חוק השחיטה הכשרה

• פותח הנושא Anne4
  • פורסם בתאריך

Anne4

New member
אני לא אוכלת כבד אווזים

כי גם אני מתנגדת להתעללות בבעלי חיים!

DrorArie

New member
תגובה לשניכם

אנה כי מתחילים מלטפל בבעיית האי-שוויון לבעלי חיים.. לא מתחילים עם הפצצה הגדולה, אלא לאט לאט.. (מצטער אבל שחיטה כשרה זה פשוט להטיל פצצה על חצי מהעם הזה, שלא ידע מאיפה זה בא ומה ה"שמאלנים הנוכרים" האלה רוצים ממנו) צער בעלי חיים זה קודם כל חינוך, אח"כ לגיסלציה של הדברים ה"כבדים" כמו ניסויים בבעלי חיים (תסתכלי על הכתבה האחרונה שהיתה בוואלה, עם אל-על וההסכם עם האיחוד האירופי) ואח"כ, ע"י מחאות לא אלימות (לפי המהאטמה גנדי)- לגרום לשינוי בסטטוס קוו. מסורתי- אם זה מעוגן בהלכה, מדוע אין חקיקה?! זה דבר שמקובל בעולם

פלסטיק

New member
המלצות שלי לפתרון (זמני)

מכיוון שאותי לא מעניינת שחיטה לפי ההלכה, אני רוצה לקנות משחיטה הומנית ככל האפשר. קיימים עוד רבים כמוני בשם הכפיה הדתית (להכריח אנשים כמוני לקנות משחיטה כשרה) מתאכזרים לבעלי חיים. אני לא מבקש בשלב הראשון להכריח דתיים לאכול אחרת, אני רק לא מבין מדוע מכריחים אותי בעקיפין להתאכזר לבעלי חיים. המחאה שלי היא לקנות בשר עוף ובקר בחנויות לא כשרות הרווח שלי הוא: 1. שחיטה הומנית יותר 2. הבשר פשוט טוב יותר 3. אני לא מפרנס את כל מערך הכשרות אתם מוזמנים להצטרף ולעודד אחרים לעשות זאת גם כן, אני בטוח שאם יתחילו להפסיד כסף ימצא פתרון הומני גם לשחיטה הכשרה.

masorti

New member
החקיקה לא קיימת משיקולי כסף..

וסביר שמי שמונע אותה אינו המפלגות הדתיות אלא הלובי החקלאי (תבדקו טוב טוב איזו מפלגה בכנסת מעוניינת שהמושבניקים יעשו הרבה כסף משיווק כבד אווז..). לגבי העיגון בהלכה... ממה שאני יודע, הנושא הזה הוא ב"תחום האפור" ההלכתי. כלומר: משהו שאם תשאל רב (ותטרח לפרט את תהליך הפיטום) אז הוא יגיד לך שאסור, אבל הפרקטיקה היא שמפטמים אווזים והממסד הדתי עוצם עין. ואני מדבר על העיירות היהודיות במזרח אירופה לפני השואה, שרוב היהודים בהן היו חרדים במושגים של היום. עובדה שמוכרים כבד אווז כבשר כשר והדתיים לא מתלוננים.

DrorArie

New member
אז זה הזמן לפעול ביחד

למען הוצאת כבד אווז מתפריט עם ישראל. ואגב- אמרת שאם נפרט לרב את תהליך הפיטום הוא יגיד שהוא אסור וכשרות היא בהשגחת רבנות כלשהי- זה לא הממסד עוצם את עיניו כאן - אלא הרבנים עצמם... נודף מזה ריח של כסף שיכול להחזיק את המפלגות הדתיות מלהצביע בעד חוק כזה.

פלסטיק

New member
הכל כסף ידידי, ביחוד בדת

איך בחיפה יכול להיות מקום כשר פתוח בשבת ובירושלים לא? כי בחיפה המקום יעדיף לאבד את תעודת הכשרות ולפתוח בשבת ובירושלים לא. אתה יכול גם לראות שבצומת צמח (ליד הכינרת) הכל פתוח בשבת וכשר. למה? כי תעודת כשרות מפרנסת הרבה משפחות דתיות. אם אנחנו נעבור לקנות במזרע גם בשר שעקרונית יכול להיות כשר, תאמין לי שהם יתחילו להאזין לרעיון של שחיטה כשרה פחות אכזרית.

DrorArie

New member
לשכנע מישהו שמאמין

במה שאתה אומר מלכתחילה, זה מאוד קל. ההודעה דיי מיותרת,ובלי קשר, פורום של 20 אנשים לא ישנה את העולם ככה.

nirdagan

New member
חוק הימום בהמות

איננו שולל בהכרח את השחיטה הכשרה. בבריטניה הונהג חוק המסדיר את השחיטה ברישיונות, ומחייב הימום בהמות, אך הוכנס בו סייג שמתיר שחיטה יהודית ומוסלמית כשרה לבתי מטבחיים גם תחת רישיון.

masorti

New member
הבנתי אותך...

