חוק חדש בא למדינה

ניקנוR

New member
מציעה לכל מי שתומך בחוק

לצפות בראיון מהבוקר אצל אורלי וגיא. התראיינו אחת מחה״כ שהגישו את החוק ועובדת מחלקת הגננות בהסתדרות שהציגה את הטיעונים נגד.
המסקנה שלי מהראיון היא שהחוק לא ישים, לא הוגן ולמעשה ממש מיותר.
חוק בלי משמעות אמיתית.
ואם ממילא מוגדר כ״מבקשים סיוע מהגננות״, אז... למה לא פשוט לבקש?

חברת הכנסת מנסה לשכנע שיש כאן בעיה שדורשת התגייסות חברתית. אבל חוק זה לא פתרון של ״התגייסות חברתית״,

והאמירה ״נו מה אכפת לכםן תעשו טובה תרימו טלפון״ היא אמירה מכעיסה. לא רק שלא ביקשו טובה כי הרי החליטו על חוק (בקשה שאי אפשר לסרב לה?) אלא שיחשוב כל אחד ואחת מה היו מרגישים כשהיו אומרים להם נו תעשו טובה קחו על עצמכם עוד אחריות.
זוכרים שמדובר במקום עבודה ותנאי עבודה, נכון?
למה עובד/ת צריכים להסכים להרחיב את תחומי האחריות ואת היקף העבודה שלהםן, תמורת אותם תנאים?

RossieL

Active member
תמורה לעשיה

אני לא חושבת שענין התמורה מהווה איזה פרמטר בהסכמה או אי הסכמה לחוק המוצע.
הענין הוא שמרגע שהבקשה תהפוך לחוק ברזל, הרי שאי מילוי שלו תגרור אחריה אחריות פלילית או אחרת כי זה יהפוך לעבירה.
והרי לא הגיוני שהאחריות ההורית תהפוך לאחריות גננית!

טוב תעשה כל גננת אם תהיה ערנית לחסרונו של ילד בגן,
טוב תעשה אם תתקשר ותברר מדוע לא הגיע הילד לגן,
אבל הכל במסגרת של אכפתיות ורצון טוב, לא חוק!!!
אולי כדאי ליוזמת ההצעה לשקול מחדש את הצעתה ולחוקק חוק שמחייב כל הורה לבדוק את רכבו בטרם יצא ממנו ולראות שלא השאיר בו איזה ילד שנרדם.
ואם בכל זאת שכח, אז עם כל הצער הנורא והסבל שאותו הורה יחווה למשך יתרת חייו, יחול עליו דין כמו כל עבריין שפשע.

התגייסות חברתית? על חשבון הגננת ?

כל מי שמציע "התגייסות חברתית" שיאגד את כל ההורים של הגן, וכל אחד בתורו יקדיש בבוקר חצי שעה מזמנו פעם בחודש להתקשר לבתי ילדים שטרם הגיעו לגן......

זו עוד הצעת חוק מגוחכת.
אם הגננת מצלצלת להורים ואין מענה, מה היא עושה ?
עוזבת את הגן והולכת לחפש את הילד? נוסעת לביתו ולמקום עבודתם של ההורים לבדוק בכלי רכבם, וכו, ובינתיים מפקירה את הגן כולו......
הרי כשיקרה אסון, תמיד יוכלו "להפיל" אשמה על הגננת ב-"היית צריכה לעשות א-ב-ג..." ואין לזה סוף.

וכל הבלגן הזה במקום לקבל את הצעתי לשר התחבורה:
"כל אדם שברשותו רשיון נהיגה ובתעודת הזהות שלו רשום/ים ילד/ים עד גיל 14, מחוייב על פי החוק להתקין ברכב שבו הוא מובילם , מערך התראה כפי שיומלץ על ידי משרד התחבורה (בדקתי, יש 8 מערכים)".
" כל רכב המחוייב במערכת התראה, לא יעבור את המבחן השנתי בלעדיו".

הערה: בדקתי עם חנות גדולה מאוד לאביזירי רכב, והשנה קנו מערכי התרעה - 2 בלבד.....

