חוק השחיטה הכשרה

• פותח הנושא Anne4
  • פורסם בתאריך

Anne4

New member
חוק השחיטה הכשרה

עמית המשתתף בפורום "דור שני", בו גם אני משתתפת, הסב את תשומת לבי לחוק של פורז נגד שחיטה כשרה (בעקבות כתבתי "היום הייתי אצל הצורף"). למרות היותי חילונית בכל רמ"ח אבריי ולמרות שאני מחליטה איזה בשר אוכל (כולל בשר שבא גם מקיבוץ מזרע...) ואיזה לא, אני בעד שחיטה כשרה, לפחות למי שבינינו רוצה בכך. עם כל הכבוד - איני חושבת כי שחיטה כשרה מתאכזרת לבעלי חיים (אם להודות על האמת - מאז שראיתי את הכתבה המזעזעת על גידול החזירים בקיבוץ מזרע ועל התאכזרותם כלפיהם - הפסקתי לאכול חזיר. כמו שנאמר - מה שלא עשתה הדת, עשתה ההתאכזרות שלא לצורך!).

אנדרי ז

New member
מה זה קשור אחד לשני

אם מתאכזרים גם לחזירים זה רק מראה שאף אחד במשרד החקלאות לא שם על נושא ההתאכזרות, ולא משנה באילו חיות. בנושא החזירים הם בטח מנחשים שבארץ הזאת יגמרו את הקריירה שלהם די מהר אם יגלו התעניינות רבה מדי...

Anne4

New member
לא יודעת אם קשור או לא

על כל פנים, בעיניי - שני הנושאים חשובים. גם האכלה הולמת של הפרות וגם גידולן וגידול נאות של חזירים. זהו.

Anne4

New member
סליחה - התכוונתי גם לשחיטה

השחיטה היהודית אינם גורמת סבל לפרות וגם אין כל סיבה כי אלה שמאמינים בה לא יוכלו להמשיך לקבל בשר בשחיטה לפי ההלכה היהודית. איני רואה בכך שום כפייה דתית, וזו גם המדינה היחידה בעולם, בה צריך לאפשר לכל יהודי, המעוניין בכך, לשמור על המסורת היהודית, כולל שחיטה לפי ההלכה.

אנדרי ז

New member
לפני כשנה קראתי כתבה

על השחיטה הכשרה בארה"ב. מסתבר שכדי שהפרות יהיו בהכרה ושלא יתמלאו בדם הקורבנות הקודמים, תולים אותן על מיתרים (כמובן בהכרה מלאה) וכך שוחטים אותן, כשהן כמובן בהכרה ומשתוללות באימה. לא יודע כמה הומני זה נראה לך, אבל לי זה דווקא הזכיר את מה שהיטלר ציווה לעשות לקצינים שניסו לחסל אותו בקיץ 1944. אני מקווה שלא הרסתי לך את התיאבון לבשר משחיטה כשרה...

פלסטיק

New member
בעיה מוסרית תאורטית בלבד

באופן תאורטי יש לנו בעיה: אכזריות כלפי בעלי חיים לעומת שמירה על מסורת האומרת שיש להתאכזר אליהם. מה נכבד, את ההתאכזרות או את המסורת? למה תאורטית? כי אם שומרי המסורת חושבים שמותר להם להכריח את כלל הציבור לנהוג כמנהגם (למשל למה אלה שלא שומרים לא יקבלו בשר שנשחט בצורה יותר הומנית). לכן אם הם חושבים שמותר להם לבצע כפיה אני לא רואה בעיה מוסרית בכפיה נגדית. למשל אם הצמחונים ינסוו לכפות את דעתם שכל אכילת מזון מן החי היא לא מוסרית ואסורה ויפעלו להפוך את השחיטה בכלל לאסורה לפי חוק.

אנדרי ז

New member
כפייה צמחונית לא תהיה כפייה נגדית

כי היא תיכפה גם על אוכלי בשר לא כשר כמוני. מצד שני אתה צודק בעניין הזה לגבי איסור שחיטה כשרה.

DrorArie

New member
ישנה שיטה אלטרנטיבית

שפותחה ע"י אישה עם אוטיזם שפשוט הבינה את הבהמות ויצרה מין שרוול כזה שדרכו הם הולכות ולא מפחדות וכל מיני כאלה והמוות נחשב הומני. זה מונהג עכשיו בכ33% ממשחטות אמריקאיות, ואני מאמין שזה לא יותר מזה בגלל השחיטה הכשרה (שדרך אגב, ישנם רבנים שקיבלו את השחיטה הזו) כדי ללמוד עוד, פשוט תעשו את מה שאני עשיתי.. כנסו לgoogle.com וחפשו kosher slaughter או shechita (מושג גם בלועזית)

Anne4

New member
נכון!!! דרור צודק!

