"חוקיות" בדייטים.

Paranoid Eyes

New member
"חוקיות" בדייטים.

אני לא נוהגת לפתוח פה הודעות חדשות אבל אתמול היה לי מעין ויכוח/דיון/שיחה עם ידיד וזה פשוט הדליק אותי, והחלטתי שצריך לברר עם אנשים נוספים. אז הנה השאלה : יצאתם לדייט, אפילו גם בליינד דייט, הבחור/ה לא מוצאים חן בעיניכם ממש. אחרי הדייט הצד השני יוזם איזשהו קשר (SMS או שיחת טלפון), כאשר בדייט עצמו היה ברור לכם שהצד השני מעוניין. האם אתם : א. תסננו ותתעלמו? כי בסופו של דבר אתם לא חייבים לו/ה כלום. ב. תענו לSMS או לטלפון ותגידו את האמת שזה לא מתאים. ידיד שלי חושב שבגלל שזה כולה דייט אחד הוא לא מחוייב להגיד לה משהו, וכך גם חלק מהחברים שלו חשבו (כולל בת אחת). אני מצידי התעצבנתי עליו וחפרתי לו שהוא כן צריך להגיד שלא מתאים ושאם הוא מתעלם ומסנן הוא סתם יוצא אפס וילד קטן. לא יודעת משום מה זה היה נראה לי ברור ולגיטימי שאחרי דייט אם לא מתאים אז אומרים, ביחוד אם הצד השני ניסה ליזום קשר. ולא נעלמים לגמרי! "יורדים למחתרת" . זה כזה דבר מכוער לעשות לדעתי. בסופו של ויכוח אגב, הוא בסוף שלח לה SMS. מה דעתכם? מה אתם עושים בד"כ? אנא, כנות חשובה פה.

ShirleyT

New member
דעתי היא

שאת צודקת במאה אחוז, שצריך לפחות לסיים בכבוד, כן,גם אם נפגשתם רק פעם אחת, ולומר לבן אדם השני שזה לא מתאים.. אבל אני יכולה להגיד לך שגם אני, הרבה מאד פעמים, לצערי הרב, יוצאת "אפס וילדה קטנה" ומתחמקת מזה, פשוט מסננת עד שלבן אדם מהצד השני נשבר.. כי זה פשוט מצב שמאד קשה לי להתמודד אתו, אז אני מנסה לשכנע את עצמי שמה אכפת לי, אני לא חייבת לו כלום, כולה דייט ראשון, למרות שברור לי שזה כבוד בסיסי ושזו ממש זכותו של הבן אדם השני לשמוע לא במקום מענה קולי..

Paranoid Eyes

New member
אז תשני הרגלים.

כולנו בני אדם ולא היית רוצה שיתייחסו אלייך ככה, אני בטוחה.

רועי21רג

New member
ואז את סתם משגעת אותו

הרי אם את אומרת לו את זה כבר , הוא לא יתקשר יותר ולא תצטרכי לסנן ולהתעלם יותר. לא חייבת לו כלום , אבל עדיין בנאדם לא?

hafraapsichotit

New member
כחם כחם...

אני מזה גרועה בדברים האלה. אין לי ביצים או טקט לנפנף מישו שנקלע לחיי (אגב, לא רק במישור הרומנטי) אז בד"כ אני מתעלמת. קוברת את הראש בחול ומקוה שיעבור. א ב ל - אני מודעת לכך שזה ילדותי. או לפחות לא בוגר. אז אני מכריחה את עצמי. אין שום סיבה שמישו יסתובב בעולם עם הרגשה שמשו בו דפוק, רק בגלל שלי לא היה כח להסביר את עצמי. עניין של רגישות לזולת.

