חוסר חשק

פולספגן

New member
איך את כ"כ בטוחה שמצבה לא יגרור לדכאון אחרי

לידה שהיינו כ"כ מסוכן לעצמה, לתינוק למשפחתה ובכלל לסובבים אותה.

Besomet

New member
טיפול בחרדות ודכאונות כרוניים

כרוך בשינוי דפוסי חשיבה ורגש. במילים אחרות, עלייך לעבור תהליך שישנה את האופן שבו את חווה את חייך.

אסכולות רבות מעניקות אפשרות לעבור את התהליך הזה, כל אחת לפי תפישתה. החשוב מכל, לטעמי, הוא למצוא מטפל/ת שאת מתחברת אליו/אליה.

ישנן דרכים רבות להקל על הסמפטומים, אך ללא שינוי מהותי ועמוק, הם מהווים מזור זמני ותו לא.

בנוסף לכך, אני ממליץ בחום על פעילות גופנית יומיומית. מחקרים רבים הראו שהשפעת פעילות גופנית קבועה יעילה לפחות כמו נטילת תרופות אנטי דכאוניות ואנטי חרדיות (ולעיתים אף יותר).

רפואה שלמה!

hal767

New member

מתחים וחרדות.

בהחלט אני מסכים שפעילות גופני תורמת להפחתת מתחים (Stress) וחרדות.
וכן ישנם מוצרים טבעיים יעילים מאוד למצבי מתח וחרדה.
(אם ניתן להימנע מלקיחת תרופות תמיד עדיף)

לבריאות

יוסי

hal767

New member
אני מאמין שישנם פתרונות.

בדרך כלל כדאי לשלב מספר פעולות שישלימו אחת את השניה. הכוונה לטפל שורשית בבעיות הנפשיות, וזאת מבלי להתעלם מהפיזיולוגיה, שמצבה קשור ישירות גם לנפש.

כל שיטת הרפיה שתייטיב איתך, מומלצת.
טיפולי מגע (עיסוי, רפלקסולוגיה וכד') עשויים להביא תועלת רבה.
נשימה נכונה, תרגילי נשימה עמוקה, הפעלה גופנית, אור ושמש, כל אלה בשימוש נכון ומותאם לך יעשו פלאים בדרך כלל.
תזונה טבעית נכונה משפיעה חיובית גם על הגוף וגם על הנפש.
שיחות - אני מאד מאמין בשיחות אישיות עם מטפל ראוי, אליו את מתחברת, בכל הקשור אלייך, על החיים, על צורת חשיבה ועוד.

אלו הן רק מספר דוגמאות לדברים שכדאי לעשות. חשוב להתאים אותם אלייך, והניסיון מראה תוצאות חיוביות בדרך כלל. העובדה שיש לך רצון לשפר את עצמך היא התחלה מאד טובה, ואני מאמין שאם את רוצה, את יכולה להצליח.

falena

New member
תודה

לכולם על התגובות הנפלאות.
כמובן שלא הביא ילדים לעולם כרגע כי לא רק שאני בת 20, אני גם בפרק מאוד קשה בחיים שלי בלי יציבות עם עצמי ועם הנפש שלי- להביא ילד לא בריא.
אבל תודה על העצות הנפלאות!
אני מטופלת פרטי אצל פסיכולוגית מקסימה כבר שלוש שנים. בעבר הייתי פעמיים בשבוע ולאחרונה פעם אחת.
רוב החרדות שלי מגיעות מתהליך מורכב שלא עברתי אבל על אמא שלי שנפטרה לפני 4 שנים והייתה חולה כל הילדות שלי, הטיפול הוא איטי ועמוק ולמרות שהשנה הזו הייתה מבחינתי שינוי אדיר לטובה, אני לא רוצה שהמערכת היחסים הזוגית שלי תקרוס בנתיים עד שדברים ישתנו יותר לטובה...

חשבתי לנסות צמחי מרפא . מה זה הטנטרה ?