נשבעת לך שזה לא כל כך מסובך

יש מערכת תזכורת טלפונית אוטומטית שבתוכה מזינים מספרי טלפון ניידים של כל ההורים ומפעילים אותה כל בוקר בשעה קבועה 07.00-08.00. זה לא סיפור גדול.
אני מקבלת כל הזמן תזכורות כאלה ממכונים ומקופות החולים. אם הם יכולים, אז גם משרד החינוך יכול. שימצאו תקציב לזה לפני שיחוקקו כל מיני חוקים שיביאו לכולם את העצבים. בנוסף להפיץ חוזר בין כל ההורים על חובת דיווח במידה והילד ייעדר מסיבות של מחלה או חופשה או כל דבר אחר. זה פשוט ונוח ומסיר כל אחריות מהגננות והבעיה היא של ההורים בלבד. דרך אגב, שום מכון לא מחוייב להזכיר לי שיש לי תור לטיפול ובכל זאת הם עושים זאת על חשבונם. אז על אחת כמה וכמה זה חשוב יותר כאשר זה נוגע לילדינו.

יש כמה הבדלים

כל מי שמיידע אותך לתור וכדומה, זה לא כי הם טובי לב, אלא כי כל פציינט זה כסף.

בסדר, יחברו מערכת טלפונית כזו מהגן לכל משפחה.
והם לא עונים ?
אז מה כעת ?
על מי האחריות ?
או הילד יישאר זרוק בין הכסאות עד שימות.....

בוודאי שזה לא מסובך: לתקן תקנה מחייבת וחסל.
נראה את כל מי שצריך להעביר את הרכב במבחן השנתי ולא יאשרו לו..... למרות שיהיו כאלו שלא יעשו את המבחן השנתי העיקר לחסוך כסף.....

RossieL

Active member
אם זכרוני אינו מטעני

העליתי רעיון כזה די מזמן.
לחייב כל בעל רכב להתקין מערכת התראה.
מי שלא יתקין, רכבו לא יבוטח על ידי חברות הביטוח ומשרד הרישוי לא יעביר את הרכב טסט.
הצעה זו והצעתה של יחפה ועוד כמה הצעות טובות הן הרבה יותר אפקטיביות מהחוק האומלל שמבקשים לחוקק.

היום לכל אזרח יש טלפון נייד

ויש גם הודעות אוטומטיות ישירות לטלפון - SMS ככה אני מקבלת תזכורות.
ולא. לא רק בגלל שכל פציינט שווה כסף, אלא ככה מבטיחים שכל פציינט יקבל את הטיפול שלו בזמן ואם הוא מסתבך חס וחלילה שלא יבוא בטענות על כי הוא שכח או היה תור ארוך מדי והוא לא זכר לבוא.
תראה לי אזרח שיקבל תזכורת לפלאפון ולא יתייחס. לא מאמינה שיש דבר כזה. יש אנשים שהפלאפון שלהם יותר חשוב מכל דבר אחר. לפעמים הם שוכחים את הילד באוטו בגלל שהיו עסוקים עם הפלאפון שלהם ועם הפייסבוק ועם הווטסאפ ועם הפוקימון...
כמובן שכל מערכת התרעה תתקבל בברכה.

RossieL

Active member
ואם ההורים לא יענו?

אחת הגננות העלתה את הבעיה שהורים רבים כלל לא עונים לטלפונים מהגן. "הם חוששים שיתבקשו לבוא לקחת את הילד הביתה כי הוא חולה או שיצטרכו להביא לו בגדים נקיים כי עשה במכנסיים", אמרה. "עכשיו אם הם לא יענו — יאשימו אותנו".

יוזמת החוק מסבירה: "ההצעה נועדה לגייס את מערכת החינוך לסייע במניעת התופעה. איש חינוך חייב לקחת אחריות על הילדים שלנו, ומי שלא מסוגל לעשות זאת מקומו לא במערכת החינוכית. אין בחוזר הזה משום הטלת אחריות פלילית על הגננות או המטפלות, וגם לא הסרה של האחריות ההורית. זאת אחריות חברתית של כולנו, ומדובר בעוד צעד בדרך למיגור התופעה הקשה והכואבת הזאת".

