולכן גם אין לי עמדה לכאן ולכאן על טל אני יכול לומר לך רק שהיו עליו בזמנו כתבות כי הוא הסתבך ולא נהג כשורה באיזשהוא ענין ובסוף הוא אף התפטר כי הבין שאין לו ברירה ונדמה לי שגם הוגש נגדו כתב אישום באותן כתבות גם התיחסו להמלצות הועדה שלו והתיחסו לאופיו ודעותיו ונאמר שהיה צפוי שאלו יהיו המלצותיו על כך נאמר שמסקנות הועדה היו צפויות לכל מי שהכיר אותו [וזו לא דעה לטיב ההמלצות!]

למעלה