0 אור 0

New member
לא כדאי יותר מדי להתפזר

את יכולה להעמיק אצל מטפל ברפואה סינית שבנוסף לדיקור מטפל גם בתזונה וצמחי מרפא,
או אצל רפלקסולוג שהוא גם נטורופת ומטפל בצמחי מרפא ,
כך יהיה טיפול אחד מקיף שכולל מרכיבים של מגע, תזונה , צמחים - אני יכולה להביא לך טיפול שלי לדוגמא, אני אמנם בבסיס רפלקסולוגית, אבל יכול להיות מצבים שאני משלבת בטיפול צמחי מרפא, שמנים, טיפול אנרגטי (כמעט תמיד), קריסטלים (האבנים לא התמציות), נותנת לך "שיעורי בית" של תרגילי נשימה או תרגילי יוגה או משפטים מרפאים, ולפעמים אפילו דגשים כמו צבע ללבוש (קשור לעבודה של חיזוק צ'אקרות מסויימות) או מנטרות. אני לא יוצאת דופן בעניין הזה של טיפול כולל שמכיל כל מיני טכניקות וכלים לפי מה שמתאים למטופל - הרבה מהמטפלים הטובים ממשיכים ללמוד ולהעמיק עם השנים.
לגבי טנטרה, על קצה המזלג זו שיטה שהיא בעצם האמא של היוגה ולוקחת אותה שלב אחד יותר מעמיק. אחד המאפיינים של טנטרה בניגוד לשיטות רוחניות אחרות, הוא שהיא לא מחייבת פרישות, אלא רואה בחיי היום יום כחלק מהעבודה הרוחנית , כולל למשל יחסי מין (ועל כך יצאה דיבתה לרעה כשהיא מושכת אליה רבים שמעוניינים רק במין) - המנטרות שתקבלי ממורה ליוגה או מדיטציות מסורתיות אמנם יעזרו להרגיע את החרדות, אך כוונתן לסייע בהרגעת הצ'אקרות התחתונות כדי לאפשר את הפרישות ולהתמקד בהארה, בעוד שהמנטרות והעבודה של הטנטרה חלקן מכוונות לעורר את הצ'אקרות הללו במקרה של עבודה רוחנית נשאף להעלות אחר כך את האנרגיה העוצמתית אל העין השלישית והכתר, ובמקרה שלך עצם העירור של הצקארות מאפשר לך להתגבר על בעיה שמציקה לך.

AEOLIAH

New member
גם אני סובל מחרדות הפתרון היחיד הוא להתחבר

להתחבר לנשמה שלך, חרדות נוסעות כתוצאה מכך שאת לא מחוברת באופן ישיר לנשמה שלך כי בתת מודע את מעדיפה ורגילה לחיות דרך החוסר חיבור המלא לנשמה לאור הנשמה.
תתחילי בכך שכל בוקר כשאת כמה תעצמי עיניים ותבקשי לראות את הנשמה שלך (את יכולה לראותה ככדור של אור גדול או את עצמך כלבנה בוהקת) ואז את מבקשת ממנה להתחבר ולהכנס לתוכך.

טאוֹ

New member
טיפול מגע יכול לסייע

ולכן השילוב שבחרת בו, של רפלקסולוגיה ודיקור, נשמע לי מצוין. בנוסף לכך אני מצטרף להמלצה על פעילות גופנית מתונה; הליכה של עשרים דקות יכולה לשפר מאד את מצב הרוח, בין אם הולכים יחפים בחול הים או שמטיילים בסביבה ירוקה. אם המדקר שלך מבין גם בצמחי מרפא ותזונה, שאלי אותו על תחומים אלה כיוון שגם הם יכולים לעזור. התסכול סביב היעדר יחסי המין עשוי להיות מורכב מדברים שונים, מהערכה עצמית נמוכה ועד רצון בסיפוק גופני, ועם חלק מהדברים האלה אפשר להתמודד גם כשאין חשק מיני גבוה. הלחץ מסביב וההיסטוריה תורמים משלהם, וקשה להתמודד עם כל החזיתות בבת-אחת. נסי למצוא מדי פעם זמן וסביבה נטולי לחץ, עבורך ועבור בן-זוגך, לא בהכרח למין אלא להפוגה מהלחצים ולאפשרות לתת ולקבל חיבה זה לזה, והערכה למאמץ שאתם עושים ביחד. אם תצליחו למצוא ולשמור על פרקי זמן כאלה, אולי גם לתשוקה יהיה קל יותר להתעורר ולבוא לידי ביטוי.