במשרד החינוך תומכים בעמדת הגננות, ולדבריהם בכל מקרה אין בכוונתם לחייב אותן לפעול ברוח ההצעה. על כך הגיבה ח"כ שאשא־ביטון ואמרה כי אם משרד החינוך לא יוציא את חוזר המנכ"ל, היא תפעל להעברת היוזמה בדרך של חקיקה.

ואני תוהה ביני לביני ואולי כלל איני מבינה: יש או אין כאן ניסיון ברור להעביר את האחריות מההורים לגננות?? כי איך ניתן לפרש את האמירה "...איש חינוך חייב לקחת אחריות על הילדים שלנו, ומי שלא מסוגל לעשות זאת מקומו לא במערכת החינוכית ..."
ומה עם "הורה חייב לקחת אחריות על הילדים שלו, ומי שלא מסוגל לעשות זאת לא ראוי להיות הורה"???

מערכת החינוך היום עוסקת בהקניית ידע לא חינוך

היום דוחסים בתלמידים מידע רב ומגוון הרבה יותר מאשר לפני 50 שנה, וכמעט אין שום עיסוק בחינוך, ולרוב המורה לא רואה עצמו כמי שבא לחנך.

עובדה ש-
"בית החינוך" הפך ל-"בית ספר" ,
וה-"מחנך" הפך להיות "מורה".

כמובן שהאמירות שאין בהוראה משום הטלת אחריות פלילית, זה כמובן מבית מדרשו של מי שלא מבין במערכת החוק, כיוון שברגע שנקבעת אחריות של מישהו לדבר מה, היא אוטומטית פתוחה לתביעת-נזיקין או לתביעה פלילית.

החוק הזה תמוה מכל הבחינות, בנסיון להעביר את האחריות על הילדים על הגננות גם מחוץ לתחום הגן.
ובאמירות על "מערכת החינוך" בהמשך כמובן יתפתח החוק ויעסוק גם בבתי הספר כאשר גם ככה קשה מאוד להיות היום מורה לכתה של 30-40 בריונים מפוצצי אדרנלין או ריטאלין.....

אבל ברגע שהאבא רואה את הגננת על הצג בטלפון

בשעה 08.00 בבוקר, הוא אפילו לא צריך לענות. הוא מיד יבין על מה מדובר. זה יפורסם בכל מקום אפשרי. אני לא מבינה מה הבעיה עם זה? איזו אימא או אבא לא יענו לטלפון מהגן או הודעה על הצג מהגן בשעה 08.00 בבוקר?
תראי, את יודעת שהיו פעם מקרים שנהגי הסעות השאירו ילד ברכב הסעות?
אז מה הם עושים עכשיו? מעסיקים עוד עוזרת שיושבת ליד הנהג ודואגת להוריד כל ילד וילד במקום חפצו. גן, בית ספר או הבית של הילד.
כשמתרחשות טרגדיות בזו אחר זו צריך למצוא פתרונות מהירים ולא חקיקה.
אם אי אפשר לסמוך על הורה שלא ישכח את הילד שלו ברכב, צריך לדאוג לכך שהוא לא ישכח על ידי התראות, טלפונים, זמזמים, ועוד מיליון אמצעים כיד הדמיון הטובה על כולנו.

אני !

כל הזמן יש לי הודעות לבוא למרפאה לבדיקת לחץ דם וסוכרת, למרות שהבהרתי שאין לי שום בעיה כזו.
גם מתקשרים מהמרפאה בטלפון, אני לא רוצה להעליב, אז אני אומר לה שקיבלתי את הודעתה, וכמובן לא הולך.....

לגבי הטלפון, היה נהג מונית שהתלונן עלי בפני שוטר שאני נוסע לאט ומפריע לתנועה (הוא התעצבן כשרצה לעקוף אותי, ולא היתה לו שום עכבה להעליל שקרים) והסיבה היא גם שאני מדבר בטלפון וגם קורא עיתון.
הוא לא ידע שהשוטר נסע אחריו וראה במה המדובר.
אמרתי לו שהוא יכול לחפש ברכב, אין שום עיתון. חוץ מזה הטלפון נקרא "טלפון-כיס" ושם מקומו. אני מעולם לא עונה בנהיגה.

