חוק ההחזרה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

gwizard

New member
מאוד תלוי

תראה, לאן שאתה לוקח את הדיון לא כל כך מתאים, לדעתי, לפורום מאגיה, אלא יותר לפורום פאגאניזם, אך אני אענה כמובן. וויקה היא לא תורה אחת לכולם, ישנם הרבה זרמים וכל אדם מרכיב לעצמו מערכת אמונות מסויימת. אני אישית לא רואה בדת שלי מושג של עונש אלוהי. נכון, ישנם תוצאות למעשים, אך אין דבר כזה "אסור לעשות X או שתסבול מ-Y". אלו שבוחרים לעצמם עונשים *** מהאלים *** - יקבלו עונשים. אלו שלא - לא. זה מאוד פשוט. כאשר אתה שואל "האם יש דבר כזה גמול אלוהי", למה בדיוק אתה מתכוון ? כל הפואנטה בוויקה זה להשתפר ולהיות לאדם טוב יותר. לדעתי, זו המטרה הראשית של הדת. וויקה היא לא דת של המקל ונגזר כגון נצרות, שם אם תהיה ילד טוב תלך לגן עדן ואם לא לגיהנום. בוויקה אתה תמיד תלך לארצות הקיץ (המקבילה לגן עדן) לא משנה מה אתה עושה בחיים. מה שכן, שמתי לב כי הרבה פעמים אני מקבל חיזוקים מן האלים על הדברים החיוביים שאני עושה. כאילו לומר, "אתה בדרך הנכונה". עד היום לא שמתי לב שאני מקבל דברים רעים כאשר אני שוגה או מועד ומידת המודעות שלי די גבוהה לנושא. זה עונה על השאלה ?

ljs

New member
מה שאמרת,

בעצם מייצג את הדיעה שחוק ההחזרה לא קיים? לדעתך אדם יכול לחסום השפעות מהסוג הזה, במקרה שהן כן מגיעות אליו?

Bastat

New member
נכון ו.. לא נכון

אני מאוד מאמינה שחוק ההחזרה קיים !!! - וגם בעבודה שלי אני מאוד נזהרת בהיותי בכל מקרה בשר ודם ולכן המחשבות והמילים לפעמים מתרוצצות להן, ובגלל שאני מאמינה בחוק ההחזרה אני נזהרת !!! אבל... כל חוק יש דרך לעקוף או לכופף אנו מכירים משפט זה מהיומיום המציאותי שלנו ולכן אני אומרת שגם בחוק ההחזרה ישנם פרצות שלא ממולצות לפריצה.....הבנת ? היות ואנו חיים בעולם דואלי אז הפירצה בחוק יכולה להגיע ממקום טהור ויכולה גם להגיע ממקום הרבה פחות טהור..... אך אם מדברים על האם זה אפשרי ? - אצלי הכל אפשרי

RainBird

New member
לדעתי חוק החזרה קיים. בוויקה ובכל אלו שמאמינים בו. הוא מערכת של הגנה- כדי לשמור על אלו שחדשים לאמנות שלא ישתמשו במאגיה בצורה שלילית. כחוק מוסרי מבחינתי הוא מקובל. כחוק אנרגטי, יש בו כמה וכמה בעיות. אבל מבלי להכנס ליותר מידי פילוסופיה- שיטות מאגיות עתיקות משל הוויקה השתמשו במאגיה למטרות שליליות ואין תיאור של "הכל חוזר אליך וקקה בידיך". מי צודק? אני חושב שבדיון הזה אין צודק או אמת אחת יחידה.

ljs

New member
לדעתך אפשרי

לחסום אנרגיות שנוצרות כתוצאה מהחוק הזה?

ljs

New member
ראיתי בשרשור כאן

שלא כולם חושבים בהכרח כמוך. [עברית קשה שפה?]

neophile

New member
מה באמת?