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קרה לי דבר דומה לפני שבועיים בערך, בחור שיצאתי איתו החליט שזה לא מתאים, ופשוט לא ענה לטלפון. כמה ימים אח"כ הגיע חבר טוב שלו (שהוא ידיד שלי) לביקור בארץ, ואמרתי שעל הדרך כבר נבקש ממנו לזרוק איזה מילה בנושא. ידיד שלי, שבהחלט הסתקרן מהנושא, פנה לאותו חבר ושאל אותו לגבי העניין. השיחה הלכה ככה: הידיד: "מה קרה עם מעיין?" החבר: "סתם, החלטתי שאני לא מעוניין." הידיד: "אז למה לא אמרת לה כלום?" החבר: "אתה יודע איך זה בנות, עדיף להתעלם מאשר להגיד להן." הידיד: "אתה רציני?! אתה יודע שקרה לי כבר שבחורות סיננו, ואתה יודע איזו הרגשה מגעילה זאת." החבר: "כן, אבל אצל בנים זה שונה. בנות מעדיפות שיתעלמו מהן." !!! כמובן שהוא חטף על הראש מידיד שלי בנושא הזה, אבל אני הייתי פשוט המומה מזה שהוא באמת ובתמים האמין שזאת הדרך. לדעתי, גם אם נפגשתם פעם אחת ולא הלך, הדבר הנכון ביותר לעשות הוא להודיע. SMS זה קצת מעצבן, אבל להתקשר ולהגיד "שמע/י, זה לא מתאים" יפתור הרבה סוגיות. אחרת אתה פשוט יושב ודופק את הראש לגבי מה-לעזאזל-נסגר. אני גם משתדלת לחנך חברות וידידים שלי שזאת הדרך, שבנאדם מעדיף לשמוע את הדברים גם אם הם קשים, מאשר לחטוף התעלמות גורפת.

איכסה לסנן ../images/Emo31.gif

כשזה לא, אז אומרים לא ומסיימים את הסיפור. עברנו את גיל 7.

רועי21רג

New member
שונא את המצב הלא נעים הזה

אמממ... אסור להעלם ככה סתם , צריך איזשהו טקט. אני בד"כ משתמש במה שהרבה אנשים פה יגיבו עלי בכעס , בשקר לבן כדי לגרום לבחורה לחשוב שאני זה שדפוק והיא בסדר גמור. לדוגמה יצאתי לאיזה בליינד דייט יום אחד שסידרו לי אחרי שדיברתי עם הבחורה איזה שבוע וממש חיבבתי אותה , ומסתבר שהבחורה במציאות ממש אבל ממש לא נראת לי , אז מה עשיתי? קודם כל לא הייתי ילד קטן שבורח , פשוט משכתי את הדייט כרגיל , ואז התחלתי להשתמש באקסית שלי בשביל למנוע מצב שבו היא תעלב. הנפצתי לה , שאני עדיין מאוהב באקסית שלי ואני ממש לא בנוי לקשר והיא ממש מדהימה אבל זה לא הזמן ואני חייב להשיג את האקסית בחזרה. בקיצור בבלת אחד עצום!!! אין שום מצב שבעולם שאני ארצה את האקסית בחזרה שהאמת הוא שממש לא נמשכתי אליה ואפילו סלדתי , אבל מה הייתי אמור להגיד לה "שמעי את לא מושכת אותי" ואז מה היה קורה? הייתי משביז את הבחורה לגמרי וגורם לה להרגיש אפס , אז כן לפעמים שקר לבן עדיף מאשר להגיד את האמת.

golden energy

New member
נראה לי שהבחורה

תבין שאתה מבבל"ת אותה.. כי אם אתה עדיין מאוהב באקסית,אז למה יצאת לדייט? ובגלל שדי קולטים שזה שקר זה עוד יותר פוגע כי הבנאדם אשכרה משקר לך בפרצוף, במקום להגיד את האמת. *אבל האמת שבגלל זה זאת באסה לצאת לבליינד דייטים,אם הדייט לא מוצא חן בעיניך,קשה לדעת איך לצאת מזה בלי יותר מידי לפגוע.........

רועי21רג

New member
האמת שלא כל כך בטוח שהיא תבין

כי יש הרבה אנשים שיוצאים למרות שהם עדיין מאוהבים , כדי לבדוק אם זה יכול לעזור להם להתגבר. ובנוגע לבליינד דייטים צודקת , עשיתי את זה פעם אחת ואין מצב שבעולם שאני עושה את זה שוב , כשראיתי אותה בלעתי את הלשון ו5 דקות שתקתי כי צעקתי לעצמי בראש "קיבינימט איך אני יוצא מזה בלי להיראות חרא של בנאדם?" .