בישראל יונהג חוק שאסור לשחוט כשר, אלא בבתי מטבחיים ששוחטים עבור יהודים ומוסלמים. תגיד לי במטותא ממך איזה אחוז מהשחיטות יהיה אז בגדר "היוצא מן הכלל" (שהותר ברשיון מיוחד)? בקיצור: המקרה של בריטניה אינו רלוונטי - משום ששם מרבית השחיטה היא לנוצרים, ואילו בישראל מרבית השחיטה היא ליהודים/מוסלמים. מכיון שברור שגם פורז מבין זאת, אין ספק שכוונתו לא היתה להתיר שחיטה כשרה ליהודים. הוא אשר אמרתי: חוק איסור שחיטה כשרה במדינת היהודים.

nirdagan

New member
בריטניה וישראל זה אותו דבר

השקר המכזי בטענתך שבשר כשר "הוא עבור יהודים", ולא היא: בשר כשר הוא עבור שומרי כשרות. מרבית היהודים הם חילוניים ואוכלים בשר כשר כי זה מה שמוכרים להם. כאשר הם יהיו מודעים לאפשרויות אחרות רק הדתיים יאכלו בשר לא-המום. הדתיים בארץ יתנגדו לשינוי החוק ברוח הבריטית, למרות שטיעונך אומר שזה לא משנה כי הרוב המוחץ אוכל כשר. הסיבה לכך היא שהדתיים ירצו לשמור את החילוניים בבורותם ולקוות שבזכות הבורות הם ימשיכו לעודד התעללות בבעלי חיים.

masorti

New member
השקר המרכזי בטענתך הוא..

שרק הדתיים אוכלים כשר. האמת היא שמרבית המסורתיים אוכלים אף הם בשר בהכשר, ולכן - רוב האוכלוסיה בישראל צורכת בשר כשר מתוך החלטה מודעת. חוץ מזה, מהטיעון שלך משתמע שבעקבות החקיקה שלך הרבה אוכלי כשר יעברו לאכילת טריפות. אז למה להסכים לחקיקה שבמפורש תגרום לחילוניזציה ולהרס האופי היהודי של המדינה?

DrorArie

New member
שוב אני אגיד

ששינוי מתחיל בחינוך ומודעות, לא בכפיה.

פלסטיק

New member
חופש בחירה ידידי

יעמדו שתי ערמות סטקים: אחת אחרי שחיטה כשרה (אכזרית), ניקור, המלחה, הזרקת מים, ג´לטין וצבע. השניה אחרי שחיטה רגילה (אכזרית טיפה פחות) וללא טיפול נוסף. וכל אדם יבחר את מה שמתאים לו. למה להכריח אותי לקנות בשר של בהמה שנשחטה בצורה אכזרית ואחרי כן גם הרסו לי אותו בכל מיני תהליכים משונים?

Anne4

New member
לפלסטיק

לצערי גם בשחיטה לא כשרה יש פעמים רבות הזרקות מים לבשר, ג´לטין וצבע... הכל עניין של איכות ומקום קניית הבשר. יש גם בשר כשר הרבה יותר יקר (נדמה לי שקוראים לו "כשר למהדרין" או "גלאט כושר" - אינני בטוחה), שאין בו כל החומרים הללו.

nirdagan

New member
מסורתי זה סוג של דתי

ולכן אין שקר בדבריי. האבחנות האלה הן לא מענינות.

Anne4

New member
אני לא מסורתית

אמנם אינני מסורתית, אך אינני נגד המסורת. אני שומרת לעצמי את הזכות לאכול כל בשר שלבי (או נכון יותר כרסי... חה, חה, חה) חפצים בו! יחד עם זאת, כיוון ש"בתוך עמי אני יושבת" - עלי להודות כי בדרך-כלל, אני קונה בסופר השכונתי, ואין לי שום בעיה לצרוך מזון כשר (בתנאי שהאיכות סבירה). חוץ מזה, כבר עברתי את הגיל של "לעשות דווקא". והאמת - אם בגלל סיבות בריאותיות ואם בגלל סיבות הומאניות, אני נמנעת מאכילת בשר בקר ובשר חזיר - אם כי מדי פעם אני אכן אוכלת זאת. וכמו שאמרתי - אני (כמו כולנו ב"שינוי") בעד חופש (גם חופש המחשבה כמובן, וגם החופש בבחירת מזוננו וגם החופש בבחירת דרך חיינו). ביי בינתיים (ואחלה שרשור!)

למעלה