הייתי בטוח שכולם חושבים כמוני...
חלק מהאנשים כאן לא מתייחסים לחוק ההחזרה כחוק קוסמי, אלה כחוק "ידי אדם" אם אתה רוצה.. תצורת מחשבה טורדנית ומיותרת שיש להתחמק ממנה . אתה רוצה להתייחס לזה ככה ?

ljs

New member
אני לא "רוצה" להתייחס לחוק הזה בשום

צורה, אני מנסה להבין אותו ואת המקור שלו טוב יותר. זה הכל. אגב, מה הפירוש "תצורת מחשבה טורדנית ומיותרת שיש להתחמק ממנה"? אם משהו מטריד אותך, כדאי שתתייחס אליו ברצינות ותתמודד איתו, לא שתתחמק ממנו.

neophile

New member
המקור שלו עתיק מאוד

מהמזמן שגילו כי כדור הארץ הוא עגול ומסותבב בחלל .

gwizard

New member
ומסתובב בחלל !

זה נכון שפיטגורס (בסביבות 500 לפנה"ס) שיער כי כדו"א עגול כי זו הצורה המושלמת בטבע, אך הוא לא אמר כי כדו"א מסתובב בחלל. ועכשיו, מי היה הראשון שגילה כי כדו"א מסתובב בחלל ובאיזו שנה זה היה ?

neophile

New member
מי שגילה את אמריקה לא היה הראשון בה

נקודה למחשבה. פיתגורס נחנך במצרים הוא הכיר את האלה נויט ,אלת הרקיע רקיע הוא עגול ,(Oval) אפשר ממש לראות , לא צריך לקרוא בספרים אז או שהייתי מדמיין שאני חי על עולם דיסק או על עולם דיסק כפול , כל הדיסקיות האלה... בכל מקרה זה עגול.

MetalSinagouge

New member
הצב :)

אני מתכנן להתחיל לקרוא את "פירמידות" בקרוב, רק כדי שאח"כ יהיה לי נוח לעבור לאלים קטנים שאני חש חובה לקרוא בעקבות המאמר על האגרגורים.

RainBird

New member
יש סיבה שלא? כחוק מוסרי שמתקבל מבחירה מבחינתי זה בסדר- אבל כחוק כפוי על ידי דתות מרכזיות זה לא ממש מוצא חן בעיני.

gwizard

New member
אי ידיעת החוק לא פוטרת מן העונש

ובמילים אחרות, אם זה אכן חוק קוסמי אז אתה בבעיה, ידידי, בלי קשר להאם זה מוצא חן בעיניך או לא. *evil grin*

RainBird

New member
חוק קוסמי? אני לא רואה "בוקורים" ומכשפים שחורים אחרים מרוב הדתות הפאגניות לפני הוויקה בוכים על זה שהם חטפו בפרצוף על קללה שהטילו. זה הסבר היסטורי. ולגבי החוסר איזון שנוצר- אנחנו תמיד מחליפים אנרגיות אחת בשנייה. אין חוקיות ברורה בנושא. היקום אינו מודע. ובכל מקרה, הקללות שלי מעטות ונדירות. הרבה יותר עשיתי דברים לעזור ולרפא. אני חושב שאם החוק הקוסמי היה תקף, לא הייתי חושש יותר מידי.

gwizard

New member
אתה מצחיק

האם ממש דיברת עם מישהו מהמכשפים השחורים לפני דת הוויקה (מה הקשר?) ? איך אתה יודע מה באמת האנשים חשבו והרגישו בעבר ? ספרים זה לא מדד, בספרים האדם לא ירשום שמרבית חייו הם טעות או שהוא מתחרט על כך, הלא כך ? לגבי אנרגיות, זה שאין לנו מספיק ידע על הנושא לא אומר שאין חוקיות ברורה בנושא. מה שהצגתי היא תיאוריה, לא עובדה בלתי מעורערת. בדיוק כמו במדע, אני בוחן את התיאוריה, מנסה אותה במבחן המציאות ומשפר אותה עם הניסיון. לבנתיים לא ראיתי משהו הסותר את מה שאמרתי אז מבחינתי זה תקף.

RainBird

New member
דיברתי, חוויתי... למדתי. היו לי רגעים של הארה מתוך לב היקום.

למעלה