חוסר חשק

falena

New member
חוסר חשק

היי.
אני וחבר שלי שנה יחד. מערכת זוגית בריאה ובוגרת. אנחנו צעירים בגילאי ה20.
אני סובלת הרבה שנים מחרדות ודיכאונות בגלל חיים לא פשוטים בעבר וגם כיום. בגלל הלחץ סביבי והכדורים שאני נוטלת החשק המיני שלי במצב גרוע. החבר מתוסכל מאוד ואני מחפשת כל דרך בשבילנו כזוג ובשבילי כבן אדם לעלות את החשק המיני.
אני מטופלת ברפלקסולוגיה ודיקור וחשבתי אולי יש הצעות טבעיות לעניין
מה מציעים?

יעל ND

New member
כן, יש

1. תפני לייעוץ טבעי
2. תביאו ילדים. עד כמה שהבנתי, אתם שנה יחד וטרם הבאתם ילדים. גילאי ה-20 זהו הזמן הטוב ביותר בשביל זה מכל הבחינות. אז - בהצלחה!

Besomet

New member
תביאו ילדים?! את בטוחה שזו הפלטופרמה המתאימה?

בחורה צעירה פונה לייעוץ לגבי חרדות ודכאונות והעיצה שלך כמטפלת היא להביא ילדים?!

יעל ND

New member
כן

עזר לרבות.
אין דבר טבעי יותר ומבורך יותר.
ושנות ה-20 - זה בדיוק הזמן הטוב ביותר בשביל זה.

hal767

New member

אחר כך מתפלאים

שלום. אני עוקבת אחר התגובות לפניה של בחורה בת 20 שמבקשת חוות דעת ומצאה את הפורות שלנו כמתאים לשאול לקבל מענה.
אני חושבת שהשקפת עולם אישית שיעל מגבה בניסיון מקצועי זה לא למענה בפורום שרבים קוראים (כך אני מקווה) והם מוצאים בו את הוויכוח המאוד לא מתאים. בואו לא לגרום לאנשים להתרחק מהפורום שלנו.

טאוֹ

New member
אני חושב שטוב לתרום מהניסיון שלנו

ובמקביל עלינו להיזהר שלא להניח להשקפת העולם האישית שלנו להפוך לאג'נדה שמחלחלת גם לטיפולים שלנו. יש מקרים שבהם הדבר רצוי ומועיל, ויש מקרים אחרים שבהם זה עשוי להפריע לנו להיות קשובים לצרכים ולרגישויות של האחרים - בין אם הם מטופלים שלנו ובין אם לאו. ונדמה לי שאחד מכללי היסוד של הרפואה שבה אנו עוסקים, או שאין כלל אחד נכון לכולם. מה שעזר לרבות לא מתאים לרבות אחרות, ושנות ה-20 הן לא מקשה אחת.

גיל 20 כשהאשה בריאה, והנישואין בריאים.

היא בדכאון וחרדות שעלולים להחמיר בתוספת ההורמונים והשינויים הנפשיים שבתקופת הריון ולידה.

נראה כאילו קראת רק חצי מההודעה שלה.

יעל ND

New member
היא לא מדברת על דיכאון, אלא על חרדה

רוב החרדות נובעות מכך שמהאישה נמנע מלתפקד כאישה ושמצב ההורמונלי שלה לא תקין.

הריון מביא את האישה למצב אידיאלי מבחינה הורמונלית - ואת יכולה לראות הוכחה לכך, בין היתר, במצב השיער של אישה בזמן ההריון, שבד"כ הינו מצב האידיאלי לאותה אישה. כפי שאת בטח יודעת, מצב השיער הינו מדד מעולה למצבה ההורמונלי.

לא יודעת אם הפונה נשואה, אך ניתן להבין מהפניה שלה (כמובן, אני יכולה לטעות, אבל ככה זה נשמע לי), שהפונה מקיימת יחסי אישות, ואולי אף באופן קבוע. על סמך הניסיון שלי עם המטופלות הרבות זה גורם לי לחשוש שהיא משתמשת באמצעי מניעה. לצערינו הרב, האמצעי הנפוץ היום זה גלולות למניעת הריון, שבין תופעות הלוואי הרבות והמגוונות שלהם גם - הן גורמות לחרדות ודכדוכים. כך שאם בא לך להתערב בהמלצות שלי ולהרתיע - אז תרתיעי משימוש בגלולות ולא מהדבר הנכון עבורה לעשות מכל הבחינות!