אשמח אם תחזרי בהמשך לעדכן איך את מרגישה.
רפואה שלמה ותרגישי טוב

0 אור 0

New member
מוסיפה

הי,
אני מצטרפת לאלו מעלי שהמליצו לך להמשיך בטיפולי הרפלקסולוגיה והדיקור, לנשום, פעילות גופנית,
מוסיפה כמה נקודות חשובות:
1. לא פעם ירידה בחשק מיני קשורה למצב הבריאותי והנפשי הכללי, וכך זה נראה גם מהשאלה שלך , לכן אני ממליצה לטפל בצורה מעמיקה בנושא הורדת הלחץ , טיפול בחרדות ובדכאונות ושיפור הבריאות באופן כללי - החשק המיני כבר ישתפר לבד, כאשר הגוף והנפש יהיו פנויים לכך.
2. אם הרפלקסולוגיה נעשתה ללא אבחון וללא עבודה מתודית אז לא בטוח שהיא ממצה את מקסימום היכולות של השיטה.
בנוסף כדאי לבחון את התזונה ואת העשיה לטובת שמחת חיים - ללא שמחה ובריאות קשה ליהנות גם ממין
3. טנטרה: שיטה מעולה להעלאת האנרגיות המיניות ואם מדובר בניאו-טנטרה להבדיל מטנטרה מסורתית, אז היא עוסקת גם בנושאי זוגיות ואינטימיות, ולכן יכולה לסייע לך.
אני ממליצה מאד בחום על הדרך הזו, אך המלצה ואזהרה בצידה - על כל עוסק רציני בתחום יש איזה 50 שרלטנים , חשוב לבדוק היטב למי מגיעים ומה הוא מציע. אשמח לעזור במסרים, מכיוון שהפורום הזה אינו עוסק בנושא וממילא איננו דנים בפורום במטפלים ספציפיים.

Falena יקרה,

אחת מתופעות הלוואי הידועות של שימוש בתרופות נוגדות חרדה/דיכאון\
היא ירידה משמעותית בליבידו - החשק עליו את מדברת.

לעומת התרופות הכימיות הקונבנציונאליות, קיימת פלטפורמה שונה מבוססת צמחי מרפא המציעה את אותו הטיפול ללא תופעות לוואי אלו
אם ותחליטי על שינוי בסוג הטיפול לעיל, השינוי צריך להתבצע במקביל ובחפיפה בין הרופא הקונבנציונאלי והטבעי.
יחד עם זאת, לרפואה הסינית יש את היכולת לחולל שינויים, זה דורש זמן והתמדה.

בנוסף, לפן התזונתי ופעילות הגופנית, כמו גם לעבודה רגשית, יש תפקיד נרחב באיזון אליו את מבקשת להגיע
לכן, ממליצה לך לפנות לנטורופת באיזור מגורייך לביצוע השינוי.

בהצלחה.

הי לך. עברתי על מרבית התגובות, ואולי

פיספסתי.... בכל מקרה, מהעיסוק שלי, אני מאוד ממליץ על טיפולים אנרגטיים.
טיפול אנרגטי המגיע לרמות הנפשיות-נישמתיות, מאוד יכול לעזור במציאת הפתרון.
גם אם המקור הוא חרדה וגם אם הוא אחר, טיפול מעמיק יעלה את הגורמים לבעייתך על פני השטח ויביא לפתרונם.
במקרים כמו שלך, אני מאוד ממליץ על הגעה לשינוי פנימי משמעותי, שיביא לשינויי בחייך.
דרך אגב, מאוד יתכן שריקודי בטן יכולים לעזור לך. במיוחד אם המורה יודעת לכוון למודעות והכוונה פנימיים.

בהצלחה.

למעלה