אבל כן, רוב האנשים שאני רואה הטלפון במקום בכיס ביד, חלק מחזיקים וחלק גדול יותר מדברים או כותבים משהו. קח לצעיר את הטלפון הוא מתאבד.....
אבל גם על זה אי אפשר לסמון כיוון שמרוב דואר זבל, לומדים להתעלם.

בגן של הבן שלי החוק החדש כבר פעיל מזמן.

ברגע שההסעה מגיעה לגן והבן שלי למשל לא היגיע (חולה או משהו)
אני מיד בשבע וחצי אפס אפס מקבל שיחת טלפון מהגננת לבדוק שהילד אכן איתנו
למרות שנהג ההסעות מעדכן אותה שהילד לא היגיע.
הגננת תמר ייאמר לזכותה שהיא מתקתקת בלי לפספס אפילו פעם אחת.
אני בטוח לחלוטין שהיא נוהגת כך עם שאר ההורים.
כאב לחמישה ילדים מעולם לא שכחתי גפרור באוטו
כל שכן ילדים?
בד"כ כשנסענו ברכב זה היה תמיד כזוג ולא לבד
וגם אז אישתי ישבה במושב האחורי ליד הבוסטר עם הילד.
אני עדיין לא תופס כיצד הורים מסוגלים לשכוח ברכב את הדבר הכי יקר להם.

לא ברור, ההורה ישכח ילד באוטו ויהרוג אותו לא יקרה לו כלום

הגננת תשכח לעשות שיחת טלפון והיא תעמוד לדין כאשמה במות הילד שהוריו הרגו אותו?

מדינת חלם.

בילבי65

New member
האמת....סוגיה קשה! מצד אחד מדובר בניסיון לגלגל אחריות..

לנושא לפתחן של הגננות.....ובמקביל (לדעתי) להוריד אחריות מן ההורים.
מצד שני זו זה "כולה" עוד שיחת טלפון או שתיים שיהוו שכבת הגנה נוספת לחיי פעוט "שהתברך" בהורה לא אחראי.
בגדול אני חושב שלהצמיד "גננת אחראית" להורה "לא אחראי" עוד יכול לגרום להתרופפות נוספת ברמת הערנות של הורים לא אחראיים.
יש גבול ! צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים להעלאת רמת הערנות של הורים.
העברת "האחריות" לגננות תוסיף מימד "חרדתי" לעבודתן הקשה ממילא.אך מעבר לכך, זה עוד יכול להוביל להשלכות משפטיות קשות עבורן. דבר כל כך לא הוגן בהתחשב בעבודתן הקשה.
אחריותן לדעתי אמורה להיות אך ורק על הילדים שהגיעו ונמסרו ע"י ההורים. ולא מעבר לכך.

אכן, זו כולה שיחת טלפון, אבל כמה פעמיים בחיים שכחת לעשות

שיחת טלפון?
אני מניחה שהרבה יותר פעמים מאשר שכחת חלילה ילד באוטו.
אכן, אחריות הגננת צריכה להיות רק על ילד שנימצא בגן ולא על ילד שלא הגיע.
בהחלט יכול להיות שצריך להמליץ לגננות לעשות שיחת טלפון במקרה וילד איננו אבל בטח לא ברמה של חוק ובטח לא ברמה הפלילית אם היא שוכחת לעשות את זה.
מה יהיה השלב הבא?

להפוך גננות לעבריניות בגלל שיש כאן דור של הורים טרודים וחסרי אחריות זה גובל בטמטום

זה לא חוק

זה חוזר מנכ"ל משרד החינוך.
ואין בחוזר הזה משום אחריות פלילית על הגננות או המטפלות וגם לא הסרה של האחריות ההורית.

הוא מחייב אותן

אבל לא מטיל עליהן אחריות פלילית.
ולא מונע את האחריות ההורית (וממילא לא מטילים אחריות פלילית על הורה רשלן ששוכח את ילדו ברכב).

למעלה