וחוץ מזה, השחיטה הכשרה האמיתית היא בלי התעללות. מה שעושים באמריקה (לפי דברי אנדריי) זה מעשה זוועה והתעללות לשמו! אנדריי - זה נורא!!! אל תצחקו עלי, אבל כל הדברים הללו אכן משפיעים עלי... והאמת, כמעט ואיני אוכלת בשר בקר (או חזיר). אני אכן (עדיין) אוכלת קצת עוף (ומקווה לעבור, כמה שיותר מהר לאכילת עוף אורגני טרי, כך לפחות אהיה בטוחה שלא מתעללים בחיות לפני כן ושוחטים אותם באופן אנושי, עד כמה שניתן) וגם אוכלת קצת דגים, אלה הגדלים באופן טבעי בנחל דן (פורלים). אני גם נגד חקלאות ימית (ותודה לאל שמעיפים את החקלאות האורגנית מאילת, כי זו סתם התעללות בדגים ולסביבה - זה זיהום חמור ביותר ומפגע רציני לאלמוגים ולשונית שם). ביי, עלי לחזור לעבודתי. תודה על ההתייחסות.

Anne4

New member
אה... ולסיכום - חוק בעד שחיטה

אני בעד חוק לשחיטה כשרה הומאנית (יש מכון הלכתי מדעי אשר הוא מומחה בדברים הללו, ואפשר לשתף איתו פעולה לטובת כל הצדדים, וכך גם שומרי המסורת יהיו מרוצים מחד והדואגים לאיכות הסביבה ולרווחת בעלי החיים מאידך!). אני בהחלט מאמינה כי ניתן לעשות זאת! וכיוון ש"שינוי" היא גם בעד איכות חיים ושמירה על הסביבה, זה בהחלט יכול להיות נושא ראוי לטיפולה של "שינוי".

אשרת

New member
את יכולה בבקשה להסביר למה התכוונת

ב"שחיטה כשרה הומנאית"? לא ממש ירדתי לסוף דעתך.

DrorArie

New member
אני חושב שהיא התכוונה

לשיטה שבה מהממים את החיה ואז שוחטים אותה. לפי הזכרון שלי, לא מהממים לפני כי יש מין אמונה טפלה שההימום ישאיר חלק מהדם בתוך הבהמה.

Anne4

New member
אני חושבת שאפשר למצוא פיתרון

השחיטה הכשרה הנכונה אינה מתעללת בבהמות. אם יכניסו את הפרות למעין שרוול כזה, כפי שהציעה אותה רופאה, אין אף צורך להמם אותן קודם. אם האווירה רגועה, הבהמות אינן אמורות לחוש בסכין השחיטה, כך שהתהליך כולו הומאני וגם מתבצע על-פי ההלכה. בנוסף, שחיטה נכונה היא בריאה הרבה יותר (נוצרים פחות זיהומים, בגלל שנותנים לדם לזרום מחוץ לגוף הבהמה). ונקודה אחרונה - כאשר החיה רגועה, גופה אינו צובר רעלים, אותם אנחנו עלולים לספוג מאוחר יותר (הימום הבהמה קודם לשחיטה - עלול לגרום לה טראומה הגורם לרעלים מיותרים בגוף וכן, כמובן סבל מיותר. שחיטה נכונה ומהירה, אינה - לדעתי, אמורה לגרום כזו טראומה). לכן, במקרה הזה, אני אכן מאמינה בשחיטה לפי ההלכה, ומאמינה כי היא הפתרון הטוב ביותר - גם לבהמה וגם עבורנו.

פלסטיק

New member
יש לך המון "קביעות" לא נכונות

1. בהולנד אסרו על השחיטה הכשרה מישום שהוכיחו חד משמעית שפעמים רבות הבהמות כן חשות בסכין (נדש יותר מחיתוך אחד). מאיפה המידע שלך על כך שהבהמות אינן חשות? 2. מאיפה המידע על רעלנים? על אילו רעלנים בדיוק מדובר? איך זה שרשויות הבריאות העולמיות כמו ה FDA בארה"ב ומוסדות אירופיים לא יודעים על רעלנים אלה? 3. אני בטוח שניתן למצוא פתרון שיספק גם את ההלכה וגם יפחית אכזריות, כמה רבנים חרדים בארץ מוכנים בכלל לדון באופציה הזו? 4. למה להכריח אותי כצרכן לצרוך בשר בצורה כזו שגורמת סבל לבהמה? 5. בקשר לזה שאת מאמינה ששחיטה המתבצעת כיום היא הטובה ביותר לבהמה ולך: אין לי ויכוחים עם אמונה, רק לגבי ה"עובדות" שהצגת.

