על איזו פסיקה את מדברת בדיוק?
האם את מדברת על זה שאמרתי שיש אונס חמור יותר ופחות? כן, אני עומדת מאחורי זה. ולא מקובל עלי שתבואי ותגידי לי "את לא יודעת על מה את מדברת, כי אני נאנסתי ואת לא". את נאנסת, ואת יודעת מה זה עשה לך. מה זה עשה לאחרות? את ואני יכולות לנחש את זה באותה מידה, כי בסופו של דבר, האדם היחיד שיודע מה באמת קורה לו, זה האדם עצמו. שאלה מאד לא נעימה, אבל אני חושבת שהיא רלוונטית: האם את חושבת שאילו הייתי מותקפת בגיל יותר מבוגר, היית סובלת מאותה מידה של נזק נפשי? האם את חושבת שאילו היית מותקפת על ידי אדם שאינו אביך, היה לך קשה באותה מידה להשתקם? כי כל מחקר שאני מכירה אומר שלא. וההיכרות שלי עם נשים שעברו אונס (ולפעמים מיותר קרוב מכפי שנוח) אומרת שלא. לא רק שנשים שונות מגיבות לאונס בצורות שונות - יש נשים שקשה להן יותר להתאושש, ויש נשים שלא, גם נשים מגיבות אחרת על צורות שונות של אונס. אונס בילדות, ובמיוחד על ידי דמות סמכות, גורמת נזק הרבה יותר גדול והרבה יותר קשה לשיקום. למשל, גילוי עריות מצד האב הוא הסוג הקשה ביותר לשיקום, וגילוי עריות מצד אחים קל יותר, כשככל שגיל האחים קרוב יותר, כך השיקום קל יותר, וזה מבחינת ממצאים מחקריים. מבחינת בני אדם שהכרתי, אני בהחלט יכולה לומר שניכרים הבדלים מבחינת הטראומטיות של החוויה, מבחינת עד כמה הנאנסת נשארה עם תחושות של חוסר אונים, חוסר ערך, חוסר יכולת להתמודד וכל מה שהולך עם זה. אז איפה אני מנסה לסתום לך את הפה, אולי תסבירי לי? ואיפה נדמה לך שאמרתי שלא צריך להעניש אנסים, אחרי שחזרתי שוב ושוב ואמרתי שחייבים להעניש אנסים ענישה מחמירה? מאיפה מגיעים כל הדברים האלה שאת אומרת עלי בהודעה שלך? רק מזה שאני מסרבת להסכים אתך שאת יודעת הכל כי היית שם? רק מזה שאני מסרבת לקבל את הדעה שלך שכל צורות האונס הן בעלות אותה רמת חומרה? מאיפה זה בא, בשם אלוהים?