חוק השחיטה הכשרה

• פותח הנושא Anne4
  • פורסם בתאריך

פלסטיק

New member
זה מראה על התמימות שלנו שגובלת

אולי אפילו בטיפשות הדוגמה שהעלת (השחיטה) היא משהו שמייצג את הבעיה שלנו היותר כוללת. אנחנו מאמינים שבשיחה נעימה, ליבון בעיות ורצון טוב מכל הצדדים נוכל להגיע לפתרונות שיעשו את החיים יותר נעימים לכולנו. באותו זמן הצד השני מאמין שיש רק שתי דרכים, הדרך שלו והדרך הבלתי נכונה. כל מה שהוא צריך לעשות זה לפקוח את עינינו (בטוב או ברע) כדי שנבין שאנחנו טועים ועלינו לקבל את דרכו על קרביה וכרעיה. בעברית פשוטה: אין עם מי לדבר....אז מה נותר לנו? בפארפראזה על הפתגם "ערבים מבינים רק כוח" אריק שרון הוכיח לנו מה שטומי לפיד מזמן אמר שבאמת יש מגזרים שיש רק שיטה אחת לשיחה איתם, הפעלת כוח נגדי, אז פתאום אזנם כרויה יותר...

Anne4

New member
לפלסטיק

שכחתי להגיב להודעתך זו - אבל יש משהו בדבריך... (גם לגבי הערבים, גם לגבי הדתיים וגם לגבי כל מוסדות החברה שלנו ומגזריה). וכבר אמרו "חכמינו": עד שלא מפגינים, או זורקים כיסא על הראש של מישהו, שום דבר לא זז במדינה שלנו...

פלסטיק

New member
עוד פעם לגופו של אדם ולא עניין?

בכוונה לא רשמתי את השם, אין לי בעיה לתת את השם אבל אז היית מסביר לי שסבתא שלו גיורת, אחד מבניו מגדל צמה בגואה, ביתו לא שמרה נידה, ולעולם לא היינו מגיעים לעצם העניין. תענה לעניין שעלה (אם זה בכלל מעניין אותך). אחרי כן אם תסביר לי מדוע השם חשוב בשימחה אענה לך.

מישהו בכיר ממפלגת שינוי אמר לי

שהמפלגה הנ"ל היא פיקציה שמטרתה אחת, נגד כפיה דתית. ואין כל קשר לשאר המצע (כביכול) שלה. מישהו בכיר אמר לי את זה! אם אתן לך את השם אתה תטען שהוא לא מייצג פשוט המפלגה השתמשה בו כדי להשיג קולות, הוא בכלל גוי, אחד מבניו חרדי (ומעביר כספים לישיבה בו הוא לומד ללא ידיעת מזכירות המפלגה) וכו... עכשיו תענה לשאלתי, תודה.

Anne4

New member
לא נעים לי להגיד, אבל...

נעים מאוד היקר: לא כל-כך נעים לי להגיד לך, אבל עם כל הכבוד, ובלי חס וחלילה לפגוע בך, תגובתך... איך לומר... לא הייתה כל-כך לעניין... אם תוכל להביא לשרשור רעיון שיתאים לכל הצדדים לגבי השחיטה - מה טוב. ואם לא - מה דעתך אולי לשאול בעצת חכמים? יהיה מאוד מעניין לקרוא דעות נוספות מהחברה´ הדתיים.

לא נותר לי אלא להבין שאת מקבלת

שרב X במעמד Y מעיר Z אמר את שאמר? אשרייך. בהצלחה

Anne4

New member
אני מחפשת פיתרון לשחיטה

ואשמח לשמוע את דעתך. תודה.

אם נושא השחיטה בתחום בו אתם דנים

היה מעניין אותי, הייתי מביע את דעתי. בשלב זה אין לי מה לתרום לדיון מעבר לסתם דיעה אישית. מה שצד את עיני ומאד סיקרן אותי הוא תגובתו של ´פלסטיק´.

Anne4

New member
משום מה יש לי תחושה...

נעים מאוד: יש לי תחושה כי אתה מחפש אותנו מעבר לפינה... לראות היכן ניכשל ואז לומר משהו כגון - "אהה..." - הנה הם שוב נגד הדת... אז חבל, חבל מאוד. אשמח לשמוע את דעתך העניינית - אם לגבי השחיטה ואם לגבי נושאים אחרים. כל טוב לך ולילה טוב.

אגב

האם תוך כדי שיחה בן שיחך יגיד דבר בשם אומרו, אך ללא ציון שמו, במיוחד אם מדובר באישיות בכירה ומוכרת (מה שאכן קרה) ותוכן הדברים נשמע כשיקרי, האם תתעלמי או תעצרי לרגע ותשאלי "רק רגע, מי אמר את שציטטת בזה הרגע? משהו לא נראה לי מדבריו." איך תגיבי ותרגישי אם הוא יתעלם/יתחמק ומישהו אחר יטיל בך חשד? בדיוק כפי שאת עשית בתגובתך? טוב נו... עושה רושם שהתייחסות רצינית ועניינית לא אקבל בדיון הזה. כמו שנכנסתי כך אצא. אגב, נא לא לשכוח, יחס גורר יחס, כשהגלגל יתהפך אל תתאכזבו מהתגובה. מאחל לכם דיון מעניין ומהנה.

פלסטיק

New member
אני אתן את השם בשירשור חדש

כדי שלא נקלקל את השירשור הזה ואני שמח שלפחות היתה לך היושרה להגיד שאתה אין לך מה להגיד בקשר לנושא עצמו.