Anne4

New member
ל"פלסטיק"

אני מנסה מאתמול לדבר על נושא השחיטה והאכלה בפורום "נטעים", אך ללא הצלחה. כמעט ואיני מקבלת שם התייחסות לבעיה... אפילו כתבתי להם שאני כועסת על אי-התייחסותם... עכשיו נכנסתי לפורום "נטעים", ואכן, לאחר מחאתי אתמול (שלחתי להם מסר ל"נטעים") הם ענו לי תשובה די קצרה, אבל שאר משתתפי הפורום כמעט התעלמו מהבעיה! (להוציא משתתף שאני מכירה מפורום אחר, בשם "מסורתי".) זה חבל באמת שאין שם התייחסות של ממש, ולצערי אתה כנראה צודק באומרך (אני מצטטת אותך): "אני בטוח שניתן למצוא פתרון שיספק גם את ההלכה וגם יפחית אכזריות, [אבל] כמה רבנים חרדים בארץ מוכנים בכלל לדון באופציה הזו?". חבל, חבל מאוד שכך פני הדת בארצנו.

פלסטיק

New member
אמר לי רב ראשי מפורסם של עיר גדולה

שאחת הצרות הגדולות של נציגי הדת האורטודוקסית במדינה היא החולשה של התורה שבעל פה. שבגלל החולשה הזו הם נצמדים כל כך לדברים כתובים, לא מחדשים ולכן חוץ מפסקי הלכה מגוכחים גם נוצרת הקצנה מאוד גדולה. עד שהם לא יחלו להפעיל את הראש במקום סתם שינון פשוט יש בעיה בשיג ושיח איתם ולכן הרעיון שלך נכון אבל אין לך פשוט עם מי לדבר שם (אני רואה שעשית נסיון ראשוני שנתן דוגמה יפה לכך). ובגדול, ההלכה לא נוצרה או תורמת לבריאות אלא באופן מקרי. אם ההלכה היתה כזו היו בגלל מחלת הפרה המשוגעת אוסרים על בשר בקר ועוברים לחזיר (משנים את חוקי הכשרות בהתאם...)

Anne4

New member
והכי מצחיק (בעצם עצוב)...

דווקא כאן, בפורום "שינוי", דווקא אנחנו, מנסים למצוא פיתרון הולם לבעית השחיטה (ולתזונת בעלי החיים) - באופן שיספק את שומרי איכות הסביבה, את אגודת צער בעלי חיים, את הצרכן וגם את ההלכה. השרשור הזה מוכיח כי יש רצון טוב ורצון לחשיבה עניינית ומעמיקה לפיתרון הבעיה. ולכן זה מצחיק (או בעצם עצוב) כי דיון ענייני כזה לא יכולתי לקיים בפורום "נטעים". ושוב אני אומרת - למרות שאינני שומרת כלל וכלל מסורת (ונא לא לשאול אותי את שם החיה שאני אוכלת ביום כיפור...), כואב לי כי כך הם פני הדת בארצנו וכואב לי מאוד כי לא ניתן לקיים דיונים מכובדים וענייניים בין מגזרי העם השונים.

DrorArie

New member
כי הפורום הזה

מורכב מסקטורים שונים של החברה, יש כאן בערך נציג לכל דעה. אבל אמרתי כבר, לשנות את החקיקה בנוגע לשחיטה כשרה- זה השלב האחרון! קודם צריך להפסיק את חוות הניסויים ולאסור פיטומי אווזים... אי אפשר לתקוף רק את הנקודה שתעשה לנו הכי טוב בלב ותהיה הכי פרובוקטיבית.. הבעיה שיש כנסת של עסקנים, וכל מה שפוגע בכסף של אנשים (פיטום וניסויים), פשוט לא יעבור.. אפילו לא יוגש (איפה ח"כ ממר"צ שטוענים לנאורות?)... אין ספק, שהצעת חוק כזו לא תוגש מטומי לפיד.

למעלה