Paranoid Eyes

New member
לא מדובר על זה..

מדובר על האם אתה מתעלם או לא. זה שאתה מנפיץ שקר לבן כדי שהיא לא תפגע זה עוד בסדר כי זה יותר חסר טאקט להגיד לבנאדם שהוא לא מושך. גם אני הנפצתי שקרים לבנים לפעמים בשביל לא לפגוע בבנאדם אבל אף פעם לא נעלמתי לו. כל עוד אתה בסופו של דבר לא מתעלם ויורד למחתרת אלא מסביר כבר אחרי הדייט שזה לא ילך. זה בסדר גמור.

רועי21רג

New member
להעלם זה שיטה פחדנית

אני חושב שזה לא ממש פוגע , אבל זה בהחלט ממש מוריד את הכבוד העצמי שלך לעצמך. בנאדם שאין לו ביצים , לפחות להרים טלפון ולהגיד לשני שזה לא יילך הוא אותו בנאדם שיפחד מכל דבר קטן בחיים. אני לא מבין מה כל כך קשה לעשות את זה , הרי אתה לא מכיר את הבחורה , זה לא כמו להיפרד אחרי קשר ארוך שאז כן ממש משתפנים לעשות את זה ולפעמים מושכים את זה יותר מדי.

אתה באמת חושב שהיא האמינה

לשיט הזה ? כאילו, אם אתה כ"כ נעול על האקסית שלך אז למה יצאתם ?? לא עדיף לומר "תשמעי, את חמודה והכל אבל אני לא חושב שאנחנו מתאימים" ??? זה מה שאני אומרת:) חוץ מהקטע של ה "חמוד" .. בחורים נורא נעלבים כשקוראים להם "חמודים"

flutter girl

New member
אולי הם יבינו כבר שזה turn off

לשמוע את המשפט הנאלח "חמוד אומרים לכלב!" לא, *חמוד*, כשאני אומרת שאתה חמוד - אני לא מתכוונת שאתה כלב. אז שתוק וקבל את המחמאה.

atudatoy

New member
תנסו לחשוב על זה קצת בצורה שונה

אולי גם קצת עקומה אבל שיהיה...תנסו אין לכם מה להפסיד דייט ראשון הוא עסקים בלבד - כל אחד פחות או יותר מראה מה יש לו, ולפי זה נקבע איך ממשיכים. עכשיו תנסו לעקוב אחרי קו המחשבה שלי, בלי להיבהל יותר מידי. אתם נכנסים לחנות מדברים עם המוכר על אחד המוצרים, ומחליטים שלא נראה לכם מסיבות כל שהן, אתם נפרדים לשלום בתרוץ של "טוב אני אחשוב על זה ואחזור מאוחר יותר" - והרי אף אחד לא באמת חוזר, אף אחד לא מתקשר לשני לשאול מה קרה... בסופו של דבר גם כאן מדובר במשהו בין שני אנשים שלכאורה נראה לגיטימי ביותר לא ליצור קשר אחרי אותו ניסיון מסחר לא מוצלח. (אבל אף אחד לא חושב שבדייט הראשון כל צד מנסה למכור את עצמו לצד השני, למרות שזה ממש ככה. למה? כי פתאום זה נהייה רגשני מידי ולא ניתן באמת לכמת רגשות? כמו סחר חליפין של פעם 2 דגים שווה 3 תרנגולות) הנקודה היא שאנחנו לא חלק מאיזה רומן רומנטי עב כרס, אלה החיים האמיתיים - תצאו החוצה ותנשמו את זיהום האוויר.

Paranoid Eyes

New member
חיים אמיתיים?

אז תתייחס לבני אדם בחיים האלה כמו שהיית רוצה שיתייחסו אליך. ההשוואה למוכר בחנות לא קשורה בעליל, כי זה בכלל לא אותו דבר. לא לדעתי.

למעלה