בהחלט שמו חשוב לי

אך מה לעשות ואתה בעצמך הסגרת אותו. תן לי את שמו כדי שאוכל ליצור איתו קשר, מי יודע? אולי גם אני אזכה לשמוע ממנו את אותו טיעון שאמר לך. אם הציטוט שלך נכון, אז ברור שהוא לא אורתודוקסי! אם הוא היה כזה היית מזכיר את שמו, "כל האומר דבר בשם אומרו, מביא גאולה לעולם". לא היית רוצה שיהיה לך חלק בקירוב הגאולה?

פלסטיק

New member
עוד אין שם אבל אתה כבר משמיץ

תתאפק שניה חמוד, נתתי לך את השם בהודעה חדשה, אני מתעקש לבקש ממך: אם אין לך מה לתרום בנושא השחיטה אל תקלקל לנו בשרשור הזה.

DrorArie

New member
כמה בעיות

דבר ראשון היא לא רופאה, היא אוטיסטית בכלל. התהליך ההומאני שמתבצע ע"פ ההלכה זה לנקז את הדם במקום אחד בגוף בשביל זה צריך לתלות את הפרות באויר (אי אפשר להיות רגועות). שחיטה נכונה היא לא בריאה יותר, להפך, שיטות פרימיטיביות יצרו מחלות קשות אצל בהמות שעברו לבני אדם. גופה צובר רעלים אם מהממים אותה? אני ראיתי מחקרים שמוכיחים אחרת. אמרת שלדעתך זה לא גורם לטראומה כזאת וזה נתן לי רעיון.. כשאת נכנסת לניתוח- מרדימים אותך קודם גם בשביל שלא תלחצי/תקפצי כשאת רואה את הסכין.. ואני לא בטוח שהיית רוצה לעבור משהו, אפילו פשוט כמו "תפרים" בלי הרדמה מקומית. את מאמינה בהלכה, אני מאמין במחקרים.

Anne4

New member
אני מנסה לעשות סינטזה

השאיפה שלי היא בראש ובראשונה כי הבהמות לא תסבולנה, או לפחות להפחית את הסבל שלהן עד למינימום האפשרי. דבר נוסף - עד לרגע השחיטה, הייתי רוצה כי הן תטופלנה באופן הולם, וגם תקבלנה מזון שיגרום גם להן (וגם לנו) לא לחלות. אי-לכך, אני בעד ההזנה בעשב ולא בחלקי מוח ושאר מרעין בישין (גם אם חלקי מוח זה "יעיל" יותר, כי לפי התוצאות ו"הפרה המשוגעת", נראה לי כי בינתיים מושג ההיפך, ומשמידים יותר פרות - דבר שרק גורם להפסדים כספיים). ודבר אחרון - למרות שאני בעד הפרדה בין מוסדות הדת לבין המדינה, אני לא מחפשת את ההלכה היהודית בפינה... אני חסידת של "חיה ותן לחיות". וכיוון שגם אני בת לעם היהודי, אין לי כל אינטרס לרדוף את אחיי שומרי המסורת (אני חושבת כי עמנו כבר שבע רדיפות... פיגועים... וכיוצ"ב). לכן, אני מנסה למצוא דרך בה אף צד לא ייפגע. לא הבהמות, לא הצרכנים ולא שומרי ההלכה. זהו. אם נצליח - כולנו נהיה מרוצים. ואם לא - אמשיך לנסות עד שאולי נמצא פיתרון לבעיה.

DrorArie

New member
לצערי יש בזה משהו

אנחנו לא יכולים לתקוף משהו רק משום שאנחנו בעמדת כוח, לשנות את השחיטה זה רק דבר אחד אבל ממנו לא מתחילים... צריך להתחיל מביטול ההסכם עם האיחוד האירופי ("ניסויים בדלת האחורית") ולפעול נגד ניסויים מיותרים. רק כשתהיה מודעות אמיתית לבעיה, כמו בהולנד/גרמניה/שוויץ, יהיה אפשר להמשיך בלגיסלציה של חוקים כאלו, המגבילים חופש.

Anne4

New member
למה לא להתחיל מהשחיטה?

רוב העם אוכל בשר בקר. רק מיעוט מתוכנו אוכל (אם בכלל) כבד אווזים. פיטום אווזים זו בעיה שולית מאוד. מי שרוצה - יכול למחות באי אכילת כבד אווז. לעומת זאת, השחיטה והמזון בו מאכילים את הפרות - היא בעיה ענקית!!! ויותר קשה למחות באי אכילת בשר, כי לא כל אחד יכול להיות צמחוני. לכן המאבק בתזונה ובשחיטה הוא חיוני בהחלט. לכן, למען בריאות העם - אני בעד הסדרת נושא התזונה והשחיטה של הבהמות, באופן (כפי שכבר אמרתי קודם) תשביע את רצון שומרי ההלכה, הצרכנים, שומרי איכות הסביבה וכמובן תתייחס באופן הכי אנושי שאפשר אל בעלי החיים עצמם. ואם להסתכל על כל הנושא מנקודת ראות קצת יותר דתית (זה למען חבריי שומרי המסורת) - אז גם את הבהמות ברא אלוהים, לכן גם בהן צריך לטפל באופן הולם, אפילו שכתוב: "... וירדו בדגת הים... ובבהמה..." (בראשית א:כו).

masorti

New member
דרך אגב..

אם מדקדקים על קוצו של יוד, פיטום אווזים מנוגד להלכה מטעמי צער בע"ח.

למעלה