שלא לדבר על כך, שאיננו מכירים את הפונה, ולצערי הרב הכרתי הרבה מקרים, בהם החרדות והדיכדוכים של הבנות נבעו בדיוק מהמקום הזה - ממחוסר מימוש עצמי בתור אם ורעיה כפי שזה מתבקש באופן טבעי. החברה והחינוך ולפעמים אף ההורים דורשים מהן דברים שנוגדים את טבע האישה ואחר-כך מחפשים סיבות חיצוניות ומנסים לדכה אותן בתרופות פסיכיאטריות ובמקום לאפשר להן את מה שגופן ונפשן דורש - דוחים מהן עוד יותר בתירוץ שמצבן הנפשי לא מתאים וכיו"ב.
ברוב המקרים, אם לאפשר לאישה להקים משפחה נורמלית, רבה תדאג לצרכי הבית, המשפחה, הבעל והילדים - תשכח מהדכדוכים ותשכח מהחרדות שלה, תרגיש טוב מאד ותתפקד כמו שתריך! ואם להכניס אותה לפסיכולוגים, כדורים ושאר מיני טיפולים - לא יהיה סוף לדבר....
מצד שני, הכרתי נשים שסבלו מדיכאון קליני, מסכיזופרניה וממצב דו-קוטבי, כלומר, מבעיות פסיכיאטריות קשות, שהיו והינן אנהות טובות, הנמצאות ביחסים טובים עם ילדיהן, אהובות והעורכות ע"ידם ובטוחני, שאילו נמנע היה מהן לתפקד כנשים לכל דבר - מצבן הקליני היה קשה בהרבה.
אזמה לדב על הפונה, שברוך ה', אין לנו שום סיבה לחשוב שמצבה מתקרב לאחד המצבים המוזכרים...

0 אור 0

New member
אחת הבעיות הגדולות בטיפול

יכולה להיווצר כאשר המטפל מכניס את אמונתו האישית ובעקבותיה ממליץ המלצות שסותרות לחלוטין את האמונה ו/או אורח החיים של מטופל,
מתוך העובדה שנערה אומרת שהיא חיה עם חבר כשנה, ניתן להניח די בודאות שאינה חרדית, ולכן הטפת מוסר שמנסה להתאים אותה לאמות המידה שלך כנראה שאינה במקומה,
החלק היחידי בדבריך שהינו ראוי לבדיקה במחינת ההסתכלות של רפואה משלימה ללא שיפוטיות הינו בדיקה של השפעת הגלולות - וגם אז מטפלת שמכבדת את דרכיה וצרכיה של השואלת היהת מנסה לבדוק אתה אפשרות להשתמש באמצעי מניעה אחר שאינו משבש מערכת הורמונלית ולא שולחת אותה לעשות ילדים (ואגב, למרות שביהדות אין בעיה עם ילדים ללא נישואים, זה לא מקובל בכל התרבויות השונות פה בארץ, ובכל מקרה קשה מאד ובפרט לילדה בת 20)
תארי לעצמך שהייתי מטפלת באשה חרדית ומבקשת ממנה לקיים יחסי מין בתקופת הנידה כדי לשפר את סיכויי הפוריות שלה? (בלי להתייעץ עם הרב כמובן) - זה די מקביל למה שאת עשית כאן, מבחינת יחס לשואל ולתרבות בה הוא חי.

יעל ND

New member
האשמת שווא לא ציפיתי ממך...

איפה ראית " הטפת מוסר" מצידי? ואיפה שיפוטיות? מה קרה לך?
אני לא עוסקת בזה כלל. נותנת תשובה לשאלה בלבד ובצורה עניינית. את מוזמנת לחזור לשאלה ולתשובה שנתתי לפונה.
את יכולה לאהוב או לא לאהוב את התשובות שלי - אבל בלי הוצאת דיבה, בבקשה.

