היא לא מדברת על דיכאון, אלא על חרדה
רוב החרדות נובעות מכך שמהאישה נמנע מלתפקד כאישה ושמצב ההורמונלי שלה לא תקין.
הריון מביא את האישה למצב אידיאלי מבחינה הורמונלית - ואת יכולה לראות הוכחה לכך, בין היתר, במצב השיער של אישה בזמן ההריון, שבד"כ הינו מצב האידיאלי לאותה אישה. כפי שאת בטח יודעת, מצב השיער הינו מדד מעולה למצבה ההורמונלי.
לא יודעת אם הפונה נשואה, אך ניתן להבין מהפניה שלה (כמובן, אני יכולה לטעות, אבל ככה זה נשמע לי), שהפונה מקיימת יחסי אישות, ואולי אף באופן קבוע. על סמך הניסיון שלי עם המטופלות הרבות זה גורם לי לחשוש שהיא משתמשת באמצעי מניעה. לצערינו הרב, האמצעי הנפוץ היום זה גלולות למניעת הריון, שבין תופעות הלוואי הרבות והמגוונות שלהם גם - הן גורמות לחרדות ודכדוכים. כך שאם בא לך להתערב בהמלצות שלי ולהרתיע - אז תרתיעי משימוש בגלולות ולא מהדבר הנכון עבורה לעשות מכל הבחינות!
שלא לדבר על כך, שאיננו מכירים את הפונה, ולצערי הרב הכרתי הרבה מקרים, בהם החרדות והדיכדוכים של הבנות נבעו בדיוק מהמקום הזה - ממחוסר מימוש עצמי בתור אם ורעיה כפי שזה מתבקש באופן טבעי. החברה והחינוך ולפעמים אף ההורים דורשים מהן דברים שנוגדים את טבע האישה ואחר-כך מחפשים סיבות חיצוניות ומנסים לדכה אותן בתרופות פסיכיאטריות ובמקום לאפשר להן את מה שגופן ונפשן דורש - דוחים מהן עוד יותר בתירוץ שמצבן הנפשי לא מתאים וכיו"ב.
ברוב המקרים, אם לאפשר לאישה להקים משפחה נורמלית, רבה תדאג לצרכי הבית, המשפחה, הבעל והילדים - תשכח מהדכדוכים ותשכח מהחרדות שלה, תרגיש טוב מאד ותתפקד כמו שתריך! ואם להכניס אותה לפסיכולוגים, כדורים ושאר מיני טיפולים - לא יהיה סוף לדבר....
מצד שני, הכרתי נשים שסבלו מדיכאון קליני, מסכיזופרניה וממצב דו-קוטבי, כלומר, מבעיות פסיכיאטריות קשות, שהיו והינן אנהות טובות, הנמצאות ביחסים טובים עם ילדיהן, אהובות והעורכות ע"ידם ובטוחני, שאילו נמנע היה מהן לתפקד כנשים לכל דבר - מצבן הקליני היה קשה בהרבה.
אזמה לדב על הפונה, שברוך ה', אין לנו שום סיבה לחשוב שמצבה מתקרב לאחד המצבים המוזכרים...