אני לא נכנסת לאורח חיים של אף אחד, אני רק עונה לעניין. והיא תעשה עם כל התשובות שתקבל כפי שתחליט לעשות. הדוגמא שהבאת אינה מתאימה: אין אפשרות לקיים יחסי אישות לאישה נידה, ואם יש בעיית עקרות הלכתית - מזיזים את הביוץ. ואם לא מצליחים - אז אין ילדים. יש דברים שפשוט לא עושים. לעומת זאת, מה בעיה להמליץ על דבר טבעי ולגיטימי? דוגמתך אפילו לא מתאימה להמלצה לטבעוני לאכול בשר: כי טבעוני בחר להיות טבעוני, ואילו מבנות חילוניות של היום נמנע חופש בחירה, והן קורבנות מסכנות. דוגמא מתאימה יותר: להמליץ למישהי לטכול מאכל שהיא לא אוהבת או לא רגילה לאכול. אז או שהיא תאכל או שלא, אבל את, מבחינתך, רשאית להמליץ. אני לא מבינה, למה את מושכת אותי לדיון מיותר זה?

לגבי הגלולות: את בטח יודעת, על הפשעתן הנמזיקה ביותר, ולהזכירך, שילוב עם קפה מחמיר את השפעתן ושילוב קפה עם עישון מחמיר את המצב עוד יותר פי כמה וכמה.
לגבי אמצעי מניע אחרים: אינני עונה על מה שלא נשאלתי. זאת גם סיבה לכך, ד"א, שלא אמרתי לפונה חצי מילה על הגלולות (ולא רק גלולות...).

0 אור 0

New member
דברי התייחסו ישירות להמלצות שלך

1. "תביאי ילדים"
2. "אתם שנה יחד וטרם הבאתם ילדים" - מדובר בבחורה לא נשואה בת 20 ("יש לי חבר" בד"כ אינו מתייחס למצב של זוג נשוי)
3. "גורם לי לחשוש שהיא משתמשת באמצעי מניעה. ... גלולות למניעת הריון, שבין תופעות הלוואי ....גורמות לחרדות ודכדוכים"
4. "החרדות והדיכדוכים .. נבעו .. ממחוסר מימוש עצמי בתור אם ורעיה כפי שזה מתבקש באופן טבעי"
5. " גילאי ה-20 זהו הזמן הטוב ביותר " [להבאת ילדים]
כמי שנטועה היטב בעולמך, אולי לא קלטת שההשפעה של אמירות אלו על צעירה חילונית בת 20 הינה בדיוק כמו הדוגמאות הפרובוקטיביות (בכוונה - כדי להדגים) שאני נתתי, על אשה חרדית.
יעל,
יש בינינו משותף רב - האמונה בכך שדרך חיים טבעית עדיפה על פני כל מיני הרגלים מזיקים שהעולם המודרני מטעה אותנו לחשוב שהם נכונים.
וגם החילוניות שלי הינה חילוניות יהודית עם ערכים שבאים מהמסורת היהודית ובכך שונה לחלוטין מחילוניות נוצרית .
בואי נעצים את המשותף, ובד בבד נהיה רגישים יותר גם למפריד , ונכבד את אמונתו של השונה מאתנו.

יעל ND

New member
אור,

דוגמאות שהבאת לא לעניין - כבר הסברתי קודם.

רוב הציטוטים שהבאת - אמרתי לא לפונה בכלל, אלא למישהו/י אחר/ת כתגובה לפניתו/ה אלי ולא קשורים לתשובה לפונה.

אך כל הנאמר נכון, זוהי אמת לאמיתה, וזוהי תגובה בדיוק לפניה שקיבלתי, תשובה לעניין ואין בזה (ולא יכול להיות) שום דבר "פרובוקטיבי". פשוט מגוחך.

אני בהחלט לא מבינה למה את מפתחת את הדיון הזה, שאין בו תועלת לא לפונים ולא למשיבים, ולא יכול לצאת ממנו שום דבר חיוני.
מבחינתי הנושא מזמן מיצא את עצמו.

לגבי הפיסקה האחרונה שלך - לא אני פתחתי ומתחזקת את הדיון הזה. אם שמת לב, אני בכלל לא נכנסת לתגובות של משיבים אחרים, לא מתווכחת עם אף אחד, ובטח לא מפריעה לאף אחד להאמין במה שהוא רוצה. אני מגיעה לכאן במטרה אחת ויחידה - לעזור לאנשים שאין להם איפה לפנות מלבד פורום זה. להיות רגישים כלפיהם, בין היתר, - פיוש הדבר להגיד להם את האמת, שאין להם איפה לשמוע....
שבוע טוב.

למעלה